Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 01:46:22

LOGOUT.hu

ASUSTO NAS összefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1993) rjy08


rjy08
tag

Sziasztok!
AS1002T NAS-omon tárolt képek mappáját böngészném telefonról a gyári AiData app-al.
A képek többsége nem jelenik meg, bizonyos képeket is kínkeservesen tölt be. Gondoltam, majd pufferel valamit, vagy csinál miniatűröket, de hetek óta változatlan a helyzet.
Van néhány mappa, aminél látszik a miniatűr is, és meg tudom tekinteni is, de ennyi.
Elindítottam egy videót, szintén aIData-ból, erre pár perc után a venti felpörgött maxra, jó hangosan, majd a videó is elkezdett akadozni. Megnéztem, 51C-ot írt a CPU-ra, a rendszert futtató SSD-re 50C-ot, az adatokat tartalmazó 4Tb-os WD Red HDD-re pedig 37C-ot. A kihasználtság minimális volt. Csinált már ilyet máskor is, pl. a héten szintén felpörgött a venti, a HDD led őrülten villogott. Ezt csinálta 10 percig, aztán már el sem értem a hálózatból a webes felületét. Csak az segített ,hogy kirántottam a táp kábelt.
A nappaliban van, nincs meleg, a venti is csak hideg levegőt fújt. Legfrissebb rendszer van rajta. Már többször csináltam gyári visszaállítást.
Találkozott már valaki ilyen jelenséggel?
Igazából amióta megvan ez a NAS, csak gondjaim vannak vele. Eléggé elkeserítő. Cakk-pakk lemezekkel együtt 110e Ft-ról beszélünk, ami azért fájdalmas összeg annak fényében, hogy baromira nem vagyok megelégedve vele. A lemezek soha nem kapcsolnak alvó módba, egész nap matat valamit, kattog időnként. A diagnosztikai naplót időről időre megnézném, de azt veszem észre, hogy kikapcsolva van. (Pedig a pipát már többször beleraktam a jelölőnézetbe.) És ha bent is van a pipa, a napló semmit nem ír erről. Az mdadm matat folyamatosan valamit a volume 1 köteten, de nem értem, hogy mit. (Nincs RAID.)
Azt sem értem, hogy az App Centralból feltelepített programokon miért kell túrázni még heteket, turkálva mindenféle config fájlokban, hogy működjön megfelelően. (pl. Transmission, amit végül nem is sikerült működésre bírnom.) Ezeknek a többségét elfogadtam kompromisszummal, de az már egészen nevetséges, hogy néhány szaros képet nem tudok megnézni pl. telefonról a saját gyári programjával. (TV-re felcsatolt hálózati meghajtóról böngészve nincs ilyen gond.) Azért használnám a gyári programját, mert azzal távolról is elérem, ha meg akarok tekinteni valamit. Másik programmal viszonylag jól működik, de azzal meg csak belső hálózatból tudom használni.
Csak nekem vannak ilyen bánataim? :D :)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.