Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- hcl: Poco F2 Pro facepalm
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
hzcs
senior tag
válasz
dannynet
üzenetére
Mivel a dvd, hdd, ram garivesztés nélkül cserélhető/bővíthető, az lenne a logikus, hogy ezeket külön visszaküldve is működne a gariztatás. Szerintem próbáld meg visszaküldeni csak a vinyót, azon úgíis rajtvan a noti szériaszáma (de lehet hogy valami más), vissza tudják keresni, hogy garis-e még, és ha igen, ki kellene hogy cseréljék. Ez csak egy eszmefuttatás, előfordulhat, hogy nem így működik a dolog, de egy próbát megér.
-
-
Cuccer
csendes tag
Hello!
Asus A6m notebookom van, és felraktam új opnak a Vista businesst.
Az Asus honlapján meg is találtam minden drivert Vistához, egyedül a beépített webcamem nem akar működni. Hozzá is felraktam a megfelelő drivert, azonosítja is, hogy USB 1.3 Webcam, csak amikor használni akarom, nem ad semmi képet, az MSN ki is fagy tőle.
Valakinek ötlete? Szerintem biztos a driverrel van baj, de nem találtam másikat. Amíg Xpm volt, tökéletesen működött a webcam.
Más:
Mint minden Asus notebookhoz, én is kaptam hordtáskát, csak nem tudom, hogy a hátulján mire való az a tépőzáras ''csík'', a táska tetején, a hátsó cipzár fölött.
Mire lehet használni?
Thx -
dannynet
tag
Két hónap használat után ellköszönt a notim HDD je. Talán a téli időjárás miatti nagy hőingadozást nem bírta (az Asus hordtáska nem rendelkezik zipzárral, így volt hogy az üzem közben ötven fokosra melegedett merevlemez kénytelen-kelletlen szembesült a mínuszokkal, mikor hazajöttem a munkahelyről. Lehetséges hogy az sem tett jót az adattárolónak hogy nemrég meghaladta a maximális üzemi hőfokot (55 Celsius fok). Az sem kizárható, hogy gyárilag volt hibás: már új korában is látványosan emelkedett a ,,calibration retry count'' SMART érték.
Múlt pénteken már erősen rendetlenkedett: éppen néhány dokumentumot másoltam pendrive-ra, amikor a művelet megállt és úgy is maradt.
) Az operációs rendszer sem válaszolt az utasításokra és az Eseménynaplóban ,,ftdisk'' és ,,disk'' hibaüzenetekkel találkoztam (,,Az illesztőprogram vezérlési hibát talált a következőn: \Device\Harddisk0\D'', valamint ,,hiba történt a lapozási művelet közben.'').
Szerencsére kéznél volt egy külső HDD, amire kimentettem az összes fontos adatot, majd a Norton Ghosttal DVD-re ,,képeztem'' le az operációs rendszert. Vásároltam a gyári Seagate Momentus helyett egy Samsung SpinPoint M80-as típusú merevlemezt és csupán annyi dolgom volt, hogy az XP telepítése után lefuttassam a Norton Ghost ,,system recovery'' folyamatát (a backup és a restore összesen három órát vett igénybe, míg az összes program újratelepítése, konfigurálása ennek legalább a kétszeresébe került volna).
Az új merevlemez a folyadékcsapágyazásnak köszönhetően szinte hangtalan működés közben, az adatátviteli sebesség magasabb és nem mellesleg a hőmérséklete sem emelkedik a tűréshatár közelébe.
-
Victor-y
aktív tag
vki nem tud nekem adni egy jó kis ASUS-hátteres oldal címet?
mert a CD-jén csak 3db van, és azok is világosak
gondoltam, h majd összedobok egyet, de soha nincs kedvem, szal várom a sültgalambot
köcc
üdv -
ben11
őstag
Bocsánat,csak még egy..
A noti a képek szerint tele van matricával..Azokat le lehet szedni? Vagy ugrik a gari,vagy ez hogy működik?
Köszi a türelmet!
az előzőre is várom a választ
[Szerkesztve] -
ben11
őstag
Sziasztok!
Már kérdeztem korábban egy a6m q049- ről.
Na már csak az tart vissza hogy megvegyem, hogy a 3400+ sempronban mennyi l2 cache van?mert már több infót láttam..
512 vagy 256?
Köszönöm! -
Rent
senior tag
lol eloadason, egy kocka lamborghinis asus laptoppal (citromsarga) kuldte haloba hl1dmet

-
Hunci
senior tag
+ (#1076) net84 :
A probléma nem az hogy a Webcam nem lenne jól feltéve .
Sokkalinkább az hogy a Cam nem csinál semmit .
Mintha valahol valamit aktivizálni kéne .
O.K.
A téma :
Szal van egy ASUS A3Ac notebookom.
A gép hibátlan.
Amikor az előző tulajától szereztem Ő azt mondta hogy mikor Ő átvette akkor ment a CAM is , csak leformázta , s emiatt a dolgokat újra kellett tenie , de a kamerát nem tudta jól visszainstallálni.
O.K. mondom semmi baj majd megoldom .
Azóta nem jutok 1-ről a kettőre.
Csak annyi változott , hogy egy helyi sráctól átszedtem az eredeti drivert ( mert a srác sajnos nem adott semmi softweart , csaka notit + a töltőt
S ezóta már van egy '' BisonCam, NB Pro '' meghajtóm
ami maga a kamera akarna lenni , de ...
Mikor rámegyek --> felkínálja ezeket a lehetőségeket : újfelvétel / Az összes kép törlése a kameráról , de nem csinál valójában semmit .
'' Nem látom magam '' ezt mondtad shteer , hogy magam kéne látnom
, de semmi 
Esetleg egy driver , vagy valamit aktiválnom kell , vagy valami tipp
Előreis köszönöm : Béláné
-
net84
őstag
Amennyiben XP-ről van szó, akkor:
Megnyitod a sajátgépet, és ott az alábbiakat kell kb. látnod:
Jobb oldalon a szokásos sávban a ''gyorselérések''.
A nagy ablakban:
A számítógépen tárolt fájlok:
<mappa> <mappa>
Merevlemez meghajtók:
<meghajtó> <meghajtó>
Cserélhető adathordozó eszközök:
<drive>
Képolvasók és fényképezőgépek:
<ASUS WebCam....>
(Vista alatt egyes Asus-okba épített webkamera nem hajlandó mőködni, nem látható, vagy ha látható, akkor fagyasztja a rendszert)
katt a webkamra oszt ha nem megy, akkor valami egyéb gixer van... -
shteer
titán
Kedves Mrs Béláné!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
ha a sajátgépben rákattintasz kétszer vagy entert ütsz rá akkor el kell indulnia
vagy MSN-ben az Eszközök/Webcamera beállításai menüpontban is működnie kell valamint beszélgetés alatt meg kell jelennie a saját képed alatt egy webcam ikonnak amire rá tudsz kattintani
ha így nem megy, akkor tényleg valami gond van -
atikj
csendes tag
hello mindenkinek!
érdekelne erröl a f3t-röl a véleményetek:
Processzor: AMD Turion X2 TL52 1600 MHz
Winchester: 80GB 5400rpm PATA
Memória: 2db 512MB DDR-II 667MHz
CD-ROM: DVD Super.Multi író
Képernyő: 15,4'' WXGA (1280x800) Color Shine
Videó: nVidia GeForce GO7600 256MB VRAM (512MB Hypermemory)
vagy esetleg van valakinek,tapasztalatok?
nagyon szépen köszönöm............... -
shteer
titán
a képolvasók és fényképezők kategóriába nálam is bekerül a cam, de nincs hozzá semmiféle applicaton (hogy van-e ilyen egyáltalána arról nem tudok)
az msn és a hozzá hasonló progik tudják használni
szerk: a sajátgépből vagy intézőből megnyitva el kell hogy induljon és látnod kell magad
[Szerkesztve] -
Hunci
senior tag
P_L_E_A_S_E : (#1059) Hunci

-
AMATŐR
őstag
Kösz a segítséget mindenkinek,ma megrendeltem! A Core 2 Duo változat lesz a szerencsés!

-
sazabi
aktív tag
hi
asus a6va-ba a hynix mellé szereztem most azt a micron techet. memcheck szerint minden ok..szerintetek lehet belőle gáz, hogy különböző időzítésűek(vagy úgy általában)?
Mező Érték
DIMM1: Micron Tech. 16HTF12864HY-53EB3 1 GB DDR2-533 DDR2 SDRAM (4-4-4-12 @ 266 MHz) (3-3-3-9 @ 200 MHz)
Mező Érték
DIMM3: U33512AGHYQ602L30C 512 MB DDR2-533 DDR2 SDRAM (5-4-4-11 @ 266 MHz) (4-4-4-11 @ 266 MHz) (3-3-3-8 @ 200 MHz)
edit:everestben eddig nem volt semmi a alaplap/spd-ben Oo most meg ottvan minden info..
[Szerkesztve] -
shteer
titán
melyikben milyen vidkari van? szeretnél-e játszani is vele?
én spec ezt is figyelembe vettem, mikor az elérhető árkategóriában összevetettem a gépeket - intelt csak gma950-tel kaptam volna, az amd-hez pedig a go6100 volt, ugyan jelentősen nagy különbség nincs, de nem volt jobb annyival a core duo, mint az nvidia
én nyugodt szívvel ajánlom az X2-t, ugyan core2duo-s notin még csak irodai munkát végeztem, a sajátomat már tesztelgettem bőven és ebben csak TL50 van
szerk: látom hasonló helyzet állt elő: c2d+945GM vagy X2+go6100
hehe
én a többiekkel ellentétben az X2-est ajánlom, ugyan jobb a c2d de nem hinném hogy azt a minimális különbséget észrevennéd a mindennapi használat során
[Szerkesztve] -
Hunci
senior tag
Megint itt vok

Csak egy kérdés erejéig ugrottam be .
A notira felküldtem az összes létező drivert , s lett egy '' BisonCam, NB Pro '' ? meghajtóm ?
Mindenesetre márcsak az a kérdés hogy hogyan lehet a kamera funkciót bekapcsolni , mert már mindent megpróbáltam
-
AMATŐR
őstag
Segítségeteket szeretném kérni! Két gép küzül szerintetek melyik időtállóbb?
Asus F3F AP020 /Core 2 Duo T5500 /1,6GHz/ Ebbe vennék még +512MB ramot.
Asus F3M AP040 AMD Turion64 X2 TL-56 /1,8GHz/
A többi paraméterük szinte azonos.
[Szerkesztve] -
Imy
veterán
válasz
bLaCkDoGoNe
üzenetére
Csinál 1-2 aksikalibrálást, és egy kicsit észheztér!
2-3 havonta ajánlott megcsinálni!
Amugyis ezeknek az élettartalmuk max 5 év. Mivel már majd 2 éves a notid, sztem ez természetes! -
Imy
veterán
válasz
sztikac
üzenetére
Ha kompatibilis vele a memó, illetve ha a Memtest sem jelez ki semmi hibát, akkor a memóriával nem lehet gond. (de a futatás nagyon is ajánlott!!)
5400-as a 4200-ashoz már sebeségnövekedéssel is jár. Nálam ez min. 8Mb/s semeségnövekedést hozott. A 7200-as lehet jobban melegszik, és jóval drágább. -
kp78
veterán
-
tozo86
tag
Sziasztok!
Notebook vásárlás előtt állok és szeretném kikérni a véleményetek az alábbi laptopról:
ASUS F5R-AP033H
Intel Yonah Dual Core ATI Radeon® Xpress 1100 1 GB DDR2 15.4'' (WXGA,Color Shine) - Intel Pentium Dual-Core processor T2060 (1.6GHz) - ATI Xpress X1100 - 1024MB(512x2) DDRII533 -2GB-ig - 120GB HDD(5400rpm SATA) - DVD Super Multi DL - 802.11b/g WLAN- 1.3M Rotate W
Ezt jelenleg br. 226 000 Ft-ért adják újan. Mindenféle tanácsot, tapasztalatot szívesen fogadnék.
Köszi előre is! -
Kicker
őstag
válasz
bLaCkDoGoNe
üzenetére
2005 májusi az enyém is, az akksi félórát bírt!!!!!!!!! most új van benne /az NSE jóvoltából/, de ezt kiveszem ha tudom hogy több órát fogok gépezni...
egy osztrákba melozo ismerősöm azt mondja, hogy náluk a cégnél beérnek az irodába, és az akksit gyakorlatilag egyszerre kiveszik a notijukból ahogy beérnek, és úgy állnak neki.... nem lehet véletlen... -
net84
őstag
Sikerült ambulánsan (a saját szervízünkben) megjavíttani az F3-as notim TFT ''zsanér'' lötyögését. Egy cseppet lazák voltak a csavarok. A zsanért tartó 3 vagy 4 csavarból 1 sem volt meghúzva.
Igaz ebben és abban, hogy az egész burcsin találtunk kilazult csavart, lehet hogy én vagyok a ludas, mert az első 1-2 hónapban a gyári Asus táskában cipeltem motoron-és néha az ülésnek támasztva utazott...és hát ugye a rezonancia em tesz jót a csavarokkal
Azóta hátitatyóban hordom. -
bLaCkDoGoNe
veterán
''2005. szeptemberi akksi: 10% az elhasználódás, de ma 96% fölé nem tölti. Így már éppen csak 3 órát megy el, vagy pár perccel kevesebbet''
Az szupi. Nekem 2005 májusi, és 65% fölötti az elhasználódás. Ennyit erről, hogy a Li-Ion nem kényes a rátöltésre. (Szinte mindig hálózatról használtam.) -
sztikac
őstag
Hát még én hogy örülök
Pár nap múlva kap 1 kis memóbővítést a noti (1GB), utána pedig a vinyót szeretném kicserélni benne. Ha a mostani 256-os modul mellé berakom az 1 gigásat lehet belőle vmi. gond (főleg stabilitási problémákra gondolok) ? A másik kérdésem pedig hogy vinyóból milyet érdemes venni, 5400 rpm /16Mb vagy 7200 rpm/8Mb ? Vagy esetleg nem fogom észrevenni a különbséget? -
És akkor mit csinálnak azzal, amit cseréltek, pedig nem volt rá szükség? Lejelentik hibásként az Asusnak, aztán meg eladják?! Szóval a szervíz lenyúlná a gyártót, tehát az általam megfizetett szolgáltatásból (garancia) keresnek némi mellékest?! Ez azért elég durva lenne...
-
Kicker
őstag
Üdv
NSE tapasztalat:
egy ismerős A6Rp-je betojt, 3héten belül /
/ alaplap proci csere dvd író csere volt...
ami gyanus nekem hogy mindent cserélnek helyből, s szerintem azt is ami jó volt benn... így lehet az mikor külön core 2 -s noti procikat árul valaki, stb stb...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
sztikac
őstag
válasz
sztikac
üzenetére
Megoldottam
Eszközkezelőben az IDE ATA/ATAPI vezérlőknél újratelepítettem a drivert és: Transfer Rate: Min. 28.5 MB/sec, Max. 34.8 MB/sec. A Total Commander meg az eddigi átlagos 6-700 kB/s helyett 6-7000 kB/s sebességgel másol. Mondjuk nem értem ehhez miért kellett (ugyanazt) a drivert újratelepíteni 
-
sztikac
őstag
Transfer Rate: Min. 0.7 MB/sec, Max. 1.0 MB/sec
Sérülést nem talál a HD Tune (sem).
Gari még van rá (3 hónapos a gép), de nem tudom, hogy felénk (SK) a érdemes-e a szerviz kezébe adni egy egyébként hibátlan notit? Mert a magyarországi ASUS szervizről elég sok rémtörténetet hallotam/olvastam... -
sztikac
őstag
Hi,
Asus A9Rp notim van, 60 GB-os 4200 rpm Hitachi vinyóval. Ez utóbbi cucc igencsak gyanús nekem
Feltönően lassú... A sebessége 400 kB/s és 800 kB/s között ingadozik 
Vagy esetleg ez normális a 4200 rpm-es vinyóknál? -
atikj
csendes tag
HELLO TAPASZTALATOK ÉRDEKELNÉNEK,VÉLEMÉNYEK.VAN VALAKINEK ILYENJE? HP NX9420

-
n@p@lm
addikt
thx a további tippeket;)
mindenképp 2.5-ös kell, annak nem kel külön tápellátás. elketyeg usb-ről.
Bon3ss : külső rackbe a jelenlegi laptop winyót szánom, az új meg befigyelne a gépbe. -
shteer
titán
elszálltak a gyorsbillentyűim
P4G-t újratelepítettem, de nem változott semmi
wireless-t nem kapcsolja, többi megy de OSD nincs
5let? -
n@p@lm
addikt
köszönöm a tanácsokat.
az enyém jelenleg 80-as, ezt cserélném valami 120-ra (samsungot néztem ki, 3 év gar-ral)
a hang nem fontos a számomra, a sebesség igen, mert ritka lassú ez a 4200 rpm...
na meg persze a melegedés.
a 80 gb-nak meg veszek egy külső alu racket és jó lesz cincálni az adatokat. usb-ről elketyeg (táp sem kell hozzá). -
Imy
veterán
Tapasztalat, Én már cseréltem:
Régi vinyom: Hitachi 60Gb/2Mb/4200rpm 5V-1000mA
uj vinyo: WD 120Gb/2Mb/5400rpm 5V-500mA
Szoval az adatlapban az energiafogyasztása is kisebb, és joval gyorsabb is, nálam HD tune szerint 8-10Mb/s-el lett gyorsabb! Hangra nem hangosabb, söt.... 1 év alatt ennyit fejlödött a technika
A 7200rpm-es dolognál már jelentösebb melegedéssel is számolni kell.
Olvasd el, a bövitésröl egy jo kis cikk: [link] -
n@p@lm
addikt
hali!
kérdésem lenne:
mennyire fog ''jobban'' melegedni egy 5200 winyo? mert jelenleg az A6VM notimba gyárilag 4200-es winyo van.
szeretnék cserélni egy nagyobbra, csak ezt a melegedés dolgot nem tudom. -
hzcs
senior tag
Én tettem fel Fedora-t, de nem is értek hozzá, meg nem is akar rendesen menni. A konozolos felület ok, de ha átváltok grafikusra, akkor kép csak a külső vga kimeneten jelenik meg, a laptop kijelzőjén nem, ezért hanyagolom.
OFF
2005. szeptemberi akksi: 10% az elhasználódás, de ma 96% fölé nem tölti. Így már éppen csak 3 órát megy el, vagy pár perccel kevesebbet
-
szijartg
őstag
nagyon jó kis noti és elég frankó tesztel
-
albgab
aktív tag
Hali!
Újraraktam a gépet, de sehol nem találom az usb telepítőt. Melyik lemezen lehet vagy honnan szedhetem le??
Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- LEGO klub
- Mesterséges intelligencia topik
- Akciókamerák
- eBay-es kütyük kis pénzért
- 3D nyomtatás
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- További aktív témák...
- HP Pavilion Gaming 15 144Hz, GTX 1660 Ti 6GB, 16GB RAM Dobozában, megkímélt
- Microsoft Surface Laptop 3 13.5" fekete i5-1035G7 16GB 512GB 1 év garancia
- ASUS TUF Gaming A15 FA506N Ryzen 5 7535HS / RTX 3050 4GB / 16GB DDR5 / 512GB SSD / Garanciás
- ASUS X513EA-BQ1998C (Bontatlan)
- ASUS X513EA-BQS62T(Bontatlan)
- AKCIÓ! HP EliteBook x360 830 G7 i5-10210U 16GB 1000GB 1 év garancia
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! MSI B650 WIFI R7 7800X3D 32GB DDR5 1TB SSD RX 9070 XT 16GB Zalman Z1 PLUS GIGABYTE 750W
- HIBÁTLAN iPhone 15 Plus 256GB Green-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4264, 92% Akksi
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

) Az operációs rendszer sem válaszolt az utasításokra és az Eseménynaplóban ,,ftdisk'' és ,,disk'' hibaüzenetekkel találkoztam (,,Az illesztőprogram vezérlési hibát talált a következőn: \Device\Harddisk0\D'', valamint ,,hiba történt a lapozási művelet közben.'').

ami maga a kamera akarna lenni , de ...
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Azt a plussz 30 ezret még pont hozzá tudtam volna rakni. Persze az érem másik oldala, hogy az nekem csak 140-ben lesz
/ alaplap proci csere dvd író csere volt...
Pyttawrx