Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Hieronymus: Új biztosítási kártyát kap a nagymama
-
LOGOUT
Topiklakók, és autóik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
humax
senior tag
Köszi az infót.
-
STC Speed
őstag
Sziasztok!
2003/e46/320i alá 17es alufelnit szeretnék tenni TÉLre,mekkora a rávaló téligumi? 205/50R17?
( a felni ugye 8x17) -
-
freaghill
őstag
válasz
CharlieDrop #36437 üzenetére
Hibalehetőségek és rálocsolható pénz csökkentése érdekében érdemes akkor FL előttit nézni?
Mire kényesek a közös nyomócsövesek?
Üzemanyagszűrőcsere illetve prémium üzemanyagot is kell kapjon, vagy csak elég kúton tankolni (), különben problémák lesznek?
Sok km nem zavar, nem is szoktam igazából figyelni a km állást, állapotra koncentrálunk
-
freaghill
őstag
Sziasztok!
Egy pár kérdéssel fordulnék hozzátok, mint BMW tulajok/fanatikok.
Az öreg le szeretné cserélni a jelenlegi autóját. Ami kérdésbe jött az az E46 320D Touring.
Legelső kérdés, érdemes M-packosokra szűkítani a példányokat, vagy sem?
Mire érdemes ezeknél figyelni? Nem volt még hátsókerék meghajtású autó a családban, így szívesen fogadok tippeket, hogy hogyan lehet leginkább kideríteni, hogy van-e gond a difivel mondjuk.
Kicsit tart is tőle, mert télen mi lesz akkor. De mindenképp prémium gumit fogok vetetni vele majd.Ami kérdés lenne még, hogy ezek adagolós motorok igaz?
Gondolom változó geometriás turbó van rajta, így nem ártana meghajtani párszor, bár sajnos az öreg nem szokta nyomni neki.
Eddig off-topik-os autók voltak a családban, így inkább ahhoz van egy kis konyítás, de a BMW-ről nincs tapasztalat még.
Autóvásárlásnál gondolom jó lenne valami diagot is vinni, ezekhez jellemzően milyen kábel/szoftver kell? Élő adatot hogy kell olvasni, miket kell nézni?
Olvastam, hogy itt is szeret tönkremenni a légtömegmérő, ez valós?Szívesen fogadok bármilyen alap tanácsot, tippet, akármit.
Bocsi ha kicsit összevissza írtam
-
Satyricon
addikt
Szüasztok
Tegnap este lemostam a kocsit, majd mentem vele egy kört, kb 10-12km-t összesen. Beálltam az udvarra,majd egyből kigyulladt egy kör alakú nyíl, benne így háromszög felkiáltójellel, és a kézifék, mindkettő sárgán. Mivel a bejáratnál van kb 7-8 centi szintkülönbség, lehet ott bakkant meg a hátsó rész? Nagyon lassan álltam be az udvqrra, tényleg mint a csiga, úgy. Na.mindegy.
Ha jól gondolom, akkor a.menetstabilizátor lenne az a sárga kör alakú nyíl, benne a háromszög felkiáltójellel. Egyébként lehet szerintetek így menni kis távokat? Szomszéd kisvárosba kellene átruccannom, hétfőn pedig autószerelő... :-(
-
malacka87
őstag
Régi búra már szinte tejfeher volt meg repedt. Én is azt hittem hogy sárga. Amúgy a rendőr ismerőst megkerdeztem közben és azt mondta mivel az kiegészítő lámpa ezért nem szólnak.
-
ADAM1337
nagyúr
-
malacka87
őstag
Srácok ilyen oldalsó index miatt szólni fog a rendőr? [link]
-
ADAM1337
nagyúr
Nah lefóliáztattam a b oszloptól hátra a kocsit, tényleg dob rajta nem is keveset.
És legalább lett kis bunker feelingje. -
negro
őstag
válasz
MPowerPH #36417 üzenetére
Erdekes, hogy nem ismerik pedig nem ma kezdte Liqui Moly se.
Jo video, bar nem irja, de abban biztos vagyok kb. -40 fok lehet a teszt kornyezetben. Pont ez lenne a lenyege, hogy 0-as az tenyleg ilyen helyekre valo igazabol.
Viszont egy erdekesseg, hogy meg bonyolultabb legyen valtasztani, hogy ne hidd egy 5W-30 es 5W-40 hideg oldali viszkozitasa ugyan az. Nevlegesen igen de jobb a folyosaga hidegben az 5W-30 -nak
Ugyanugy ahogy egy jo 5W-30 meleg oldalija is tudja ugyanazt mint egy 10W-40
Nalam ezert marad az 5W-30. Arany kozeput.
(#36418) molnarpeter
Tudom, dolgoztam kuton regen jo 3 evet.
(#36408) Möhe
Ehhh? Mivel vitted el?
-
MPowerPH
félisten
válasz
MPowerPH #36417 üzenetére
Edge Professionalt akartam irni. Ebbol vettem 8L -t. Castrol EDGE TITANIUM FST Professional, BMW LL-04, 0W-30
A BMW mar nem kooperal a Castrollal, ellenben megis meghagytak a kifejezetten BMW -be ajanlott termeket.
-
MPowerPH
félisten
Tudom, hogy kicsi a kulonbseg, de az a kicsi is sokat szamithat. Az auto motorja ugyis akkor kopik a legjobban... Igazabol nincs arkulonbseg sem az 5W30(vagy 5W40) es 0W30 olaj kozott. Es ha mar nyar elejen es tel vegen is van egy-egy olajcsere, akkor nem kerul semmibe valtogatni. Melegen mindket olaj ugyan azt tudja. Bar en Mo.-n jonak tartom nyaron az 5W40 -est is, mivel lasd most is, eleg cudar melegek tudnak lenni. Egy-egy hosszu, 'kinyomod a szemet' palyazaskor jol jon az a kis plusz.
Liqui Moly -t itt nem is ismerik.
Egyszer emlitettem a szerelonek, es nezett ram birkan.
De a BMW szervizben sem raknak BMW olajat az autodba, csak ha a budget opciot valasztod. Alapbol Castrol Magnatec(Az E92 -be elottem csak azt raktak 150k km-en keresztul, semmi baja nem volt), ha meg premium, akkor Castrol Edge.
Olajok folyasa. Azert a '0W' majd mint a viz. Az elso par masodpercben jol johet ez a plusz. -
negro
őstag
válasz
MPowerPH #36415 üzenetére
Persze vagy akar egy Liqui Moly is jo lehet. De tanusitvany ide vagy oda pl. egy Re-Cord olajat mar nem mernek.
Anno be irtam ide a olajok folyasanak merteket -10 fokon osszehasonlitasnak. Szerintem felesleges a nullas ide. Meg volt egy TC is cikk errol. De kb. ugy alakult, hogy 10W -hez kepest az 5W 2x folyosabb, ergo 2x jobb a szivattyuzhatosaga, viszont 5W -hez merten egy 0 -as csak 15%-al folyosabb.
-
MPowerPH
félisten
Szerintem mindegy, mit raksz bele. Mobil 1, Total, Shell, Castrol, es a tobbi. Mind nagy markak, mind jok, csak legyen meg a tanusitvany. Inkabb a viszkozitasra kell figyelni, ha netan evente tobbszor cserelsz, akkor az evszaknak kedvezo olajat kell belerakni. Es ha 10, max 15k km -enkent csereled, akkor nem lesz gondod.
En pl. nyarra most 5W40 -es TD Castrolt rakattam bele a meleg es a nagy terheles miatt, de telre valszeg megy bele a 0W30 -as Castrol, hogy a hideginditasok ne legyenek annyira fajdalmasak. -
kenguru99
senior tag
válasz
Bitpalace #36412 üzenetére
Nem e46-ra való méret. Miért nem a vásárlás előtt kérdezel?
Ha az interneten vásároltál akkor mond vissza a rendelést. -
Bitpalace
senior tag
sziasztok!
Kérdésem csak annyi volna hogy E46-ra minden gyári 225/55 R16 gumi felmegy gond nélkül? Megrendeltem de félek hogy a kerékjáratba vagy a doblemezbe bele fog érni. Szerintetek?
Köszönöm előre is!
Üdv!
-
lali81
tag
válasz
szőröscica #36406 üzenetére
jaja, az olajak fontosak de ez alapnak jó csak. Futóművet a féket, lengéscsillapítókat , szíjakat , feszítőket nézzétek át, legyen egy jó kuplungod, hardyd, kardánod stb. Lesz rá költenivaló no para, ha azt szeretnéd hogy jó legyen. Lehet persze úgyis használni, hogy ez-az lóg, nem jó, de az élmény egész más, tapasztalatból mondom
-
negro
őstag
válasz
MPowerPH #36404 üzenetére
Gondolom arra gondol, hogy evekkel ezelott volt, hogy neve nincs web shopokbol, meglepoen olcson, neten rendelt kozt, elofordult hamisitvany amibe lehet vmi szar asvanyi 15-40-es volt szintetikus 5-30 helyett.
Azota mar sok viz lefolyt barhol de meg mindig el a tevhit, h nem szabad venni. Hozzateszem en is Totalt hasznalok utobbi 2 evben de csak azert mert ahova hordom az autot a hordobol ez jon
-
MPowerPH
félisten
válasz
Satyricon #36402 üzenetére
Pedig leirhatnad, had legyek en is felvilagosultabb. A 335D -be csak az volt ontve mar az elso szervize utan is, 85k km alatt en is csak azt locsoltam bele. Gondoltam, hogy a 2db turbonak es a 340 lonak ez jot tesz, de akkor kerlek irjad le, mit rontottam el. Ott meg volt igenybevetel is, ami egy kis sor 6 -nal elhanyagolhato egy kormos traktorhoz kepest. Tenyleg kivancsi vagyok.( mert en buta az 535D -be is azt raktam most)
-
Satyricon
addikt
válasz
MPowerPH #36394 üzenetére
Inkább nem írom le miért nem akarok castrolt venni.
A szervóról meg annyit, hogy akkor azt nem kell lecserélni, csak után tölteni?
Mivel most kerül hozzám a héten a kocsi úgy, hogy rendszámmal, forgalmival, így értelemszerűen használnám is. :-) Mit érdemes rajta cserélni a napokban? Pl: a váltóba olajat kell?
Ezeket akartam elvégezni:
- Motor-olajcsere
- Olajszűrő
- Légszűrő - valami sportlégszűrőre gondoltam, ami egy kicsit dobna a motor hangján
- Hűtőfolyadék csere glycosam alu fagyálló + desztvíz keverékéreKihagytam Valamit?
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A15 5G / 6/128GB / Gyári független / 12 hó Garancia
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest