Új hozzászólás Aktív témák

  • Dr. Szilikát

    őstag

    válasz Bossi #7843 üzenetére

    Lehet, hogy a bekapcsolás utáni öblítéssel gondolták rendezni ezt a kérdést (meg a főzőegységet időnként lemosni). Bár szerintem jobb a kávéfőzés után, amikor befejeztük a használatot, kinyomatni a vízzel a maradék kávét. Így elég jó tiszta tud maradni a rendszer. Noha képződik egy vékony, barna réteg, ami elkerülhetetlen, de az szinte semmit nem számít. Az emberek többsége nem fog észrevenni semmi aromamódosító hatást.

    Ha viszont állva marad benne a kávé, jobban elkezdenek kiválni a zsíros lerakódások is, majd beszárad.

    Utána a bekapcsolási öblítésnek ezt kellene feloldania, ami kicsit már nehezebb, így hosszabb idő után több maradhat vissza. Ráadásul rögtön azzal indít, hogy a meleg pára felcsapódik a még hűvös alkatrészekre, utána abba beletapadnak az őrlemény szóródó részei, így hamarabb elszennyeződik a belső.

    Ezt már többször eljátszottam oda-vissza (Saeco és Krups) jelentős a különbség. Az is igaz persze, hogy több adag főzésekor, az első már bepárásít, így tekintve mindegy. A következő őrlés vagy kézi betöltés a már párás felületekre hullik. Ezt már úgyis csak rendszeres tisztítással lehet leküzdeni.

    Ráadásul ezeknél előmelegítés amúgy is szükséges általában. A Krupsnál nem olyan lényeges, mert a felfűtött bojler maga a főzőegység. A kimenő szakasz meg nem hűt sokat a kávén, vagy az nem is árt.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés