Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• csatti2

csendes tag

válasz rjy08 #1993 üzenetére

Használj VPN-t. A legjobb ha a routereden futtatod (ha tudja), mert a NAS-od akkor nem terheli. Az OpenVPN a legjobb választás a három gyakoribb közül ha támogatja a hardvered.
    Ha VPN-en keresztül csatlakozol a hálózatra, akkor minden szoftver működni fog, amit eddig csak otthonról tudtál használni, ráadásul sokkal biztonságosabb is mert nem kell egy csomó más portot is kiengedni, illetve ilyen eazyconnect meg hasonló szolgáltatásokat használni (általában ilyeneken keresztül törnek be az otthoni NAS-okba).

• ugyes

senior tag

válasz rjy08 #1993 üzenetére

Inkább vígasztalni próbállak, mint megoldást adni. Ugyanis nálam sem alszanak a HDD-k, március közepe óta. Pontosabban havonta egyszer 6-8 percre. Pedig azokon csak adatok vannak, a programok SSD-n, külön köteten.
    Igen, az AIDATA nagyon lassú a képeknél. Nekem Lockerstor 4-em van, ott is. Percek, mire betölt. De egyébként a fotókezelés elég nyögvenyelős úgy általában. Ha nem akarsz "multiuseres" használatot, akkor az AIfoto3 és a Photo gallery 3 jobb, mint az AIDATA-s nézegetés (nekem ~40 ezer fotót úgy 1 nap alatt dolgozott fel). Ha "multiuseres" módon szeretnéd, akkor Plex vagy PiWiGo (ez kicsit ágyúval verébre, de ez van). Egyébként más NAS gyártók sem támogatják a "multiuseres" módot, de lehet az új DSM 7.0 már igen.
    Nem tudom mire gondolsz: nekem mind megy, amit onnan feltettem. A Transmissiont elkerültem, mert aznap, amikor megnézem bonyolultnak tűnt. Helyette Download Assistant, faék egyszerűségű és működik, mobilon is. (A kereső bővítéséhez a Synology DSM fájlok 1:1-ben használhatók pl.).
    Abban reménykedek, hogy a 4.0-ban már kijavítanak néhány dolgot. A hátrány az, hogy úgy tűnik most arra feküdtek rá és nem a 3.5x javításokra.
    A legfrissebb ADM 4.0 béta "mi változott" az itt.
    Egyébként azon mosolygok, hogy minden nagyobb NAS gyártó idén verziót vált: a Synology (7.0) most váltott, a QNAP (5.0) és az Asustor (4.0) valamikor a közel jövőben, mindkettő bétája elérhető már.

Új hozzászólás Aktív témák