Hirdetés

2024. május 12., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1500) balog tiby válasza Füge007 (#1496) üzenetére


balog tiby
csendes tag

Elolvastam a leírást a divecenteren húúúúúúúúú
Először hibás volt a guide de az arabok néha ilyenek: csinálnak egy "jó kis merülést" hogy visszamenjen hozzá a vendég és több legyen a baksis.
Aztán hibás volt a két dive master
Sajnos sok ember azt hiszi elvégez egy búvármester képzést és onnantól immunis a nitrogénre természetesen rá már nem vonatkoznak a rekrációs búvárkodás szabályai és ő a kis egy palackjával oda megy ahová akar elvégre már hivatásos búvár.
Na csak ezt felejti el: igen hivatásos búvár és innentől felelőségre vonható:
- miért merült dekósat megfelelő képzetség és felszerelés nélkül
- miért biztatott erre másokat és miért asszisztált hozzá
- miért nem vette át a vezetést amikor úgy látta hogy a guide veszélybe sodorja az embereket.Vagy ha ő sem vette ezt észre akkor nem hogy DMnek de egy sima Rescue-nak is alkalmatlan
na persze ha ezt megteszi valószínűleg nem lett volna elég machó a többiek szemében

Én egy egyszerű módszert alkalmazok merülés vezetés közben, amint a csapatból bárki eléri a 120-110 bárt vagy a merülés dekósra váltana elkezdem a lépcsőzetes emelkedést. Mindig tudom, hogy a legrosszabbul fogyasztó vendégnek menyi van kb a palackjában. 50 bárral mindenki a biztonsági megállót tölti 5 méteren. Mivel én úgy kezelem, hogy az utolsó 50 bár minden palackból az enyém és ez a tartalék amivel nem tervezek: Csalhat a nyomásmérő 20 bárt nyugodtan, áramlás lehet a biztonsági megálló zónában, vagy ha visszaúszás van a hajóhoz hirtelen valaki a végén elkezdi enni a levegőt és néha rá kell jönnöm hogy a legrosszabbul fogyasztó vendég hazudik mert ciki neki hogy mindig miatta fordulunk és egy kicsit többet mutat mint amennyi valóban van neki, na ez mindig hamar kiderül
Nem is mindig vagyok népszerű, sokszor el kellet már mondanom hogy aki komolyabbat akar merülni végezzen el technikai tanfolyamot mivel nem azért hordunk sok palackot hogy legyen ami az ólom helyett lehúz minket.

Te tibi sok nekünk ez a meló

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.