Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 3 – Paradicsomos káposzta (amit amúgy utálok)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Rap, Hip-hop 90'
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hunci
senior tag
Konkrétan én nem értek a notihoz --> éppen ezért néztem fel ide hogy ti majd kicsit kikupáltok
A baja az az hogy a kamerája nem funkcionál s én nem tudom rávenni.
'' Netes telepítés '' : amikor felismeri a gép mint új hardver s kéri hogy esetleg a netről telepítse-e a drivert hozzá --> nem ismeri fel --> gyári drivert is próbáltam de az sem segít .
Esetleg valami tipp -
bnss
veterán
Üdv!
Nagyjából egyforma kvalitású notebookok, és méegyszer nem vennék Celeron procival szerelt gépet, mert akárki akármit mond, nekem nagyon hiányzik a speedstep. x200 és GMA940 közül a GMA-t venném (most is az van), ha érdekel miért, akkor majd linkelek notebook VGA teszteket (játékra nem igazán alkalmas, nem is lehet szempont ilyen notebooknál).
Igen, 5400rpm-es vinyó van benne, mint szinte minden notebookban. -
sulep
senior tag
Sziasztok!
Tudnátok neked véleményt mondani ezekről a notikról? Ja és ezek közül szerintetek mi lenen a sorrend?
Asus A9RP 5A070 Notebook
Processzor: Intel Celeron M 440 (1,8 GHz)
Memória: 512 MB DDR2 (533 MHz)
Kijelző: 15'' XGA TFT (1024 x 768)
Chipset: Ati Xpress X200
Video vezérlő: ATi Mobility Radeon? X200
Hard Disk: 80 GB IDE
Optikai meghajtó: DVD-RW Super multi
Modem: 56K V.92 modem
Hálózati kártya: 10/100 LAN, IEEE 802.11b/g WLAN
csatlakozások:
4 db USB2.0 PORT
1db audio bemenet
1db mikrofon bemenet
4 az 1-ben kártyaolvasó (SM, MMC, SD, MS)
VGA out
Akkumulátor: 6 cellás Li-Ion (4400mAh)
tömeg: 3,26 kg
Méret: 332 x 287 x 35,6 mm
Asus A6RP AP067 Notebook
Processzor: Celeron M 440 (1,8GHz)
Memória: 512MB DDR2 533 (2x256MB)
Kijelző: TFT 15,4'' WXGA TFT Color Shine (1280 x 800)
Chipset: ATI Radeon Xpress 200M
Videovezérlő: ATI XPRESS 200M megosztott VRAM
Hard Disk: 80 GB IDE
Optikai meghajtó: DVD-RW Super multi
Modem: 56K V.92 modem
Hálózati kártya: 10/100TX PCI NIC Card, IEEE 802.11b/g
Hangkártya portok: Line in, mikrofon, fejhallgató
USB kapu: 4 db USB2.0
Infraport: 1 db
kártyaolvasó: 4 az 1-ben (SM, MMC, SD, MS)
Csatlakozások: VGA out, Párhuzamos port, 1 db Type II PCMCIA 2.1
Webkamera: 1,3Mpixel
Akkumulátor: 8 cellás Li-Ion (1 év garanciával)
Méretek: 354 x 284 x 35,2 mm
tömeg: 2,85 kg
+AJÁNDÉK hordtáska, optikai, USB egér
Asus F2HF 5A014 Notebook
- Beépített ujjlenyomat olvasó
Processzor: Intel? CeleronM 440 (1,8 GHz)
Memória: 512MB DDR2 667
Merevlemez meghajtó: 80 GB S-ATA
Kijelző: 15'' XGA TFT
Kijelző: 1024x768
Chpikészlet: Mobile Intel? 940GM Express Chipset
Video vezérlő: Mobile Intel? 940GM Express Chipset
Optikai meghajtó: DVD+/-RW Super multi
Hangkártya: integrált
Modem: integrált 56Kbps
Hálózat: 10/100 ethernet (RJ45), IEEE 802.11b/g
Beépített kártyaolvasó: SD/MMC/MS,MS Pro
PCMCIA: 1 db Express Card
USB kapu: 3 db USB2.0 kapu
Monitor kimenet: VGA
Ujjlenyomat olvasó: van
Méret: 343 x 280 x 40 mm
Akkumulátor: 6 cellás Li-Ion (1 év garanciával)
tömeg: 2,7 kg
+AJÁNDÉK hordtáska, optikai, USB egér
Gondolom mind a három gépbe már 5400-as a winchester igaz? Előre is köszi mindenkinek aki segít -
dannynet
tag
Felhívnám a tisztelt fórumozók figyelmet, hogy a processzor undervolting is okozhat notebook túlmelegedést!
Ma egész délelőtt csak letöltésre használtam a gépemet, így a CPU nem kapcsolt fel 800 MHz-es órajelről. Mint arról nemrég beszámoltam, a gyári 0,950 V magfeszültség helyett 0,800 V is elegendőnek bizonyult ekkora sebességhez. A hűtőventillátor a korábban megszokott 5-8 perces időközönkénti bekapcsolás helyett csupán 15-20 percenként kelt életre. Csakhogy emiatt lecsökkent a noti átszellőzése.
Az a meglepő helyzet állt elő, hogy a processzor vált a leghűvösebb alkatrésszé a hordozható számítógépben. Az Everestet elindítva az alábbi hőmérséklet értékekkel szembesültem:
CPU: 51 fok
VGA: 80 fok
HDD: 57 (!) fok
Korábban áttanulmányoztam a Seagate Momentus HDD-k maximális működési hőmérsékletét, amit 55 fokban határozott meg a gyártó. Megnéztem az Everestben a SMART
értékeket, és a ,,BE'' sorban tűréshatár átlépést jelzett a program. A Hard Disk Sentinel nevű szoftver már konkrétabb tájékoztatást adott az értékről: ,,drive calibration retry count'' túllépésről kaptam információt, valamint kiderült hogy a merevlemez valószínűleg meg fog hibásodni.
Szerencsére a processzor megterhelésével átszellőzőtt a notebook, a HDD hőmérséklete normalizálódott és a SMART adat újra normális értéket vett fel. Lehet hogy be fogok szerezni egy hűtőpadot, illetve nem fogom ennyit pihenni hagyni a hordozható számítógépet.
Azért felmerül bennem a kérdés, hogy mi lesz nyáron?
[Szerkesztve] -
dannynet
tag
válasz
dannynet #882 üzenetére
Elnézést, korrigálnom kell egy hibát az előző hozzászólásomban.
,,Azonban meg kell jegyeznem, hogy a gyári feszültségnél 0,250 V-tal kevesebb áramot kapott a CPU és az általam futtatott Prime95 program ,,blend in'' tesztjénél jobban fűt az ,,In place large FTT's'' mód.''
Helyesen: ...a gyári 1,150 Volt feszültségnél 0,025 V-tal kevesebb áramot kapott a CPU és az általam futtatott Prime95 program ,,blend in'' tesztjénél jobban fűt az ,,In place large FTT's'' mód. -
dannynet
tag
Helló! Válaszolnék az elhangzott kérdésekre.
-Asuras írta: ,,Atied, hogy megy 800Mhz-en? Erre kíváncsi lennék, mert nekem is ugyanilyen notim van csak q091-es de ua. processzor és a power4 gear+ nem csökkenti az órajelet, legalább is az everest nem írt változást.''
Már egy ideje nem használom a Power4Geart, de azért még valami rémlik a programból. : ))
,,Super performance'' üzemmódban állandóan 1800 MHz-en megy a CPU, ,,high performance'' módban kell a terhelés függvényében a sebességváltozásnak megtörténnie; -azonban ez csak akkor következik be, ha az említett program tálcaikonjára jobb egérgombbal klikkelve bepipálod az ,,auto performance'' üzemmódot, ezzel lehetővé téve a szoftver számára a processzor szorzójának állítását. ,,Quiet office'' üzemmódban 800 MHz-es órajelet kényszerít
a Power4Gear. Everestben pedig ne az ,,összegzés'', hanem a ,,túlhajtás'' menüpontban kísérd figyelemmel a CPU órajelét.
-Sunbreeze írta: ,,köszi ezeket az információkat, de azt nem tudod megmondani, hogy mindezek alatt háyn fokos volt a gép?'' Az első húsz teszteléssel eltöltött órában 61-64 fok körül alakult a processzor maghőmérséklete, a huszonnyolcadikban pedig 57 fok körül stabilizálódott. Azonban meg kell jegyeznem, hogy a gyári feszültségnél 0,250 V-tal kevesebb áramot kapott a CPU és az általam futtatott Prime95 program ,,blend in'' tesztjénél jobban fűt az ,,In place large FTT's'' mód.
-s_akos82 írta: ,,Ha lehúzod a töltőről, akkor fog 800 Mhz-en futni a proci...'' Mind hálózati, mind akkumulátoros üzemmódban működnie kell a maximális és a minimális órajelnek is.
Annyi bizonyos, hogy telepes üzemmódban nem lehet kiválasztani a Power4Gear ,,Super performance'' (állandó maximális processzor órajel) üzemmódját, csupán a ,,high performance''-ot, ami aktiválja az AMD PowerNow funkciót (terhelésfüggő CPU órajelvezérlést.)
Bővebben a PowerNow-ról:
[link]
[Szerkesztve] -
s_akos82
tag
Időközben bonyolódott az akksi garis cseréje, mert kiderült, hogy nincsenek meg a gép papírjai
, (sajnos nem én vettem
). Szerintetek van rá bármilyen esély, hogy csak gyári szám alapján gariztatható legyen a gép, vagy ez teljesen felejtős ötlet?
Egyáltalán lehet valahol ellenőrizni az ASUS honlapon, hogy meddig érvényes a gyári gari? -
Asuras
csendes tag
válasz
dannynet #870 üzenetére
Hali!
Atied, hogy megy 800Mhz-en? Erre kíváncsi lennék, mert nekem is ugyanilyen notim van csak q091-es de ua. processzor és a power4 gear+ nem csökkenti az órajelet, legalább is az everest nem írt változást. A biosban meg nekem nem enged machinálni.
Egyébkét nekem high performancon 3.35-öt megy állandó filmnézéssel terhelve! Szerintem ez elég jó!
[Szerkesztve] -
bnss
veterán
válasz
dannynet #870 üzenetére
Örömmel olvasom, hogy sikerült megoldani a problémát!
''(Magyarán kíváncsi voltam arra, hogy 64 bites sávszélességgel, 533 MHz-es órajelen össze fog akadni a két modul).'' - Ebből lehet a legkevesebb probléma, mivel az összes RAM visszafelé kompatibilis, nemegy 667-es mellett láttam már tökéletesen menni 533-ast, a kisebbik órajelén. Itt egy újabb példa!
''Immáron 16 órája fut a teszt hiba nélkül, tehát lassan kijelenthetem hogy mégsem hibás az AMD Sempron 3400+ processzor.'' - Mostmár kijelenthető, hogy nem a CPU a hibás.
Nem rossz az üzemidő sem! -
dannynet
tag
Péntek este ismét megadta magát az A6M Q049-em.
Egy 13 GB-os avi fájl mpeg2-vé konvertálását bíztam a gépre, 43%-ban sikerült a feladatot teljesítenie, utána lefagyott.
Mivel a processzor már így is 1,2 V-t kapott a gyári 1,15 V helyett, ezért arra gondoltam hogy ismét a memóriamodulokkal lesz a probléma. Eltávolítottam a notiból a két db 512 MB-os Hynix RAM-ot és az Acer gépemből megmaradt Samsungot helyeztem az egyik slotba. Visszaállítottam a Vcore-t 1.15 Voltra és a fentebb említett videófájl átalakítás ezúttal sikerült.
Sajnos azonban fél GB memóriával elég sokat tekerte a HDD-t a hordozható számítógép, ezért (mazochizmus be) kipróbáltam, hogy mi történik akkor, ha a 667 MHz-es DDR2-es Samsung RAM mellé behelyezek egy 512 MB-os, 533 MHz-es DDR2-es Hynix memóriát.
(Magyarán kíváncsi voltam arra, hogy 64 bites sávszélességgel, 533 MHz-es órajelen össze fog akadni a két modul).
A ,,ha már lúd, legyen kövér'' elv alapján visszavettem a processzor 1,8 GHz-es órajelhez rendelt magfeszültségét 1.125 Voltra és elindítottam a Prime95 program ,,blend in'' tortúra tesztjét (ez az üzemmód másodpercenként 60 MB-nyi adatot mozgat a memóriában).
Immáron 16 órája fut a teszt hiba nélkül, tehát lassan kijelenthetem hogy mégsem hibás az AMD Sempron 3400+ processzor.
Korábbi ígéretemhez híven megvizsgáltam az akkus üzemidő alakulását.
Teljes terhelésen, 3D-s alkalmazást futtatva két órát, a lehető legtakarékosabb üzemmódban, 800 MHz-es processzor órajelen (0,8 V-os magfeszültségen) közel öt órát képes működni a notebook.
Elnézést a kissé hosszú kommentjeimért, de talán mások is tudják hasznosítani ezeket az információkat. -
Cs_Laci
senior tag
válasz
#32577792 #866 üzenetére
Start, futtat msconfig. itt a startup fülön az induló cuccokat szedd ki, kivétel az antivírus, ctfmon meg az svchost. Ezután lehet processzt gyepálni. Ezután lehet olyan progika futtatni, amik kitisztítják a feles Registry Itemeket. Ezzel elég sokmindent rendbe lehet hozni.
Ezután számítógép kezelés, és a rendszernaplóan meg kell nézni, nincs -e sokszorosan ismétlődő hiba vagy warning. hátha valamit próbál csinálni, de nem megy. Ezután lehet es Spy Bot Search & Destroy, az is leszedhet pár dolgot.
Hirtelen ennyi -
Almos
aktív tag
válasz
#32577792 #841 üzenetére
Asztali gépnél én is találkoztam ilyennel, órákig nézegettem a rendszernaplót, bújtam a registry-t, de semmivel nem lett jobb. Szerintem húzd újra az XP-t.
Néha a laptopom is csinál hasonlót, de nem az svchost miatt, és csak akkor, ha tápról indítom (de akkor sem mindig)... -
Almos
aktív tag
Amiket mások vettek:
- HP : ismerős segítségével talán nagyker-, de mindenesetre jó áron;
- Acer : miután 3 hétig hitegették, hogy holnapra mostmártényleg meglesz az ASUS A6R...;
- használt HP: új ASUS megvétele után úgy zörgött az ODD, hogy másnap reggel inkább visszacseréltük egy használt, német billentyűs HP-ra...
- Albacomp : igaz hogy csak 1 év gari, de országos szervízhálózat van 14 helyen (!!!), és elég jó kis gépnek tűnik
- Philips X55: 280-ról akciózták 200-ért, két ismerősömmel is ilyet vetettem most a héten
egyébként az email tényleg nem rossz ötlet, írok is nekik. Az pedig kicsit bassza a csőrömöet, hogy vegyek egy másik írót, nem ezért fizettem a 2 év gariért... -
Hunci
senior tag
Sziasztok .
Vona egy ASUS A3AC tipusú notim s szeretném a kameráját megcsinálni mert nem jó s a netes telepítés során sem lehet a drivert feltenni .
Esetleg valaki tud egy megoldást mondani ? -
Vincent_Vega
csendes tag
Nah hát az explorer 7-et is feltörték már! Haverom másolt XP-jén is fut már ezerrel, valami crackelt változat!
-
törölt tag
-
SunBreeze
aktív tag
asszem, a probot a power 4-el kevertem sry
-
SunBreeze
aktív tag
válasz
szijartg #849 üzenetére
megvan:
[link]
őróla lenne szó
másik kérdés, hogy miért nem tudom az fn gombbal aktiválni a vezeték nélküli netet meg a hangokat szabályozni, mert minden más megy (pl a lcd ki bekapcsolása...) talán a gyári cdről kéne valamit feltelpíteni? meg nem is jön elő semmilyen képecske a bal felső sarokban...
[Szerkesztve] -
SunBreeze
aktív tag
valaki nem tudja hogy van ilyen asus diagnostikai program, de nem az asus prob vagy mi hanem másik, és hogy mi a neve?
-
Kicker
őstag
jó a kérdés, valami schwarzenegger xp volt rajt, extended version, és valami starwars szerű csuklyás pofa volt a betöltéskór... én eredeti sp2est raktam volna rá...
2szer is leformatáltam, formatálás előtt win32.sys-re hivatkozott a kékhalál.... az is gyanús, hogy beállítottam egyszer a biost/honnan bootoljon/, és utána, magától visszaállt alapra és a dátum meg 2006 valamire /sokszori újraindulás történt/.....
[Szerkesztve] -
törölt tag
segítséget kérek, hátha tud valaki egy problémámon segíteni
Gép: A3N, Celeron-M1300, 2x256MB RAM, 40GB HDD
Oprend.: WinXP Prof SP2
Tehát a problémám az,hogy kb 4 perc mire teljesen feláll a winfos, maga a boot kb 40mp, innentől pedig marad a hátralévő idő.
amit betölt:
belső modem, wlan (használom mindkettőt), nod32, képernyő, tapipad, hp nyomtató, msm, voip, counterspy.
amikor megnézem, elég sokáig 100%-on dolgozik a cpu, főleg az svchost.exe system-nél dolgozik sokat.
próbáltam a Bootvist nevű progit is, de ez sem segít.
járt így valaki? javaslat? -
dannynet
tag
válasz
elstimate #814 üzenetére
Az 533-as hozzászólásban bővebben írtam a gépről.
Azóta újabb tapasztalatokkal gazdagodtam: ha RAM bővítésen gondolkozol, akkor célszerű két darab, kitben vásárolt modult behelyezni, mert pl. egy Samsung és egy Hynix nem biztos hogy működni fog dual DDR üzemmódban, ráadásul instabillá is teheti a gépet. Persze a legegyszerűbb gyárilag 1 GB memóriával szállított notit venni, vagy megelégedni az 512 MB mennyiséggel, illetve ha 512 MB-al veszed, akkor ezt kivéve és eltéve tartalékba, behelyezhetsz egy darab 1 GB-os modult.
Az én A6M Q049-em Sempron 3400+ processzora sajnos a gyárilag beállított 1,150 V-os magfeszültségen hibázott komolyabb tesztekben, 1,2 V-on megszűntek a kékhalálok. Valószínűnek tartom, hogy ez a ,,delejre éhes'' CPU csak egyedi eset, a többi Q049-es típusú notebook feltehetőleg nem küszködik hasonló problémával.
[Szerkesztve] -
szijartg
őstag
nincsmit... azért gondoltam hogy leírom, hogy mégis mi volt.
azt tudom hogy mindenkit kicseréltek, úgyhogy lehet hogy mostmár sokkal jobb lessz.
úgyhogy ha valakinek van valami gondja és tudok segíteni akkor szóljatok csak nyugodtan.
ja, még annyit hogy tutira nagyon sok melójuk van, és nincsenek sokan. (ahogy elnéztem volt pár becsomagolt gép) 7-15ig melóznak. és nem irigylem őket az tuti. -
scapegt
őstag
Hello
Mennyit ér meg most vajon egy kb fél éves, megkímélt (női tulajtól) ASUS A3AC-5099 notebook? -
Kicker
őstag
üdv
egy ismerősöm rám bízta az asus a6rp típusú notiját, hogy a XP betöltés után egyből újraindul a gép, és valóban, újraraktam winfost, format lefut, de az első betöltésnél ismét kifagy! mi lehet a baja? megint álljak neki formázni, és telepíteni? mit tegyeK? -
Almos
aktív tag
válasz
szijartg #817 üzenetére
Engem az érdekelne, hogy nem próbáltad-e meg azt erőltetni, hogy beviszed, és csak a meghajtót hagynád ott, a gépet nem?
A TSST esetében egyébként még az volt probléma, hogy csak másik TSST-re voltak hajandóak kicserélni, ami ugyebár elvileg ugyanolyan szar. És miután volt aki jelezte, hogy konkrétan az a tipus nem csak TSST-vel, hanem Matshita-val szerelve is jött ki a gyárból, akkor sem akarták másra cserélni...
Az NSE pedig szerintem maradt ugyanaz, attól függetlenül, hogy éppen hol van. És a futárszolgálatos kézbesítésekből is volt már probléma, mert csak átvétel után bonthatod ki, és csak akkor derül ki, hogy összekiarcolták/összetörték-e a kijelzőt... -
szijartg
őstag
hát akkor hogy legyen már egy pozitív is az NSE-vel kapcsolatban...
leírom mégis mi volt, mert eddig csak darabokba írtam.
2005nov közepén vettem meg az ASUS A6VC gépemet. eddig csak az az egy gondja volt, hogy az új fuji 16*os lemezt csak 2*-esen tudta írni. gondoltam oké, áttérek egy másik lemezre. vettem TDK-t. jó volt vele. most múlthéten vettem egy újabb csomagot. azt már egyáltalán fel sem ismerte... csak killódott mikor be akarta olvasni. megpróbáltam egy régebben megírt lemezzel, hát azzalis csak szenvedett. bár nem is csodálom mert elég sokat használtam... írtam olvastam meg minden. akár asztalon, akár autóban.
MATSHITA DVD-RAM UJ-841S multi dl-es író van benne.
hétfőn nézegettem hogy merrefelé van az NSE, és rájöttem hogy fehérvári. kedden be is vittük a gépet, igaz 3kor mikor már vége volt a munkaidőnek. de még szerencsére bennt volt egy igen illedelmes és segítőkész hölgy. aki felvette az adatokat, meg hogy mi a baja a gépnek. megnézte ok a gari. azmondta hogy vissza fog hívni mikor megnézte hogy van-e raktáron ebből a típusú optikai meghajtóból. és ma reggel délelött hívott is. kétszer, először nem vettem fel. 11kor hívott újra... és mondta hogy van, mehet be a cserére, de elötte jelentkezzek be. mondom oké, akkor most bejelentkezek és 10perc múlva ott vagyok.
ott is voltam... odaadta az egyik kollágának a meghajtót, szétszedte a gépet, kivette a régit (még csodálkoztam hogy meg sem nézték, hogy tényleg szar-e) beletette az újat. ez tartott kb 5percig. utána megpróbáltunk írni vele... minden tökéletes volt. akkor elbeszélgettem vele, és mondták hogy elég sok munkájuk van... kérdeztem, ennyire szar lenne az asus? aztmondta hogy van vele gond, de én éppen a jobb tipust fogtam ki amivel eddig nem volt baj semmi téren. és ez igaz...nekemsem volt vele semmisem, kivéve ezt az optikai dolgot.
de azis megoldódott... mostmár teljesen pöpec és frankó.
úgyhogy én csak annyit tudok mondani hogy ez a fehérvári NSE group elött le a kalappal... nagyon segítőkészek voltak.
lehet hogy eddig azért szarták le pesten a dolgot, mert tudták hogy le fog költözni fehérvárra, és ezzel elvesztik a munkahelyüket... nemtudom. csak annyit hogy a mostani csapat nagyon jó. -
szijartg
őstag
én mikor ma bevittem hozzájuk kicseréltetni az írót nagyon normálisak voltak...
tegnapelött vittem hogy nézzék meg, hogy mi lehet vele, mivel az új tdk-t fel sem ismerte és a régebben megírt lemezekk is küzködött... aztmondta a csaj hogy rákeres hogy van-e raktáron nekik amilyen a gépembe kell. ma felhívott hogy vihetem, mert talált.
bevittem... le sem ellenőrizték, hogy tényleg rossz-e (még csodálkoztam is) kicserélték pár perc alatt. utána megírtunk pár lemezt... és mostmár az új tdk-val sincs semmi gond.
úgyhogy én csak annyit tudok mondani hogy nagyon rendesek és segítőkészek voltak az NSE-nél. semmi rosszat nem tudok rájuk mondani. -
elstimate
csendes tag
Hella!
Fontolgatom, hogy veszek egy A6M - Q049-et. Szeretnék minden hasznosat megtudni erről a gépről. Az adatait már ismerem. (CPU, Hdd, RAM, stb). Igazából az érdekelne, hogy mennyire megbízható. Milyen gyíkjai vannak, lehetnek. Mennyire melegszik.
Röviden mindaz érdekelne amit egy tulajdonosa mondhat, aki frissen vett egyet, amikor elkezdték itthon árulni.
Köszi előre is! -
Cs_Laci
senior tag
Hihi, nekem pont ugyan ez volt a Thinkpad DVD-jével!! Meg se nyikkant DVD-vel, CD-t meg írt olvasott. Majdnem kivágtuk, és cseréltük, mert 1 hónapig nem találtunk megoldást. Aztán a látszólag tiszta lencsét egy mikroszála kendővel megtöröltük. Azóta jó, És nem tartom magam amatőrnek meg semminek, tényleg nem látszott piszkonak, azzal kezdtük a nézelődést.
-
válasz
s_akos82 #810 üzenetére
Lehetséges biztonsági intézkedések notebook szervízbeadása előtt:
1. Everestben nézd végig az egész gépet, és ahol találsz, írd fel az adott eszköz serial-számát!
2. Fotózd le a gépet több oldalról valami jó felbontású fényképezőgéppel!
Így lesz összehasonlítási alapod, hogy tényleg azt cserélték csak ki, ami hibás volt (vagy amit mondtak hogy kicseréltek!) és hogy az esetleges külsérelmi nyomokat ők okozták! Ha bevállalós vagy, akkor mindezt már a beadáskor mellékeled a notihoz (alkatrészek serialnumberjei, fotók a gépről!) -
s_akos82
tag
''Én sem fogom bevinni még 1 hónapra a gépet, kockáztatva, hogy megint összekarcolják.''
Ennyire gázos cég ez az NSE? Még nem volt hozzájuk szerencsém eddig, de az akksi miatt épp most akarják berendelni az egész gépet! Szerintetek meg merjem kockáztatni, vagy jobban járunk egy új akksival?
-
Almos
aktív tag
Én igencsak támogatom a kezdeményezést. Jelenleg azon Asus tulajok közé tartozom, akinek még élő garanciája van, problémás (TSST) géppel, de nem merem elvinni az NSE-hez. Mert pl. miért kellene nekem otthagyni az egész gépet, ha csak az ODD a hibás benne?
Mellesleg a fórumon megjelent egy Asus Hungary nicknevű felhasználó (pl ebben a topicban: [link]), lehet neki is érdemes lenne elolvasni ezeket a történeteket.
És csendben jegyezném meg, hogy a környezetemben a közreműködésemmel az elmúlt 1 évben 4 laptopot vettek, a közeljövőben még 3-an vesznek, és mindegyiküknek azt tanácsoltam, hogy kerüljék az Asust, mert gyakorlatilag használhatatlan a garanciája... -
Imy
veterán
válasz
s_akos82 #781 üzenetére
Akkor az nagyon halálán van, akkor lehetséges, hogy meghalt
Majd írd meg mire jutottál, kiváncsi vagyok.
Lehete hogy csak több kalibrálás fog rajta segíteni, de egy 4400-ashoz képest az a 20 perc üzemidő nagyon kevésnek tünik, sztem garanciális csere lesz belőle. Ha 2200-as lett volna, akkor más lett volna a helyzet..
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- OTP Bank topic
- Synology NAS
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nintendo Switch 2
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Apple iPhone 11 Pro Max - tiltott gyümölcs
- Apple iPhone 14 Pro Max - sziget fesztivál
- Képregény topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 2560P - i5-2540M I 4GB I 250GB I DVDRW I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E6410 - i5 I 4GB I 160GB I DVDRW I 14,1" WXGA I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 7400 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD IPS I CAM I W10 I Garancia
- Dell Inspiron 15 5518 /11.gen i5-11300H 24GB ram/512 GB SSD FHD
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 2700 / RX 5500XT 8GB / 16GB DDR4 / 256SSD + 1TB HDD
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2896, 100% Akkumulátor
- Lenovo ThinkPad T14 G1 Ryzen 5 PRO 4650U 24GB 1000GB 1 év garancia
- Clevo 1060 6GB Mxm 3.1 laptop videó kártya ingyen házhoz szálitással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest