Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speciali
tag
válasz
Winner_hun #20968 üzenetére
Ragaszd fel PUR ragasztoval a 2-es ABS-t. Az nem fog látszani.
-
pali923
aktív tag
És ez az einhell féle watt és a makita féle watt miért más mértékegység? nincs erre külön egy előírás?
Elég sok emberben van az a tévhit, hogy a gépre írt watt az a leadott energiát jelenti. Sajnos az csak a fogyasztott áramot jelzi, hogy ebből mennyi lesz a hasznos energia, az nem mindegy. Na pl. itt teljesítenek jobban a jobb márkák. Dolgoztam cégnél, ahol A+ hűtőket árultunk, mert az írták rá az ukrán gyárban. Szerinted ezt ki ellenőrizte Magyarországon? Hát senki, de mi tudtuk, hogy nem igaz. Így megy ez... -
Pydew
csendes tag
A bútorlappal dolgozomra úgy értettem, azt lapszabászatban levágatom, én meg összelamellózom
Tudom, hogy csak elővágóval lehet jól vágni a bútorlapokat, inkább arra értettem ezt, hogy nem ez a körfűrész menne 0-24ben.
Két colos anyagból pl hokedlinek a lábát vágnám, meg táblásításhoz csíkokat vágnék. Inkább itthonra meg pár megrendelésre.És Bernardóról van tapasztalat? Mert így az összes gépét elnézve elég gyenge wattos motorokkal vannak ellátva.
És ez az einhell féle watt és a makita féle watt miért más mértékegység? nincs erre külön egy előírás?
A használt ipari gépekről nincs jó véleményem egyszerűen ebben az árkategóriában. Többet megnéztem már, de csalódás ért mindig a megbuherált vackoktól.
Nekem a 150-200as kategóriából a bosch meg a dewalt a szimpatikus, de egyikről sem találtam nagyon véleményt.
-
Soká
senior tag
Becsülöm, hogy így beleltároztad a szóba jöhető gépeket!
Biztosan lesz aki mond valamit, ugyanakkor arra ne számíts, hogy van ember, aki ezen gépeket mind ismerné.Csak találomra:
- az Einhell-féle Watt nem ugyanaz a mértékegység, mint mondjuk a makita/metabo/dewalt Watt - remélem érted
- azt írod, elsősorban bútorlapból dolgozol, mégiscsak az a kérdéses, hogy a keményfát viszi-e a gép? Szerinted ezekkel a gépekkel lehet garantáltan pattogzás nélkül bútorlapokat vágni?- az erősebb gépek biztosan viszik a keményfát, a kérdés inkább az, hogy milyen sebességgel? Arra biztosan nem alkalmasak, hogy köbméter számban szeletelj vele kétcolos bükköt. A metabo TS250 viszi nekem az 50mm-es egzóta pallót, de sosem vágok vele többet pár méternél, azt is szép lassan.
Ha a használt ipari kategóriát kizárod, akkor én a 150-200e-s kategória alá nem mennék. Ha pedig a hordozhatóság nem számít, akkor egy masszív gép mindennél többet ér! A Bernardo PKS 250F az 400V-os ne feledd, és szürkeöntvény asztal!!! Kizártnak tartom, hogy gyengébb lenne a motorja, mint a hordozható kistestvéréé.
-
Winner_hun
félisten
válasz
#05304832 #20967 üzenetére
Mi lenne ha lemarnád egyenesre a szögmart ajtó élét?
Ha odaírod hogy az ABS-t akkor mindjárt más a helyzet. Végig azon töprengtem hogy a bútorlapból mit hogyan gondoltál kimarni. Így már világos
ABS-t hogy tudom ilyen ferdén felvinni? Fehérről van só, palmatex nem biztos hogy jó lenne hozzá. Kézi élzáró géppel szerintem ferdét én se tudok élzárni, de holnap majd megvizsgálom a lehetőségeket.
-
Speciali
tag
válasz
Winner_hun #20961 üzenetére
-
Pydew
csendes tag
Sziasztok!
Láttam korábban már volt téma de szeretném kikérni a véleményeteket, tapasztalatotokat, asztali körfűrész terén.
A végzettségem asztalos. Többnyire bútorlapokkal dolgozom, de néha tömör fával is szoktam. Unokabátyámnál tudok felder körfűrészen dolgozni, de sajnos nem mindig tudok hozzá eljutni, így itthonra is szeretnék beszerezni egy gépet, de még nem döntöttem el, milyen kellene, mi lenne a jó. Jelenleg van egy güde tk 2400am, de nem vagyok annyira megelégedve a géppel. Sokat kellett állítanom rajta, hogy valamennyire pontos legyen, de így is 2 tizedmm-ert csal. Két colos keményfához meg gyenge, pedig néha azt szeretnék vágni.
Három csoportba szedtem a körfűrészeket, ár alapján.150.000ft-ig:
Makita MLT100 1500w.
Jót és rosszat is hallottam már róla. Árban király, de nemtudom mennyire vágná a keményfát.Einhell Rt-cc 315 u 2200w
Az einhell márkáról megoszlanak a vélemények. Alapból nekem van pár cuccom ami einhell és megvagyok velük elégedve, de erről a piros einhell körfűrészről nemtudok semmit. a 2200w az nagyon csábító, meg az is, hogy a tolóasztal a penge mellett megy el, de még sehol sem láttam írást róla, hogy mennyire jó vagy rossz a gép. Inkább csak a márkát fikázták.Bosch Pts 10 1400w
Kis barkácsgépnek néz ki, gondolom az is, de külföldi oldalakon sokan használják. Az 1400w olyan kicsinek tűnik, fenyőhöz talán ideális. Kemény fát lehet vele vágni?Bosch Pps7s 1400w
Erről a gépről szinte semmit sem lehet tudni. Az 1400w a kicsi. Vagy nem?Aeg Ts250k 1800w
Erről a gépről azt olvastam, hogy sehol sincs kiállítva, hogy meglehessen nézni. Esetleg erről van valakinek valami tapasztalata?Zipper Zi-fks 250 2200w
Igazából ez kilóg a sorból, mert csak 65ezer ft-be kerül, Van tolóasztala és 2200w. Viszont sehol egy leírás, sehol egy tapasztalat. Pedig nem tűnik rossznak, árához képest meg tényleg nem.Bernardo Ts250Pd 1800w
Semmit sem írnak róla, de nem tűnik rossznak az 1800w miatt.150.000-200.000ftig:
Bosch GTS 10J
Kék ipari bosch, a vezetővonalzója nagyon tetszik, 1800w, nem tűnik rossznak, csak keményfához jó-e?Metabo TS 250
2000w-os, lehet róla jót és rosszat is hallani.Dewalt Dw745
A Dewalt név jól hangzik, de az 1700w a 2000-hez képest olyan kevésnek tűnik. Kevés élménybeszámolót lehet olvasni róla.Zipper ZI-Fks315
Ugyanúgy zipper de a drágábbik. 2000w-os, tolóasztallal ellátva.200.000-300.000ft-ig:
Metabo Ts 254
2000wBosch Gts 10 xc
Megközelítőleg ugyanaz mint a 10j csak 100ezerrel drágább. Ennyit viszont azért nem ér a tolóasztal. Vagy lehet mást is tudni róla?Makita 2704
Az árához képest én keveslem az 1650w-ot.Bernardo PKS 250F
Ez már nem egy hordozható gép, de helyem van, viszont az 1500w elég kicsinek tűnik.Ezeket a gépeket nézegettem, van nektek ezekről tapasztalatotok? Pár évig szeretném azért használni, amint úgy lesz pénzem egy hammer c3 31et (asszem ez a száma) szeretnék venni, de addig is dolgozni szeretnék. Ha valaki részletesen letudná írni ezekről a gépekről a tapasztalatát, azt megköszönném.
-
Winner_hun
félisten
válasz
Speciali #20960 üzenetére
Csak szemléltetésnek. De itt van méretarányosan. Mind a 2 ajtó 18 mm vastag, 3 mm hézaggal közöttük.
A mind a két ajtó szögben vágása eddig a nyerő, csak nem tudom azt 2 mm-es ABS-sel le lehet-e zárni?
Szögbevágás nélkül nagyon nagy a hézag.
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- Mesterséges intelligencia topik
- Gaming notebook topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- ÚJ, BONTATLAN Bespoke AI Jet Ultra álló porszívó 400 W - GYÁRTÓI garanciával
- Fornetto Explorer DeLuxe gömbgrill/faszenes grill, pizzakemence feltét, pizzakő, elemes forgatónyárs
- AWS 5x108 R17 felni + Bridgestone Potenza Sport gumi
- Eladó egy szinte új Kukirin G2 elektromos roller! Hétfőig jegelve!
- Mobil klíma Tarrington House eladó!
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest