Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Geresics
addikt
válasz sanyek2 #13319 üzenetére
Ugyan azt tudom mondani, mint ami (#13321) kjani18 válasza, de még hozzátenném, hogy ne a lila SATA csatolókat használd, mert az a Gigabyte saját fejlesztésű cucca, és az miatt kergül meg kicsit szerintem. Legalábbis nálam valami ilyesmi volt anno...
*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
baboss
őstag
válasz sanyek2 #13319 üzenetére
Nekem lekellet hozzá töltenem egy illesztőprogramot amit felraktam egy pendrive -ra,OP telepítés- illesztőprogram keresés és megadod neki,hogy a pendrive -on keressen.Ezután illesztőprogram hozzáadása és ha végzet megjelenik az SSD a telepítőn ahol kiválasztod és mehet a telepítés.
-
spista222
addikt
válasz sanyek2 #13330 üzenetére
Ha a SATA vezérlőd RAID vagy AHCI módban van annak van külön BIOS-a és azt látod amíg fel nem ismeri a rá csatlakoztatott eszközöket vagy timeout miatt továbblép. Szerintem nálad a második eset áll fent ezért tart olyan sokáig.
Ott azon a képernyőn elvileg meg kellene jelennie az SSD típusának.
Látod? -
Geresics
addikt
válasz sanyek2 #13337 üzenetére
Valami nagyon nem kerek nálad... Nekem ugyan ilyen alaplapom volt, bedugtam az SSD-t egy SATA portba, és a BIOS rögtön látta (még a lila port esetén is)! Ha a BIOS nem látja, akkor próbáld ki másik gépben az SSD-t, csekkold a megfelelő csatlakozást! Nekem amúgy F4-es legfrissebb BIOS volt fent, Neked melyik van?
Szerk.: igaz, nem Samsung SSD-m van, lehet ez fontos különbség...
[ Szerkesztve ]
*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
DonThomasino
veterán
válasz sanyek2 #13383 üzenetére
Általában a gyártó kínál könnyen kezelhető felületet ahol
egyszerűen pár kattintással meg tudod csinálni.
A windows ból elvégezhető jó esetben.
itt nézelődj : [link]
Én a gigabyte ot nem nagyon ismerem.
MOD:
Látok itt sok SATA driver t s. [link]
Ezekből a legújabb van fent?
Mert azt is meg lehet próbálni első körben.[ Szerkesztve ]
" I'm going to make him an offer he can't refuse."
-
Geresics
addikt
válasz sanyek2 #13383 üzenetére
F4 BIOS-nál is ott lesz ez a nyomj egy gombot a folytatáshoz képernyő. Kb. 1 órát rászántam anno, hogy kiirtsam, de eredménytelen voltam, ezért hagytam a csudába...
BIOS-t frissíteni nagyon egyszerű azon az alaplapon: a gyári CD-n van az @BIOS nevű program, az Win alatt megcsinálja helyetted az egészet, kb. 2-3 perc alatt!*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
ravail
senior tag
válasz sanyek2 #13691 üzenetére
Szia!
Nem ismerem az alaplapot, de "vakon" megpróbálok segíteni. Ha van némi DOS-os gyakorlatod, meg némi eszközöd hozzá, meg lehet csinálni. Nem hiszem, hogy tud ez a régi alaplap penndrv-ól boot-olni. Ezért inkább egy akármilyen kicsi HDD kellene. Arra kellene telepíteni egy üres DOS boot-ot, lehet 5-ös DOS vagy 6-os DOS, azt hiszem a 6.22-es volt az utolsó, illetve jó lehet a win98-as boot is. Az a lényeg, hogy semmi ne legyen sem a config.sys-ben, sem az autoexec.bat-ban. Ha kipróbálod, az erről boot-olást, egy üres, semmit be nem töltő indilás után fekete képernyőt kell kapnod egy "C:\" után villogó kurzorral. Ha ez meg van, rá kell másolni az általad belinkelt oldalról letöltött utolsó BIOS fájlból a "K7S8X(R3)(2.60).zip"-ből kicsomagolt "ASRFLASH.EXE"-t és "K7S8X_2.60" BIOS frissítést tartalmazó fájlt. A "C" főkönyvtárába, gyökérkönyvtárába, gyökerébe. Ki, hogy mondja. Én az elírás elkerülése érdekében azt javaslom, hogy nyitsd meg és szerkeztd az autoexec.bat-ot. Írd bele a következő egy sort:
c::\ASRFLASH K7S8X_2.60
vagy előbb nevezd át a K7S8X_2.60 fájlt K7S8X2.60 -ra és akkor ezt írd az autoexec.bat -ba:
c::\ASRFLASH K7S8X2.60
Mindkét esetben az írást követően mentsd el az autoexec.bat tartalmát.
Ez után a HDD-ről be-boot-olva automatikusan elindul a BIOS frissítés. Ha van szünetmentes tápod, nem ártana arról üzemeltetni a gépet a BIOS frissítés alatt. Nyilván, ha a frissítés közben kérdez, válaszolj a kérdésre.
Ha nem akarod az autoexec.bat-os módszert, akkor hagyd üresen, és a boot után kézzel írd be a fenti parancsot, majd <Enter>.
Így is mennie kell. Szerintem USB-ről nem fog menni. Az a BIOS még nem rendelkezhetett "BIOS Flahs Utility"-vel, vagyis a BIOS-ből nem lehetett frissítni. Floppy híján nincs más ötletem.
Sok sikert![ Szerkesztve ]
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz sanyek2 #13693 üzenetére
Kérdezd meg a Bios frissítés, help! topicban is.
-
ravail
senior tag
válasz sanyek2 #13693 üzenetére
Ha még itt vagy. Ha azt mondod, hogy boot-ol USB-ről, akkor töltsd le ezt + ezt. Ezzel a kettővel tudsz csinálni egy olyan USB pendrv-ot amin egy sima dos boot van. Akkor erre tedd a fájlokat. És vagy az autoexec.bat-os, vagy a kézi beírásos módszerrel kész is vagy! Persze mehetsz más topic-ba is!
Jó éjt![ Szerkesztve ]
-
ravail
senior tag
válasz sanyek2 #13701 üzenetére
Szia!
Bocs, de a kérdésed idején már nem voltam itt.
Most megnéztem a belinkelt "Dos 6.22 boot iso"-t, s nekem nem működik. Ezért gyorsan feltettem neked az általam használt, minimalizált win98-as boot floppy tartalmát tömörítva. Letöltés után csomagold ki valahova (mondjul a "C:\" vagyis a "C" főkönyvtárába) a benne lévö "win98 Boot Floppy" könyvtárt. Így lesz a "C"-n egy ilyen nevű könyvtárad ( C:\win98 Boot Floppy ). Ha bele nézel, láthatod, hogy csináltam bele neked két üres fájlt, egy autoexec.bat -ot és egy config.sys -t, arra az esetre, ha használni akarnád. Ez után helyezz egy bios frissítéhez használni kívánt pendrv-ot valamelyik USB portba. Indítsd el a korábban letöltött "HPU_v2.2.3.exe"-t (telepítést nem igényel, egyből fut). Állítsd be valahogy így:Ha kész van a pendrv formázása a fentiek szerint, akkor azon 3 db rendszerfájlt láthatsz (ha engedélyezted a rejtett illetve a rendszerfájlok láthatóságát a gépeden). Ezek, a "COMMAND.COM" és az "IO.SYS" és a 0 méretű "MSDOS.SYS". Másold ide, ezek mellé az alaplap oldaláról letöltött és kicsomagolt "ASRFALS.EXE"-t és a "K7S8X_2.60" fájlt, vagy ha átnevezted akkor a "K7S8X2.60" fájlt. Ezzel el is készültél a BIOS frissítés előkészítésével. Ha a frissítést "kézzel akarod" elvégezni, akkor nincs más teendőd, mint bedugod az alaplapba az így elkészített pendrv-t, be-boot-olsz róla. Majd a villogó kurzor után begépeled a "ASRFLASH K7S8X_2.60" vagy a "ASRFLASH K7S8X2.60" parancsot és nyomsz egy <Enter>-t.
Vagy, ahogy már leírtam, az "automatizált" BIOS frissítés indításához nyitsd meg szerkesztésre az "autoexec.bat"-ot, írd bele az előbb leírt két parancs közül azt amelyikre szükséged van (így: "c::\ASRFLASH K7S8X_2.60" vagy így: "c::\ASRFLASH K7S8X2.60"), és mentsd el. Utánna másold az így megírt "autoexec.bat"-ot és az üre "config.sys"-t is a fentiekben leírt állományok mellé a pendrv-re. (Az üres "config.sys"-t azért írtam hogy nem keresse. Ha nem kersné, tévedtem, de már nam emlékszem erre, viszont így nem árt.) Ezek után boot a pendrv-ről. Remélem így már megy!
Sok sikert![ Szerkesztve ]
-
Kernel
nagyúr
válasz sanyek2 #13691 üzenetére
CD-ről is lehet DOS-t indítani, ami lehet saját készítésű lemez, vagy akár a Hiren's CD is. Csak rá kell írni a BIOS-t is.
De nem nehéz egyébként ilyen lemezt kreálni. Egy DOS boot-floppy lemezképét adjuk meg a CD/DVD indítószektoraként, miután a CD-író programban a Boot-CD lehetőséget választottuk. Ekkor a CD-ről rögtön a DOS töltődik be.
A BIOS-fájl és a programja pedig elhelyezhető a CD gyökerében is, vagy a magában a floppy lemezképben is. Előbbi esetben a CD-meghajtós Win98 bootlemez szükséges (hogy lássa a tartalmat), utóbbi esetben mindegy.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
Kernel
nagyúr
válasz sanyek2 #13733 üzenetére
Most már az AsRocknál UEFI-update van, akár Internetről is frissíti magát, vagy bármilyen tárolóról, vagy még vakon is, ha áramszünet miatt gond lenne.
Régebbinél meg csak DOS, ha jól látom.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
ravail
senior tag
válasz sanyek2 #13744 üzenetére
Szia!
De lehet vele gond, mert a winfos az ugye winfos! S pontosan elegendő egy bit-nyi hiba, és a BIOS-odnak annyi! Utánna viheted valakihez aki jó pénzért a kivett BIOS-t újra írja. Más a helyzet a mai, korszerű BIOS-ok esetén. Erről hosszasan lehetne beszélni, de most nem ez a kérdés.
Te eröltetted, hogy ez a régi alaplap tud USB-ről bootolni. Nem tud! Attól, hogy a BIOS a penrdv-t mint HDD-t látja, és meg is tudod jelölni, hogy arról bootoljon, nem azt jelenti, hogy meg is tudja csinálni. Szóval, ott tartunk, ahonnan elindultunk. A belinkelt és nem müködőnek kikiáltott Dos Boot CD működik. De azok a fájlok amik rajta vannak, mint dos-boot létrehozására nem alkalmasak. Elkészítettem neked abból egy olyan dos boot CD-t, amin rajta vannak a BIOS frissítő fáljjaid (az "ASRFLASH.EXE" és a "K7S8X_2.60"), valamint rajta van a neked írt bios.bat (benne a ASRFLASH K7S8X_2.60 paranccsal). Remélem ezzel már megy a BIOS frissítés. A teendők a következők. Töltsd le a Sanyek2.iso -t (rákattintol jobb egérgombbal --> Letöltés). Letöltés után írd ki egy CD-re a cd-képet! Vagyis ne a tartalmát, hanem valamilyen CD író programmal a Sanyek2.iso-ra mutatva készíts belőle lemezt. Ha nincs ilyen egyszerű ISO to CD vagy hasonló programod, itt egy ingyen letölthető "Astroburn Lite". A "Lite" a balldalon alul van. Letöltés után telepítsd, azt hiszem érzékeli az op.rendszer nyelvét és egyből magyar. Ha nem, a menüsorban, az eszközök alatt találod a beállításokat, itt a főablakban van a nyelv beállítása, ahol átállíthatod magyarra. Az ikon sorban megtalálod a "Kép íraása lemezre" ikont, rá kattintva rámutatsz a Sanyek2.iso-ra, meg az íródra, és kiírod. Ha erről a CD-ről bebootolsz, kapsz egy Dos 6.22-es rendszert villogó kurzorral. Ez az "A" meghajró. A futtatható fájlok az "R" meghajtón vannak. Írd be "R: <Enter>", Ha magyar a billntyűd, a ":" a Shift + É. Ez után vagy beírod kézzel, a bios frissítő parancsot ("ASRFLASH K7S8X_2.60 <Enter>), vagy használod a bios.bat-ot ("bios <Enter>). (Az iso-t többször kiírtam CD-re, és 1 laptopon és 2 PC-is teszteltem! Mindenütt bootol!) Mivel BIOS frissítésre én még CD-s megoldást nem használtam, ezért csak a saját felelősségedre próbálkozz! Remélem így már sikerül a BIOS frissítésed. Ha nem, szólj! Sok sikert![ Szerkesztve ]
-
Kernel
nagyúr
válasz sanyek2 #13741 üzenetére
Őszintén szólva, lapvásárlásnál a legutolsó szempont számomra, hogy tud-e Windowsban frissíteni BIOS-t. Számtalan lehetőség van egy DOS indítására, egy régi HDD-ről például, vagy CD-ről is megoldható. Eleve régóta van egy saját összeállítású DOS, Ghost stb. CD-m is.
Mindamellett, az új AsRocknál csak be kellett lépni az UEFI-be, külön program sem kell hozzá, bármilyen meghajtón megtalálja a BIOS-fájlt (alkönyvtárakban is), NTFS-en is, Interneten is.
-
Sanyi19
őstag
válasz sanyek2 #14962 üzenetére
Ez engem is érdekel mitől lehet, az előző lapom mindig kétszer indult, de előfordult már párszor a mostanival is. Mind2 gigabyte. Mármint csak ha húztam.
[ Szerkesztve ]
“Az élet nagy titka az, hogy nincs nagy titok. Bármi legyen is a célod, elérheted, ha hajlandó vagy érte tenni.” (Oprah Winfrey)
-
nagyúr
-
nagyúr
válasz sanyek2 #60282 üzenetére
Jut eszembe, milyen WIN-t tennél rá fel pendrive-ról?
A pendrive más gépben okés, igaz, megy róla a telepitő?
A win telepitő amit csináltál a pendrive-ra, UEFI-s?
Mert akkor az lehet a gond, csináld meg a telepitőt legacy-ra, pl ezzel.
[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
bobalazs
nagyúr
válasz sanyek2 #81527 üzenetére
Hát ha van beállításokrol menthető profil, akkor bootloopnál bios reset, profil betöltése opciót alkalmaznék.
Ha meg nincs mentés, akkor kézzel kell újra beállítani mindent. Boot loopos cuccal csak gagyibájtnál találkoztam anno a 2nd gen i5-el, mert az a bios minden volt csak nem stabil. -
Csorbi
addikt
válasz sanyek2 #84780 üzenetére
Itt jobb helyen jársz ezzel: Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
-
kalasz83
lelkes újonc
-
kalasz83
lelkes újonc
válasz sanyek2 #84790 üzenetére
A hibajelenség áll fenn pár napja, a konfig július óta megy. Teszt az említett memtest86 volt, először párban, aztán a kettes slotban egyenként. Aztán felcserélve mindkettő vissza, úgy újra hiba. Csak a 4-es slotot is lehet használni? Még holnap nekifeszülök, illetve amiket írtál. Memtest néz elvileg hőmérsékletet is, 40 fok körül voltak.
-
kalasz83
lelkes újonc
válasz sanyek2 #84792 üzenetére
Egyre cifrább az ügy. 2-es szótlan egyenként tesztelve minden rendben ugye. 4-es slotban szintén egyenként leteszteltem. Az első hibamentesen lement, a második modulra már hibát dobott. Na innentől kezd érdekes lenni nekem, h egyik slotban hibamentes, másikban meg hibás a modul? A gond az, h még mindig nem tudom mi a hibás Ergo mit kéne visszaküldeni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest