- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Megoldások IBS/IBD-re
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Egy korszak vége
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- 20 éve a PH!-n
- Mindent a StreamSharkról!
-
LOGOUT.hu
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
VoidXs
nagyúr
-
VoidXs
nagyúr
válasz BogyóBP #92224 üzenetére
Milyen konnektor? Milyen osztó? Ha úgy konnektor, hogy ami a falban van, abba teljesen mindegy, hogy dugod be. Ha az osztó elosztó, akkor egy gépnél teljesen mindegy, hány amperes, 2200 wattot úgyse fog enni.
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
Borisz76
veterán
válasz BogyóBP #91594 üzenetére
Félig leveszed a fényerőt.....
Vagy használsz egy tesztképet :
Vagy másikat....
Szemre belövöd ez egyik tesztképen, hogy a fekete minél inkább fekete legyen....ne szürkés.
Mert ha sok a fényerő akkor szürkésre vált.De ennyi erővel indíthatsz valami jobb minőségű ( 720p-s vagy inkább 1080p-s ) videót is amiben jó sok sötét jelenet van. Sötét szobában, mindenféle világítás nélkül állítgasd a monitor fényerejét.
Majd kitapasztalod.De tuti, hogy amelyik beállítás jó lesz filmezni az "szokatlan" lesz a Win asztalt látva
[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
draff
aktív tag
válasz BogyóBP #62148 üzenetére
Nekem egy Benq LCD monitorom van és néha ráérőben szórakozom mindenféle számítógépek összebütykölésével. Olyankor felteszem az asztalra, és akkor a monitorhoz elég közel kerül.
Nekem akkor csinál ilyen villogó-hullámzó akármit a kép.
Nem lehetséges, hogy túl közel van a számítógéped a monitorhoz és a tápegységének valamelyik üzemi frekvencia interferens de megjelenik a képen?Gondolom - a videó kártya képfrekvenciája az legalább 70-75 Hz-re fel van lökve és nem alap 50 Hz-es hálózatin nézed?
-
TeebyKay
őstag
-
KubanitoS
veterán
-
Źşë'
addikt
válasz BogyóBP #60876 üzenetére
azt elfelejtettem oda írni hogy nem jegyzi meg, szóval bármire nyomok mindig megmarad az üzenet! és mindig előjön, valami kézenfekvőbb megoldásra számítottam, ami végleg eltünteti ezt a sz*rt!
"Nem abban van az élet mértéke, hogy mekkorát tud kérdezni az ész, hanem abban, hogy milyen nagyot tud felelni a szív."
-
gamer187
tag
válasz BogyóBP #60876 üzenetére
Hogyha az interneten vásárolok magánszemélytől egy adott tárgyat postai utánvéttel mielőtt ki fizetem a postásnak ki bonthatom a csomagot hogy megbizonyosodjak arról az van e benne és olyan formában amiért fizetni készülök?
Véletlenül válaszoltam BogyóBP de ha már így alakult te is segíthetsz
[ Szerkesztve ]
-
ViharVadász
őstag
válasz BogyóBP #60824 üzenetére
Lám, ezt így hirtelen ki is felejtettem De holnap minden kiderül, de remélem, hogy nem a tápegységgel lesz a gond Neked is köszönöm a helyesbítést/választ!
És egyúttal szeretnék én is mindenkinek Kellemes ünnepeket kívánni!"Video games are meant to be just one thing: fun. Fun for everyone"
-
ViharVadász
őstag
válasz BogyóBP #60821 üzenetére
Ismerős körökből is néhányan a tápra gyanakszanak. Holnapi nap átvizsgálom a gépet, amit korábban válaszoltak nekem (alaplap) és ha ott nincs hiba, akkor tuti a táppal lesz a gond. Neked is köszönöm válaszod!
"Video games are meant to be just one thing: fun. Fun for everyone"
-
tipuka
addikt
válasz BogyóBP #60773 üzenetére
Én ß@r0m állat azt hitem arra valami kéretlen vacak és nem letöröltem.... Akkor vissza is telepítem.
Csak jó volt Start menu 8, amit az advance systemcare "adott", mert átlátszó volt a mappa "kerete" nem pedig mindenféle erős színű.Meg tényleg olyan volt a start menü is, mint a Win7-é. De akkor megpróbálom megszokni, mindenesetre köszönöm a segítséget. -
TaylorXIII
őstag
válasz BogyóBP #60776 üzenetére
Nem, elvileg nem minden kábel tud 1080P-t vinni. Legalábbis wikipédián nekem ez jött le mikor olvastam. 4Knál meg már nagyon nem mind1 milyen kábeled van. Múltkor is GT 740m-en nem ment a 4K de 7730m-en ment. A 7730mes laposos tulajnak valami olyan kábele volt ami mikor megvette kb a legjobb volt azaz gondolom drágább mint a többi. A GT 740Mnél egy szimpla HDMI kábel volt bevetve.
-
unravel
őstag
válasz BogyóBP #55831 üzenetére
BIOSban tiltsd le az automata szabályzást.
És használd a windowsos Speedfant-t.Speedfan - A processzor ventillátorának sebessége beállítható a SpeedFan segítségével.
Ez az ingyenes alkalmazás a rendszer hőmérsékletét méri. A SpeedFan a belső ventillátorok sebességének beállításában is segít.
Egy ingyenes hardver hőmérséklet diagnosztikai, monitorozó és szabályozó program.
¯\_(ツ)_/¯
-
nagyúr
válasz BogyóBP #46917 üzenetére
Az az usb3-nak a spesciális dugója, ami olyan alaplapra megy, ami alapból tartalmazza azt a csatlakozót.
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
Qru
MODERÁTOR
válasz BogyóBP #44837 üzenetére
Ez a memóriavezérlőn múlik, hogy mekkor maximális sebességet támogat. De általánosságban igaz, hogy a maximális támogatott sebességtől hiába rakunk be gyorsabb ramot az alapból csak a memvezérlő által támogatott max sebességen indul.
Példádnál maradva, valóban 1600-as ramot ha nem húzod/tuningolsz akkor csak 1333-on fog menni (igaz jobb időzítésekkel mint 1600-on menne) alapból.
Ganged/unganged DC:
Ez tulajdon képpen nem más mint az elméleti maximális memóriasávszélesség kettébontása vagy egyben hagyása (128bit vs 2x64bit ahogy írtad is).
Melyik a jobb? Az attól függ mire használod a gépet. Ha kevsebb de nagyobb méretű fájlokkal dolgozol (pl nagyméretű képek renderelése, nagy filok be/ki tömörítése) akkor jobb ha egyben hagyod. Ha viszont sok kicsi méretűvel dolgzoik a gép, akkor jobb ha különbontod a memsávszélt.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Rivaul
addikt
válasz BogyóBP #44695 üzenetére
Memós kérdésekhez a kollégák nagyon értenek. Dobd be oda.
Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
Rivaul
addikt
válasz BogyóBP #44476 üzenetére
Kismillió dologtól lehet a hiba. Lehet a táp vagy egy csatlakozó stb. Nem tennék oda több winyót.
lyzzardMár én is ajánlottam. Ha nem hát nem, csak nehogy többe kerüljön a dolog valóban
Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
Apollo_21
addikt
-
Apollo_21
addikt
válasz BogyóBP #44390 üzenetére
Kemény diónak tűnik,...ha jól tudom akkor 1210es 1.8as dupla magos Opti van benne úgye? vmi adatbázis esetleg az Amd oldalán ahol az Optikat felsorolják? sajna nemtudom mekkora TDP-ig mehet a lapba a cucc..de Am2es foglalat. Esetleg egy "családon bellüli" 1218-ast meglehetne próbálni 65" tdp mint a mostanidnak..de 2,6os...
[ Szerkesztve ]
Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
wolfman
veterán
válasz BogyóBP #42976 üzenetére
Nincs itt semmi baj, mármint van, csak mondhatni ez megszokott jelenség. Windows újratelepítés után mindig felcserélődnek a betűjelek minden gépen, ha több vinyó van vagy USBről telepítesz. Nekem van 6 partícióm 1SSD-re és 2HDD-re és minden egyes újratelepítéskor összekeveri őket, a meghajtóbetűjelek újrakiosztásával kezdek neki a dolgoknak.
Szóval ahogy mondták, lemezkezelés - jobb klikk - meghajtó betűjel megadása„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei
-
válasz BogyóBP #42976 üzenetére
@Rivaul: Az lesz, telepítéskor bent maradt. (Én is ezt mondanám.)
@BigyóBP: Jobb kattintásra elő kellene jönnie a lemezkezelésnél, hogy cserélni a meghajtó betűjelét vagy valami hasonló, és akkor módosítod. Angolul, képpel.
"What is Linux? I only joined because of the the penguin..." - meanwhile in the linux community. http://9gag.com/gag/arpZGOy
-
válasz BogyóBP #42897 üzenetére
Pontosan erre
L
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
BogyóBP
addikt
válasz BogyóBP #42898 üzenetére
Vagy amikor már bejön a telepités vége ahol a nevet meg egyébb adatokat kell megadni akkor lehúzod a pendrive ot? nem értem.
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Sapphire RX7800XT Nitro+ 16GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 12 M 650W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
Outlander
addikt
válasz BogyóBP #42881 üzenetére
Én már 1-2 éve csak pendrive ről telepítek... és nem csak a sajátomat , mint itt pár "segítő"...
AZ aktív és elsődleges partíció mindig C lesz, hiszen ez a Windows alapja, annak nem tudsz másikat adni, a d-nek adhatsz bármit...
Ellenben a pendrive-os telepítésnél a pendrive soha nem ékelődik sehova sem, nem is értem h miről beszélsz, amikor telepítesz nem is látja azt a pendrive-ot, telepítés után, meg pont h mikor bejelentkezik a windows utána telepíti az új eszközt, ami a belső hdd és rom után kapja a betűjét..
Work until You no longer have to Introduce Yourself.
-
-
agressiv
addikt
válasz BogyóBP #37303 üzenetére
Hogy a viharba ne volna ilyesmi. ha gigabyte kártyád van, az eleve garancia az inkompatibilitásra. A HDMI kábel verziója nem fog ezen változtatni, csak fel van készítve az újabb a nagyobb frekvenciákra. Cserélj drivert stb. Használj DVI kábelt, az a legértelmesebb szabvány az összes közül.
plaschil
Egyszerűen ez előfordul főleg notinál és főleg seagate vinyóval, újan is bad sectorosok olykor...
[ Szerkesztve ]
Hát még a borz.....
-
kjani18
őstag
-
EvilSymbol
csendes tag
-
pocokxx
Közösségépítő
válasz BogyóBP #23452 üzenetére
6870....? Egyébként elbírja, de egy erősebb tápot nem ártana alárakni...
HKC nagyon nem ajánlott kategória. Egyébként itt van egy topik, hátha tanácsolnak jobbat."Egyformának lenni mindenkihez. Emberfeletti nagy szív kell ehhez." - Reményik Sándor
-
spista222
addikt
válasz BogyóBP #23452 üzenetére
HKC-t semmiféleképp sem mert azt még a 400W-os chifi is állva hagyja mind minőségben mint leadott teljesítményben.
Ahogy néztem a 400W-os Chifi táp 18+17A-t képes leadni 12V-on összesen 336W-ot
Ha a Phenom 2 125W-os vagy nagyobb TDP-vel rendelkezik esetleg sok hdd van gépben akkor ez a táp már nagyon határeset.
Jobb lenne belőle az 500W-os hogy ne legyen nagyon leterhelve a táp.A VGA most 6770 vagy 6870?
[ Szerkesztve ]
-
vilmaboy
őstag
válasz BogyóBP #17985 üzenetére
vagy elosztod a kábelt, vagy beszerzel egy ventillátor szabályzót, aminek egy táp kell és ráköthetsz 2-4-8 stb eszközt és így még a fordulataikat is tudod szabályozni. van hűtés topik, ahol a szakik biztosan mondanak fejből avyg 10 típust.
A világ legveszélyesebb dolga az, amikor a tudatlanság szorgalommal párosul!
-
3.Aragorn
addikt
válasz BogyóBP #1991 üzenetére
Itt nem szabad boltot reklámozni. Guglizz rá a "házimozi" kifejezésre, az első oldalon találsz jó néhányat.
Most jut eszembe: Ebben a topicban biztos tudnak konkrétabb infóval is szolgálni.
Esetleg itt.[ Szerkesztve ]
-
3.Aragorn
addikt
válasz BogyóBP #1989 üzenetére
Mert ezen is spórolnak.
De az 5000-es kábel sem biztos hogy ér 5ezret, hiszen egyes műszaki cikkekre specializálódott szupermarketek igencsak túlárazzák a kiegészítőket.Konkrét kábel típust nem tudok neked javasolni, ennyire nem vagyok benne a témában. Próbálj meg szétnézni profi házimozira specializálódott üzletekben ott biztos tudnak segíteni...
[ Szerkesztve ]
-
3.Aragorn
addikt
válasz BogyóBP #1987 üzenetére
Kábel és kábel között óriási lehet a különbség. A jobbak más, minőségibb anyagokból vannak. Alapvetően a HiFi kábelekre igaz, hogy ahány kábel, annyi hangszín. Természetesen ehhez olyan rendszer is kell, ahol már hallható a különbség. Videó kábeleknél sok különbség lehet a képminőségben.
Ha sokallod az 5k-t, akkor gondold el azt, hogy a milliós házimozi rendszerekben milyen átviteli kábelek vannak. Nem ezek a gagyi pár ezres vackok, elhiheted...
Új hozzászólás Aktív témák
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest