Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
mdk01
addikt
válasz
#05304832 #39618 üzenetére
Úgy nézek ki mint aki pont ekkor hiányzott a suliból?
Az érveidet nem értettem, és próbáltam visszautalni rá.Túlságosan retro---->Nem értem mitől jobb, vagy kell jobb a pánthelyfúráshoz. Ha kifog az ember egy normálisat(nekem az van) akkor nem fog kelleni újabb, csillogóbb.
fölöslegesen nagy, és nehéz--->Erre utaltam, hogy vagy nagynak kell lennie, vagy nehéznek. Az enyémnek az alapterülete kb. 50x30cm cserébe alsóhangon 100kg, de nem is szoktam tologatni 10éve ott áll ahova leraktam.Inkább legyen nehéz, de kevés helyet foglaljon mint cserébe.
a mélységütköző hiányzik róla, (egy skála ugyan van)----> Keress egy jó állapotút, ez nem modern, vagy retro kérdés
gyári elszívócsonk nincs rajta, de mókoltam egyet----> ez talán egyiken sem lesz,hacsak nem találsz olyat amit a faiparnak szántak, de mókolni is lehet ahogy azt tetted, én is fogok a sajátomra, már tervben van.
Értem én a dörgést, csak itt mindenki úgy adta elő hogy manapság már nem gyártanak jó oszlopos fúrót, mindenből gyártanak jobbat mint a régi gépek csak ezekből nem. Holott két külön kategóriát hasonlítottak össze.
Nem kategóriát hasonlítottunk össze, ha nem ár/érték arányt. Ugyanazért a pénzért( mondjuk 50e) arra a célra amire a legtöbb embernek kell jobban megéri egy öreg masinát venni, mint egy újat amivel csak a gond lesz.
Egy ilyen masinában, ha működik a motor már nagy baj nem lehet, mert csapágyat lehet cserélni olcsón, tokmány sem egy drágaság, cserébe kiszolgál egy életen át, mert nincs ami tökremenjen benne.Nem túl bonyolult gépezet.
Olvastam már olyat is itt a fórumon, hogy valaki egy 25 éves Lamello lapostiplizőt vett, mert a bolti 20e,--os xarra sem jó, és ez tényleg így van.Egyébként nem akarlak én meggyőzni, csak gondoltam leírom miért javasolja itt mindenki inkább a retro monstrumokat állványosfúróból.
Most joggal kérdezhetnéd ismét, de elhiszem, hogy ott voltál a suliban ekkor is. -
epmd
tag
Nekem egy ilyen [link] állványom van és meg vagyok vele elégedve,csak pántfúrásra használom.Nemrég Blum nap volt nálunk a boltban és fél áron lehetett sablonokat venni,többek között vettem egy Ecodrill-t is [link].Volt most egy melóm,régi konyhán kellett frontot cserélni pozdi alapú fényes feketét Mdf-re.A régi ajtókon a pántfúrásoknál volt fél centi szórás,és eurocsavarral volt szerelve a pánttalp a korpuszra,úgyhogy pontosan kellett fúrni a pánthelyet.Itt jól jött a Blum Ecodrill mert hamar át lehetett cserélni az ajtókat a helyszínen.
-
mdk01
addikt
válasz
#05304832 #39612 üzenetére
Azért nagyok ugye, mert saját állványa van és mivel az alapterületéhez képest magas, kell a súly alulra.
Vannak kicsik is, de azt meg fel kell rakni valamire, ami ha nem nehéz, az alapterületének kell nagynak lenni.
Állványos fúrót az esetek 80%-ban pánthely fúrásra használjuk, ezért van az hogy senki nem akar nagy befektetést ezen területen, tehát az olcsót nézi, de az olcsónak meg remek konkurenciája egy régi masszív oszlopos, állványfúró. -
aszamóca
aktív tag
válasz
#05304832 #39610 üzenetére
Legyen kicsi, könnyű, mélységütközővel,
és elszívócsonkkal gyárilag ellátott, ugyanakkor gondolom a merevség, pontosság, sokoldalú használat, hosszútávú megbízhatóság ugyanúgy elvárt.
Én pl. még gyári elszívást egy gépen sem láttam. Mondjuk a fémipariakon soha nem is volt, a fúró-olajszivattyús kenőrendszer mellet nem is nagyon használható, faiparin meg képen sem láttam még.
Ezen felsorolt kritériumok után, kíváncsi leszek a választott gépedre. -
Köszönöm szépen a válaszokat! Megnéztem, és a zártestben lyukak vannak ott, ahova a csavar megy, így ez jó megoldásnak tűnik.
-
-
aszamóca
aktív tag
válasz
#05304832 #39601 üzenetére
Én az Optimum géppel hasonlítottam össze. Sehol nincs a Kínai, a régi magyar gyártmányokhoz képest. Le akartam cserélni, de egy látogatás a bemutatótermükben meggyőzött arról, hogy nagy hiba lenne. Sem precizitásban, sem kidolgozásban, anyaghasználatban nem ér a nyomába a 200 ezres gépük.
Egyébként főtengelyt szerettem volna újragyártatni hozzá, de a gép vásárolt értékének több mint felét kérték érte. Tehát ha javítani kell, az lehet húzós azért. A sokszázezresekkel, millióssal való összehasonlítás pedig, a ismét csak a használt régiek felé billenti az ár/érték arány mérlegét.
Egy jó tokmánnyal, a milliméter alatti fúróhegyek is használhatóak. -
generatoros
tag
válasz
#05304832 #39598 üzenetére
Te tudod. De azért ne dobd ki ezt a mostanit. Én azt gondolom, hogy egyenlőre még, az asztali fúrógépek kategóriájában nincs olyan felhozatal , ami kiválthatja a régi gépeket, olyan módon mint ahogy az amerikánert vagy a furdancsot kiváltották a mai akksis vagy hálózati kézi fúrógépek.
-
generatoros
tag
Szerintem az a baj, hogy, kevesen értik mit jelent a megvezetés. A másik pedíg a gyakorlat hiánya. Nem akarok magyarázkodni. Volt alkalmam 2mm átmérőjű vörösrézdrótba 1mm átmérőjű furatot készíteni , igen csövecske lett belőle és esztergályoztam csapot is bele, valamint keresztirányu furatot is készítettem a drótba. Aztán volt alkalmam , fafúróval furatot készíteni gyalult deszkába is. A 26000ft-os gépek ezt nem tudták megoldani, sem a derékszög sem a pozicíó nem jött össze. A dunavecseinek ez nem volt gond. Amin elcsodálkoztam az az, hogy a vacak kis gépen a vörösrézdrótot viszont jól sikerült megfúrkálni. A gyerekek térlátását segítő bemutató eszköz készült a rézdrótból. Egy kocka: 10 x 10 cm és benne 3db 10 cm-es pálca. Ez úgy nézett ki hogy lett egy 8db kockából álló 1 db kocka. Talán eltudtam mondani mi lett a végeredmény. A lényeg az, hogy eddig elégedett is voltam a SUGÁR áruházban vásárolt ,ma már közel 30 éves masinámmal. A deszkába való fúrás azonban feladta a leckét. Mai eszemmel azt mondom mindenkinek, hogy okos ember a más kárán tanul, de azért mégis csak az az igazi amikor a magunk fizetjük meg a tanulás árát.
-
mdk01
addikt
válasz
generatoros #39596 üzenetére
Pontosan. Nekem is egy ilyen van.
Gondolom a bolti szépen lefestetteknek is ilyen szerény 15cm átmérőjű megvezetésük van.
Oszlopos fúróból nem kérdés, hogy ilyeneket kell venni, mert nem nagyon van ami elromolhat rajta, ha meg igen aránytalanul olcsó a megjavítása. -
generatoros
tag
válasz
zonusz #39595 üzenetére
Csak megerősíteni tudom Soká válaszát. Dunavecsei.....a nyerő márka.Tavasszal vettem egy újpesti fazontól egy ilyen 70kg-os gépet. Ezért a pénzért van a zöld bosch-nak gépe de össze sem hasonlítható a két darab. 70 ezer volt, a bosch talán 78ezer. A dizájn persze nem ugyanaz,de a forma ebben az esetben kevés. Van egy komoly talpa amihez tudod rögzíteni a kifúrni kívánt anyagot, ez van vagy 35kg . Aztán leengeded a fúródat ami amikor befogtad szintén 35 kg súlyt képvisel. Mindez , mármint a leengedés egy ,valóban oszlopon történik és nem egy csövön aminek a falvastagsága is vékonyka. Lehet ez nem lenne igazán baj, de a rögzítés amivel a szerkezet, ráépül erre a csőre az aztán röhely. Öntvényben menet vágva és kúpos végű m6 csavar oldja meg az összeköttetést az oszlop és a felépitmény közötti kapcsolatstabilítását. A másik probléma, hogy a tárgyasztal le fel emelésével lehet a fúró alá behelyezni a munkadarabot, evvel sem lenne baj, de akkor egy komoly vastagfalu csőre van szükség és nem hernyócsavaros rögzítéssel. A másik baj , hogy a tárgyasztal fordulni is tud lefelé, szóval nem komoly gépek ezek.Lehet őket barkácsolni és lehet finomkodni, 1mm-es fúrókat is befogni, még az is elérhető, hogy nem üt üresjáratban a fúró, de biztos nem oda kerül a furat ahova szeretnéd.
-
Soká
senior tag
válasz
zonusz #39593 üzenetére
Ilyenkor ha egy linkkel megtámogatod a kérdést, segít valamelyest. Látatlanban annyit tudok mondani, hogy ha arról az asztali fúróról van szó, amelyiket 350 és 500W-os motorokkal szerelik és a létező összes barkács márkanév alatt fut, akkor csak színben különböznek egymástól. A Scheppach szerintem nem különb mint a Güde vonal. De azért nem lehet minden gépet egy füst alatt említeni a palettán vannak jobbak és rosszabbak is.
Ettől most nem lettél okosabb...
Ha asztali fúrógépet szeretnél, akkor én nem tudok jobbat annál, mint egy megkímélt régi 50-70kg-os öntvény gép + frekiváltó. Azért a pénzért nem kapsz olyat újban, ami felvehetné vele a versenyt. -
zonusz
aktív tag
A Scheppach asztali fúrógépek mennyire pontos, időtálló gépek? Tudom menjek el megnézni, de, ha valakinek van vele nyűgje, akkor már el se indulok. Ez Güde és társai vagy Optima vonal? Tudom nézzek használtat inkább, csak ebbe beleütköztem a neten bogarászás közben.
Köszönöm. -
aszamóca
aktív tag
válasz
Winner_hun #39590 üzenetére
12éve vannak az ablakpárkányaim így kezelve. Semmi hátrányról nem tudok beszámolni.
De máskor is használtam ezt a technikát, és ott sincs vele gond. Persze elméletben biztos lehet fogást találni rajta, de nekem a gyakorlatban bevált...
[kép] -
jimy_l
tag
válasz
Winner_hun #39590 üzenetére
Lehet, csak nem tanácsos.
-
pali923
aktív tag
válasz
Winner_hun #39585 üzenetére
Hát éppen a Milesi forgalmazónál mondták, hogy próbálgassak.
Ráadásul egy van belőle Győrben.
-
vmaxter
tag
Köszi!
Bár már szabadtam a dekorspannal, nem emlékszemmennyire gyorsak voltak.
Nem voltak olcsók, azt tudom, de nem is kellett komplett konyhaszekrény.jeriko2
ezt most nagyon nehezen tudom vizualizálni
, de ha jólértem azt akarod ezzel mondani, hogy teljesen felesleges pénzt kiadni egy ilyen szerszámért...
-
pali923
aktív tag
Még mindig konyhaszekrény bővítés miatt, de most más ügyben szeretnék kérdezni.
A szekrény táblásított fenyő, pácolva, lakkozva, a bővítés is ebből lesz. A színe fontos, ugyanis ilyenek az ajtóink, és az ablakok is hasonlók. Csakhogy azt a színt nehéz lesz utánozni. A pácból természetesen nincs már. Néha kevertem hasonlót, amikor valamilyen kisebb bútort csináltam (nappalival egyben van a konyha is), de most sok kell.
Az az elképzelésem, hogy valamilyen nevesebb gyártó kínálatából keresek valamilyen vékonylazúrt (esetleg pácot, ha létezik olyasmi), vannak hasonló színek, szerintem találok majd. Viszont ezt le is szeretném lakkozni. Jártam már meg én is úgy, hogy a lakk feloldotta a pácot, és nem lett az igazi. Az lenne a kérdésem, hogy tudtok-e olyan lazúr-lakk kombót, amit egymásra lehet kenni, és nem vesznek össze? Ráadásul olyat keresnék, amit itt is meg tudok venni a helyi boltokban (Milesi, Sadolin, akármi), és akár később is tudok venni hozzá pótlást, ha szükséges.
Eddig egy festékboltban érdeklődtem, de ott is arra biztattak, hogy próbáljam ki. Viszont fél decinként nem tudok venni. -
jeriko2
tag
válasz
vmaxter #39581 üzenetére
Vágatsz egy darab bútorlapot (annak aránylag pontos derékszög a sarka), a sarkától 10-10 (vagy ahogy szükséges) vágsz bele egy-egy négyzet alakú lyukat, ahova be tudod akasztani a hagyományos asztalos szorító felső végét, az alsóval pedig oda tudod szorítani a munkadarabot a bútorlap éléhez.
Ez csak a basic verzió, hosszú távú használathoz tetszés szerint bővíthető. nekem pl. egy olyanom van, ahol 3 darab bútorlap van derékszögben összecsapolva/ragasztva és ahhoz szorítom hozzá a munkadarabot. -
vmaxter
tag
Sziasztok!
lapszabaszat.hu
Dekorspan
Woodexpress
Baka Béla Kft. – VácFenti lapszabászatokról van valakinek infója? Melyik milyen? Esetleg tudtok valami megbízhatóbbat?
Továbbá: szerintetek érdemes néhány alkalomra beruházni egy ilyen szorítóba, vagy inkább vegyek két olcsóbbat?
Köszönöm
-
unreg1
tag
válasz
sketchifun #39571 üzenetére
A méretből arra tippelek, hogy ez asztallap lesz.
Ragaszkodsz a 25-öshöz?
Olcsóbban kijönnél, ha duplungoltatnád, felül 18-as szürke, alul 12-16-s fehér és azt levágják neked négyzetméterre. -
mdk01
addikt
válasz
Nem, 280x207cm környéke gondolom.
Unreg belinkelte a lényeget.A 25mm-es lapok nem sztenderd lapok, nem szabják szinte sehol m2-re egyiket sem.
Ha valakinek ilyen kell az a bevett szokás, hogy megrendelik neki az egész táblát, ki is fizettetik vele, majd kiszabják neki azt a méretet amit kér, a maradékot meg el lehet vinni.
Ezért kérdeztem, hogy nem közölték, hogy elviheted a maradékot?Emailen nem fognak válaszolni arra ne nagyon számíts, örülj, hogy valaki vette a fáradságot és visszaírt egy árajánlatot.
Telefonálj ilyenkor ott gyorsabb, és pontosabb az információ áramlás. -
unreg1
tag
válasz
Az Egger 25 mm-es szürke bútorlapjának 32 ezer Ft a tábla ára, erre jön még rá a vágás, élzárás.
-
Winner_hun
félisten
válasz
Melyik gyártó lapja ez, mi a színkódja?
-
runner 125
nagyúr
Okés, köszi szépen, akkor maradok a sevroland-nál.
-
mdk01
addikt
válasz
pali923 #39553 üzenetére
500-as szekrénybe teljes kihúzású tandemet néztem ki. Mennyivel kisebb sínt kell venni ilyenkor?
Célszerű a szekrények mélységét, nem egész számra kerekíteni, mert a fiókteleszkópokat adják meg leginkább egész számra...<400,450,500,550 stb.
Példaként egy konyhaszekrénybe 550mm-es teleszkópot illik rakni, ehhez a fióktest hossza Blum tandem esetében 540mm, a szekrény mélysége pedig 555mm.
Egyéb szekrényeknél, nem kell ennyire kihegyezni a szekrénymélység és a teleszkóp közti távolságot, nyugodtan lehet 410,460,510,560mm mély, csak a konyháknál minden milliméter számít. -
pali923
aktív tag
válasz
macilaci78 #39562 üzenetére
Hát a szakmát erre a kis időre nem fogom már megtanulni, de azt a konyhaszekrényt össze fogom legózni, ha fene fenét eszik, akkor is.
-
pali923
aktív tag
válasz
#05304832 #39559 üzenetére
Mondom, hogy átvernek! Nem azt írták, hogy Blumotion, hanem hogy beépített fékes.
Köszönöm, a felajánlást, lehet, hogy élni fogok vele. Most sok tervem van, lassacskán ki szeretném cserélni a meglevő síneket is jobbra. Pl. van egy kihúzós szemetes, a Servodrive-ot direkt ide találták ki. De előbb a bútorgyártás lesz, még elképzelésem sincs, hova fogok tenni ennyi lapot, mielőtt felrakom a helyére. Úgyhogy muszáj lesz haladnom.
Egy kérdést mindjárt: ehhez a pánthoz milyen talp kellene nekem? -
-
pali923
aktív tag
válasz
#05304832 #39557 üzenetére
Hát éppen ez az, hogy szerintem nem minden. Illetve aki már látott ilyet, annak nyilván minden, de aki most ismerkedik, annak nem. Azt gondoltam, bemegyek mégis csak ebbe a győri boltba, aztán megtapogatom, amit lehet, meg kérdezek is. Talán akkor jobban fogom érteni. Meg is venném tőlük, ha nem lenne annyival drágább...
A sevroéknál pl. nem látok servodrive-ot, meg blumotion egybepántot sem. -
thyeby
őstag
válasz
pali923 #39553 üzenetére
Elvileg 450-est. De ezt érdemes pontosan kiszámolnod, mert függ attól is pl, hogy kívül (általában kívül) 500 az az 500, vagy belül. Hogy a fiókelő ráütődő, vagy belecsúszó (általában ráütődő) - fékesnél ugyan nem fog az ütődni sehogyse
Jómagam a fiamnak 600 mély bükk íróasztalba 550-est építettem be (20 mm falvastagság). Nem emlékszem pontosan, de a 600-at valamiért 595-re készítettem (fiókszekrény külmérete). És éppcsak be tudtam varázsolni az 550-es tandemet, alig 1 mm luft maradt a sín és a hátfal között. Szerencsém volt csupán, mert előbb szabtam, utána rendeltem, és a véletlenek így hozták. De megtanultam belőle, amit kezdőnek mindenképp javaslok:Előbb legyen a műhelyben a Blum Tandem, s csak utána tervezd a szekrényt - mert akkor mérheted, hogy mennyi is az annyi.
És jöjjön dióhéjban egy Sevrolandos történetem, amit nem reklámnak szánok, csak úgy mihez tartásképpen:
"Kedves SEVROLAND!
Kényszert éreztem megköszönni munkájukat egy tegnapi Blum Tandem rendelés kapcsán. Történt, hogy városomban (Nyíregyháza)ezév január 2. óta sikertelenül vadásztam ominózus termékekre. Még itteni bútorszerelvényekkel főprofilban foglalkozó nagyágyúnak számító cégek sem tudtak kiszolgálni. Mail-ben ígértek árajánlatot, rendelés esetén egy hét átfutási idővel. Meglehetősen hozzá nem értő módon. (a részleges kihúzású fékes tandem pár többe jött ki, mint a teljes kihúzású, mert azt úgy legózták volna össze, hogy fióksín+fém oldallap+ fém oldallaphoz stimmelő fék ??)Feladtam a szélmalomharcot, és az interneten Önöket találtam első hiteles Blum forgalmazóként. Rendeltem tegnap délután, ma reggel csengetett a futár, és már órák óta a műhely asztalomon virít a küldeményük. S nem utolsó szempont, hogy a futárszolgálat díjával együtt is olcsóbban, mint amennyiről rebegtek ajánlattevőim, akikkel földik vagyunk. (Miközben a helyben ígért mail-beli ígért árajánlatnak még se híre, se hamva.)
Köszönetem szeretném kinyilvánítani cégüknek ezért a brillírozásért. Főnök, beosztott egyaránt dicséretet érdemel olajozott, hozzáértő és figyelmes munkájáért.
Kívánom, hogy sikerekben gazdag legyen az új esztendőjük - bár úgy gondolom, hogy ez jó kívánságom nélkül is így lesz. ...de szép lenne ez az ország, ha mindenki úgy végezné a munkáját, mint Önök!Köszönöm!
Palkovics Tibor"
-
pali923
aktív tag
-
pali923
aktív tag
válasz
thyeby #39551 üzenetére
Én a múlt hét végén ástam bele magam a Blum világába, jó pár órát eltöltöttem vele, mert nem egyszerű megtalálni, amit szeretnék. Azt is gondoltam, hogy találtam egy olcsóbbat a Sevrolandnál, de aztán még egyszer jól megnéztem, és kiderült, hogy nem. Ugyanis ezek a weblapok nagyon furmányosan párosítják a termékeket: van amelyik hozzáadja a kuplungot, vagy csak elrejtve van valahol, hogy benne van-e a Blumotion, és hasonlót trükköcskék vannak. Szóval érdemes jól megnézni, mit akar venni az ember. A Sevrolandnál olcsóbbat nem találtam végül sok óra alatt sem. Sajnos a győri bolt, ahol lehet venni ilyet, különösen drága. Arról nem is beszélve, hogy a Sevronál vannak a legjobb leírások is.
Egyet viszont szeretnék kérdezni is: 500-as szekrénybe teljes kihúzású tandemet néztem ki. Mennyivel kisebb sínt kell venni ilyenkor?
Van Blum prosim, ha igaz, amiben sok rajz, egyéb van, de nagyon el kell merülni benne, ha valamit nem akarok elrontani. Nem tudtok valamim olyan oldalt, ahol ilyen hasznos tanácsok benne vannak kissé rövidebb, egyszerűbb formában? Tudom, hogy videók, rajzok, minden van, csak egy amatőrnek néha nehezen követhető. Én csak bölcsész vagyok alapvetően. -
thyeby
őstag
válasz
runner 125 #39544 üzenetére
Én régóta nem is nézelődök sehol, ha Blum kell. A Sevroland egyszer meggyőzött - és engem többször nem is kell.
Új hozzászólás Aktív témák
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Politika
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- PR-Telecom
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi 9AT 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- SzoftverPremium.hu
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest