Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Chal

    addikt

    válasz chess001 #66405 üzenetére

    Az EU-s direktívák miatt van így, és már mindenki meglépte (kivéve minket), hiszen ez elég fájdalmas a kasszának, a szolgáltatónak, meg úgy kb. mindenkinek, leszámítva a napelemtulajdonost. A rezsicsökkentés is pont ilyen. Nálunk csak annyi a kérdés, hogy megvárják e a kötelező dátumot, vagy előbb eltörlik. Hogy utána mi lesz, meddig maradhat akinek már van, az ugyancsak hatalmas kérdőjel. A jelenlegi rendelet pl. enged invertercserét, ha tönkremegy (a legendáknak ne üljetek fel, sok telepítő cég azzal a dumával akarja eladni a méregdrága extra garanciát, hogy nem szabad hibás invertert cserélni másikra, mert kiesel a szaldóból, ez nem igaz).
    Amit nem enged, az a bővítés (tehát pl. más típusú, de ugyanakkora teljesítményű inverter mehet majd fel nyugodtan), akkor azonnal bukik a szaldó (mármint 2024 január 1-től). De könnyen belátható, hogy a végtelenségig nem lehet ilyen szolgáltatást nyújtani, főleg nem egy olyan hálózaton ami már most az összeomlás határán egyensúlyoz.

    Bármi elképzelhető, a legoptimistább becslés az, hogy marad a szaldó 2024 január 1-ig, és utána kapnak X évet azok, akiknek már üzemelő rendszerűk van (és amiben NEM VOLT semmilyen támogatás, se pályázat, se kedvezményes hitel). A legpesszimistább meg az, hogy jövő hét hétfőn törlik az egészet úgy ahogy van. Na innét legyél okos... De hát megszokjuk majd szép lassan, hogy egy egyszerű lakossági beruházás is olyan lesz (sőt, már most olyan) mintha ruletteznénk vagy tőzsdéznénk.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés