Hirdetés
Aktív témák
-
The DJ
addikt
Új fejlemény: Akkor csinálja az [ITT] említett csíkozódást a rendszer, amikor az alapértelmezett Aero témáról egyszerű, Aero mentes témára váltok. Ilyenkor viszont használhatatlan a rendszer, olvashatatlanok a szövegek. Ez mitől lehet?
Gondoltam rá, hogy 2D-ben hibázik a videókártya, de akkor meg rendszer telepítéskor is ilyennek kellett volna lennie, nem? Ott még nem volt aktiválva az Aero.
Ráadásként futtattam 3Dmarkot, ment egy órát a Prime95, a GPU Caps is csíkozódás nélkül futtatta a teszteket. Nem értem mi miatt lehet ez. Valakinek esetleg van valami ötlete, hogy mivel teszteljek még vagy hogy szűkítsem le a hibalehetőségeket?
https://astrogate.hu - PC & Laptop Szerviz + Shop - Alaplap javítás, zárlatos tápkörök javítása, BIOS hibák orvoslása.
-
Geller72
veterán
Most olvastam a #2884-es hsz-ed:
"Érdekes problémával szembesültem az imént. Tegnap gépet újítottam, alaplap és processzor csere történt, de a Windows 7-et nem telepítettem újra, gondoltam felesleges. Be is töltődött rendesen, viszont az Üdvözlő és a kijelentkező képernyőnél furcsán csíkos és eltorzult a kép, viszont az asztal, a programok, a játékok, minden tökéletes."
Nagy hiba volt. Nem felesleges. Ha procit, ramot, vga-t, hdd-t, odd-t cserélsz, azt a win leszarja, annyira nem hezitál, megoldja. De a CSIPSZET az SZENT!!
Ha nem olyan az alaplapi chipset, akkor a win megtérdel. Alaplap cserénél én mindig tiszta reinstallt alkalmazok. Mielőtt "beújítok" egy új lapot, lementek mindent. Aztán install. Nálad is lehet akármi, de a megomlás tutira ezért van. Indítsd el csökkentett módban és lem fog hibázni. Ha így van, akkor egyértelmű. Eleve új számítógépnek tekinti, ha lapot cserélsz.
-
The DJ
addikt
Na itt is vagyok. XP SP3 feltelepítve, sem telepítés közben, sem telepítés után nincs semmi hiba, semmi csík, semmi olyasmi, ami Win 7 alatt ott van. Driver feltelepítése előtt és után is normális a kép, a felbontást, színmélységet, képfrissítést buherálva is tökéletes.
A kérdés az, hogy most akkor mi a fene is van? Nem akarok visszaváltani XP-re, szeretnék megmaradni a Win 7 mellett. Próbáljak meg 64 bitest? De 2 giga ram mellé meg felesleges.
https://astrogate.hu - PC & Laptop Szerviz + Shop - Alaplap javítás, zárlatos tápkörök javítása, BIOS hibák orvoslása.
-
Geller72
veterán
..ügyes vagy. Én is hasonló megfontolásból nem váltottam az egyik gépemen XP-ről, mert rengeteg hw van, ami nem megy seven alatt sem és már vista alatt sem ment mind. Mivel még bőven jók, cirka 5 hw elemet nem fogok kidobni... (Scanner(usb-s és mégsem), USB-s tuner, Nvidia Quadro, etc..)
-
Geller72
veterán
Az fsb ratiot állítsd át. A ramok 333-on menjenek a proci 200-on. Nem ismerem a biosát, de ha vársz, utánanézek. Az bizti, hogy az E4400 frekije gyárilag 2000 mhz. Szal a 2600 már necc (bír az többet is, de most nem ez a lényeg.) Szal állítsd úgy a ratiot, hogy a fenti értékek szülessenek. A ram időzítés valszeg át fog ugrani 4-4-4-12-re, de nem lényeg. Írj, ha nem ok vmi.
-
Geller72
veterán
Rakd defaultra a lapot és kezd el az elején a beállításokat. Megnézted már mondjuk everestel? Hogy abban mit mutat az SPD-re?
A proci 800-as, tehát 200 az "fsb"-je ez tuti gyárilag. És mivel 1:1-ben megy a rammal most az is annyin van. Nézd meg, nincs e arány beállítási lehetőség, hogy ne 1:1-be menjen a ram a procival.[ Szerkesztve ]
-
Geller72
veterán
Nem akarlak elkeseríteni, de a ddr1-400-as ramok jobbak voltak, mint a kezdeti ddr2-400/533/667-es ramok. Sebességre biztos. Az időzítésük is jobb volt. (2.5-3-3-7, pl.) Tehát, ha mennének is 667-en, nem lenne annyira eget rengető a dolog. Add ela deszkát (fanatikusok - talán mint te is.. - megadnak érte 8k körül is) és vegyél egy másik lapot, ami legalább ddr2-800-ig lát. A 965-ös s775 lapok már tudták és 10k körül már kapsz ilyet.
-
WildBoarTeam
senior tag
Először is: Minden előttem hozzászólónak igaza van. Külső progi nélkül nehéz megállapítani.
Ha nálatok is nod32 van telepítve, akkor egy tipp:
Az indítópultból (Start/Minden program/Indítópult) szedd ki a NOD32 System Checking nevű progit. Nálunk ezzel gizdáznak a rendszergarázdák (ezzel tudják naplózni az alkalmazásokat, netes böngészéseket, stb.).
Ha találtál ilyet, és törölted (jobb klikk/törlés), vagy csak kihúzod onnan egérrel (vonszolás), utána indítsd újra a gépet.A játékok statját töröld minden játék után.
Amúgy ki paráztatott be ennyire?
blabla
-
-
Vaze
őstag
paszta az van köztük...
nincs semmi húzva minden alapon megy...
megnéztem 2X is leszedtem most a hűtöt 2X másik féle hűtőt tettem fel probálgatva hátha a hűtők a hibásak de semmi...most kapcsoltam be a gépet mert ugye edig hűtőket tettem fel s le azt már itt pörög 90 fokosan a gép...
dudika10 megnéztem a procit is meg a hűtöket is egyiksem pupos vagy ilyesmi..
amugy milenne akor ha például a proci pupos?
valakinek valami más ötlet hogy mitől lehet ez?
végén megfől a procim
na amég leirtam ezt a kis szöveget felugrot 90 ről 115 fokra
mennyinél sül meg a proci?[ Szerkesztve ]
MSI Raider GE78 HX 13V Intel® Core™ i9-13980HX -- GeForce RTX 4090, GDDR6 16GB -- 32GB, 2TB SSD
-
-
agemate
addikt
-
kekkec
aktív tag
szia!
Táp jön már, hétfőre ideér + egy scythe katana 3. Memoriának lenne baja és azé megeszik + fagy ?ÁÁÁ.. attól falnak mennék, azért is vettem ezt a prockót, hogy ki használhassam a 400as memcsiket (266-on mentek az fsb miatt). a mire jó prime95?
Köszi a helpet![ Szerkesztve ]
-
kekkec
aktív tag
Amikor elkezd jobban dolgozni a proci (pl youtube cpu streszt nem is merem megpróbálni), megmered még az egér se mozog, reset, utána se csök módban, se normál módban nem stabil a rendszer. Vmikor eljut az asztalig és ott vágja hanyat magát (megmered vagy újraindúl), vmikor meg win logonál mered meg vagy még elötte és full feketeség. Fel van rá pattintva a gyári cooler (mind a négy lefogató pöcök fogja), a paszta meg egy csíkba lett feltolva a közepére és a borda préselte széjjel a motyót. Vagy így gáz? 55 fok alaphangon és 65 70 körül dobja el magát. Most vettem PH-n.
[ Szerkesztve ]
-
kekkec
aktív tag
oks. köszi a tippet!
Holnap "kibelezem" a gépet és meglesem mit csinál. Rem hogy "csak" a táp miatt van, mert hétfőnre jön nekem a megrendelt FSP400-60APN, és a fostaliga codegen a hibás akkor nem lesz gond.
Csak beraktam a procit, hogy teszteljem me 1 hét a "próba gari".
köszi -
Iam The Ghos
csendes tag
Semmi nincs húzva, minden alapbeállításon van. Igazából a memóriával már régóta gondom van, de Prime és Memtest egyszer talál hibát, egyszer nem. Így mikor szervízben volt a gépem, akkor nem is észleltek hibát, mert pont akkor nekik nem jelzett... Pedig nem ritka a kékhalál sem. Jó lenne garanciálisan kicserélni őket, de amíg nem tudom bizonyítani...
A lényeg, hogy ezidáig a kicsomagolással nem voltak gondjaim, csak mióta elhoztam szervízből, azóta produkál ilyet. Tervezem visszavinni, csak addig gondoltam választ keresek erre a hibára. Este lefutattom újra a Prime-ot, köszi a segítséget.
-
vamzi
senior tag
Igen, ezekkel én is tisztában vagyok. Én sem értem, tuti valami beállítás hibám van. De!
az oldalam címe http://****.mine.nu, amit jelen esetben(mivel közös a net) így érek el: http://192.168.1.111
Minden tökéletesen megy, mert kintről elérik a rendes webcímmel, én bentről ip-ről és mindenki boldog. Viszont a Wordpress makacskodik és be kell állítani az oldal elérhetőségét. Ha beállítom, hogy ****.mine.nu/wp, a böngészőmbe pedig a jól megszokott 192.168.1.111/wp címre megyek, akkor a wp továbbdob a ****.mine.nu/wp oldalra ami meg már nem tud bejönni. Ha a 192.168.1.111/wp címet állítom be, akkor pedig értelemszerűen senki másnak nem jön be, mert mindenkit átirányít a wordpress a ****.mine.nu/wp oldalról a 192.168.1.111/wp oldalra.Szóval ez a gondom.
-
vamzi
senior tag
Na igen, de ez az egész wordpress-szel nem működik ilyen frankón, csak a jelenlegi oldallal. Úgy döntöttem, hogy idejét múlta az innen onnan összeollózott weblap és váltani akarok valami egységesebbre. Erre nekem tökéletesen megfelel a wp.
Csak hogy értsd. A wp-nek mindenképpen be kell állítani az elérhetőségét az admin felületén keresztül. És itt van két lehetőségem. Vagy beállítom a http://h15.mine.nu/wp elérhetőséget (logikusan csak ezt lehet oda beállítani, mert ezt éri el mindenki) viszont ebben az esetben én innen bentről nem érem el sehogy sem a wp-t egészen addig, míg valaki kint vissza nem írja nekem az elérhetőséget, vagy át nem szerkesztem a konfig fájlt. Vagy pedig beállítom a statikus a szerver ip-jét. Ebben az esetben viszont csak bentről érhető el a wp, sehonnan máshonnan.
Kicsit máshogy:
Nekem innen bentről eleve nem elérhető ez a cím: http://h15.mine.nu(kintről természetesen most is), mert ha beírom, akkor egyik böngésző sem jeleníti meg(hosszas gondolkodás után, mindegyik rávágja, hogy nem tudott csatlakozni). Én csak is így érem el: http://192.168.1.111Egyébként külön szerver gépen van a LAMPP, a netet pedig router osztja le a szervernek is és nekem is.
[ Szerkesztve ]
-
vamzi
senior tag
Igen, már egy éve így használom az oldalamat bentről, hogy http://192.168.1.111, kicsit kényelmetlen volt, de azt hittem ez így működik. Most viszont mint írtam a router tűzfala fogta meg. Letudnád esetleg írni, hogy milyen beállítások csináljak meg a routeren, hogy tűzfallal is menjen?
Linksys wrt120n kütyüm van (hátha neked is linkszisz, vagy ne adj isten pont ugyan ez ) -
kekkec
aktív tag
"Shoutdown temperature" disabled-re állítottam.
A fesz és freki:Gyári hűtő, 3200 rpm-en pörög. A régi A1,8 northwood-ot olyan 44-45 fokon tartotta, terhelve 52-54 max. (hát nem egy, remekmű az tény) Én is úgy tudom, hogy a prescott-ok még 70-nél be-be lassúlva mennek, ezért furcsálom, hogy 70-nél elszáll. És ha rossz, szólok a PH-s srácnak akitől vettem, hogy csere vagy mani vissza, mert hát 5 ropi is csak 5 ropi.
Frekit még nem állítottam soha. Néztem bioszba, de pl fesz. állítás lehetőség nem is volt, csak a 15 szorzó melletti 200-as értéket lehet babrálni, meg a ram szorzóját vagy miétt[ Szerkesztve ]
-
-
Lenry
félisten
nem is beszélve az 1.48V-ról az 5.5V-os készenlétinél, vagy a 12.56V-os feszültségről a 12V-os ágon...
kekkec: még azelőtt dobd ki ezt a tápot, mielőtt valami komoly kárt okoz a gépben
(#5792) moha21: egy 300W-os Codegenről van szó. egyáltalán nem lehetetlen ez az érték.
[ Szerkesztve ]
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
moha21
veterán
Azért azt tegyük hozzá, hogy egy ilyen szoftveres mérésnek nem sok köze van a valós méréshez, szóval nem biztos temetni kell azt a tápot. Sőt ekkora eltéréssel már nagy bajok lennének, szóval tuti hibás a visszajelzés.
(#5791) Lenry: A 12V-os ágon annyi eltérés még bele is férne a szabványba, de el ne higyjétek már, hogy a gép rég nem károsodott volna ha másfél volt helyett 5,5 volt lenne.
Jah most olvasom Codegen akkor kuka! Bocsi
[ Szerkesztve ]
Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.
-
kekkec
aktív tag
Asszem az az AGP fesze, és 4x-en 1,5 volttal, 8x-an meg 0,8 volttal megy. [link]
De igazából nem nagyon vágom .
Majd VGA-t is cserélek vmikor a cuccba, egy 3450-re cserélem a mostani régi sima 9000-est, és ennek még majd utána kell járonom az AGP totyikban, hogy mennyire kompatibilis az alaplap a 3450-el -
moha21
veterán
Azért pl a Chiefteknek a Delta elektonics szállítja a belsejét.
Kekec: A Codegen akkor is nem ajánlott táp!
[ Szerkesztve ]
Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.
-
-
kepzavar
csendes tag
-
attiati
veterán
köszi a felvilágosítást
Egy mód mindenképpen működik (és így biztos nem az általad említett második verzió él) : korábbi image fájlból visszaállítok egy a program feltelepítése előtti xp rendszert, és arra már rá tudom húzni De azt hittem ennél egyszerűbb megoldás is lesz. Köszi még egyszer!
-
madmaxxx
senior tag
válasz The DJ #14271 üzenetére
Nem is tudom mit mondjak erre, talán a legjobb, ha az igazat. Némely winchester elég sokáig elmegy még így és nem hibásodik meg. Ellenben akadnak olyanok is (anno 1 250GB-s nálam) amelyek egyik napról a másikra fokozatosan és folyamatosan leépülnek. Az ilyeneket általában csak háttértárolóként használják. Kevés olyan ember van (hozzáértő) aki OP.rendszert mer telepíteni. Lehet, hogy évekig működnek még ugyanígy, de az is benne van a pakliban, hogy 1 hónapon belül megadja magát.
}}}-----> " A szalonna DIABETIKUS, mivel nem tartalmaz cukrot ..." by H.Lali }}}----->
-
madmaxxx
senior tag
válasz The DJ #14283 üzenetére
Lehet, hogy meg leszek kövezve, de elárulok valamit. Egy srác K.....ről 500Ft-ért hoz az egyik ismerősömnek winchestereket (20-80 GB) kevés szektorhibával, aki ezeket gépekbe építi és eladja minden szívfájdalom nélkül. Az ilyen kishibás winchestereket mindenképpen olcsóbban célszerű megvenni.
}}}-----> " A szalonna DIABETIKUS, mivel nem tartalmaz cukrot ..." by H.Lali }}}----->
Aktív témák
Hirdetés
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen légkondit a lakásba?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Suzuki topik
- Gitáros topic
- Ford topik
- További aktív témák...
- Samsung S22 256GB garanciális újszerű állapotban eladó!!
- Microsoft Surface Slim Pen 2 és töltő eladó !
- Ubiquti Nanobeam M5 2DB irányított antenna
- A++ kategória! DELL P2418HZm - 24" IPS / 1920x1080 / MATT / pivot / win hello face // GARANCIA +SZLA
- +monitor+ i5 4570 /8-12-16GB DDR3 / 240GB SSD /takarítva, telepítve / Lenovo M73
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest