Hirdetés
- Öregszem
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Android másképp: Lineage OS és társai
-
LOGOUT.hu
ASUS routerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
ultio
aktív tag
válasz delta1017 #2750 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
A probléma megoldódott.Nekem az volt a célom, hogy a routerre kötött vinyót elérjem a laptopról az otthoni, helyi hálózaton.
Ehhez kellett az ftp kapcsolat beállítása, létrehozása, ami sikerült is.
Csatlakoztam a vinyóra, de a Total Commander a nagy méretű fájlokat (vagy nem tudom, mi volt az oka, de az mkv-fájloknál tapasztaltam) nem engedte/tudta másolni, áthelyezni a vinyón se és a laptopról se. Viszont kis fájlok rendben átmentek.szaboi6512, WinSCP-n rendben volt minden, ment a mozgatás, de kicsit nehézkes magán a vinyón másolgatni, áthelyezni a fájlokat, mert nem lehet mindkét ablakban megnyitni a távoli eszközt. Én legalábbis nem tudtam.
delta1017, az általad emllített beállítási oldalon van, hogy Win10 alatt mit kell beállítani és akkor elérhető a vinyó a helyi hálózaton. Beállítottam és a Total Commander látja a hálózaton a vinyót és tudok mkv fájlokat is mozgatni.
Nem ftp kapcsolaton, hanem a hálózaton látszik a vinyó.[ Szerkesztve ]
rasti rusti
-
szaboi6512
őstag
válasz Dragon3000 #2753 üzenetére
Mindkét módszer működik.
Nem nekem volt problémám vele.
Intézőben is létre lehet hozni ,és felcsatolható.ASUS RT-AX58U "Ez kizárt dolog,mert nem tudom!"
-
TeeJay
félisten
válasz woodworm #2735 üzenetére
két kérdésem lenne
80MHz-en 1 antennás telóval tudsz mérni legalább 280-290megabitet 100-as csatornán?
másik hogy 100-as csatornára ha rátolod magától átáll másik csatornára?
tehát ott is túl agresszív a "radar detected" funkció?
illetve gigás netet 945-re tudja kitekerni szóval megy benne a HWNAT frankón?Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Sanyi.mTs
addikt
asus 65p-n lévő vpn szerverrel kapcsolatban két kérdés:
- ha nincs csatlakozás a szerverre, akkor is ("erősen") terheli a routert?
- be lehet állítani authentikator-t a szerverre való belépéshez? -
Erick68
csendes tag
Sziasztok!
Most kötik be a Digi 1000-es netet,
Asus routert ajánlottak többen is. Az lenne a kérdés ha az árat nem nézzük akkor az RT-ac65p, vagy ac 85p legyen, úgy néztem az ac85p- nek jobbak a specifikációi, hosszabb távon nem jobb az ac85p?
Köszi -
-
Erick68
csendes tag
Köszi az információt nektek!
Akkor ac65p-t veszek
Még egyszer köszi -
farkas-j
őstag
válasz Sanyi.mTs #2757 üzenetére
Ha nincs csatlakozás a szerverre akkor nem terheli a routert a VPN. A kedvedért most csináltam egy gyorstesztet. Ha mobilneten keresztül VPN-nel csatlakozom a PC-m helyi megosztott könyvtárához és elindítok róla egy HD film lejátszást, akkor a routerben egy magon látok 10-14%-os terhelést. Hosszabb tesztre most nincs időm.
[ Szerkesztve ]
Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4
-
laca891
aktív tag
válasz farkas-j #2765 üzenetére
Hogy csatlakoztál, mobilneten keresztül? A név és jelszó VPN szerveré és az IP cím is a VPN szerveré és nem a WAN a IP cím ?
Nálam sehogy ne jön össze, hogy mobilnetről elérjem a szervert, talán azért mert 1,6 Mbit/sec a feltöltési sebesség a vezetékes interneten. Persze, csak kísérleteztem és nincs jelentősége.[ Szerkesztve ]
Szükségem van egy erős PC-re, mint gyenge Téesznek az erős traktorra!!!!!
-
MODERÁTOR
válasz laca891 #2766 üzenetére
Attól még össze kéne jöjjön. Ez lehet beállítási probléma is, mert opcionális, hogy minden internet forgalmad a vpn tunnel-en keresztül menjen, vagy csak az, ami kimondottan oda irányul. Utóbbi esetén ha ip címet tesztelsz egy internetes oldalon, akkor ugyanúgy az eredeti címed fogod látni, és nem a vpn szerver ip címét.
-
farkas-j
őstag
válasz laca891 #2766 üzenetére
Szerintem biztos, hogy nem a sebesség miatt nem éred el. Az IP cím az a router WAN IP címe, azaz a szolgáltatótól kapott publikus IP címe. A név és jelszó meg a Router VPN szerverénél beállított egyik felhasználói páros.
Biztosan publikus IP címed van és nem a szolgáltatód által NAT-olt?
Nem tudom melyik mobilszolgáltatónál vagy? Én Telenoros vagyok és először nekem sem ment. Aztán jött egy ötlet, és a telefonomon az APN-t átállítottam Telenor Online-ről Telenor net-re. Innentől működött.Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4
-
vfeco
aktív tag
Sziasztok,
Van egy ASUS RT-AC87U routerem. A 2,4GHz wifi hálózathoz nem lehet csatlakozni.
Ne is eröltessem, vagy van rá valami értelmes beállítás, hogy működjön?
5GHz-n semmi gond nincs vele.
Ha esetleg lecserélném, mit vehetnék helyette?
1000-es netem van és fontos, hogy a telekom IP-TV-t tudnia kell, valamint UHD stream sem akadhat meg.Köszi a válaszokat.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
laca891
aktív tag
válasz Intruder2k5 #2770 üzenetére
Auto select channel including channel 12, 13 Nálam ezt be lehet kapcsolni, mit jelent konkrétan.
Vagy jobb, ha 12-13 csatorna el van felejtve, miben különböznek a többi csatornától?Szükségem van egy erős PC-re, mint gyenge Téesznek az erős traktorra!!!!!
-
blakey
titán
válasz laca891 #2771 üzenetére
Vannak eszközök amik nem látják a 12-13-as csatornákat illetve hasonló az 5GHz-en is előfordul, konkrétan pl. a TV-im nem látják a 48-nál magasabb csatornákat, tehát már csak ilyen okok miatt is érdemes fix csatornát választani.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
vfeco
aktív tag
válasz Intruder2k5 #2770 üzenetére
Köszi, este megpróbálom!
Ha cserélném, melyiket ajánlanád?
(1000-es netem van. Fontos, hogy a telekom IP-TV-t tudnia kell, valamint UHD stream sem akadhat meg. A Stream eszköz és a TV egy helységben van.)[ Szerkesztve ]
-
őstag
Kaptam egy tanácsot, hogy openwrt esetén az alábbi beállítással stabilabb lehet a net, állítólag van valami bug a hwnat-ban, amit így ki lehet küszöbölni:
iptables -A forwarding_rule -m conntrack --ctstate RELATED,ESTABLISHED -m connbytes --connbytes 0:10240 --connbytes-dir both --connbytes-mode bytes -j ACCEPT
Igaz lehet ez? -
ultio
aktív tag
A telefonos app-al el lehet érni távolról a routert?
[ Szerkesztve ]
rasti rusti
-
blakey
titán
Gyári firmware-el igen, kell hozzá a DDNS.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
varso
tag
Sziasztok!
Egy gyors kérdés!
ASUS RT-AC57U-hoz tartozó OpenWrt-hez lesz/van webes (GUI) felület?
Előre is köszi!"Ugye tudod, mi a valóság? Ami nem múlik el egy áramszünettel." Sherry Turkle
-
Topikgazda
-
Pclaci2
csendes tag
halihó mindenkinek!
Vettem egy ac85p mert combos wifit szerettem volna otthonra. Azzal nincs is gond.
Azt szeretném megkérdezni hogy létezik hogy nincs benne download master?
Előre is köszi minden válaszadónak. -
Pclaci2
csendes tag
válasz szaboi6512 #2783 üzenetére
bele lehet szegelni? eddig még csak beállítottam a routereket.
-
varso
tag
válasz Gubek-Einste #2781 üzenetére
Köszönöm! 😅
"Ugye tudod, mi a valóság? Ami nem múlik el egy áramszünettel." Sherry Turkle
-
b0077
tag
Sziasztok!
Vettem egy Asus AC65P routert, elég sok jót lehetett róla hallani itt és máshol is, azért maradtam ennél a típusnál. Elsősorban az volt a cél, hogy belső hálózatról (laptopról, asztali gépről) 4K minőség filmeket is tudjak streamelni TV-re. A szolgáltató által biztosított router már nem igazán birkózott meg a full hd és főleg a 4K-s anyagokkal. Ez meg is oldódott, elég jól teljesít a router még a tesztre használt nyers 4k 60fps videóval (260MB/18s) is.
De 2 számítógép között (mindkettő gigabites lan csatlakozással) csak 60MB/s-al másol a két gép között, ez még nem is akkora baj, nem használom ezt a funkciót, csak a sebesség tesztelés miatt próbáltam ki.
Ami fontosabb lenne, hogy szeretném használni a routert media szervernek is, a rajta lévő usb-hez csatlakoztattam egy usb3-as külső hdd-t, beállítottam a mediaszervert és a Samba megosztást is, a media szerver része jól működik. Viszont hálózati meghajtóként a pc-hez csatlakoztatott külső vinyó csak 28MB/s-os olvasási és 5MB/s-os írási sebességet tud, tehát közel sem tudja kihasználni teljes sebességet. Mi lehet ennek az oka? Ennyit bír a router ezen a téren?
-
woodworm
veterán
Az elérhető sebesség függ a rendszertől, a hdd-től, a külső házban lévő chiptől, a hdd- lévő fájlrendszertől. Próbálj ki más fájlrendszert tenni a hdd-re, lehet exfat vagy ext3 esetén nagyobb sebességet érsz el. Egyébként az általad tapasztalt sem túl lassú, középkategóriás routerek esetén valahol itt a határ, ennél a hardvernél azonban van még tartalék.
-
Dragon3000
veterán
A két gép közötti lassú másolásért nem a router lesz a hibás, nézd meg, hogy az adott meghajtók mit bírnak, nálam hálózatban megszokott lenni a 100-120MB/s, attól függően, hogy mennyire töredezett a nasban lévő hdd, ssd-ről meg alapértelmezetten megy maxxal. A további kérdésedre felettem már válaszoltak.
-
b0077
tag
válasz Dragon3000 #2790 üzenetére
Köszi a válaszokat!
A meghajtókkal nem lesz gond, azok bőven többet tudnak, a külső vinyót közvetlenül géphez kötve 100MB/s-al tudtam másolni rá, az szerintem elég reális. A két gép közötti másolás pedig ssd-ről ssd-re történt. Megpróbálok más fájlrendszert használni a külső vinyón.[ Szerkesztve ]
-
laca891
aktív tag
válasz Dragon3000 #2792 üzenetére
router cpu-t terhelését hol látod? 65p router
[ Szerkesztve ]
-
laca891
aktív tag
válasz Dragon3000 #2794 üzenetére
-
b0077
tag
válasz Dragon3000 #2792 üzenetére
A cpu nem ment csak olyan 50-60% körül másoláskor, alapjáraton pedig 1-2%-ra felugrik 1-1 mag. A memória viszont 98%-on van, de az gondolom normális.
-
ultio
aktív tag
LG 55UM7450PLA tévém van.
Az RT-AC66U B1 routerre van kötve egy HDD, ami média szerverként működik. A tv-n nem kellett semmit állítani, magától megtalálta és betette a választható források közé.
Tegnap érkezett a tv-re frissítés, azóta nem látja a média szervert. A routeren nem módosítottam, de többször újraindítottam. Újraindítás után néhány percig látja a tv a média szervert, de egy kis idő után már nem jeleníti meg.Van valakinek ötlete, tapasztala, mi okozhatja ezt? Azon túl, hogy az LG elrontotta a frissítést.
rasti rusti
-
-
Pclaci2
csendes tag
Sziasztok
Tud nekem ajánlani valaki egy jó fw-t rt86pre? gyors wifivel aminek nem kell távolra mennie(kicsi lakás) combos kábelen, van benne média szerver és torrent ftp samba. és távolról el lehet érni köszi mindenkinek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs