- Dany007: Kiakasztó frissítések
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűtés és hűtés klímával, napelem segítségével
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
-
LOGOUT
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rivaul
addikt
válasz
Impressa #62628 üzenetére
Bele is fér. Van topic külön a nem induló gépekre is s mégis itt több ilyen jellegű kérdés van, ezen kívül vga, lap, proc s még sorolhatnám az azonnali kategóriákat. Természetesen a szakmaiságot tartjuk szem előtt s tovább is küldünk mindenkit akit van hova de nem minden esetben. Szerintem az fér el egy topicban amit a "közössége" nem néz rossz szemmel
rtcwfanAz a kártya már egy kihalt faj maradványa. Ettől még most nem hiszem hogy az lenne a baj. Az alaplapi gombelemed lemerülőben van minden bizonnyal így azt ki kéne cserélned.
-
rii
nagyúr
válasz
Impressa #62622 üzenetére
akkor ez minek van?
Azonnali fáradt gözös kérdesek óraja meg az összes topik?képzeld el mi lenne ha kettő össze lenne ömlesztve
egy kis HTPC meg egy kis adóbevallásezt a topikot a szakmailag jártas emberek olvassák rendszeresen, hogyha tudnak, segítenek.
de ha a szakmai kérdések elsüllyednek, akkor esélyük se lesz hogy megtalálják, és válaszoljanak ráén ezt láttam az elmúlt években
ennek a topknak mindig voltak visszajáró arcai, hónapról-hónapra más, akik ha kell, munka mellett is nézik. -
ggg666
őstag
-
-
orion1025
őstag
válasz
Impressa #61536 üzenetére
Most is benne van az a HDD amit eddig használtam, az lett a másodlagos, de amúgy is csendes a gép.Szóval semmi nem változott ha azt nézem.Ellenben amit másodlagos vinyónak használok, na ő még szokott kerregni 3-4 másodpercig X időközönként, olyan mint amikor az energiagazdálkodásban be van állítva, hogy lekapcsoljon mondjuk tíz perc után.Ilyennek viszont semmi nyoma, egyből ki is lőttem rendszer telepítés után, a lemezt is egyből eléri a sajátgépben, tehát mindig áram alatt van, de mégis kerreg egy sort rendszeresen.Amit eddig használtam másodlagos lemeznek, azzal ilyen probléma sosem volt, ezért nem tudom ezt mire vélni.
-
TaylorXIII
őstag
válasz
Impressa #60726 üzenetére
Ja hát ahol a 100% cpu terhelés problémát jelent hűtésszempontból és tényleg még 2 óra múlva is csinálja akkor az úgy nem jó. Nekem sosem volt még ilyen. Ezeket problémákat sosem tudtam, hogy idézik elő mások. Bár nekem is van érdekesség a gépemnél
Speciel nem tudom letörölni a catalystet de nem igazán baj mert fel tudtam rakni egy másikat is mellé mivel a másik elméletileg le lett törölve csak valahogy még mindig ott van
De majd megoldom egyszer
Bár nem korlátoz semmiben
Ja meg a CCC nem nyílik meg de az sem baj mert úgy sem turkáltam benne. AA meg AF meg hasonlókat elég játékból használni. Már ahol bírja a kártya...
-
orion1025
őstag
válasz
Impressa #60288 üzenetére
Jelenleg mindenképp kell HDD csere, mert a netbookban lévő haldoklik (barátnőmé), de vettem egy másikat és azt akarom megcsinálni majd a gépemmel ha megérkezik.Ellenben nem akarok felesleges köröket futni, ezért is kérdeztem, na meg hátha hallok olyat amit eddig még nem tudtam.Totális homály nálam ez a hiba, rég működő oprendszeres lemezzel szinte sosem volt bajom más konfiggal használva, ellenben a friss telepítéses legtöbb esetben a nagy sötét képernyővel fogad.
-
spiritex
veterán
válasz
Impressa #59750 üzenetére
Nagyon köszönöm a választ, mindkettőtöknek.
"a másik hangfalat nem kötöttem be a láda mellé, mert azzal hazavágtam volna a hifimet."
Ezt hogy kell érteni? Miért vágtad volna haza a hifidet, ha ezek az aktív mélyládák úgy vannak kitalálva, hogy a Hifi hangszóró-kimeneteit 2 kábel segítségével beleköti az ember a ládába, majd a láda hangszóró kimenetébe dugja a hifi hangfalait? Tehát miért ne lehetne a ládába kötni a hangszórókat, ha ott van a lehetőség? -
Lompos48
nagyúr
válasz
Impressa #59750 üzenetére
...akkor 4 ohm-os (vagy nagyobb impedanciájú) hangfalakat kell szereznem. Lehet 8-as is ugye? csak 4 ohm-os hangfalakat szerezzél, mert az impedancia-illesztés azonos kell maradjon. Tehát 8 ohm-os hangfalakat ne köss rá, mert nem tesz neki jót (lehet használni, de kis hangerőn, annak meg nem sok értelme van) ugyanez vonatkozik a 6 ohm-os hangfalakra is.
Ez nem igaz. Minél nagyobb a hangszóróimpedancia, annál kevésbé terheli az erősítőkimenetet és - persze - csökken a hangerő. Semmiképp nem jelent semmiféle veszélyt. Az impedanciaillesztés ezeken a frekvenciákon nem játszik szerepet.
-
spiritex
veterán
válasz
Impressa #59730 üzenetére
Köszi a válaszod!
Csak hogy értsem: az egyik oldalra kötve a ládát, a másikra meg a saját hangfalát a hifi-nek, akkor mono hangzásod volt? Vagy a ládába még bedugtad a másik hangfalat?Amúgy erről a mikro hifi-ről van szó: [link] Tudnál hozzá ajánlani megfelelő hangfalakat? Ha jól nézem a 10. oldalon a Connect speakers részben és a 17. oldalon a specifikációk között, akkor 4 ohm-os (vagy nagyobb impedanciájú) hangfalakat kell szereznem. Lehet 8-as is ugye?
Még egy kérdés, ami lehet, hogy nagyon amatőr, de szerinted egy manuális jel átkapcsoló (ebbe megy minden eszköz RCA ki kábele) kimenetét nem lehet 2 felé osztani, hogy az egyik osztás menjen a mikróba, a másik meg a ládába?
-
MaxxDamage
félisten
válasz
Impressa #59307 üzenetére
Asszem a probléma megoldása és tisztán látása érdekében felveszem a kapcsolatot a Microsoft -al !
(#59312) Impressa : ő nemsokára kiszáll , vagy már kiszáll-t , tulajdonos / fő részvényes kb.
(olvastam valahol, hogy nehezen találja az új igazgatói posztra az emberét...)L
-
MaxxDamage
félisten
válasz
Impressa #59302 üzenetére
Rendszer visszaáll. nem volt (nem is szándékozok, mert minden más OK)
A programok nemrég voltak telepítve, meg próbáltam azt is, hogy töröltem majd restart / egyéb törlés azt megint Setup és addig minden OK míg nem rakom a lomtárba az adott elemeket (amit kirak asztalra) , de megoldottam félig -meddig icon szerkesztéssel... (hozzárendeltem az általam csinált ikont)Meg az asztalon hagytam azt elfér az a pár fájl amivel a gond van...
L
-
válasz
Impressa #58517 üzenetére
és pjen:
Köszönöm a válaszokat. Folyamatosan igyekeztem portalanítani a gépet, kívül-belül, de lehet, hogy mégis sikerült valaminek lerakodni.
Egyébként az is biztos, hogy azon az apró méretű, és sűrűn bordázott rácson keresztül nem kap elég levegőt a gép. Nem csodálkoznék, ha ez lenne az a tipikus melegedős széria, mert az alján nem sok hely van légbeömlésre.A CPU/GPU normál használat mellett (fórumozás, facebookozás, közben youtubról zene+biztonsági szoftverek, levelezőkliens, stb a háttérben) 67/54 celsius fok.
Közvetlenül játék után mérve 78/65 celsius fok.
A Toshiba laptopomban i5 van (a hp-ban i3) és az ugyanezen feltételek mellett sokkal hűvösebb, pedig a ventije olyan lassan mozog, hogy éppen csak kavarja a levegőt, míg a HP nak ilyenkor már zavaróan visít a hűtője.Úgyhogy valamikor szakosan szétkapom, és megnézem mi a szitu.
-
gologolo
tag
válasz
Impressa #58122 üzenetére
Jah igen az megvan, csak az nem ad pontos képet mert én a laptopot nem kapcsolatam le már vagy 16 órája legalább. Amikor lehajtom a képernyőt, és elmegy alvóba 20-30-40 percre akkor még nem kapcsol ki.
Nekem meg az kéne hogy mint a telefonnál írja hogy a töltőről amióta leszedtem mennyi idő telt el.
-
törölt tag
-
bolyhos bari
tag
válasz
Impressa #56730 üzenetére
Nekem a Comodo Interner Security Premium van meg, abban van tűzfal is. Hol találom azt, amit mondtál?
Köszi
-
Lori82
senior tag
válasz
Impressa #56012 üzenetére
A Smartban szinte az összes dolog mellett zöld pipa van.Sárga felkiáltó jel csak 1 van mellette pedig a következő szöveg
urrent pending sector count.Ha lefuttatok egy rövid öntesztet 20 másodpercig folyamatban,nincs probléma aztán azt a hibaüzenetet kapom,hogy : sikertelen olvasó egység hibája miatt 0X79.A merevlemez kondiciója 89%-os,a teljesítmény 100%
-
Lompos48
nagyúr
válasz
Impressa #50654 üzenetére
Csak azért kötöttem a kifejezésbe, mert azért az integrált áramkörök nagyon nagy hányada a mai napig szilíciumból készül. A műgyanta/kerámia/fém-tokozás CSAK egy "csomagolás", ami védi magát az integrált struktrát a környezeti hatásoktól, hozzáférést biztosít stb. Mint a gyémánt gyűrűnek a bársonykazetta.
A kerámia IC egyszerűen helytelen. Ezért nem kell haragudnod.
Az idézett végfokos 21 hsz.-os topikot pedig inkább ne kommentáljam.
-
zka67
őstag
válasz
Impressa #50495 üzenetére
Hogyne emlékeznék rá
A bíróság felmentette a gyorshajtás vádja alól azért, mert azt nem szabályozza semmilyen törvény, hogy gyalogosan mennyivel lehet menni. Asszem hollandiában volt...
@Satyricon (#50488)
100 km/h órás sebességkorlátozás alatt, ha nem állít meg a rendőr a helyszínen, akkor +15 km/h-ig nem kapsz büntetést. És erre rájön még +3 km/h a traffi pontatlansága miatt. Szóval ha 47-el vagy lassabban mentél, akkor nem kapsz büntetést.
Új hozzászólás Aktív témák
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Dany007: Kiakasztó frissítések
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Háztartási gépek
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Tőzsde és gazdaság
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- További aktív témák...
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!