- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Harmadik rész
- hdanesz: 50. Debrecen Nagydíj - nemzetközi salakmotorverseny - életemben másodjára
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
gfefe
őstag
Tudtok akkor vmi tanácsot arra amit leírtam.???
[Szerkesztve] -
tojsz™
aktív tag
válasz
dabgergo #1691 üzenetére
hát az A6m nek tényleg erősebb a video karija (csak hát igy se úgy se lehet vele játszani újabb játékokkal meg írtad hogy nem is akarsz és az integrált még kevésbé melegszik)
a proci az nem erősebba 440-es celeron M elkalapálja azt a sempit
aksi meg kialalkítás ugyan az de mivel a x200 kevesebbet fogyaszt mint a go6100
ezért az még tovább bírja
nekem az A6RP van és meg vagyok vele elégedve
corelre használom meg netre
max a ram egy picit kevés benne a photoshopra -
pzstm
titán
válasz
dabgergo #1696 üzenetére
Nekem eddig sosem volt AMD-s procim, szóval én csak emiatt voksolnék az inteles másik Asus notira! Viszont annyit el tudok mondani ha érdekel, hogy nekem egy A3L szériás Asus notim van, lassan két éve! Aktív, szinte mindennapos használatban van, játékra nem csak munkára meg sulira használom! Meg filmnézés meg zenehallgatás.
Teljesen megbízható, stabil, masszív, strapabíró; ezeket hallottam egyébként eddig az összes Asus notiról!
Jelenleg Vista Ultimate van rajta, aero nélkül fut a 2 éves integrált karinak ''köszönhetően'', és így 3óra 20perc környékén van az üzemideje.
Szóval Asus notit választanék a helyedben, kérdés melyik procival, mert ahogy láttam, nagy eltérés nincs a többi paramétert illetően -
Asuras
csendes tag
válasz
dabgergo #1696 üzenetére
Hát figyu, lehet, hogy elfogult vagyok az a6m irányába, mert nekem az van, de ebben erősebb a videókártya (ha egy kicsit is), valamint a processzor is nagyobb teljesítményű, plusz ha jól tudom ebbe simán bele lehet tenni egy x2-es amd-t ha később nagyobb teljesítményre van szükség, valamint ebben a szériában el lehet kerülni a jó öreg majdnem összes darab elromló tsst dvd írót ami azért nem baj ha normálisan működik. Ja és a celeron 4-es szériája nem tudja szabályozni egy program segítségével az órajelet, a sempron tudja.
Az enyémben egy mathsita (panasonic) van és ez mindent ír és olvas, olyat is elolvas amire az asztalim már rég keresztet vet.
Asus meg nem rosszabb vagy jobb a hp-nál, ha jót fogsz ki akkor minden OK, ha rosszat az a másik gyártónál is szívás.
Szerintem az ASUS a hazai piaci viszonyok között a legjobb ár-érték arányú noti. Vágj bele nyugoddt szívvel! -
dabgergo
őstag
Kösz, tudtál segíteni!
Még arra lennék kíváncsi, hogy a két Asus közül melyiket éri meg jobban megvenni, az olcsóbb az nagyon jó vételnek tűnik mert csak ebben a boltban ilyen olcsó, máshol 200körül van. Amúgy én eddig az Asusról csak jót hallottam és 2 inforamtikus is azt ajánlotta minőség szempontjából, Almos üzenete kicsit lehangol...
-
gfefe
őstag
HAli... 1 kis segítség kellene...
Havernak van egy asus 1000 es szériából való talán A1F Notija és vminek 1x megy a vigyó 1x nem... hol látja hol nem...
A vinyó álítólag jó...
Idevezérlővel vagy idekábellel lehet gon??? vagy mivel vajon? Lehet javítani???
SOS plees -
Asuras
csendes tag
válasz
dabgergo #1691 üzenetére
Hali! Nekem a6m q091-em van, és nagyon meg vagyok vele elégedve, simán megy aksiról 4 óra 20 percet! Nagyon gyors és megbízható, és szerintem szép is. A képe gyönyörű, csak egy jó háttérkép kell és leesik az állad. Halk szinte hallhatatlan.
A dellről nem tudok sokat, de állítólag megbízható, habár már hallottam ellenvéleményt is.
A hp-ba meg szerintem kicsi az akksi.
Mindenesetre az asus-ban lévő integrált videókari, korlátozottan még játékra is jó, ha úgy adódik.
Remélem tudtam valamit segíteni. -
question man
tag
hát nekem is lessz egy köröm az nse kft.-vel most nem rég múlt 1 éves a notim és volt olyan kedves hogy a tft panelján elkezdett néhány pixel szépen besötétedni szép szürkék maradnak mindíg mikor fényesnek kellene lenniük olyan saccra 6-8 darab nem nagyon zavaró csak hát mégis azok lassan ki is fognak lehet égni és akkor a sok kis fekete pötty az agyamra megy de amiket itt olvastam egyre kissebb a lelkesedés bennem hogy beszéljek velük és elküldjem a notit javításba
-
Almos
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis update az NSE történetnek:
Pénteken fogtam magam, és lementem Fehérvárra, megkerestem a Raktár u. 2-t, ami elvileg az NSE Hungária Kft címe. Meg is találtam, ez az Albacomp ipari telepe, ahol a portás nagyon kedvesem elmagyarázta nekem, hogy az NSE csak papíron van oda bejelentve, és telefonon kell őket hívni, csak úgy lehet őket elérni, többet ő sem tud, mert erre utasították a főnökei.
Ezek után felhívtam az NSE-t, ahol 3.-ra fel is vették a telefont, egyébként 45 mp zene után mindig megszakadt a vonal... A hölgy elmondta, hogy ügyfelet személyesen nem fogadnak, hanem csak futárszolgálaton keresztül lehet kontaktusba kerülni velük. Én mondtam neki, hogy csak a DVD-meghajtóval van problémám, meg amúgy sem akarom futárszolgálatra bízni a gépem, meg amúgy is fehérváron vagyok, de nem volt hajlandó megmondani hol vannak, illetve csak azt hajtogatta, hogy a főnökei utasítására azt kell mondja, hogy nem fogadnak ügyfeleket személyesen.
Ezek után felhívtam a fogyasztóvédelmet, hogy megteheti-e azt egy szervíz, hogy a bejelentett címükön nem érhetőek el, személyesen pedig nem lehet kapcsolatba lépni velük, de sajnos nem bíztattak semmi jóval... Ugyanis szerintük én, mint az ügyfél nem szabhatom meg hogy a szervíz hogyan dolgozzon, nem kötelezhetem őket arra, hogy jelen legyen a javítás folyamán stb. De illetékesség hiányában is inkább a területileg illetékes jegyzőhöz irányított, hogy kérdezzem meg, milyen működési engedélyt adtak ki a cégnek...
Jelenleg ennyit tudok, meg fogom keresni a fehérvári jegyzőt is hivatalos formában, illetve jogász ismerősömnél is még utána érdeklődök, hogy megteheti-e jogszerűen egy szervíz, aki ráadásul hivatalos és egyetlen márkaszervíz az országban, hogy nem fogad személyesen ügyfelet, mert ez így elsőre nekem igencsak egy fiktívnek tűnő cég eljárására hasonlít.
Akik már küldtek a futárszolgálattal laptopot szervízbe, azoktól kérdezném, hogy kaptak-e egyáltalán bármilyen papírt, elismervényt, hogy átadtak egy gépet, illetve, hogy ki veszi át, milyen cég képviseletében, stb?
Amit még meg fogok próbálni, hogy elküldöm szervízbe csak és kizárólag a kib@szott tsst dvd-t, meglátjuk mi fog történni... Ha ez sem jön be, akkor elmegyek a bécsi Asus szervízbe.
Asusról pedig a véleményem, hogy mint informatikusként, és mint egy informatikai cég vezető poziciójában dolgozó ember, ezentúl egy darabot sem veszek belőle, az egész ismeretségi körömben mindenkit kifejezetten el fogok tanácsolni az Asus termékek vásárlásától. Tudom, hogy egy ekkora céget rohadtul nem fog ez meghatni, de részemről ennyit tudok tenni... -
dabgergo
őstag
Melyiket válasszam?
1) Asus A6m Q091 [link]
2) Asus A6RP-AP035 [link]
3) HP Compaq nx6325 [link]
4) Dell Inspiron 1501 -87148 [link]
Fő szempontok: megbízhatóság (lehetőleg nem menjen tönkre), játékra egyátalán nem kell, photoshopra kicsit.
Melyik lenne a legjobb választás? Esetleg ilyen árkategóriában van más gép is ami jobb a jelölteknél?
Mégegy fontos kérdés: a Hp-k vagy az Asusok megbízhatóbbak? Melyikekkel van sűrübben gond ? -
tojsz™
aktív tag
szerintetek
2x512 ram 7k-ér
vagy 2x1024 ram 13k-ér
megér az a 6k a plusz 1G-t?
netre meg corelra használom (észre fogom venni a gyorsulást? vagy felesleges)
bár a vistára előre gondolva a második a jobb
2G-val kikapcsolhatom már a win swap filet?
[Szerkesztve] -
pzstm
titán
válasz
Alvin_ti4200 #1683 üzenetére
Nekem jelenleg 9550-es van itthoni gépben! 128RAM 128 bites! A legújabb ATI driverrel 5,9-et kapott a gép videóteljesítménye! driver nélkül 3,5-öt!
Bőven elég a 128 ramos kari VIsta aerohoz több ablaknál is! -
kp78
addikt
A garanciális szervizeltetéshez kell számla is, vagy elég csak a jótállási jegy?
Sulinetes volt a gép, és a számlát nem másoltam le. -
shteer
titán
válasz
Alvin_ti4200 #1683 üzenetére
a bill normál méretű, amekkorát a 15,4''-esekbe építenek, semmi zavaró nem lehet benne...
ettől csak úgy lehetne nagyobb, ha lenne numerikus bill is
többiről fogalmam sincs, valszeg elég. vmi pontszám mérvadó lehet? mert akkor tolok egy vista-ready tesztet -
Alvin_ti4200
félisten
[link] A7M.
Vélemény vagy tapasztalat kéne erről a típusú gépről, nekem csak a bill elhelyezkedése, mérete és szélektől való távolsága zavaró. 128 MB VRAM elég a Vista Aero-hoz 7-8 ablaknál? -
pzstm
titán
x200-as ATI 256megás notiban mindössze 64-et foglalt le! 768 ramnál viszont már 128-at
-
hzcs
senior tag
Everestnek se szabad mindent elhinni!
Nekem a 128 megás dedikált memóriára azt írja, hogy 256 mega hypermemory. De ez nem igaz, mert nem is tudja az x700 a hypermemoryt. -
shteer
titán
nálam a 6100-nél normálisan lehet állítani biosból, 16-256-ig. az h az everest mit mutat, az sztem részletkérdés, mert a beállításoknak megfelelően fogy a rendszermemó
(teljesítményben azonban semmi különbséget nem vettem észre a 64 és a 128 között...
az x200 úgy tudom dinamikusan állítja magának, 1gb ramból 128, 512-ből 64-et foglal. -
ML320
senior tag
Elméletileg... Gyakorlatilag már jó pár gép megfordult a kezem között, és egynél sem találtam meg, hogy hol!!! Főleg az új ATI X200, és Go6100-nél.
Piton: a VGA memóriának elsődlegesen a megjeleníthető képek méret/színmélység/frekvencia beállításánál van jelentőség. Az, hogy 64, 128 vagy 256MB, az teljesítményben semmit nem jelent. Esetlegesen csak annyi, hogy 128MB VGA memóriát igényelhet egy játék, de egy ilyen integrált VGA esetében ez már részletkérdés. SZVSZ 16-32MB is elég lenne egy ilyen notinak.
(Pl az X200-as gépeknél is fix 128MB-ra van beállítva, ott akartam lejjebb venni ezt az értéket, a rendszer ne csak 384-gyel menjen. De a BIOS-ban hol?!?!?!)
De! A6KM Q042, a leírás szerint 64MB (256MB) a VGA. A video tulajdonságokban 256MB beépített memóriát jelez a rendszer, és az Everest szerint is annyi...
[Szerkesztve] -
Piton
tag
Most neztem meg egy Asus A6M notit, amiben GeeforceGo 6100 VGA van Win azt irja memoria 256MB ez tenyleg igy van??? Ilyen VGA van akkor elvileg a ASUS F3M AP090 -ben is?
-
hacsahu
csendes tag
Sziasztok!
Abban kérnék segítséget, hogy az Asus A6M-es notimhoz vásárolhatok-e DDR2 800Mhz-es memóriát, mert valahol azt olvastam, hogy csak 667Mhz-ig lehet, de az Everest 800Mhz-ben maximálja a memória sebességét!
Köszi, előre is! -
aphi
csendes tag
sziasztok!
remélem tudtok segíteni. asus A3H-s notebookba kéne akksi. hol lehet kapni, mennyiért, és ha akksit veszek,akkor új töltőt is kell venni? bocsi,hogy nem túl szakmai nyelven fejezem ki magam,de nem vagyok otthon ebben a témábana segítséget előre is köszi!
-
Ck.
addikt
Azt hiszem kezd megpurcanni az A6KM-Q056-os notim. Az egy dolog, h a DVD-írónak annyi, de ami aggasztó, az a processzor, ill. hűtés. Már a kezdetek kezdetén is az Everest CPU hőmérsékletre átlagosan (terheltésgtől függően) 70 fokot írt, de most viszont állandóan kerreg a ventillátor, szinte sose csendes már a gép. Az előbb megnéztem Everest-tel ismét, és most kapaszkodjatok meg: 90-100 fokos volt a proci.
Hamarosan küldhetem gariztatni, igaz?
[Szerkesztve] -
Asus-éknál nem kapkodják el a Bios frissitést, sem a Vista-s Drivereket.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Piton
tag
Milyen is a Tied pontosan?
Mennyi lenne?
Amugy az ASUS F3M AP090 2GB
(15,4'' WXGA (1280x800) Color Shine Kijelző, AMD Turion64 MK38(2.2G,L2 2 x 512KB) Processzor, 2x1024MB DDR-II (667MHz), max. 2 GB memória, 120GB 5400 SATA Merevlemez, DVD Super.Multi Optikai meghajtó, WLAN, WebKamera, nVidia GeForce GO6100 integrált VGA, nVidia GeForce GO6100 Chipset, 4 az 1-ben Kártyaolvasó) beszerezheto most, nem tudod?(Kb ar esetleg?
)
[Szerkesztve] -
ML320
senior tag
Tudom, hogy nem rossz. Csak sokaknak az integrált VGA nem jelent semmit. Ennek ellenére több helyre is vittem ilyen chipes asztali PC-t. Nekem személy szerint azok az alaplapok nagyon bejönnek (AM2, DDR2, Go6100...), és amint láthattad, teszteltem is. Kompromisszum kell, de a mérleg másik oldalán a Go7300 állt. Nem egy kategória. Ha nem kell kifejezetten játékra, akkor tökéletes választás lehet.
Piton - nem akarod az én notimat megvenni? -
Piton
tag
Es errol mi a velemenyed:
Proci, aksi, vga, stb teren minden erdekel
ASUS F5V AP011 15,4''/Core Duo 2080 1,73GHz/1GBDDRII/120/DVD S-multi
oprendsz. nélk., 15,4'', WXGA, Core Duo 2080-1,73GHz, 1024MB, 120GB SATA, DVD S-multi, WLAN, Webkamera,ATI X2300 128MB (384MB)
213ezer korul lattam neten
[Szerkesztve] -
ML320
senior tag
Go6100
Igaz, az is integrált. Viszont van egy olyan full integrált PC-m, amibe ilyen chip van. Ott ugyan a proci/HDD gyorsabb, így kicsit másabb az összehasonlítás, de nem olyan vészes. Gyakorlatilag játékokra fordítva: Warcraft 3, GTA SanAnd., NfS Hot Pursuit... Ezek tökéletesen mennek. Vistával ez a gép (3800+ X2-vel, 2GB RAM) 3.5 értékelést kapott... Nem rossz... Tehát pl a sok helyen található, régi FX5200-es kártyák rosszabbak ennél az integrált szutyoknál. -
ML320
senior tag
Grafikailag a Go6100 nem nagy eresztés. A Stalkert ne próbáld ki... Viszont minden más szempontból a teljesítménye maxon van. Jó a proci, 2GB RAM, 120GB HDD, DVD-író, WLAN, Webkamera. Ezeket fogja 99%-ban használni. Még egyszer ismételve: a VGA teljesítmény nem a legjobb, de ha nem a játék a szempont, ez is egy tökéletes választás.
-
Titi55
csendes tag
Erről a laptopról mi a véleményetek?
[link] -
Piton
tag
Errol mi a velemenyetek?
ASUS F3M AP090 2GB
15,4'' WXGA (1280x800) Color Shine Kijelző, AMD Turion64 MK38(2.2G,L2 2 x 512KB) Processzor, 2x1024MB DDR-II (667MHz), max. 2 GB memória, 120GB 5400 SATA Merevlemez, DVD Super.Multi Optikai meghajtó, WLAN, WebKamera, nVidia GeForce GO6100 integrált VGA, nVidia GeForce GO6100 Chipset, 4 az 1-ben Kártyaolvasó
214ezer -
-
ML320
senior tag
A VGA többleteljesítménye végett mindenképp ezt javasolnám.
A Vistát kipróbáltam, hát nem vagyok oda érte. Egy dolog tetszett benne, az Ultimate verzióhoz van a Texas holdem pókerjáték, kiegészítőként tölthető le.
Ha már megveszed, akkor az Ultimate. Első körben szerezz egy telepítőkészletet, 30 napod marad az aktiválásig, és ha bejön, akkor vedd meg.
Az Aero felület viszont emlékeim szerint minimum 128MB-os VGA-t igényelt! -
shteer
titán
nemrég véletlenül betakartam ágyamon a töltőt 1-2 ruhadarabbal. kb 1 óra után kilőtte a hővédelem
fél óra alatt visszahűlt üzemi hőmérsékletre és most tölt
-
gardosv
csendes tag
Megoldódott a probléma!
Leszedtem a Power4Gear-t és helyette felraktam a Notebook Hardware Controllt, amiben be tudom állítani a vga gyorsítást is. Itt láttam, hoyg akkus üzemmód esetén minimumra volt levéve a hardveres gyorsítás. Felraktam maxra, és tökéletes.
Mindenkinek köszi! -
Asuras
csendes tag
Hali!
Egy érdekes dolgot tapasztaltam és nem tudom rá a választ, talán ti tudtok segíteni!
Van egy a6m q091 notim és benne egy matshita dvdíró, na most mikor megvettem és tökéletesen olvasott mindent gyors volt igaz kicsit hangos de minden ok volt.
Egy másfél, két hónapja vettem észre, hogy nagyon lassan másolja az adatokat róla a gép
kb 1850kb/s a max sebesség, eközben viszont az xp teljesen beakad, szaggat mikor lejön a start menü, valamint az esetleges lejátszott mp3 is szaggatni kezd.
De sajnos azt is észrevettem, hogy írni is csak 1,3x-osan ír pedig 8x-osan kéne neki
Egyébként hibátlanul ír és olvas, olyan lemezeket is elolvas amit az asztali nem tud.
Ez hardveres probléma vagy esetleg szoftveres. Ha valaki tud valami tippet adni légyszi4
Köszi -
pzstm
titán
plusz 1 giga nélkül is kényelmesen elmegy rajta....azzal a plusz 1 gigával amit mostanság nagyon jó áron beszerezhetsz, azzal pedig szaladgálni fog az ultimate, és gyorsabbb lesz mint az XP
AERO az videókártya függő, ami azt hiszem 3,5 körül fog kapni driverrel, szóval tökéletesen fog vele menni az is! -
Piton
tag
Akkor azt mondod, h a
ASUS F3TC AP072
15,4'' WXGA (1280x800) Color Shine Kijelző, AMD Turion64 MK38(2.2G,L2 2 x 512KB) Processzor, 1x1024MB DDR-II (667MHz), max. 2 GB Memória, 120GB 5400 SATA Merevlemez, DVD Super.Multi Optikai meghajtó, WLAN, 1,3MPixel WebKamera, BlueTooth, nVidia GeForce GO7300 integrált VGA, nVidia GeForce GO7300 Chipset, 4 az 1-ben Kártyaolvasó
210ezer
Jo vetel lenne?
Mondjuk egy Windows Vista Ultimate vagy Premium v Business elmegy rajt ha meg egy gigat beleteszek? Marmint gondolok itt mondjuk az Aero es hasonlo extrakra...
[Szerkesztve] -
ML320
senior tag
Na ja, a Ramiris még mindig nem tette tisztába a leírásokat...
Maradt a gyártó oldala: [link]
Ez alapján a chipset nVidia NCP51-es, és nem jelzi, hogy shared lenne a memória a VGA-nál. A proci, RAM, HDD végülis mindben majdnem ugyanakkora, így ez lehet a döntő kérdés... Valamint az, hogy a Vistát meg akarod-e venni. Egy Vista előtelepített notival volt szerencsém. Az ügyfélnek nem jött be, így XP-t kért rá. Driverből viszont csak a Vistához való lemezt adták... Nem is volt nagy szivacs...
A Go6100-e VGA teljesítménye se olyan rossz, végülis az asztali gépeknél egy FX5200-höz lehetne hasonlítani. De én mindenképp a nagyobb teljesítményű VGA-t választanám. A RAM-ok meg elég olcsók, nézzél bele még egy gigát! Azzal már a Vista is használható -
Piton
tag
Akkor mondjuk a wifi nelkuli 3-3,5 ora wifivel meg 2,5 ora realisnak mondhato?
-
Piton
tag
Sajnos nem tudom
Amit meg talaltam ez ez:
ASUS F3TC AP072 15,4''/Tur.64 MK-38 2,2GHz/1024DDRII/120/DVD s-multi
oprendsz. nélk., 15,4'', WXGA (1280x800), AMD Turion MK38-2,2GHz, 1024MB, 120GB, DVD S-multi, WLAN, Webkamera,, Bluetooth, nV GO7300 128(256)
De reszletezesnel itt is ez van:VGA: nVidia GeForce GO7300 integrált.
Nem feltetlen a jatek lenne a legfontosabb...Nagyon keveset jatszom, de ha neha jatszom 1-2 eves jatekkal, akkor azert ne fekudjon meg alatta
Aksis meg egyebkerdesekre tudsz vmit mondani esetleg? Ez a proci nagyon eszi? A noti meddig birja kb aksirol szerinted aktiv es inaktiv wififel? -
Piton
tag
Sziasztok! Tudnatok mondani valamit az alabbiakrol:
ASUS F3TC AP072
15,4'' WXGA (1280x800) Color Shine Kijelző, AMD Turion64 MK38(2.2G,L2 2 x 512KB) Processzor, 1x1024MB DDR-II (667MHz), max. 2 GB Memória, 120GB 5400 SATA Merevlemez, DVD Super.Multi Optikai meghajtó, WLAN, 1,3MPixel WebKamera, BlueTooth, nVidia GeForce GO7300 integrált VGA, nVidia GeForce GO7300 Chipset, 4 az 1-ben Kártyaolvasó
210ezer
ASUS F3M AP090A
Magyarnyelvũ Windows Vista Home Basic Operációs rendszer, 15,4'' WXGA (1280x800) Color Shine Kijelző, AMD Turion64 MK38(2.2G,L2 2 x 512KB) Processzor, 1x1024MB DDR-II (667MHz), max. 2 GB Memória, 120GB 5400 SATA Merevlemez, DVD Super.Multi Optikia meghajtó, WLAN, 1,3MPixel WebKamera, nVidia GeForce GO6100 integrált VGA, nVidia GeForce GO6100 Chipset, 4 az 1-ben Kártyaolvasó
207ezer
ASUS F3M AP090
15,4'' WXGA (1280x800) Color Shine Kijelző, AMD Turion64 MK38(2.2G,L2 2 x 512KB) Processzor, 1x1024MB DDR-II (667MHz), max. 2 GB memória, 120GB 5400 SATA Merevlemez, DVD Super.Multi Optikai meghajtó, WLAN, WebKamera, nVidia GeForce GO6100 integrált VGA, nVidia GeForce GO6100 Chipset, 4 az 1-ben Kártyaolvasó
191ezer (+16e Windows Vista Home Basic-el)
Igazabol az erdekelne, h:
-meddig birhatjak mondjuk wifi nelkul es aktiv wifivel
-mennyire oke a proci
-mennyire oke a video kartya
-mennyire oke a chipset
Ti melyiket vennetek meg? Melyiket javasoljatok? -
hzcs
senior tag
válasz
gardosv #1608 üzenetére
nem a kodek valószínűleg. Nekem is akad, ha csak simán 800mhz-en megy a gép powerdvd-vel, fel kell vennem nhc-val legalább 1 gigahertzre. Bár van egy olyan beállítás powerdvd-ben, hogy enable 3d acceleration, vagyis a vga is besegít, olyankor viszont elég a 800mhz, de ez alapból nincs bekapcsolva.
-
gardosv
csendes tag
Jó értem
.
Megmondom őszintén, nem tudom, eddig milyen kodek volt fent, de feltettem a DVD XP Pack kodeket, azt nemrég vettem meg(!!), de ugyanaz a helyzet. De talán nem is a kodek a ludas, mert mondom, akkuról hajtva szaggat csak. Olyan, mintha gyenge lenne a gép a lejátszáshoz, mintha csak a memória vagy a proci ereje lenne kevés. Fura és nem értem :S. -
gardosv
csendes tag
Üdv!
Nemrég szert tettem egy Turion-os (MK36) A8M-re.
A gondom az, hogy akkuról üzemeltetve, a dvd-ket nagyon akadozva játsza le. Gondoltam, hogy a Power4Gear túlságosan leveszi a proci órajelét, végülis high performance módban is 800 Mhz-en jár.
Ez normális jelenség? Azt hittem, lejátszani azért le tudok egy sima dvd-t :S. De eddig nem úgy tűnik.
Vagy én vagyok a béna, és van erre megoldás?
Köszi előre is a segítséget!
Viktor -
hzcs
senior tag
hát naná hogydinamikusan használja, azért mobilproci. de ezt egy cerkával nem csinálná meg, de lehet hogy sempronnal se, de ebben nem vagyok biztos.
a dvd-ket meg ellenőrizd vissza. Nekem is szépen megírta, csakhát visszaolvasni nem tudta egyik se teljesen.
Nekem járt már párszor az NSE-nél a gépem, viszont egy alkalommal se lett karcosabb, töröttebb. LEgalábbis szemmel láthatóan nem, mert én tüzetes vizsgálat után se állapítottam meg ilyen jellegű gondot.
Új hozzászólás Aktív témák
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- A Google Gemini mentheti meg az Apple Sirit
- Milyen routert?
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Tőzsde és gazdaság
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- További aktív témák...
- HP Probook 440 G11 (9Y7Q2ET) - ÚJ 14" üzleti notebook - Core U5 , 512SSD
- HP Probook 440 G11 (AA0Y5ES) - ÚJ 14" üzleti notebook - Core U5 , Win11 pro
- Lenovo ThinkPad T480, T580, P51s, P52s, T480s belső akkumulátor eladó
- Dell Latitude 5580 üzleti notebook i5/16GB/256GB 1 év garancia
- Acer Nitro V ANV15-51-554Z i5 13th Gen Intel(R), RTX 3050
- Asus ROG Flow Z13 WUXGA 120Hz 2in1 Touch i9-12900H 14mag 16GB 512GB Nvidia RTX 3050Ti W11 Garancia
- Samsung Galaxy S20 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eredeti Microsoft Windows 10 / 11 Pro OEM licenc Akciós áron! 64/32 bit Azonnali kézbesítéssel
- Beszámítás! Lenovo IdeaPad Gaming 3 Gamer notebook - R5 7535HS 16GB DDR5 512GB SSD RTX 3050 6GB W11
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest