Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • pwned

    csendes tag

    Üdv, van egy jó kis történet egy hibáról aminek forrását nem sikerült behatárolni... Hátha valaki innen tud segíteni.
    Config:
    Tápegység: Chieftec GPS-400AA-101A 400W
    Alaplap: ASUS M2N-VM DVI
    Processzor: AMD Athlon 64 X2 Dual Core 5600+ @ 2.8GHz
    Memória: 4GB Kingmax DDR2 @ 800MHz
    GPU: EVGA GTS 450 SC és MSI 9500GT
    A gép videókártyákat leszámítva 2008-as építésű, egy-két év múlva lett bele véve a 9500GT.
    Van benne 3 merevlemez, 1 DVD író. És itt kezdődik a számomra logikátlan történet...
    Mikor tavaly ősszel bele lett téve a GTS 450, nem volt semmi gond azt leszámítva hogy nyilvánvalóan a processzor miatt nem volt kihasználva teljesen a kártya. Aztán következő NVIDIA driver verzióra frissítés után az Adobe Flash videók villogni kezdtek. Volt amikor színes csíkok... De csak a flash részen, nem az egész képen. Kapcsolatba léptem az EVGA Supportal, ők azt mondták, küldjem bevizsgálni a boltba ahol vettem, vagy Münchenbe küldjem be. Sokat kerestem teszteltem, de úgy maradt, hogy Flash továbbra is villog, sok kedvem (semennyi) nem volt bevizsgáltatni.
    Aztán egyik nap, volt lehetőség kipróbálni a GTS 450-et egy másik gépben, láss csodát, ott teljesen hibátlanul működött. Amikor a másik gép amit más használ meglett, az megkapta a 9500GT-t, mivel akkor lett meg ebbe a GTS 450. Szóval maradt a 'teszt' gépben a 450, a 9500 jött ebbe, Flash nem villogott. Még ehhez egy kicsit visszamenőleg, Windows 8 Consumer Preview (Béta) fel lett erre telepítve, ment rendben. Jött a Release Preview (RC), az telepítés alatt csodálatosan elrontott képet produkált: https://www.dropbox.com/sh/25f6trcjmgzgb27/ZVTlGuuXPb
    Ez azzal hogy a 9500GT lett visszatéve bele, megszűnt, feltelepült. Ez úgy kb. 2 hétig rendben is volt, utána tegnap azzal állt elő a gép, hogy egy ebéd erejéig készenlétbe téve Windows 8 nem tudott visszatölteni. Utána újraindításkor sokat várt, a ledek úgymaradtak míg végre ~30mp után pittyegett (POST beep). Kép nem volt, végül kiderült, hogy integráltról megy a videó, tehát másik csatlakozó. Pár újraindítás ugyanez az állapot, nem ismerte fel onnantól a 9500GT-t. Ma reggel megnéztük a másik gépben a 9500GT-t, és ott ismét működött. Már előtte se volt logika hogy ebben a gépben miért vannak ilyen hibák, ott meg minden rendben...
    Ezután megpróbáltuk ismét ebbe a gépbe tenni a 9500GT-t, de továbbra sem látta a BIOS. Végül a GTS 450-et tettük bele ebbe, amit érdekes módon felismert és ment a Win8 boot. Itt megint előjött a kép hiba, de aztán a Windows telepített magának drivert, újraindítást kért, majd jó lett a kép. Gondoltam akkor, legfejlebb ezzel kell megint használni, de este mikor jöttem vacsorából... Bekapcsoltam, boot, és itt jött a meglepetés: fekete kép, videó kártya ventillátor max fordulat, újraindítottam. Megint ugyanaz, inkább kiszedtem, nehogy a végén meghaljon a gép mindennel együtt, a 28 ezres kártya azért mégis csak sok lenne.
    Szóval most itt vagyok integrált videón, és fogalmam sincs mi lehet a gond. Felmerült a lehetősége PCIE slot kontakt hibának, de nem tudom mennyi az esélye, hogy mozgatás nélkül csak úgy elkezdje. Ha meg az is, hogy lehetne biztosra tudni, na meg akkor alaplap csere jönne, de már így is inkább Intel konfigra kéne frissíteni az egészet szóval jó kérdés.

    Hátha van valami nyilvánvaló, vagy valakinek tapasztalatból valami hasonló tippje.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés