Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• andris1602

aktív tag

sziasztok
    összetett problémához kérnék segítséget :)
    van egy ősrégi notebbokom. eddig egy 850mhz-es celeron volt benne, hasított ezerrel, de jobbnak láttam egy 1ghz-es pentium 3 beszerelését.. simán megy vele a gép, ÁM, csak 700mhz-en :(
    utánaolvastam a procinak, akksikímélő módban leveszi a szorzót a bios 7-re.. (nincs benne akksi).. ekkor elkezdtem nézelődni, hátha van valami bios-frissítés, de nem volt frissebb.
    viszont, ami feltűnt: a gépen lévő bios fájl megnyitása másik pc-n (phoenix editor) -> van egy olyan menüpont a bios-szoftverben, ami a gépen nem található.. pont az, ahol ezeket a processzorral kapcsolatos dolgokat lehet állítani.. :(
    bármilyen ötlet érdekel :) nem értek a bios szerkesztéshez, de lassan ott tartok, hogy megpróbálok belepiszkálni biosba, és azt feltenni.. :Y
    köszönöm a válaszokat előre is

u.i.: még az eszembe jutott, hogy ezt a gépet kiadták eredetileg pentium 3 processzorral is, a chipset ugyan az, elvileg az alaplap is. ugyan az a bios került mind a két változatra, csak utóbbinál lehet piszkálni a cpu-t, előbbinél nem.. plííííz help :)

Új hozzászólás Aktív témák