Új hozzászólás Aktív témák

• Vikusz77

tag

válasz thyeby #8069 üzenetére

"Ha teljesen lenyomsz bármilyen excentercsiszolót, megáll a forgása, és csak rezeg. Ez azért van, hogy hatékonyan tudj homogén felületet csiszolni. A géped akkor fog harapni legtöbbet a fából, ha csak leheled vele a felületét. Akkor visz, mint a szél, viszont nagyon könnyen belekap az anyagba, és karcos, durva a csiszoláskép. Ha kezded nyomni, a forgás közben megjelenik a rezgés. Ekkor lassul a munka, de szépül a felület. "

Ez, az első mondattól eltekintve szerintem tévedés.

Dolgoztam már néhány profi excentercsiszolóval (Festtol, Bosch,Makita, Metabo), de azt tapasztaltam mindnél, hogy ha rányomom, akkor jobban visznek (határokon belül persze). A csiszolásképen viszont épphogy ront a forgómozgás elmaradása (amikor rányomod a felületre), mert így a kis köröket amik a rezgőmozgásból adódnak, nem "metszi el" annyiszor a forgómozgás. Ráadásul, finom papírnál könnyen "beleég" a lakk (ha azt csiszolsz éppen) és akkor aztán jönnek a körkörös karcok a felületen.
    Egy normális excentercsiszoló, aminek működik a tányérfékje (nem pörög fel csak amennyire kell), rendeltetésszerűen használva nem kap bele a felületbe.
    Volt a kezembe kiöregedett skil, na az úgy felpörgött, hogy tényleg harapott mikor a felülethez ért. Na ez nem jó, de ez egy hibás gép volt.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés