Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Victoryus: Rapoo VT9Pro egér
- Gurulunk, WAZE?!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
xLt`
tag
Sziasztok! Segítségeteket kérném.
23 éves kezdő asztalos vagyok.
Iskolám végeztével sajnos nem mélyültem el különösebben az asztalosmesterség rejtelmeibe.Olyan műhelyt keresek Pest megyében (Érd vonzáskörzetében illetve Budapesten) ahol fejleszteni tudnám a tudásomat. Legalább olyan szintre, hogy önállóan munkavégzést folytathassak késöbb.
Valakinek ötlete, ismerőse esetleg?
Ha tudtok ebben segíteni küldj pm-et. -
mohee
csendes tag
válasz
pali923 #17232 üzenetére
Köszönöm megtaláltam a hozzászólásokban,egy YORK nevű "csehszlovák"
márkáról van szó.
Az ember nem innen rendelte,hanem egy váci gyalupadkészítőtől tudta beszerezni.Lehetséges hogy rákérdezek majd náluk,hátha eladnának nekem is valami hasonlót.
Ha nem járok sikerrel,akkor pedig a postaköltségnek utánajárva beszerzem a Yorktól.
Köszönöm neked és a többieknek is.
YORK -
pali923
aktív tag
"Ez a rögzítő szerkentyű is érdekel amiket a lyukakba tesz bele és úgy szorítja meg az anyagot."
Én itthon még hasonlót sem láttam, de én amatőr vagyok, ugye. Angolul holdfast néven kereshetsz rá, lehet is vásárolni pl. itt. Máshol is van hasonló árakon, de hogy szállítanak-e ide, azt nem tudom. Az ebay-en sem sok van. -
pali923
aktív tag
"nem tudjátok hogy a képen és a videón látható fém szerelvényeket(rögzítő rudak,menetes orsó,stb) hogyan lehetne beszerezni?"
Az Indexen van a Hobbiasztalos c. fórum(http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9104263), én decemberig olvastam vissza a minap más ügyben, valaki ott örvendezett, hogy ilyeneket tudott beszerezni. Nézz át oda, vannak konkrét cégek, akik ilyesmiket gyártanak. -
törölt tag
trapézorsók és anyák
meg még van egy pár cég, de ők elég jók...
Anyából van peremes is, bár ennek a mérete fémkötéshez van kialalkítva. Ha fához rögzíted, érdemes csináltatni egy platnit, akár kazánlemezből, lézerrel kivágva. (vagy keresni ekkora méretű fakötésű alátétet és abból kettőt összefogva csinálni egy nagyobb peremet)
Esztergálni majd így is kell a végeit, de valszeg még mindig beljebb leszel postával együtt, mintha nulláról kezded a drehálást. És ha vmelyik elkopik, könnyen kapsz hozzá kompatibilis cserealkatrészt -
thyeby
őstag
Elmégy egy esztergályoshoz, és tetszőleges tipus, emelkedésű és méretű méretű orsómenetet csináltatsz vele minél keményebb anyagból. (A trapézmenetest javallom, az kevésbé kopik - mondjuk nem lesz ez nagy strapának kitéve.)
De mondok valamit:
Igaz, kicsikét gyengébb, de valamelyik multiban veszel egy noname munkapadot párezer forintért. Olyat, amilyenre épp építettem a felsőmarót - a B&D-ről küldtem is képet.
Nna, arról leszedhetsz kettőt is, az asztalka meg marad a marónak - ahhoz úgyse kell orsómenet. (Mondjuk épp azon morfondíroztam a minap, hogy az egyikből meg kellene próbálni egy olyan lift emelőt szerkeszteni, mint amilyen az autók tartozékaként adott paralellogramma emelő. De mivel már a fiamnak megígértem, hogy neki csinálok belőle kicsike munkapadot, igazit, hát ez várat még magára. Lenne bőven honnan kioperálni egyet, csak hát idő, idő...)
-
thyeby
őstag
Gondold át, hogy lesz-e elég helyed egy ilyen gyalupad számára.
A rögzítő szerkezet egy pofon egyszerű dolog, csak le kell másolnod. Attól függően szorít, vagy old, hogy hol kótyonfityikéled meg azzal a nagy püffel.
Szívet melengető dolog, amikor valaki áram nélküli asztalos, de sajnos nem lehet versenyre kélni vele.
-
darkipista
csendes tag
Király a gyalupad:-)
Ez a kézimunka megszállottság szerintem csak az elő világvége után lesz kifizetődő.Ha leáálnak az erőművek. Addig roppánt gyalu helyett,maradok a 400-as öntvény egyengetőnél a fúgolásnál. Hasonló lyukacsos munkapad ez is.Csak ez valami festő szerszám,vagy festool ,vagy mi.Ennek primitívebb befűzhető pillanatszorítói vannak,nem szép rugóacélból,de jó az a festőknek... -
mohee
csendes tag
Üdv mesterek
Azon gondolkodtam hogy ezt a fajta gyalupadot megcsinálnám magamnak,esetleg nem tudjátok hogy a képen és a videón látható fém szerelvényeket(rögzítő rudak,menetes orsó,stb) hogyan lehetne beszerezni?
Menetes orsókat találtam a neten,de ilyen kialakításban amit fel lehet szerelni,nem...vagy beszéljek egy lakatossal?
Az ember kb 88órán át csinálta elektromos gépek nélkül a munkaasztalt...nem semmiVideo hogy mit tud a munkaasztal
Ez a rögzítő szerkentyű is érdekel amiket a lyukakba tesz bele és úgy szorítja meg az anyagot.
-
Stukkoló
csendes tag
válasz
Winner_hun #17223 üzenetére
Oké, akkor fáig csiszolás kezdésnek 120as papírral majd haladva felfelé végül 800as vagy 1000res hogy szép sima legyen aztán 2-3 réteg lakk.
És lakkból milyen márkát vagy fajtát ajánlasz?
Új hozzászólás Aktív témák
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Politika
- Vigneau interaktív lokálblogja
- BIOS frissítés
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Zalman I3 Edge EVGA 550W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest