- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- Ivqkzy-: Eddig
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
thyeby
őstag
válasz
colker #24628 üzenetére
Szia!
Teljesen jól számoltál, így kell.
Mégis, szerintem folytatnod érdemes a számolást, ugyanis amit a neten olvastál ajánlott sebességre, az szerintem nem fűrészelésre, hanem köszörülésre vonatkozik. Van egy hasonló méretű szalagfűrészem. Ezen két sebesség állítható. 6,7 és 13,3 m/s. Csak az egyik sebességet használom (13,3), a másikat talán fémek vágásához lőtték be.
Ha átszámolod a metebó szalagsebességét m/min-ről m/s-re, az is ugyanott lesz szerintem.
Az, hogy kemény, vagy puhafát akarunk vágni, nem szalagsebesség függő, mint inkább fogosztás kérdése. Puhafát ritkább foggal, keményet sűrűbbel, de ugyanazzal a sebességgel. Én nem állítgattam még a sebességet, vágja ez a szalagsebesség szépen a puha és a keményfát is.A 750 W egy kritikus póvör. Jobb lenne több kraft, de ha ez van, semmiképp ne gyorsíts a szalagodon már csak ennek okán se, mert ugye azonnal nyomatékot is veszítel a pörgősebb módozattal. Elégnek elég lesz, kérdés, hogy milyen vastagot tervezel vágni vele. A leadott teljesítmény a mérvadó egyépbként, nem a felvett. A Makita felvett teljesítménye emlékeim szerint 900W. Nekem még soha nem fogta meg a fa, akkor se, ha nekimentem, mint kanci a kocának. A 750W-od palló méretig teljesen biztos, hogy elég lesz, fölötte pedig? A puding próbája az evés.
Ha elkészültél, számolj be itt fotókkal a művedről!
Jó munkát!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kompakt vízhűtés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Motoros topic
- Bestbuy játékok
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- Új Catler TC 9010 prémium konyhai robotgép 1400 W - 2 év bolti gari!
- FÉLÁRON! illy Francis X7.1 kapszulás kávéfőző - fehér - ÚJ! Bontatlan - 2 év garancia
- Radon Cragger 29" L Trail Hardtail MTB
- Új, csomagolássérült Catler KM 8020 konyhai robotgép - 2 év bolti garival! -
- Xiaomi BHR7109EU Electric Scooter 4 Lite elektromos roller (GARANCIA!)
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 7700 XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged