Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
Aktív témák
-
kekkec
aktív tag
Hi mindenkinek!
Korábban kértem itt és ezzel kapcs tőletek tanácsot.
Azóta cserélve lett a táp egy FSP400-60APN-re, és a cpu hűtő egy Scythe Katana 3-ra.
Most 49 fok a proci terhelés nélkül, úgy hogy a hűtő maxon (2500 rpm-en) pörög. Everest rendszerstab. teszttel és prime95-tel is kifagy a gép, utóbbival 58 fok környékén fagyott le és everest-tel is kb 60 fok körül. Prime95-öt kipróbáltam cpu + memória és csak cpu teszttel is, mindkét esetben fagyott (megmerevedett, semmi reakció).Mi lehet a proci baja? Mert szerintem az a rossz.
Előre is kösz.
-
Gyufaaa
veterán
-
kekkec
aktív tag
Maradt minden ugyanaz, a tápot, a procit meg a hdd-t(annak nem sok köze van a dologhoz főleg, hogy a régi hdd-vel is kifagyott) kivéve. Azért akartam cserélni procit, hogy gyorsabb legyen a rendszer, és a 400as ram-ok se 266on fussanak (az FSB miatt). Memtest még nem volt. Kb. meddig futtatsam és melyik progit használjam pl.:Memtest86? BIOS-ban kivan szedve a cpu hő limit, hogy egyértelmű legyen, hogy nem az alaplap, tiltja a rendszert. Vagy mely beállításra gondoltál?
-
czpitti
senior tag
Sziasztok!Most már tényleg jó lenne tudnom(mert elfelejtettem beírni a ramjaim típusát) hogy menni fognak ezek a ramok a gigabyte ma790x-ud3p lapomban F2-6400CL6D-4GBMQ gskill ramok.Abaj az hogy procim még nincs a kezemben és anélkül bajos a kipróbálás.
[ Szerkesztve ]
Diablo III CZPITTI#2239 http://hu.twitch.tv/czpitti
-
moha21
veterán
Hát ahány alaplap annyiféle beállítás ( feszültségek, CPU szorzó, FSB )
Memtest 86 az jó lesz neked, igazából végig kellene várni.
Esetleg nem lehet valami át kellene Jumperolni az alaplapon?:S
Hő csak akkor lehet gond, ha a pasztázásod nem volt megfelelő.Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.
-
Minstrel
senior tag
Lehet hülye ötlet, de az működne, hogy az usb-s IDE külső hdd házamba hdd helyett egy dvd meghajtót csatlakoztatnék?
-
-
piadex2
senior tag
hello!
oké, kösz.
más: miért van az, hogy az asztal ikonjai mögött nem az asztal látható, hanem kék vagy egyéb szín az írás mögött?
(pedig a "vetített árnyék az asztal ikoncímkéin" be van kapcsolva)
kösz:piadex2
kontakt: +36 70 502 2167 ; mail, privát
-
pilsner
aktív tag
Hello!
Nagy gondban vagyok a géppel. 100%-os CPU terhelésnél rettenetesen belassul, szaggatni kezd, a programok nem válaszolnak (pl. tömörítésnél nem lehet semmit se csinálni, amíg be nem fejezi). Játékoknál, amik eddig mentek gond nélkül most szaggat pár perc múlva, pl UT3-nál 60fps-ről 5fps-re zuhan le, majd vissza, és megint. Proci hőfok nem emelkedik 50° felé, amint azt elérte, hirtelen leesik 40~ fok köré, majd megint emelkedik. Már ott tartunk, hogy a windows-t sem tudom újratelepíteni, mert ugyan bebootol a dvd-ről, de amint megkapom a kék képernyőt, megáll az egész folyamat, és indíthatok újra, mert nem történik semmi. CPU/RAM/HDD tesztek rendben, elvileg a gép hibátlan, de mégsem az. Ha csak netezek, akkor rendesen működik.
www.sakertour.com - The carpathian birdwatching and hide photography company
-
imrefos
tag
Szevasztok van egy gépem ami DVD-rol nem BOOTol be ezt miért bcsinálja ??
Imre
-
pqSRRRx
csendes tag
ziasztok azzal a kérdéssel fordulok hozzátok hogy esetleg valaki nemtud valamien roccat shopot vagy valamit ahonnan polot vagy sapkát lehet rendelni csaak az esl-shopot találtam de magyarországra nem szálitanak ha valaki tud oldalt ahol ien cuccokat tudok venni pls irjatok az ár nemszámit a választ elöre is köszönöm
-
pilsner
aktív tag
Szerintem igen. A gép működik, csak ha csinálni kell valamit olyan lassú, mint a dög. A legjobban úgy tudnám megfogalmazni, mintha lusta lenne. Ha beletekerek egy filmbe, hosszú másodpercekbe telik neki, mire rájön, hogy mit is csináljon. Ha beteszek egy lemezt a DVD íróba, komótosan olvassa csak be, mintha a belét húzná (az író 100%-os más gépben teszi a dolgát rendesen). Olyan, mintha elaludna pár másodpercenként.
Sikerült most újratelepítenem a win-t, több mint egy óra volt, holott tudom, hogy a gyengébb notimon ez alig fél óra. Kínkeservesen csinál csak bármit, ha meg igazán számolni kell, akkor meg-megáll, visszaesik a teljesítmény.
www.sakertour.com - The carpathian birdwatching and hide photography company
-
Castin
csendes tag
Hella mindenki!
Lenne egy kis gondom a dell premium optikai egeremmel (4 gombos + görgő gomb és dönthető is). Eddig XP-t használtam ami alá feltettem a legújabb drivert és be tudtam állítani, hogy melyik gomb mit csináljon. Átálltam Win7-re, leszedtem újra a drivert, feltettem (annak ellenére, hgoy a win7 alapból felismerte), de sehogy sem tudom előhívni azt a menüt ahol beállíthatom, hogy melyik gomb micsoda. Ha rámegyek a start menüben lévő settings parancsikonra akkor lényegében egy termékismertető súgó jön csak elő (egyébként itt még azt is elmagyarázza hogyan állíthatók a gombok... de hogy hogy hívom én ezt elő win7 alatt arról semmi).
Valaki segítsen! Előre is köszönöm!
"Arra gondoltam, hogy a Földön túlnyomó többségben vannak a hülyék és az élet egyedüli célja, hogy mi magunk ne váljunk a többség részévé."
-
rup1u5
nagyúr
Intel Canterwood i875P chipset drivert honnan?
Intel oldalán nem találom.Valamint továbbra is keresek drivert Intel Copper River E7221 -hez és Intel GMA 900 -hoz.
Why don't you knock it off with them negative waves!
-
Lenry
félisten
az általános chipset-driver tökéletes nekik
egyébként meg innen
ez jó a 875-höz, meg a E7221-hez isGMA900-hoz is itt keress
[ Szerkesztve ]
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
uszkart
tag
Hi!
Mondana valaki egy progit amivel jó kis bdripeket készíthetnék?
-
mrhitoshi
veterán
Üdv !
A segítségeteket szeretném kérni.
Van egy oldal (reklámozni nem szeretnék) amit eddig minden nap látogattam. Ma is felnéztem volna, de egy fehér képet kaptam a pofámba. Na jó gondoltam a Chrome baszakszik, Mozzilával is fehér képet kaptam, Explorer ezt dobta ki:
A webhely elutasította a lap megjelenítését
HTTP 403
A legvalószínűbb okok:
A webhely megtekintéséhez be kell jelentkezni.Általam megkérdezett embereknek tökéletesen bejön az oldal.Már próbáltam orvosolni egy csomó módszerrel... Mozzila újratelepítés Explorer újratelepítés, Ccleaner, Tracks Eraser Pro lefuttatása, sütik törlése, előzmények törlése, de semmi.
Légyszíves segítsetek! Fontos dolgom lenne az oldalon!
Előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
PS4
-
localhost
Közösségépítő
válasz mrhitoshi #6024 üzenetére
Egy ötlet.
ilyen típusú üzenetnél általában nem mindegy, hogy www.akarmi.org vagy simán www nélkül akarmi.org-ot gépelsz.
Mert ez MINDIG nem mindegy, talán nálad sem.[ Szerkesztve ]
¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1
-
toza
senior tag
helo!p4 3.06 os gepban, 1gb 533 as ram a vaganyabb vagy ha ehez hozzadobok meg 512 400 as, p3200 ast?szal 1.5 gb ram ,de lassabba valva?vagy az 1 gb de 533 on?!? valaszt koszi!
szegyen a futas,de faraszto...
-
kételkedem
addikt
válasz localhost #6028 üzenetére
helo!p4 3.06 os gepban, 1gb 533 as ram a vaganyabb vagy ha ehez hozzadobok meg 512 400 as, p3200 ast?szal 1.5 gb ram ,de lassabba valva?vagy az 1 gb de 533 on?!? valaszt koszi!
Köbükiből fordítva:
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy szerintetek melyik konfiguráció az optimálisabb? 1 GB memória 533 MHz-en, vagy 1,5 GB 400 MHz-en? A gépemben egy 3.06 GHz-es P IV processzor van.
Köszönöm!
Tudom, hogy te is érted, csak gondoltam hátha más nem
[ Szerkesztve ]
Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat! °°XLIII°° "Isten, áldd meg a magyart" Kölcsey 1823
-
Killer01
őstag
válasz kételkedem #6029 üzenetére
Jelenleg többre megy az ember 1,5 gigával, még ha lassabb is. Jelentősen megnőtt jópár progi memóriaigénye, bár nagy kérdés mire is használod a géped elsősorban. -
localhost
Közösségépítő
Legyek őszinte, nem én nem, valóban nem értem, pedig négyszer-ötször nekifutottam, rájöttem, kisebb energia megkérdezni, hogy mit is akart írni, mintsem dekódolni a titkosírást.
Már a "vaganyabb" szónál leakadtam, nem tudtam vagányabbnak dekódolni, azóta sikerült, mert még mindig rágom rajta magam![ Szerkesztve ]
¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1
-
imrefos
tag
bevan áklllitva minden a biosban és mégse bootol be rola!
[ Szerkesztve ]
Imre
-
toza
senior tag
kosz ... jaccas.. cod 4 tobbnyire.. marmint amire hasznalnam..
akkor amit korabban hallottam h jobb ha keves de gyors akkor az mar nem igaz tobbe?!? (decvazsiszed!)ha kell memoria akkor a pagefile nem elegboven 3000 mb ra allitva se?!?!
[ Szerkesztve ]
szegyen a futas,de faraszto...
-
ko9
addikt
Hali!
Szertnék rakni egy másik Linuxot XP mellé, amolyan vészhelyzeti eshetőségekre. Milyet ajánlatok? A lényeg, hogy ne foglaljon sok helyet (pótgép, 20GBos vinyóval), és lehetőleg stabil legyen, jó fáljkezeléssel. (SLAXot próbáltam, de a Konquer vagy mi kb 1szer jött be, akkor is 5mp-ig, és a Firefox hirtelen kilépése miatt eltünt a fél napig írt Logout cikkem... Vagyis ez kilőve).
Lényeg, hogy gyengébb gépen is jól fusson (Celeron 1GHz, 256MB ram), és kevés helyet foglaljon.
Köszi a segítséget!
Üdv: Ex--------------------------- Privátot privátba - Fórumtémát fórumba!! --------------------------- --------- I/DEBUG(3430): debuggerd committing suicide to free the zombie! ---------
-
Lotusz
tag
üdv, egy viszonylag különleges kérdésem lenne:
meg lehet azt oldani, hogy ha megy netről egy rádió, akkor valamilyen módon ki legyen szűrve belőle az óránkénti híradó? tehát hogy csak a zene menjen, abban a pillanatban amikor kezdődik a híradó hallgasson el például. az autorádiókban valahogy meg van oldva, hogy pl a trafipax jelentéseknél átkapcsoljon/felhangosodjon. van erre valami lehetőség gépen is a híradóra?köszi
The greatest trick the Devil ever pulled was convincing the world he didn't exist.
-
Digital
addikt
Hali!
Van egy problémám!
Tegnap lefagyott a gépem, majd a Win 7 indításakor az indítási javítás jelenit meg.
Régebben a Vista mellé volt a 7-es feltéve. A Vistát leszedtem, de most Win 7 alól a bootszektor a G meghajtón látszik. Így használtam a gépet a tegnapi problémáig.
Most a helyreállító lát egy Win 7-et az E meghajtón, de azt hogyan tudnám elindítani?"barackot,imádom a húsos barackot" Emlékszel a lassú internetre? Csak nyolc kép fért bele egy éjszakába...
-
őstag
Tanácsot kérek, hogy hogyan lehet szétosztani KÁBELLEL egy t-online netet. --> padláson kis dobozizé ami veszi és onnan le a falba és a gépbe, de nekem 2 gépbe kéne vezetnem. Ezt hogyan tehetném meg???
-
Ayg0
senior tag
üdv
problémám a következő: a moncsim gyári speckók szerinti natív felbontása 1680*1050 (16:10), de valamiért csak max 1280*1024-re lehet rakni. korábban vga driver telepítést követően automatikusan az előbbire állította magát, most manuálisan se lehet. tippem van, hogy mi történhetett, de előbb javaslatok várnék a probléma megoldására, hátha nincs tévedek...
szereplőim: samu 2243lnx (dsub), msi 785gm-e65 (int hd4200), vista sp2 (32bit) / xp sp2 (32bit), és 10.3-as catalyst.
illetve melyik (szak)topikot kellene még felkeresnem ezzel kapcsolatban? a monitorét? vagy alaplapét? esetleg a catalystosat?
"A Celeron egy olyan gyár ami az Intelnek készít olcsó, megbízható processzorokat, ezért felesleges a Pentiumokért plussz pénzt fizetni."
-
Puma K
nagyúr
Hogyha rendelek valamit a neten és a futár kihozza akkor illik fizetni neki valami borra való féleséget?
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
ko9
addikt
válasz RootRulez #6037 üzenetére
Üdv!
De nekem pont az kellene, hogy felraknám Unetbootin-nel, és tudjam XP mellöl választani... Gyorsabb betöltés, és megmarad a CD helyem is. Ja, és bármikor indíthatom nem kell a CD-t kutatni ha egy ideig nem használtam.
Ubuntut megnéztem, a 700mega nekem sok. A SLAX méretben jó volt (200MB), de mint írtam eléggé instabil volt.
Köszönöm! Ex--------------------------- Privátot privátba - Fórumtémát fórumba!! --------------------------- --------- I/DEBUG(3430): debuggerd committing suicide to free the zombie! ---------
-
-
apyka
tag
Sziasztok!
Mennyit érhet ma egy ilyen lap? Abit AN8 SLI [link]
"A rallysport olyan, mint a sakk, csak nincs idő két lépés között gondolkodni." Isten szekere is LADA VFTS!
-
Stirbi
addikt
SRÁCOK ORRBITÁLIS PROBLÉMÁM VAN ÉS MÁR KIVOK IDEGILEK SEGITSETEK LÉGYSZIVES.
na tegnap urjatettem a rendszert, este de tegnap még más ram volt a gépemben (2gb kingston cl5 800mhz ) ma megjöt az uj ramom (2x2gb 1066cl5 hyperx t)1 , namost betettem ugyebár mondo mmek játszok od4 et játszok oan 10 perce mondom kilépek windows gombal meglesek vmi firefoxban csak ugy asemiböl restartolt a gép , vissza winbe aztán menetm játszani megint cod4 et , olyan 45 perc után kaptam kéképernyöt evvel az üzivel ,, DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL,, restartolt ugye a gép, de utána totál izés volta kép csikos meg minden , kikapcsoltam a gépet táppal aztán vissza aztán jolet a kép, utánagugliztam , olvastam h proci nagyon megvolt terhelve meg vmi beállitási hiba lehet, jo mondom leveszem az alulfeszelést a procirol normalra tettem a feszt, mentem játszottam cod4 et oan 40 perc után kiléptem windowsgombal mentem unistnaláltam egy progit és a semmiböl restartolt a gép megint ,A PROCI ALAPORAJELEN VAN HASZNÁLVA, rendszer win7 64 bit.
-
törölt tag
Mennyit adnál ezért a gépért/alkatrészért topik Mondjuk én nem adnék érte 5k-nál többet...
Stirbi: BIOS-ban nézz rá a memóriabeállításokra.
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest