Hirdetés

2024. május 6., hétfő

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:01:23

LOGOUT.hu

Hasznos információk, fogalommagyarázat

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#25301) simonjoe


simonjoe
senior tag

Szeretném megosztani veletek a saját tapasztalatom, problémám. Az alany egy A800s első-hátsó HW-kittes beszereléssel, Passat CC 2009-es autó, Exide Prémium 77Ah-s éves másfél éves akkuval.
Az autóban van egy kezdetleges infotainment rendszer (RNS-510), korához képest még mai is egy elfogadható minőségű szolgáltatású eszköz. Azt vettem észre hónapokkal ezelőtt, h ez a rendszer nem, vagy csak korlátozottan dolgozik, lassú. Sokszor kiírja, h bizonyos funkciói nem elérhetők. Többek között, sokszor nem értem el a navigációt, a telefonkihangosítót, stb. Vagy navigálás közben nem teszi ki a navigációt a központi óracsoportba. Azt gondoltam, h haldoklik, egy tizenéves eszköztől ez nem egy újkeletű dolog. Drága pénzért beszereztem a fejegység gyári kapcsolási-szervizellenőrzési rajzát, villamosmérnök vagyok, szétszedtem, asztalon, minden mérési referencia pontját megmértem. Nagy meglepetésemre minden rendben volt!! Visszaraktam, és nem jutott eszembe értelmes további lépés. Hozzáteszem, h ez lassan egy éve húzódó folyamat. Péntek odáig jutottam, h már alig akart bekapcsolni. Bekapcsolás után kódot kért, soha nem kellett, hisz gyári komponens védett tagja az autónak. Kivettem, megnéztem, h megkapja-e minden a feszültséget. Igen mindenhol ott volt a 12, 04 V! Ez abban a pillanatban nem esett le. Tegnap hosszabb úton voltunk, 200km-után ránéztem az akkura, h hány százalékon áll a töltöttsége. Egy ilyen eszköz van bekötve: [link]
Meglepődve láttam, h másfél óra autózás után 82%-on áll. Útközben nem sikerült szóra bírni a fejegységet, mert nem akart beindulni. A térképet szoktam kitenni vezetés közben, segít a vezetésben, jobban átlátható, h hol lehet előzni, hasznos dolognak tarom olyan helyeken ahol ismeretlen vagyok. Szóval ez indulás után nem ment, majd akku ellenőrzés után 82%-os töltöttség mellett beindult!! Minden faszán működött, zökkenőmentesen, gyorsan, minden bug nélkül! Akkor esett le!
Szóval a HW-kit szart sem ér!! Pontosabban az akku feszültség küszöbértékének a levágását nem, vagy nem pontosan csinálja. Az autó egy túra, második autó, van amikor áll a garázsban 2-3 hetet is. A tegnapelőtt mért 12, 04V-nál már tudnom kellett volna, h mi a baj. Hozzá kell tennem, h ezen feszültség érték mellett az autó „pöccre” indult, semmi más hiba nem volt az autó elektromos rendszerében. Már csináltam egy másik HW-kittet, aminek szabályozható a kikapcsolás értéke, de arra jutottam, h nem érdekel. Beteszek egy kicsi billenőkapcsolót amivel le tudom választani a HW kit betápját, amikor beállok a garázsba, „hatástalanítom”. A tükör keretére egy címkenyomtatóval csinálok egy "KAMERA" feliratú szalagot, amint indulok látni fogom. Ennél többet nem akarok erre szánni. Szóval nekem ez egy nagy szívás, nektek meg legyen tanulság!! :)

Joe

(#25302) yodamester10 válasza Beni2360 (#25300) üzenetére


yodamester10
őstag

500mah-es persze nem várok csodát,meg tölti ha indítás után csak fel akartam tölteni bankról.PHEV-el járok napi szinten töltögetem tisztába vagyok a dolgokkal.

[ Szerkesztve ]

(#25303) pakfong válasza simonjoe (#25301) üzenetére


pakfong
tag

Najó, de mi a tanulság?
Az A800s-hez tartozó hw-kit 11,4V-ig engedi meríteni az akksit. Mértél alacsonyabb értékeket? (egyébként már a 12V is necces indításnál, asszem ezt te is írtad korábban)
Linkelted ezt a töltöttség jelző kütyüt. Ezenkívül multiméterrel nem mértél rá az akksira?
Azt se találom normálisnak, hogy 200km után 82%-os az akksi állapota (amennyiben ez valós érték). Generátor, fesszabályzó rendben van?

A fórumon ha nem reagálok a kérdésedre, írj pm-t. | Königssee: https://www.youtube.com/watch?v=vjuWUe6Rz6s

(#25304) simonjoe válasza pakfong (#25303) üzenetére


simonjoe
senior tag

A tanulság az, h kevés a 11,4V-os küszöbérték, nem lett ez rendesen kitesztelve, továbbá, h tartós álló helyzetben sem ajánlott a folyamatos tápellátása. Nem mértem az akkut, eszembe sem jutott, a probléma gyökerét mélyebben kerestem. 13 éves, több mint 300k futott autónál semmi sem lehet teljesen rendben.

Joe

(#25305) Beni2360 válasza yodamester10 (#25302) üzenetére


Beni2360
félisten

Arra gondoltam amikor leállsz rögtön át dugod egy 20000-s powerbankra ami nem gyors töltős. És ha parolásnál valami végett bekapcsol és merül akkor a bank utána tölti. De majd előszedem és ráteszem az én 20-s pwb-re ami csak sima töltős és hagyom lesz ami lesz.
Most elő vettem és lemerült aksi fogadott d emár több hete nem volt bekapcsolva, rádugtam a pw-re egyből bekapcsolt.

Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro

(#25306) mh197


mh197
senior tag

Sziasztok!

A következő kérdésem lenne: Adott egy Asdome kamera, amihez adtak két darab elektrosztatikus műanyag filmet, amit az üvegre kellene felragasztanom, és arra pedig rá a kamerát. Nos ez az elektrosztatikus film jóval nagyobb mint a kamera talpa, kb 10x8 cm lehet. Az utas oldal felé raknám a kamerát, de középen raszteres az üveg. Ugye ott van esőérzékelő meg minden egyéb. A kamera úgy lenne jó helyen, hogy erre a raszterre lóg rá az 1/3-a.. Ezt nem gondolnám jónak, mert vélhetően arra nem fog úgy odatapadni, vagy igen??

A másik gondolatom, hogy ha a kamera talpán lévő ragasztóval nyomom fel az üvegre a kamerát direktbe, az mennyire jó ötlet? A ragasztó gondolom erősen daragad, remélem az üveghez is ragadna, max ha egyszer el kell távolítani, akkor valami nitrohígítós anyaggal meg pengével szedem le onnan. Elhelyezésileg ez a talppal felragasztás azért lenne jobb, mert akkor nem a raszterre megy a film, hisze nincs is, és a talpat meg egész a közelébe fel tudnám ragasztani.

Melyik jó megoldás a rögzítésre? Bármi más jó javaslat, hogy hogy lehet fenn felfogatni jöhet.

Köszönöm a segítő válaszokat!

(#25307) Bib válasza bl4ze (#25270) üzenetére


Bib
őstag

A tükörtalp jobb oldalában nincs usb-c ? Direkt kameráknak van általában az Octavia4-ben.

(#25308) bl4ze válasza Bib (#25307) üzenetére


bl4ze
veterán

Na látod ezt nem néztem - de sikerült megoldani. De eddig nem láttam ott lenne bármiféle csati :D

.:. bl4ze .:.

(#25309) BBéci válasza mh197 (#25306) üzenetére


BBéci
titán

Volt erről is szó korábban.
A reszteres (rücsköcs) felületre remekül feltapadt a fólia és arra ragasztottam a kamera talpát. 3 hónapja stabilan a helyén van.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#25310) mh197 válasza BBéci (#25309) üzenetére


mh197
senior tag

Kerestem, a "fólia" szóra itt, de volt akinek meg nem ragadt arra a részre azt olvastam. Az üvegen elég egyenetlen nálam az a rész, azért gondoltam, hogy lehet jobb lenne csak felcuppantani a ragasztóval, és kész. Azt nem tudom, hogy utána azt mennyire lehet leszedni, ha szükség lenne az eltávolításra..

(#25311) sambenez válasza mh197 (#25310) üzenetére


sambenez
Topikgazda

Damillal le lehet vágni, ha az üvegre ragasztod.

(#25312) flymi


flymi
addikt
LOGOUT blog

Honnan érdemes Xiaomi kamerát rendelni? Nem emlékszem melyik bolt volt az ajánlott a kettő közül.

/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///

(#25313) sambenez válasza flymi (#25312) üzenetére


sambenez
Topikgazda

Melyik kettő közül?

(#25314) flymi válasza sambenez (#25313) üzenetére


flymi
addikt
LOGOUT blog

Xiaomishop meg volt valami hasonló. Dashcam pro-ra gondoltam, de úgy látom nincs...
Én viofo-t használok már 3.5 éve, de az túl dràga most, pláne ebayről.

Ja megvan, asszem mi-store. Csak nem tudom melyik a Xiaomi hivatalos oldala.

[ Szerkesztve ]

/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///

(#25315) sambenez válasza flymi (#25314) üzenetére


sambenez
Topikgazda

mstore.hu amit biztosan tudom hogy hivatalos.

(#25316) Nunder


Nunder
őstag

Próbáltam keresgélni, de nem találtam ehhez hasonló problémát még, úgyhogy jöjjön.

Adott egy A800S, ami pár napja valahogy teljesen resetelte magát két indítás között. Hivatalos kittel van bekötve, és eddig kifogástalanul működött, azonban most akárhányszor elindítom egy kellemetlen kínai női hang figyelmeztet, hogy ő most az ADAS-t szeretné kalibrálni, holott eddig sosem volt bekapcsolva ez a funkció. Hiába próbáltam autópályán, frissen felújított úton is, kalibrálni nem sikerült.

A dühítő az, hogy alapból ebben a kalibrációs módban indul el, nem enged se kilépni se megszakítani, és a menü se elérhető. Miután kiírja, hogy nem sikerült a kalibrálás, egy "System has ben reset to default state..." vagy valami hasonló üzenetet produkál, és megy ugyan a kamera, de nem vesz semmit és az üzenetet nem lehet eltüntetni. És persze továbbra sem lehet elérni a menüt, semmilyen kombinációra sem reagál.

Van erre valami ötlet? Párosítva volt telefonnal, de most nyilván nem tudok rácsatlakozni, mert resetelt wifit mindent. Kellene neki egy "manuális" firmware frissítés?

Szerk: találtam róla videót

[ Szerkesztve ]

“It's the job that's never started as takes longest to finish.” // blackbird3dworks.hu

(#25317) pakfong válasza Nunder (#25316) üzenetére


pakfong
tag

Az sd kártyára, ha rámásolsz egy firmware-t, elvileg telepíteni fogja.

Volt már ilyen hiba másnál
És a megoldás

A fórumon ha nem reagálok a kérdésedre, írj pm-t. | Königssee: https://www.youtube.com/watch?v=vjuWUe6Rz6s

(#25318) Nunder válasza pakfong (#25317) üzenetére


Nunder
őstag

Igen, idő közben keresgéltem és találtam is egy linket az 1.0.10-es FW-re és FAT-ra formatálás után fel is ment az update (exFAT nem jó). Köszi azért.

[ Szerkesztve ]

“It's the job that's never started as takes longest to finish.” // blackbird3dworks.hu

(#25319) at11 válasza kalapacsolok (#25253) üzenetére


at11
tag

A Viofo a legjobb kínai kamera, kártya hiba lesz, 2-3 év alatt pont tönkremegy. Vegyél egy - nem aliexpresszről! - jó kártyát, és azt tedd bele. Aliról próbának rendeltem egy 128 gigás kártyát, teszt program 64 giga után hibát ír, kamu, átverés, ment a kukába. Samsung pro endurance jó. Kamerával le kell formázni!

(#25320) at11


at11
tag

(#25321) Leki78 válasza at11 (#25319) üzenetére


Leki78
tag

A gyanúsan olcsó magyar oldalakon is hamisított memória kártyák vannak. Fele a kapacitás mint ami rá van írva. Ntfs formázás nem is megy végbe.

Le szoktál maradni a kedvenc műsorodról a Tv-ben? Ennek ezennel vége! Itt a megoldás: http://tvben.hu/zzepg/zzepg/ajanlas.php?ki=24

(#25322) sambenez válasza Leki78 (#25321) üzenetére


sambenez
Topikgazda

Mit jelent a gyanúsan olcsó?
Ez így elég általános és félrevezető.

(#25323) Leki78 válasza sambenez (#25322) üzenetére


Leki78
tag

Igazad van, rosszul fogalmaztam. Pl. árukeresőn a listázott boltok között nem biztos, hogy a legolcsóbb a jó választás. Én sajnos futottam már bele ilyenbe.

Le szoktál maradni a kedvenc műsorodról a Tv-ben? Ennek ezennel vége! Itt a megoldás: http://tvben.hu/zzepg/zzepg/ajanlas.php?ki=24

(#25324) razzorr


razzorr
őstag

Hali.Van egy 70mai kamerám és szeretném 0-24ben működtetni,de a biztosítékos móka nem játszik,mert a csomagtartóban van és nem tudok vezetékezni rendesen. Arra gondoltam,hogy a kamera a könyöktámasz alatti usb-be van dugva, és közbeiktatnék egy mondjuk 20000-es powerbankot. Így ha nincs gyújtás,akkor arról megy és a parkó mód is megoldott,ha meg megy az autó,akkor az autó tölti a powerbankot és boldogság van. Ez működhet? Használja így valaki. Köszi.

(#25325) mh197 válasza sambenez (#25311) üzenetére


mh197
senior tag

Köszönöm, ezt jó tudni. :) Én borotvapengére gondoltam, meg valami nitrohígítóra :D Már ha egyszer le kellene szedni. De akkor az a ragasztós lap nem csak a fóliára, hanem az autó üvegére is felragad stabilan? Vagy úgy még jobban is tart?

(#25326) sambenez válasza mh197 (#25325) üzenetére


sambenez
Topikgazda

Az üvegre is erősen ragad.

(#25327) SyMbioTe válasza SyMbioTe (#25111) üzenetére

Közben volt időm foglalkozni a kamerával, mert csak 1 napig működött újra.
Akksi jelenleg rövid út után egy fél órával 12,85V-on van. (multiméterrel mértem csak nyilván)
Viszont a kamera nem kapcsol, ha manuálisan benyomom, akkor pedig az előző hsz.-ben leírt dolog történik, azonnal kikapcsol.

„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”

(#25328) mh197 válasza sambenez (#25326) üzenetére


mh197
senior tag

Köszönöm! Megpróbálom akkor az üvegen :)

(#25329) sambenez válasza mh197 (#25328) üzenetére


sambenez
Topikgazda

Csak előtte zsírtalanítsd rendesen az üveget.

(#25330) Sztiven Segá


Sztiven Segá
lelkes újonc

Üdvözletem!

Új kamerát szeretnék venni, nem duált, csak előre nézőt.
Kérdésem, 70mai A500S 30.000-ért vagy A800S 40.000-ért?
Ha csak 10e a különbség gondolom jobban megéri a 800-as, nem?
Előre is köszönöm.

(#25331) Bib válasza Sztiven Segá (#25330) üzenetére


Bib
őstag

MIndegyik jó, de szerintem viofo a119-g v3

(#25332) Sztiven Segá válasza Bib (#25331) üzenetére


Sztiven Segá
lelkes újonc

Ez miben jobb?

(#25333) Bib válasza Sztiven Segá (#25332) üzenetére


Bib
őstag

Szerintem kiforrottabb, képminőség pl. 70mai vs viofo [link] , nincs akksi hanem capacitív, stb... Én most várom,hogy megérkezzen :)

(#25334) Sztiven Segá válasza Bib (#25333) üzenetére


Sztiven Segá
lelkes újonc

Ahogy látom ebben a videóban a 70mai Pro-val van hasonlítva, ami az A500S-nél gyengébb. Szóval az A500S és az A800S-hez képest semmit nem tudok meg a Vioforol.
És ahogy látom, még neked sincs, tehát mire alapozod, hogy jobb?
Egyébként az A500/800-ban sincs akkumulátor, tehát ez nem szól ellenük.

[ Szerkesztve ]

(#25335) sambenez válasza Sztiven Segá (#25334) üzenetére


sambenez
Topikgazda

"Egyébként az A500/800-ban sincs akkumulátor, tehát ez nem szól ellenük."
Ebben tévedsz, mert van bennük akku.

(#25336) sambenez válasza Bib (#25331) üzenetére


sambenez
Topikgazda

Árban van egy kis különbség az 500s-hez képest. Nem hinném, hogy egymás alternatívái.

[ Szerkesztve ]

(#25337) Bib válasza Sztiven Segá (#25334) üzenetére


Bib
őstag

Sok video van , ez sem rossz alap [link] . Nekem aztán se hideg se meleg mit veszel, csak egy 3. opciót javasoltam. Arra alapozok "picit" hogy 25 éve vagyok autóvill. szerelő, néhány kamerát láttam már :D . Szerintem azt vedd ami szimpi, de én az A800S-t venném , ha ragaszkodsz a márkához. ;)

(#25338) Bib válasza sambenez (#25336) üzenetére


Bib
őstag

Így van, de szó volt az A800-ról is ami egy árban van kb. Nekem 45-ért jön a viofo Hk3-kittel és magyar számlával ami szerintem nem rossz ár a jelenlegi deviza árfolyamok tekintetében.

(#25339) Sztiven Segá válasza Bib (#25337) üzenetére


Sztiven Segá
lelkes újonc

Akkor nézzük azt, hogy melyik tudja a GPS koordinátákat és a sebességet a videóra égetni.
Honnan rendelted a Viofót?
Nekem hardwire kitre nincs szükségem. Anélkül mennyi lenne?

(#25340) b.lajos válasza Sztiven Segá (#25339) üzenetére


b.lajos
tag

Akkor legyen 3. is, pl a garmin 56 tudja a gps koordináták és sebesség rögzítést, azonkívül tudja a sáv elhagyás figyelmeztetést (ezt kikapcsoltam), telepített kamerákat jelzi, plusz ráfutásra figyelmeztet, és forgalom elindulást is jelez. Frissítés gyakori, alkalmazáson keresztül egyszerű, rögzítése stabil.
Viszont, most nézem, ára elszállt rendesen, én 46-ér vettem, így nem éri meg

b.lajos

(#25341) Bib válasza Sztiven Segá (#25339) üzenetére


Bib
őstag

Szerintem az szoftver kérdése, sajna a dashcam nem ingyenes. Valamelyiknek van sajátja is. Árukeresőn két bolt árulja 40 körül vannak. Az U betűstől rendeltem.

(#25342) HornedReaper


HornedReaper
senior tag

A 70mai Dash Cam Pro Plus+ A500S dashcam már a videóra veszi a sebességet és koordinátát? [link]
Van egy régi Pro-m GPS-es talppal de az még külön fájlban tárolja sajnos és csak a dashcam-en látszik.. Lassan egyik autó eladásra kerül és jó volna a másikba a 100éves sima 70mai 1080p helyére valami profibb. Meg most a leárazások miatt kuponom is lesz hozzá.

[ Szerkesztve ]

Keress kínai shopokhoz kuponokért

(#25343) Bogyó bá' válasza HornedReaper (#25342) üzenetére


Bogyó bá'
nagyúr

Ha bekapcsolod a funkciót, akkor a képernyő alsó sávjában folyamatosan a felvételre kerül.

Én itthonról venném, garanciával - semmivel sem drágább.

Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...

(#25344) HornedReaper válasza Bogyó bá' (#25343) üzenetére


HornedReaper
senior tag

körülnézek itthon is, köszi :)

Keress kínai shopokhoz kuponokért

(#25345) Sztiven Segá válasza HornedReaper (#25344) üzenetére


Sztiven Segá
lelkes újonc

Én a 7mall.hu-ról rendeltem. 1 nap alatt a kezemben volt.
És 26eFt.

(#25346) sequator


sequator
senior tag

Üdv!
Mivue 826 kamerám van és a legutóbbi verzió frissítés óta nem tudom bekapcsolni a passzív parkolás (saját akkujáról, a g-szenzor érzékelőjére bekapcsoló) módot. Illetve hibába kapcsolom be, ütődésre, lökdösésére nem készít videót.
A g-szenzor jó, a videókon készül G adat, rázkódásra készül vészhelyzeti felvétel.
Az akkuja is jó, mert működik róla egyfolytában legalább 10 percet.
A korábbi verzióval jól működött, akár nagyobb szemű esőre is bekapcsolt.

Találkozott ilyennel valaki, akinek Mivue kamerája van? Google nem volt a barátom és nem találtam ilyen problémát.
Egyelőre berendeltem a Smart Box III-at, hogy bekössem állandóra, de jó lenne, ha anélkül is működne, amíg nem lesz időm bekábelezni.
sautia

sequator

(#25347) padi68


padi68
senior tag

Sziasztok, vettem egy kamera szettet a kocsihoz és ehhez van egy kütyü ami állandó táppal látja el, hogy parkolás esetén is felvegye az esetleges sérüléseket
Bekötésnél mi lehet a sárga kábel? ( ACC jel kábel )

Video https://www.youtube.com/watch?v=bj1pymYvLuw&t=96s
Előre is köszi,
Árpi

[ Szerkesztve ]

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=padi68

(#25348) sequator válasza padi68 (#25347) üzenetére


sequator
senior tag

Az ACC a gyújtás jel, a piros az állandó áram. Szerintem kéne lenni részletes leírásnak is mellékelve, de a videóban 0:49-nél is részletezi: ignition=gyújtás

sautia

sequator

(#25349) padi68 válasza sequator (#25348) üzenetére


padi68
senior tag

köszi szépen! :R

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=padi68

(#25350) Zlcsi


Zlcsi
senior tag

sziasztok!

céges autóba vennék pár dashcamet,
70mai Dash Cam Lite-ra gondoltam,

fix bekötésre lehet kapni valahol kábelt? milyen néven kell keresni?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.