Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
sanyek2
senior tag
Végre sikeres volt a beavatkozás! Hálásan köszönöm nektek, és Sk8erPeter-nek, hogy segített az USB-s telepítővel.
Egy probléma, illetve gubanc még van...
Az a bizonyos kék betűs sor.... Kéken kiírja az eszköz teljes nevét, és kéri hogy nyomjak egy billentyűt.... Anélkül is tovább megy, de csak 4-5 másodperc múlva. Esetleg ezt kiiktatni valahogy nem lehet? -
stefyY
őstag
Szép estét uraim!
A közeljövőben szándékoznék alaplapot, processzort, valamint VGA-t cserélni, jelenleg, AMD+ATI párti vagyok, mint már évek óta, de úgy voltam vele, hogy áttérek processzorok terén az intelre...benchmarkok alapján 35k~ környékén kapni viszont most erős AMD-ket is, amik viszont AM3+-os foglalatúak...olyan alaplapot viszont nem találok, ami AM3+os lenne, valamit lenne benne PCI3 foglalat...egy darabot sem...az FM1/FM2 foglalatú processzorok a hasonló árkategóriában pedig gyengébbek. ( egy HD7770 OC Ghz edition van kinézve VGA-nak. )
Előre is köszönöm a válaszokat!
[ Szerkesztve ]
"Ha Istenhez szólunk, az ima; ha Isten szól hozzánk, az skizofrénia." "Mi ez, génkezelt lazac? Nem, csak háromszor visszafagyasztott hekk."
-
stefyY
őstag
válasz CoolMan #13363 üzenetére
Azt mondjátok, hogy a jelenlegi lapomba ha beletennék egy fentebb említett kártyát, ugyanolyan teljesítményt adna le, mint egy pci3-as lappal...? Ez olyan érdekesen hangzik, de még örülök is, ha így van.
"Ha Istenhez szólunk, az ima; ha Isten szól hozzánk, az skizofrénia." "Mi ez, génkezelt lazac? Nem, csak háromszor visszafagyasztott hekk."
-
stefyY
őstag
-
dgcs
csendes tag
Sziasztok!
Új számítógép építése előtt állok. A kiszemelt processzor egy Intel Core i3-3225 3.3GHz lenne,
amiben ugyebár az intel új, HD Graphics 4000 -es IGP -je van. Azt szeretném megkérdezni, hogy milyen chipset -es alaplapot kell vennem, hogy ezt ki tudjam használni? Az alaplap mini ITX méretű lenne, és lehetőség szerint ASUS.
Tudnátok valamit ajánlani, ilyen kritériumok mellett? -
Geresics
addikt
Tudtam én, hogy láttam már olyat, amit Te keresel: ASUS P8H77-I
*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
sanyek2
senior tag
Erre valaki:
"Egy probléma, illetve gubanc még van...
Az a bizonyos kék betűs sor.... Kéken kiírja az eszköz teljes nevét, és kéri hogy nyomjak egy billentyűt.... Anélkül is tovább megy, de csak 4-5 másodperc múlva. Esetleg ezt kiiktatni valahogy nem lehet?" -
sanyek2
senior tag
válasz DonThomasino #13376 üzenetére
Azt hiszem az ACHI vezérlő BIOS-a írja ki.
A sorrend a következő:
Bekapcs gomb megnyomása->harvdverek felsorakoztatása, BIOS-hoz való belépés lehetősége->az érzékelt SSD-t ekkor írja ki kéken->belép a BIOS-ba ha nyomtam egy Del-t, a nem akkor újabb adatvégigfutás(épphogy végigfut, nem tudom elolvasni) ->win indulása -
sanyek2
senior tag
válasz DonThomasino #13378 üzenetére
Az a szokásos betöltés folyamata, ami hipp-hopp lefut. a probléma a kék betűs sor még előtte. Kéken kiírja az SSD teljes nevét, méretét, és kér, hogy nyomjak egy billentyűt a folytatáshoz...elszüttyög néhány másodpercig aztán magától folytatja... Kissé zavaró, mikor ez van. Hisz a gyorsasága miatt veszi az ember az SSD-t.
-
sanyek2
senior tag
válasz DonThomasino #13380 üzenetére
A történet itt kezdődik, ezen a fórumon. (természetesen próbáltam más topic-ban is, de ott csak ostobaságokat olvastam.)
A lapnak nincs saját topic-ja.
Görgess feljebb, ott mindent megtalálsz a folyamattal kapcsolatban, míg idáig eljutottunk....
BIOS verzió F3 -
sanyek2
senior tag
válasz DonThomasino #13382 üzenetére
Azért nem válaszoltam, mert írtam valahol felljebb, hogy a sima narancs csatiknál nem ismeri fel az ACHI BIOS. Időkorlátot szépen letolja, kb 20 másodpercig szórakozik, majd befejezi a fent idézett szöveggel:
"Sysliunux
Insane primary (MBR) partition
Can't find on the drive I booted from.
boot..."
BIOS frissítéshez viszont kéne egy kis help megint, mert azt még csak egyszer csináltam de már dunsztom sincs hogyan...és nem ennél a lapnál...
Van gép indulásakor is olyan opció hogy bios frissítés. Egyszerűen csak letöltöm az új bios-t és induláskor betöltöm? vagy hogy megy ez? -
DonThomasino
veterán
válasz sanyek2 #13383 üzenetére
Általában a gyártó kínál könnyen kezelhető felületet ahol
egyszerűen pár kattintással meg tudod csinálni.
A windows ból elvégezhető jó esetben.
itt nézelődj : [link]
Én a gigabyte ot nem nagyon ismerem.
MOD:
Látok itt sok SATA driver t s. [link]
Ezekből a legújabb van fent?
Mert azt is meg lehet próbálni első körben.[ Szerkesztve ]
" I'm going to make him an offer he can't refuse."
-
sanyek2
senior tag
válasz DonThomasino #13384 üzenetére
Már leszedtem, de azért köszi!
Megpróbálkozom azzal is.[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Hali mindenkinek!
Bizok benne, hogy itt sok okos ember van vala!
Azt szeretném megkérdezni, hogy hogyan lehet megnézni, hogy egy laptop alaplapja milyen processzorokat támogat maximum, illetve mennyi RAM-ot? (Nemrég vettem egy régebbi tipusú notit, és kiváncsi lennék h mennyi bövitésre nyilik majd lehetőség még később)
A tipusa:
DELL XPS M1710
- Core 2 Duo T2400 (2x1,83 Ghz)
- 1 GB 667-es DDR2 RAM
- nVidia GeForce Go 7900GTX 512 MB \ 256 Bit
- 17" kijelző 1920x1200Nagyjából ez van benne most. És a kérdés az lenne, hogy milyen prockókat támogat maximum illetve mennyi RAM-ot. A VGA-nak sikerült utána járnom, hogy valszeg a 7950GTX-et is támogatja, de az nem annyira érdekel, mert játékra úgyis a nagy vasat használom. (Az asztalit)
Előre is köszi mindenkinek!
Üdv! L.D.
U.I.: Próbáltam már guglizni, de nem jártam sikerrel. Jó azért annyira sok időt nem forditottam rá... gondoltam hátha itt valaki jobban tudja.
-
crw15
csendes tag
Sziasztok!
Van egy IDE-s dvd íróm meg egy SATA-s dvd olvasóm. Na most a probléma az lenne, hogy a dvd író nem akar írni, de olvasni sem. Ahogy belerakom a dvd-t / cd-t akkor a nero-t nem indítja el, de ahogy kiveszem elindul.
Mi lehet a probléma?
Előre is köszönöm a Segítséget.
Üdv! -
DonThomasino
veterán
válasz Lord Dragon #13386 üzenetére
4GB ig bővithető.
Itt egy leírás: [link]
A laphoz tegyél fel egy AIDA nevű test progit az minden kérdésedre választ ad." I'm going to make him an offer he can't refuse."
-
senior tag
Szerintem meghibásodott a DVD iró. Valszeg azért nem indul a Nero, ha beteszed a lemezt, mert rengeteg idő elmegy arra, hogy a DVD iró megpróbálja beolvasni az üres lemezt. De mivel nem tud tökéletesen olvasni, ezért nem ismeri fel a lemezt rendesen és ilyenkor nagyon belassitja az egész számitógépet (miközben ott szenved a lemezbeolvasással).
Vegyél egy új DVD-t szerintem. Látatlanba ezt tudom javasolni, én is jártam már hasonlóképpen régebben. Tulajdonképpen ha megfigyeled, akkor egy hibátlanul működő DVD meghajtó is nagyon belassitja a gépet. Arra az időre, amig a lemezt próbálja beolvasni addig semmit nem lehet csinálni a gépen 5 -10 sec-ig nagyjából és mihelyt beolvasta rögtön megnyilik az amire rákattintottál. Csak egy rossz meghajtó esetében ez nem csak 5-10 sec-ig tart. Esetleg próbálkozhatsz másfajta lemezzel is vagy firmware frissitéssel, de az optikai meghajtók nem olyan hosszú életűek azért.
Remélem tudtam segiteni!
Üdv! L.D.
-
senior tag
válasz DonThomasino #13388 üzenetére
Hali!
Van fent AIDA, mindig szoktam rakni.... De nem ir ki semmi konkrétat az alaplap tipusára. Ez a bajom.
Nekem is volt egy olyan sejtésem, hogy 4 GB-ot támogat max, de annak alapból semmi értelme nincs, ha jobban belegondolsz, mert ha T2600 a legnagyobb proci amit támogat, akkor fölösleges a 4 GB RAM bele, mert úgysem kezeli. A jelenlegi proci, ahogy a T2600 is csak 32 Bit-es procik, szóval csak 32Bit-es Oprendszert rakhatok a gépre, ami nem támogatja a 4 GB RAM-ot.
Jó lenne továbbá azt is tudni, hogy 667 Mhz a max amit támogat, vagy 800-as, 1066-os DDR 2 RAM-ot is elvisz. Mert lehet, hogy a proci FSB csak 667 jelenleg, de egy 800-as RAM 667-en használva jobb időzitéssel menne, igy értelem szerűen gyorsabb is lenne.
Üdv! L.D.
-
kjani18
őstag
válasz Lord Dragon #13386 üzenetére
Az a baj, h. talán a T2500 - 2800 -ig is támogathatná az M -es (mobile) proccokat, de a 2400 felettiek 31W -osak, a 2400 pedig csak 15W.
Olvasd el, benne van a megbízhatóságom is! https://logout.hu/bejegyzes/kjani18/uzletszabalyzatom.html
-
senior tag
válasz kjani18 #13392 üzenetére
És ez mit jelent, hogy nem fog stabilan működni a gép, ha 31W-os procit teszek bele?
(elnézést ha hülyeséget kérdezek.... ez az első notim... asztaliban vagyok otthon)
Az Intel honlapján nincs is T2800.... és azzal sem megyek előbbre mert az is 32 BIt-es, mármint a T2700 is. tehát hiába támogat 4 GB RAM-ot mert bele tehetem, de nem támogatja.... érted. 32 Bit-es Windows...
[ Szerkesztve ]
-
crw15
csendes tag
válasz DonThomasino #13390 üzenetére
a DVD olvasó tökéletesen működik, de megpróbálom egy másik dvd íróval mert itthon találtam most egyet.
-
crw15
csendes tag
válasz Lord Dragon #13389 üzenetére
Igen segítettél sokat, Köszi
van egy dvd íróm amit találtam most itthon azzal megpróbálom, remélem jó lesz. -
senior tag
válasz DonThomasino #13396 üzenetére
Az is jó ötlet! Vagy ezzel kapcsoltban még: próbálj másik adatkábelt!
-
DonThomasino
veterán
válasz Lord Dragon #13397 üzenetére
Igen, a kábel cserét is érdemes megpróbálni.
" I'm going to make him an offer he can't refuse."
-
Geresics
addikt
válasz sanyek2 #13383 üzenetére
F4 BIOS-nál is ott lesz ez a nyomj egy gombot a folytatáshoz képernyő. Kb. 1 órát rászántam anno, hogy kiirtsam, de eredménytelen voltam, ezért hagytam a csudába...
BIOS-t frissíteni nagyon egyszerű azon az alaplapon: a gyári CD-n van az @BIOS nevű program, az Win alatt megcsinálja helyetted az egészet, kb. 2-3 perc alatt!*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
kjani18
őstag
válasz Lord Dragon #13393 üzenetére
Bocsi, én néztem el, a procid 31W. Először nem jött be az oldal, az alaplapról meg nem tudtam én sem tájékozódni.
Itt nézz körül.
Itt vannak a sorozatról is infók, de csak összehasonlítgatással mész valamire, mert támogatott procik listáját esetleg a gyártótól emílben lehetne megkérdezni, mert neten nem lelhető...
Ha valaki megtalálja mégis, írjon, mert én is kiváncsi vagyok.Üdv
Szerk Ja, mind 32 bites úgy nézem...
[ Szerkesztve ]
Olvasd el, benne van a megbízhatóságom is! https://logout.hu/bejegyzes/kjani18/uzletszabalyzatom.html
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Politika
- Óra topik
- Csernobilba kalauzol az új GeForce driver
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Asszociációs játék. :)
- alza vélemények - tapasztalatok