- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Masooo
aktív tag
válasz
Caldera1 #55498 üzenetére
16A-ra simán bővíthetsz minden gond nélkül és elég hozzá egy villanyász ha magad nem babrálnád szívesen. E fölött vannak már hivatalos gondok. Magam is 10ről mentem fel 16ra bár a különbség hogy nálam a 10 is 7 körön volt így nem okozott gondot csak a konyhában mint nálad de ha már ott felmentünk ide akkor mindenhol.
-
Caldera1
tag
válasz
CactuS #55483 üzenetére
Természetesen Makita
Hs6601 + adapter 39200 Ft.
HS7601 + adapter 44500 Ft.
vagy SP6000J merülő 98000 Ft.
+ sín (20-27 ezer Ft)
Nekem a 6601 van és tökéletes a vágás, mivel az adapterrel nem a sín mellett, hanem a sínen tolod, még véletlen sem tud elmászni. Ja és egy hangyaf*nyit sem lötyög a sínen. No meg a talpuk öntvény a Makinál
Nyilván a merülő a legoptimálisabb megoldás, de ha szűk a nadrág... -
Caldera1
tag
“Nincs gond a sütővel, mosógéppel? ”
Dehogynem. Pont egy fázison vannak.Taktikázni kell, hogy együtt ne menjenek.
230-as Bosch sarokcsiszolómon szintén nincs lágyindítás, az úgy 50-50%-ban veri le, a betonkeverőm is kb. ilyen arányban, de azért tudok velük dolgozni... Nagyon kíváncsi leszek erre a konnektorra. Azért érdekes, hogy semmi infó nincs a doksijában, ami a minimális áramerősséget írná... -
Soká
senior tag
válasz
st6969 #55491 üzenetére
Keresgélnem kellett egy darabig, hogy tudjam, mire is gondolsz. Úgyhogy ideírom, másnak könnyebb legyen: Scheppach PL285 Már nem is forgalmazzák...
Ez azért teljesen más kategória. Én azért vettem a legnagyobbat, mert annak talán van annyi ereje mint egy normál méretűnek. Vágtam vele 3x18mm-es OSB-t, vitte de rájöttem, hogy időben ugyanott vagyok, ha csak kettőt vágok egyszerre. -
IsKol
csendes tag
válasz
kicsi kecske #55481 üzenetére
Hát a fordított fogazatú lap a másik oldalon fog kipattogzást okozni.
Felsőmaró spirális pozitív/negatív marófejjel vagy ha levágtad a dekopírral ráhagyással az ívet akkor másoló maróval sablon mellett is megtudnád csinálni.
Valaki csak van a környékeden aki a 'kispapának' szívesen segítene ...Melyik részén vagy csöppnyi országunknak? Hátha valakit találunk...
-
st6969
őstag
Scheppach merülőfűrészem van (sajnos a mini, 85-ös lappal... tudom, nem sok mindenre jó, valójában OSB táblák szabására vettem én is...megtetszett, megvettem, kár volt). 600W-os, volt, első vágáskor lefulladt, pedig nem toltam neki nagyon. Elképesztő kényelmetlen még elindítani is.
Mégis, a legnagyobb bajom az, hogy a sínben is kottyan, tehát pontos szabásra alkalmatlan. Na meg az, hogy első vágáskor, amikor a gumit levágja, az olyan cakkosra sikerült, mintha körömollóval vágtam volnaÍgy pontosan illeszteni a vonalhoz lehetetlen.
-
Soká
senior tag
válasz
CactuS #55489 üzenetére
Igen, az a lényege, hogy a munkadarabra egy vezető sínt fektetsz, ezen csúszik a gép. Egy hagyományos körfűrészt legfeljebb csak egy sín/vezetővonalzó mellett tudsz tolni, de egyfelől ez az esetek többségében nem fér el, macerásabb az illesztése és a sima körfűrész könnyebben "elmászik" a vonalzótól, míg a sínben haladva ez nem történhet meg. A vágásmélység beállítása és megtartása is egyszerűbb a merülőfűrésznél.
Nekem is csak egy Scheppach van, de a legnagyobb (PL75) Preciz munkákhoz nem nagyon használtam még, de most például 7db OSB táblát kellett feldarabolnom és ahhoz nagy segítség volt. Persze, kellett hozzá 2db 140-es sín. -
Merülőfűrésznél arra gondolsz, hogy lenne egy alu sín a hosszanti vágásokhoz?
Van egy Scheppach PL 45-ösöm, azzal az a bajom, hogy egy irgalmatlan elcseszett lap kell bele (145-ös tárcsa, 30-as belső átmérő, most ~165 van benne), az előző tulaj is nagyobbal használta és belevert a házába - ami után nem csoda, hogy nem igazán vág már szépen -. Igaz, 10k volt a sínnel együtt, szóval...
-
Soká
senior tag
válasz
CactuS #55483 üzenetére
Nem tesz jót a büdzsének, de én átgondolnám, hogy nem lenne-e megfelelőbb egy merülőfűrészt venni? Persze, ezt neked kell eldöntened, nem tudjuk, hogy mire is akarod használni a körfűrészt. De ha netán táblák darabolására, felosztásra, akkor lehet, hogy jobban járnál vele.
(sokáig nem értettem, hogy mi ez a merülőfűrész őrület, aztán lassan beláttam. Ha valaki szeretné megúszni az asztali körfűrészt, akkor a merülő használata kézenfekvő.) -
Soká
senior tag
válasz
Hát, igen... lehet az ilyen ívekkel szerencsétlenkedni és nem könnyű megoldani, hogy szép is legyen. Egy sablon és egy felsőmaró lenne a jó megoldás. Vagy átlóban lecsapod egyenesre. Vagy egyszerűen rövidebbre vágod, nem kell annak kiérnie a peremig.
Jó, hogy alatta van egy nyitott rekesz. Az elsősgyerekesek még nem tudják, hogy milyen közelharcot jelent egy 6-12hónapos gyerek, amikor már pelenkázás közben minden elérhetőt igyekszik megkaparintani. Én széles pelenkázót csináltam és balkézre egy elválasztott tárolót, hogy ne tudja lenyúlni a kenceficéket. -
Soká
senior tag
válasz
Caldera1 #55478 üzenetére
Nem értek a villanyszereléshez, de annak örülök, hogy nálam 6+10+16 lett a leosztás. A 3x10 pont ilyen esetekben bukó. Nincs gond a sütővel, mosógéppel? Nálam a sütő mellé a 10A került (rendre levágja), míg mondjuk a nappaliban ahol tv, szgép, stb van, oda a 16A-es szál került.
Reméljük, a külső lágyindító orvosság lesz. Nekem egy 1400W körüli Makita körfűrész tudta leverni a hálózatot időnként. -
Skillet
addikt
válasz
De mivel fogod leélzárni?
-
Kiscsőke
aktív tag
-
Srácok, 40.000 Ft körüli tartományban, kézi, vezetékes körfűrészből mi az ami ajánlott? Amit néztem és szimpatikusnak tűnik az a Stanley FME301, de bármilyen javaslatot szívesen meghallgatok.
-
kavalkád
senior tag
válasz
vágd elő sniccerrel a laminált rész.
-
kicsi kecske
tag
Elfelejtettem a beillesztésre nyomni. Szóval ezeket az éleket szeretném így levágni, hogy ne éles sarok legyen hanem lekerekített. 18as fehér natúr bútorlap egyébként az anyag. Tudom a dekopírral kipattogzódhat a vágási felületnél, de ahhoz van direkt fordított fogazatú pengém, és leragasztom szalaggal a vágás mellett a lapot, talán az segít kicsit megóvni. -
Caldera1
tag
válasz
pali923 #55465 üzenetére
Van egy géplista, szerszám lista, amin haladok lassan 2 éve. Rögtön az elején megtanultam, hogy olcsón jót avagy dugni is és szűznek is maradni nem lehet egyszerre
De ennyiértelhiszem, hogy tuti, viszont egész biztos, hogy a Scheppach lecserélése a lista legvégén szerepelne, egyelőre el vagyok vele.
-
Caldera1
tag
Kivittem a garázsba, másik fázisra tettem, de esélytelen. Leveri
Nem tudom miért 3x10Amperem van, még az 1x36-al is jobban jártam volna, de erre beszélt rá anno a villanyszerelőm.
Na mindegy, rendeltem egy ilyet:
[link]
Így legalább tudom használni a Hitachi gérvágómhoz is (az nem veri le a 10A-t, csak szerintem neki is jobb, ha lassan indul). A beépíthető lágyindító olcsóbb lett volna, de a gari ugrott volna mindkettőnél, plusz béna vagyok villanyszerelésbenAnnyi a kitétel ennél a dugaljos történetnél, hogy kefés gépet lehet rácsatlakoztatni. Gondolom a DeWaltom az, ugye
“Amúgy sok sikert hozzá!”
Köszönöm!
“És használj tolófát.”
Mindenképpen! -
Soká
senior tag
válasz
kicsi kecske #55476 üzenetére
A kép lemaradt, azt hiszem.
Így az sem tiszta, hogy az említett "faanyag", "bútorlap" és "élzáró" hogyan viszonyulnak egymáshoz.
Látatlanban, ha íves dolgról van szó és laminált bútorlapról, akkor nem a szúrófűrész a megfelelő eszköz hanem egy felsőmaró. A dekopirtól töredezni fog a bútorlap, és sokat kell csiszolni, hogy kinézzen valahogy. -
kicsi kecske
tag
Sajnos körfűrészem "még" nincs. Amit szeretnék elvégezni a dekopír fűrésszel az a pelenkázó felső matracot körbevevő faanyag lekerekítése. Maga a bútor test és ezek készen vannak, de nem szeretném, hogy éles kiálló sarkak legyenek. Ezért ezzel a dekopírral szeretném levágni a bútorlapot ívesre az egyik oldalán. Vettem hozzá + élzáró fóliát is, hogy a vágás után szépen le tudjam zárni a bútorlapot. A képen látható, hogy miről is beszélek
-
Soká
senior tag
válasz
kicsi kecske #55474 üzenetére
Azért azt tudni kell, hogy a szúrófűrész nem az a szerszám, amivel úgymond készre munkál az ember. A szúrófűrész arra jó, hogy kivágd a mosogató helyét és a vágott felület nem fog látszani. De ahol a vágás látszani fog, ott további munkálatokra van szükség. És nem árt kicsit érteni a gép használatához, mert ha valaki csak nyomja neki, az megbosszulja magát. A szúrófűrész nem a körfűrész vagy szalagfűrész kiváltására való.
Azt elképzelni is nehezen tudom, hogy egy pelenkázó esetén hol lehet szükség szúrófűrészre?... Nem lehet, hogy a rossz technológiaválasztás a keserv oka? Persze, megértem ha azt mondod, hogy nincs hely körfűrészhez... -
kicsi kecske
tag
köszi akkor viszem is vissza délután de izibe, aztán megrendelem a kék makit..
Ha már egyszer a gyereknek lesz pelenkázó csak nem fogom gányul összetákolni
-
fogtunder
nagyúr
válasz
kicsi kecske #55472 üzenetére
nekem is van olyan Parkside gépem, ami teljesen jó ár/érték arányban, de ha precíziós munkát akarsz csinálni, akkor nem ez lesz a te márkád. én fűrészből megfogadtam, hogy többet nem veszek meg Parkside-ot, mert csak a szopás van vele, ha nem hentesmunkát akarsz végezni.
nekem egy sokéves zöld Bosch van, az teljesen korrekt cucc, de a fentebb linkelt Makita is biztos jó. -
kicsi kecske
tag
válasz
fogtunder #55470 üzenetére
hát jah a lézer a legkevesebb.. de nem tudom elképzelni, hogy ezzel ilyen összeszereléssel, hogy lehet akár egy egyenes mentén akár bármit is vágni.. nem hogy íves dolgokat...
BB topicban egész jó véleménnyel vannak a parkside gépekről azért gondoltam, hogy 10ezret megér.. de látom inkább vettem volna kék makitát 20ezerér.. többet érne 100x -
Kiscsőke
aktív tag
válasz
kicsi kecske #55469 üzenetére
Hát sajnos rossz hírem van, ha szúrófűrészt akarsz venni akkor a Makita 4329-nél kezdődik a sor amivel nincsenek alapvetően nagy problémák. Ez pont az a géptípus ahol minimális eltérések is a használhatóságot nehezítik/lehetetlenítik.
Sajnos a Parkside-is low budget mint oly sok másik noname/tescos kategória. -
fogtunder
nagyúr
válasz
kicsi kecske #55469 üzenetére
komoly Parkside
az ilyenek a lézer csak azért van, hogy rá lehessen írni a dobozra, jobb ha kikapcsolod, csak összezavar. a többire sajnos nincs ötletem, én ezért próbálok ki minden ott vett cuccot azonnal, mert ha ilyen hulladék, ami sajnos gyakran benne van a pakliban, akkor viszem is vissza és köszöntem szépen.
-
kicsi kecske
tag
Sziasztok!
Jó múltkor vettem 10ezerér egy komoly Parksite dekopír fűrészt.. nem az akkust hanem a kábeles verziót. Most használnám a kis gépet és szétvág az ideg, hogy ezen a szaron is félre mutat a lézer. Ugyan az mint apám 100 éves Auchanos noname szarjábanGondoltam a parkside kicsit jobb lesz.. ráadásul befogatom a fűrészlapot és a műanyag megvezetőhöz is hozzáér, nem pontosan középen van. (Gérvágás nincs beállítva, elforgatva a gép).
Esetleg találkozott már ilyen problémával valaki? Ez típus betegség az összes low budget gépnél vagy valahol lehet ezeket finom hangolni? Csavarokat stb-t nem találtam még rá -
st6969
őstag
válasz
pacman_123 #55467 üzenetére
+ Caldera1
Köszi a részletes választ, most megmentettetek attól, hogy elszórjak 20ezret feleslegesen Scheppach asztali lombfűrészre. Hát a Hegner, Pegas viszont nem az én pénztárcámhoz van méretezve, azt már most látom, még ha a nagyját letagadom asszony előtt, akkor sem
De a régi Ferm FFZ 400N gépet viszont megnézem, hátha találok használtan. Meg tudtam nyitni a képeket...hát nem kicsit alakított rajtaNekem jó lenne gyári állapotban is
Igen, a csavart lapra gondoltam, és így már emlékszem, szerintem pont a te posztodat láttam anno ezzel kapcsolatban
Ez a karácsonyfa dísz lenyűgöző, nem is értem, hogy tudta ezt megcsinálni, profi -
pacman_123
tag
válasz
st6969 #55458 üzenetére
"Ilyen gépből mi a bevált modell, mit érdemes venni akkor?"
Hegner. Pégas. Ezek általában mindenkinél beválnak. Igaz, az áruk kicsit fájdalmasabb ... Ha ilyet veszel, úgyis letagadod az asszony előtt az árának a felét
(minimum)
Csodák nincsenek ebben az árkategóriában (20-40e Ft). Lemezasztal (Güde, volt nekem), vagy öntvény (Parkside, van nekem) de nem sík, és remeg, mindegyik remeg, így vagy úgy, jobban vagy kevésbé -> sokat számít ha masszív asztalra teszed, és lefogatod! Güde szórakoztatott a végén olyannal (tökegyforma az Einhellel), hogy szaggatva ment, köhögött, nagyjából egy 2-3 év használat után. Egy trágyahalom a motorjának a kommutátora (aszszem GDS 16 a modellszám), szakadoztak róla le a vezetékek. Egy fórumtárs egyszer megjavította, aztán nem sokkal rá megint kezdte, hát odaadtam kétsöré' neki - Einhellje volt, az is ugyanúgy kommutátoros volt, donornak használta később a Güdét. Parkside-ról itt írtam pár sort anno. El lehet vele lenni, de nem ipari volumenben fogsz vele sem dekopírni.
Keress régi Ferm lombfűrészt, ilyet. Ki kell fogni, a fent emlegetett fórumtárs is beszerzett egyet, tőle, ott a képeken láthatod. Valami 8e (!!) Ft-ért vette. Picit foglalkozni kellett vele de egy csoda a Güde-Parkside-Einhell trióhoz képest. Pár képet feltett a bütykölésről, remélem meg tudod nyitni őket.
"ami be tud fogni tényleg vékony lombfűrészlapot is, akár azt a fajtát is, aminél nem kell forgatni az anyagot."
A csavart lapra gondolsz. Egyszer kipróbáltam, jó móka, de azért a vágott felület minősége köszönöő viszonyban nincs a sima lapokéval. Ha már lapok ... az OBIban kapható LUX lombfűrészlapok ár/érték aránya meglepően jó. Ebben az eredetileg a magam szórakoztatására készített videóban kipróbáltam párat, majd' 5 éve. Itt még az akkor jó Güde dolgozott. Ha gondolod lesd meg.
Ezekel a lapokat a már harmadszor emlegetett fórumtárs ajánlotta .... azért hallgatok rá pl lombfűrész ügyben (is), mert ő - amellett hogy hobbista - időnként ipari mennyiségben gyárt pl karácsonyfa-díszeket, pl ilyeneket. Neki nem mindegy mennyi egy lap és meddig tart. -
Soká
senior tag
válasz
Caldera1 #55463 üzenetére
16 amper elég kell legyen. De azért az elég lehangoló, hogy nincs benne lágyindítás. Eszembe sem jutott, hogy ezt kihagyják belőle. Az én Metabom 2kW-os és még sosem verte le a 6amperes hálózatot. (miközben megy mellette a 750W-os forgácselszívó.) Nem lehet, hogy a 10amperes hálózaton megy közben valami egyéb nagy fogyasztó is?
Amúgy sok sikert hozzá! És használj tolófát. -
pali923
aktív tag
válasz
Masooo #55452 üzenetére
A Scheppach is csak egy márkanév, nem lehet általánosítani a név alapján. Annyiban különbözik pl. az Einhelltől, hogy a Scheppachnak vannak jó és profi gépei is. Az én Kity 419 fűrészem nem annyira rossz, és kapható Sch. Precisa 2.0 néven is, de van ennek 4.0 és 6.0 változata is. Mindegyik komoly ipari gép, léteznek más neveken is. Jók, megvehetők, de nem is olcsók.
A Sch. oszcilláló csiszolómba Triton forgórészt vettem, annyira egyformák, és az is jó gép. Viszont valóban vannak gyengébb minőségű gépei is, ezeken is csak a cég neve van, valamilyen koppintások mind.
A minőség szerintem leginkább ár alapján állapítható meg. Ha annyiért adják, mint egy Einhellt, akkor az annyit is fog érni. -
Caldera1
tag
válasz
st6969 #55461 üzenetére
Magas fordulaton berezonál, nem is kicsit, max. fordulaton meg elviselhetetlenül rezonál, azaz úgy nem lehet dolgozni vele.
Van olyan, amikor bekapcsolás után 1-2 perccel megáll és nem hajlandó elindulni, gondolom az elektronika letilt valami miatt, melegnek biztos nem meleg a motor, mert még csak akkor kezdeném a munkát
Amúgy van olyan, amikor meg simán elmegy fél órát is. Nálam gagyi kategória, kiszámíthatatlan viselkedéssel.
Kombinált gyalut szeretnék majd, bekerült a Scheppach is a látótérbe, de ki is került gyorsan. Vagy Güde lesz, 254 mm-es németből, vagy a kisebb 204-es PowerPlus. Metabo 270-280 ezer Ft, igaz az már 260 mm-es,és a Güdénél biztos jobb, mindenestre sokkal jobb véleménnyel vannak a Güdéről a németek, mint a Scheppachról (kombi gyaluknál). Mondjuk ha csak vastagolót vennék, akkor 330-as Metabo lenne. Ebből csak azt akartam kihozni, hogy nézzél szét a Güde, Powerplus vonalon, azoknál milyen vélemények vannak konkrétan asztali dekopírokról. Mert ezek a márkák árban még vállalhatók.
De mégegyszer mondom, lehet csak én fogtam ki ilyen gépet, és vagyok lesújtó véleménnyel róla, más pedig megelégedéssel használja. -
Soká
senior tag
válasz
fogtunder #55454 üzenetére
"a Scheppach cuccok amennyire észrevettem, kb Einhell kategóriát képviselnek"
Annyira nem érdemes általánosítani. Teljesen más a két cég termékpalettája. Persze, vannak átfedések és vannak minőségi hasonlóságok is. De az Einhell eleve nem árul 400V-os gépeket például. A Scheppach meg igen.
-
st6969
őstag
válasz
Caldera1 #55456 üzenetére
Hoppá... csak nem ez a fajta?! Ilyet akarok venni
Deszkából sok kis díszt szoktam az asszonynak kivágni, jelenleg egy asztalba "épített" gagyi Einhell dekopírral...amin a lap "csak" 1 centit mozog, de azt legalább minden irányban.
Olyat szeretnék, ami be tud fogni tényleg vékony lombfűrészlapot is, akár azt a fajtát is, aminél nem kell forgatni az anyagot.
Ilyen gépből mi a bevált modell, mit érdemes venni akkor? -
-
fogtunder
nagyúr
válasz
Masooo #55452 üzenetére
ez a videó elég jól elmondja, hogy lapostetőnél hogy szokták csinálni, de teljesen jó az ellenlécezés is, a lényeg, hogy tudjon szellőzni, a kicsapódó párának legyen hova eltűnni, vagy eleve ne képződjön annyi kondenz.
a Scheppach cuccok amennyire észrevettem, kb Einhell kategóriát képviselnek, szoktam őket nézegetni, venni már kevésbé, valahogy inkább mindig megvárom, amíg több pénzem lesz, vagy látok valamire egy jobb ajánlatot.
-
Masooo
aktív tag
válasz
fogtunder #55445 üzenetére
Köszönöm szépen és neked is IsKol, azért lehet, hogy priviben még érdeklődni fogok
Az aldiban gérvágó lesz. Sneppach hm140l ha jól tévedek ami 305mm lappal érkezik. A marketingje hangzatos, én nem tudom hová tenni a márkát a többi márka között, ebben ti profibbak vagytok.
-
Caldera1
tag
válasz
libesz #55448 üzenetére
Nekem ma megjött a Timártól
Eredetileg a Zákánytól rendeltem, de onnan esélytelen január vége előtt, hogy beérkezzen, aztán múlt héten észrevettem, hogy a Timárhoz és a Szerszamoutlethez érkezett szállítmány. Azonnal rácsaptam, pedig már a 635-ös Bosch lett volna a befutó, csak valahogy nem volt teljesen jó a számíze vele kapcsolatban, pedig 98 ezerért találtam, ami akárhogy nézem 40-el kevesebb, mint a DW.
A kicsomagoláson túl vagyok, az már nagyon tetszik, hogy minden határozottan és határozott hanggal (kattanással) megy a helyére.
A fűrészlap gyári függőleges beállítása 89,9 fok, a mérővonalzó skálája valóban 0-ra állítva. Nagyon masszív jószág. Első DeWalt gépem.
Vegyétek, vigyétek ti isamíg van...
Új hozzászólás Aktív témák
- Raktáron! Új, 11kW-os, type2-es, 3 fázisú, 3x16A-es fali töltő, dobozában, 2 év garanciával!
- Smart Fortwo - 600 Benzin - Kabrió - Klíma - Nagyon szép állapotban
- Nitro Concepts E250 (Gamer szék)
- Eladó a saját tesztemben szereplő PVY Z20 Pro Evo elektromos kerékpár kiváló állapotban, házhozszá
- iENYRID Aokda A1 (Új) elektromos roller eladó
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i7 9750H 32GB 500GB Radeon Pro 5300M hibátlan működéssel
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Samsung Galaxy S20 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest