Hirdetés

2024. június 23., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-06-15 23:23:49

LOGOUT.hu

                                  ASUS routerek

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#18544) malnabokor


malnabokor
senior tag

Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Van egy itthoni mesh rendszerem, amely három Asus routerből áll: egy RT-AC66U B1 AP módban, és két AiMesh csomópont: egy RP-AC55 és egy RT-AX1800U. A hálózat része még egy szolgáltatói ZTE 5G-s modem/router, ez van kábellel összekötve az AC66U-val, és ő a DHCP szerver is. A két AiMesh csomópont vezeték nélkül, 5Ghz-en, többnyire megfelelő jelerősséggel csatlakozik az AC66U-hoz, néha azért kiírja, hogy gyenge. A mesh hálózaton kb. 40 eszköz lóg, telefon, laptop, okosotthon dolgok, stb. Társasházi környezet, látok bőven más hálózatokat.

Az egész rendszer néha nagyon megbízhatatlan, és általában a AiMesh csomópontokhoz kapcsolódó eszközöknél, de nem kizárólagosan. Vegyesen fordul elő, hogy megvan a vezeték nélküli kapcsolat kliens és router között, de nincs internet/hálózati kapcsolat fél percig, illetve hogy a hálózat is eltűnik fél percre. Ilyenkor a kliens le-fel csatlakoztatása megoldja a problémát. Aztán vannak több perces kihagyások, ekkor már általában AiMesh csomópontot kell újraindítani. Ezek a fenti problémák naponta fordulnak elő. Legritkábban az AC66U-ra kapcsolódott eszközöknél van probléma, de pár hetente azt is újra kell indítani. Olyankor kapcsolódnak a mesh wifi-hez az eszközök, de nem lehet róluk semmit elérni. Kontrollként tudom használni a ZTE "csodát", annak a WiFi-jére átkapcsolódva működik minden (attól függetlenül nem szeretem).

Ha probléma van, mindig igyekszem a logokat nézni, de annyira nem értek sajnos hozzá.
Azonban ha segítene, a legközelebbi alkalommal szívesen kimásolom az utolsó pár percnyi logot ide.

Nyitott vagyok rá, hogy bármilyen beállítást megcsináljak, kipróbáljak, mert már hónapok óta küzdök vele. Próbáltam a neten keresni megoldásokat, de eddig nem találtam. Gondolkozom, hogy az AC66U-t lecserélném egy RT-AX55-re, ha az esetleg megoldaná a problémát (vagy legalább kipróbálnám, és ha nem, akkor 14 napon belül visszaküldeném).

Köszönöm előre is a segítséget, ötleteket! :R

köztudott hogy az elektromos dolgok füsttel működnek, azaz ha egyszer kijön a füst nem működnek többet.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.