Hirdetés
- Filmek / Sorozatok 2024/2025
- Garasoskodás
- Samsung PRO Ultimate microSDXC 512GB (MB-MY512SA/WW) a Galaxy A5x-be
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Cybertruck Taipeiben
- Asszociációs játék. :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ML320
senior tag
He? Ha nem kapcsol be, akkor hogy rakod újra a gépet?
Vagy akkor bekapcsol, de a rendszer nem tölt be?
Amúgy: az aksi nélkül tedd rá a töltőt. A notin világítania kell a lednek, és tudod is így használni. Aksi hiba is lehet.
Ha a led nem világít - táp hiba is lehet. Ha világít, de így sem kapcsol be, akkor HW hiba...
További tippek: memóriamodul kivesz. Mostanában hullanak a memmodulok...Ember tervez, Isten perverz...
-
ML320
senior tag
válasz Roosevelt #6496 üzenetére
Akkor viszont egy Live rendszer van hátra, de így félő, hogy hardver hibával állsz szemben.
Ha jól értelmeztem, új telepítés van, sőt SP2 és SP3 telepítővel is próbálkoztál - így a szoftveres gond valamelyest kizárva.
Ha egy Ubuntu, Knopix, vagy bármi más rendszerrel még ki tudod próbálni, azzal akkor szinte 100-%-osan beigazolható a hw hiba. Onnantól már garszervíz.
Esetleg a Biost csekkold le, hátha...Ember tervez, Isten perverz...
-
ML320
senior tag
Nem az, aki itt is fel szokott tűnni...
De felhívtam, megkérdeztem. A legrégebbi drivert rakta fel, de nem mer rá megesküdni, hogy ugyanazon típusét!!! Egy fórumon talált egy bejegyzést, miszerint egy másik Asus termék (X51RL, X51L, ...???) webkam driverét tegye fel. És azzal működött. A hosszútávú memóriája nem a legjobb sajna
Az XP-t is kétszer telepített, mert azt hitte, elcseszte. A második telepítés USB cam-ként felismerte a cuccot, de alapból fejtetőn volt minden.[ Szerkesztve ]
Ember tervez, Isten perverz...
-
ML320
senior tag
válasz Dalai Láma #6267 üzenetére
Gyakorlatilag ez az F5N széria, új külsőben. A rárakott matrica szerint is F5N alaplap van benne, a prockó, chipkészlet, VGA... ugyanaz. Ott sem volt egetverő fogyasztás, melegedés sem nagyon érezhető. A webcam és a több ram fogyasztása meg nem hinném, hogy annyira megdobja
-
ML320
senior tag
válasz Dalai Láma #6265 üzenetére
Egy X50N-AP068-hoz volt szerencsém pénteken. Csak 1GB RAM, webkam, táska, egér nélküli változat. Minden más ugyanaz. 100% feltöltés után 2.43 percet írt ki. Levett fényerővel 3.30.
Kellemes dög, gyorsan felment az XP, driverlemezt adtak hozzá.
mod: ez a típus már nem olyan volt, mint a "hagyományos" Asusok, fekete fedlap, másabb design.
[ Szerkesztve ]
-
ML320
senior tag
Mindig is lesz egy AMD vs Intel vita. De ennyi erővel arról is vitatkozhatnánk, hogy a 6-os BMW vagy a Merci S osztály a jobb. Tök mindegy, mert mindkettő a fellegekben van. Én sem találtam semmi kivetnivalót az AMD-ben, és sosem tudtak elfogadható, egyértelmű indokot adni, hogy miért kizárólag Intel...
sorrow: Most hozattam egy havernak ilyen notit, ha ráér még, hétfőn többet tudok róla mondani
-
ML320
senior tag
válasz VANESSZA1 #5965 üzenetére
Csatlakozom net84-hez. Az hogy megy valami, nem jelent semmit. Megbízhatóság!!! Jobb helyeken is nem akármiért vállalnak 1-2 órát a RAM bővítésre/cserére.
Azonkívül az a legszebb, mikor a memteszt nem jelez hibát, egy szimpla XP telepítés meg telepítés közben az állományok másolásánál elszáll egy olvasási hibaüzenettel. Szimpla RAM hiba...Ember tervez, Isten perverz...
-
-
ML320
senior tag
válasz doddencs #5869 üzenetére
Na álljunk meg egy szóra - ahogy anno a tanár úr mondta! Máshol jó, de otthon nem látja a wifit?!? Hányas csatornát használsz?
A 6500U drivereit az A6U szekcióban kell keresned. Ha intel wireless pro kártya van, ott néha a Windows alap frissítései is bezavarhatnak. Eszközkezelő alapján azonosítsd be, és szedd le a fenti újabb driverét, illetve a routeren a csatornakiosztást 5-7 között próbáld ki. Régebbi típusok háklisak voltak a 10-es felettiekre - de ez megint egy előzetes tipp.Ember tervez, Isten perverz...
-
ML320
senior tag
válasz doddencs #5866 üzenetére
A gyártói támogatás oldalt nézted? Az A6000-ből sok van, specifikusan a tiedre biztos találsz drivert.
Vigyázz, ami sok felhasználó hozza be úgy a gépét, hogy nincs wifi, holott csak az FN+F2 gombbal be kell kapcsolni.[ Szerkesztve ]
-
ML320
senior tag
válasz automi88 #5862 üzenetére
Már volt róla szó párszor, sőt, a procikról is találsz egy összehasonlító táblázat linket, ha visszaolvasol.
Nagyon baba laptop, viszont az általad linkelt oldal árát drágállom. Nézz még szét pár netes áruházban, ha 10k felett akarsz megtakarítani.Ember tervez, Isten perverz...
-
ML320
senior tag
Az akkuval el sem indult a gép. 0% volt, formázhatatlan.
Számlát és garilapot raktuk be. Én úgy emlékszem, a futárt is neten tudod rendelni, de erről levelet kaptam:[I]Tisztelt Ügyfelünk!
Az Ön SN: xxx sorozatszámú ASUS eszközének RMA hivatkozási száma: xxx
Kérjük, hogy ezt az RMA hivatkozási számot jól láthatóan tüntesse fel az eszköz csomagolásán.
Notebook és PDA csomagolásához lehetőség szerint használja az eredeti gyári, vagy azzal egyező minőségű és biztonságot nyújtó csomagolást. Az ASUS nem vállal felelősséget a helytelen csomagolásból eredő sérülések miatt. Kérjük, hogy a notebookot vagy PDA-t a hozzáadott vagy vásárolt kiegészítők (táska, egér, adapter, kábelek, stb.) nélkül adja fel, csak a notebookot/PDA-t és az akkumulátort küldje el.
Az eszköz felvételéhez és elszállításához vegye fel a kapcsolatot a GLS futárszolgálattal az erre külön létrehozott weboldalon keresztül:
http://webserver.gls-hungary.com/echopack/asus_hu_add.php
Az adatok kitöltésekor ügyeljen azok pontosságára. Az RMA hivatkozási számot mindenképpen tüntesse fel a NÉV mezőben saját neve után. A készülék felvételi helyének megválasztásakor figyeljen arra, hogy készüléke javítás után ugyanezen címre fog kézbesítődni.
A szállítás megrendelése során jegyezze fel az Ügyfélszámot, ezzel hivatkozhat feladott készülékére a későbbiekben.
Üdvözlettel,
ASUS ügyfélszolgálat
ASUS Computer[/I][ Szerkesztve ]
-
ML320
senior tag
Az FSC-ket egy szentpéterfai cég csinálgatja, akik mellesleg mindenféle egyéb fizető jellegű notibuherálást is vállalnak. Szombathelyi cégként tőlem is külhonba vitték a cuccost, majd e-mail, és két nap múlva jött vissza. MSI-nek az Albacomp, innentől kezdve max csak átvevőhelyei vannak. Az Acer pedig szintén Brnoba viteti a cuccokat.
Én így tudom.Ember tervez, Isten perverz...
-
ML320
senior tag
Sajna kell. Akku cserére egy A8-at küldtem, erre a a karcos tetőt is kicserélték gariba.
1,5 hét volt, Brno, az NSE-vel már egy éve nem beszélek.
online szervízigénylésEmber tervez, Isten perverz...
-
ML320
senior tag
Franc, lejárt a mod...
Kissé kompetensebb fórum: Garancia topik
-
ML320
senior tag
Hát, ha a nagyker elk*rta, akkor viselje a következményeket. Jogilag ez a fogyasztók megtévesztése, valótlan információ közlése. Innentől már rajtad áll a dolog. Visszaküldöd, és megtérítik a vételárat, vagy kompenzálnak valamilyen formában. Ha neked pl jó, hogy kapsz egy USB BT adaptert, akkor elfogadhatod. Mindenesetre gyorsan nyomtasd ki a weboldal infóit, hogy legyen valami a kezedben. Ez innen már a szállító rugalmasságán múlik.
-
ML320
senior tag
-
ML320
senior tag
Kensington Saddlebag
Nálam a táska felesleges volt, mert van/volt/leszDe inkább hagyjuk ezt a táska vitát. Ha benne van a csomagban, az előny, ha meg nem, akkor ezért occsó. Ha pediglen már van noti tatyó, akkor van egy tartalékba, vagy odaadjuk/eladjuk a felvágni vágyó unokatesónak.
-
ML320
senior tag
És arra figyelj, hogy az asus notikhoz NEM opcionális a táska és egér, hanem ALAP felszerelés.
Khm... Ajándék! És nem minden típushoz!!! Ha valahol nem térnek ki arra, hogy jár hozzá, akkor mért követelhetné bárki is?!?
Egész pontosan: Az X51RL-AP030A-hoz NEM jár táska és egér. Ezért ajánlották fel hozzá az adott oldalon a Targus táskát, meg a valamilyen egeret.
[ Szerkesztve ]
-
ML320
senior tag
Ha csak ilyen célra akarod használni, akkor az annyi, mint dugóban a Ferrari. Nem fogsz a kettő között különbséget találni. A feladatra bőven jó. Ha meg olyannyira spefikus dologra használná egy év múlva, arra már a quadok is elavultak lesznek. XP felment, utánna jöttek a file/DVD-RW/zene/kép/video kezelők, vírusvédelem, egy adag játék, 80GB zene, és 30GB film. Lazán és szépen tette a dolgát. Melegedést nem észleltem, hátul alapból mind melegebb levegőt fúj ki.
250GB - pakolhat rá. 2GB - ki használ többet általános célra (nekem is csak 1GB van, és az irigység beszél belőlem ). A proci elég. A webcam képe szép. A wiifi alap, és fogtam vele az összes szomszéd jelét. Meg is kérdeztem, hogy két titkosítatlan háló mellett beszereljem-e a routert.
Az aksiját mondtam, hogy nagyon pozitív csalódás volt. Egeret, táskát kapsz hozzá, 2 év gari alapból. És azért a 135.000,- Ft-os bruttó árért ez teljesen jó. Amire akarjátok használni, csak pénzkidobás a nagyobb teljesítmény. Bár az is igaz, hogy a pénz a legkevesebb...Utánna egy F3SV-AP294 jött. Na, az baromira melegedett, és csak Vista volt hajlandó futni rajta
-
ML320
senior tag
Tegnap adtam el egy ilyet. Csak egy szimpla beüzemelésem volt (XP, driver CD-t kapsz hozzá, meg egyéb sallangok). Internetre használják főleg, arra tökéletes, sőt talán sok is.
Te mire akarod használni?
A legnagyobb pozitívum: annak ellenére, hogy csak 6cellás aksija van, alapból 2,5 órát írt ki, egy kis játék után a fényerővel ez felment 3óra 28-ra!!!Ember tervez, Isten perverz...
-
ML320
senior tag
válasz raul560 #5594 üzenetére
Ami eddig nálam volt X51RL (AP146, 196, 070A...), egyikben sem volt. Lehet, hogy más régióba szállítottak, ezért van pl elérhető driver.
A RAM ára nagyon alacsony, ezért a nagykerek, disztribek, kereskedelmi egységek felbővítik, hogy a vevő kedvezőbb terméket kapjon. Evégett lehet nálad 2GB.Ember tervez, Isten perverz...
-
ML320
senior tag
válasz Kicsirics77 #5554 üzenetére
De néhány típusnál (még az F3, F5 szériák is ilyenek), a touchpad enable/disable felirat kiegészül egy NumPad felirattal is, nem?
Illetve szintén típusa válogatja, de van külön ezt a billentyűkombinációt helyettesítő közvetlen gomb is.Ember tervez, Isten perverz...
-
ML320
senior tag
Milyen UAA javítás? Az UAA tulképp egy patch, az MS oldaliról, az Asusról is letölthető, valamint a google a barátod
Az egész 50MB, ebben benne van az összes nyelv, valamint régiókként a SP1, az SP2 és a W2k javítás is. Le kell csak futtatni.Ember tervez, Isten perverz...
-
ML320
senior tag
Hát, használni nem használ. Ha írási folyamat közben lelövöd a gépet, akkor a HDD sérülhet. Logikai hiba újratelepítéssel oldható meg, a fizikai hiba további gondra adhat okot.
Elsődlegesen próbáld meg tesztelni, hogy sw hiba-e. Tegyél be neki Knoppixot, Live PE Windowst, vagy hasonlatos CD-s oprendszert.
Én inkább gyanakodnék valami szoftveres gubancra, mintsem vas hibára. Az elején mik indulnak a gépnél? Nézd át a registryt is.
Ha hardver hiba, akkor memória, vagy HDD hiba lehet.Ember tervez, Isten perverz...
-
-
ML320
senior tag
Tegnap jött vissza egy anno 360e-s Acer 12". Az ESC nem működött...
200e-s kategóriás MSI: kibontjuk, megnyomom a bekapcsolót, semmi. Megint megnyomom, elindul. Másnap hozza vissza az ügyfél, hogy 5-10 nyomogatás után indul.
Ezek mind egyediek, egyik alapján sem mondanék negatívumot egyik gyártóra sem. Viszont előny az Acernél, hogy múlt pénteken ment el, és a következő pénteken visszakaptuk. Egy hét alatt megfordult cseh honból. Az MSI-nél mi is a gari menete?Ember tervez, Isten perverz...
-
ML320
senior tag
Kötözködnék
Mi nem megbizható? Az optikai egység? RAM? HDD? Processzor? Akkumlátor? Egyiket sem az Asus gyártja, és akár ő, akár más felsorolt is belenyúlhat a kakiba...
HP/IBM-ből főleg asztali PC-ket szervizelünk. MSI lapka, Samsung RAM, Seagate HDD, LG optika... A táp és a ház sajátjuk. Az is a legdrágább alkatrészz Nem hinném, hogy akármelyik is ezek után spec alkatrézszeket gyártana. 10-90 szabály: A piac 10%-a uralja a piac 90%-át. Mindegyik csak átvesz.
Mellesleg gariztattál már a megbízhatókból valamit is?
A többiben is nagyot csalódott a piac. Meglepődnél, hogy a vevők szerint mennyire nincs már nevük a fenti márkáknak. Illetve vannak a fanatikusok, akik bejönnek, és pl csak Dell!!! Más nem jó. Iszonyatosan változik a piac.Ember tervez, Isten perverz...
-
ML320
senior tag
Na de mennyire megváltoztak az eladási arányok is!!!
Azt ne feledjük, hogy 2006-ban eladtam mondjuk 70 notit, és azt már az év első negyedében felülmúltam. A multik is rengetegen eladnak, és így nem csoda, hogy sok - bár arányait tekintve nem több, a meghibásodás. Fikázni mindent lehet, de vannak nem túl jogos dolgok is. Én spec ugyanúgy megbízom az Asusban, mint ezelőtt.
Toshibát, Acert, FSC-t nagyobb arányban hoznak be. Az ismeretségi körödben amúgy mennyi Dell van pl?Ember tervez, Isten perverz...
-
ML320
senior tag
Hol kopik? Nekem a táska végett kopott az egyik sarok.
Az hogy a tieddel több gond volt, nem törvényszerűség. Amikor azt kérik tőlem, hogy olyan notit adjak, ami nem hibásodik meg, akkor közlöm: olyat már régóta keresek.
A többi márka topikjában is előjönnek elégedettlenségek, szívások, egyebek. Ha a Dellre 3 éves garit vállalnak, az még nem jelenti, hogy nem is fog elromlani.
A következőt mondom a leendő vásárlóknak: Ha az adott típust tekintve millióból egy hibásodik meg, azt az egyet is ki lehet fogni. Ha más gyártót nézek, és azt mondom, abból 50.000 hibás van, akkor is 950.000 jóból lehet választani. Ez az egész lottó. Ahogy az ötös is bejöhet, úgy nem találsz el két nyamvadt számot sem. Bár itt azt szeretnénk, hogy a hiba ne jöjjön be. Az nem mindegy, hogy hiba esetén hogyan viszonyúlnak hozzád. Nekem spec eddig jó tapasztalatom volt az Asus központtal (direkt nem az NSE-t írtam)Ember tervez, Isten perverz...
-
ML320
senior tag
ASUS F8SN-4S001C?
Mire akarod használni? Mi érdekel? Brutál teljesítmény a laptopok között, de ha a PC piacot nézzük, akkor semmi extra, sőt, inkább kicsi a HDD és a VGA. Ez a gép is pillanatok el fog avulni, illetve hamar és nagyot esik az ára (most 360e felett van).
-
ML320
senior tag
válasz Space marine #5408 üzenetére
A szídott/dícsért Power 4 Gear-re gondolsz?
-
ML320
senior tag
válasz csigacsa #5374 üzenetére
Mire használnád? Mennyit cipelnéd? Oprendszer igény?
14,1: ASUS A8N-4P019
nagyobból: ASUS X51RL-AP196
De ha alap dolgokra kell, akkor az X51RL-AP146 is bőven elég mindenre, bár nincs hozzá táska, egér. Pár ezerrel drágábban meg van oprendszer is (az "A" jelzésű típus)[ Szerkesztve ]
-
ML320
senior tag
válasz doddencs #5372 üzenetére
A DDR2-hez viszonyítva...
A Kingston drága, viszont 99%-osan az is van benne. Az elmúlt 5 évben összesen talán 3 modult küldünk vissza. Az 512-es 6e nettó körüli, a gigás viszont 15e nettó.
Olcsó alternativa: 512MB DDR 333MHz Kingmax. 3-4e nettó. Ezzel a márkával az utóbbi időben hadilábon állok. Lehet, hogy a hanyag szállítás is közrejátszik, de már gyárilag xar modulok jönnek (Ez csak személyes vélemény és tapasztalat)Ember tervez, Isten perverz...
-
-
ML320
senior tag
Így utólag már kicsit nehézkes. Ugyanis a Program Files könyvtárad tuti azonos. A Document and Settings-nek van valami olaszos megfelelője? Az még törölhető. Valamint a Windows mellett van Windows.000, vagy hasonlatos mappa?
Ha tuti eltávolítást szeretnél, akkor teljesen be kellene zúzni a vinyót. Egy másik XP telepítőt próbálj ki. A telepítésre kijelölt célterületet tudnod kell formázni!!!
-
ML320
senior tag
Milyen verziós XP? Néhány warez valóban nem ajánlja fel.
Ha most indulásnál két rendszert lát, és felajánlja a választás lehetőségét, akkor a Rendszertulajdonságok/Speciális/Indítás és helyreállítás beállításai között beállítható, hogy ne jelenjen meg az indítómenü, illetve mi induljon automatikusan.Ember tervez, Isten perverz...
-
ML320
senior tag
válasz sanzi89 #5355 üzenetére
Igen
A gép alján külön eltávolítható "ablakok" vannak. Valahol csak két csavar, és lejön a fedlap, valahol 5-7 csavarral egy nagyobb fedél is lehet. A RAM jelezve van, domború nyomat van azon a részen. Ugyanígy jelzik a HDD-t is.
A csavarok eltávolítása után ki kell pattintani a fedelet. Ezt megint ésszel és jóérzéssel simán meg lehet tenni.Ahogy Rejtő klasszikus párbeszéde is mutatja:
- Tud repülőgépet vezetni?
- Nem tudom. Még nem próbáltam.Ember tervez, Isten perverz...
-
ML320
senior tag
válasz sanzi89 #5350 üzenetére
Plombát nem használnak, csak maximum matricát, ami a RAM fedelét és esetleg egy rögzítő csavarhelyet takar. Bővített gépek esetében én eddig visszaállítottam az orig állapotot, és úgy küldtem fel. Nem volt negatív visszajelzés. A garancia amúgy egyértelműen nem terjed ki a felhasználó által beszerelt eszközökre, illetve a hibás beszerelés vagy hibás eszköz okozta károkra.
Ésszel kell szétszedni, ne roncsold a fejet, és ne tépd bele a csavart[ Szerkesztve ]
-
ML320
senior tag
A kalibrálás eredménytelensége arra következtet (valamint a noti kora), hogy igen, az akkumlátort cserélni kell, ha telepről is használni szeretnéd.
Az eszközök korát nehéz meghatározni, hacsak nem valami gyártási címke alapján nem tippelünk. Törvényszerűség nincs sehol, semmiben, de pl 3-4 éves akku és optikai meghajtó esetén nem kizárt már az elhasználódás sem. Valamint nem a tied volt, így nem tudni: megkímélt, vagy annak mondott? Stb.Személy szerint én a Samsung optikákat nem szeretem, az asztali gépekben lévők nekem hangosak. Ez privát vélemény, lehet hurrogni és igazat adni. Pont emiatt nem is próbáltam ki, így véleményt nem mondanék. Garidő mind a Samsung, mind az LG esetében 2 év, ehhez ragaszkodj. Vannak források, ahol csak 1 évet adnak a cuccokra, persze ugyanolyan áron.
-
ML320
senior tag
Az aksi kapcsolója inkább fizikai pozícionálás végett van, azaz, hogy ne lötyögjön, ne essen ki. Akkut tudsz ellenőrizni esetlegesen BIOS szinten is, már ha engedi a kalibrálást. Vagy vedd ki, és mérj/méress rá, hogy van-e benne kakaó. Milyen idős a notebook?
A régi meghajtót ki tudod venni, elvileg szabvány csatlakozású. Legelterjedtebb az LG T20N manapság, a leggagyibb notikkal is megy, árban meg nem veszélyes.
-
ML320
senior tag
Szedd le az A6L drivereit. Ha megnézed a specifikációját, akkor egész hasonlatos dolgok vehetők észre
-
ML320
senior tag
Ha nem jó a chipsetnek a driver, azt jelzi.
A VGA-t szintén ha nem tudja megfelelően kezelni, akkor vagy leáll a telepítő, vagy marad ismeretlen VGA-ként.
A WLAN-nál megpróbálnám felrakni más A6 driverét. Vagy esetleg szedd ki, nézd meg, mi van a nyákra/chipre felírva, és ez alapján valami univ drivert rakni hozzá.
Az X51RL-AP146-hoz én se kaptam XP lemezt, viszont a múlt heti szállítmányban már jött. Csináltam is egy copyt. A sajátomnál több lehetőség is volt, amit letölthettem, GE740-780, meg még valami. Persze mindig a legutolsó a jó... Nem lett semmi gond, mert mások lettek feltéve. Sőt, ha cserélgetném a WLAN kártyákat, mindet megtalálná.Ember tervez, Isten perverz...
-
ML320
senior tag
válasz feket663 #5304 üzenetére
Nincs. Minden mást már az oprendszer kezel. Esetleg annyit, hogy Vista Business-t, vagy Ultimate-et vegyél, mert ha eleged lenne a Vistából, akkor downgrade joggal XP-t is használhatsz. Bár azt nem néztem, vannak-e hozzá XP driverek, mellékelve tuti nem fogod megkapni őket. A Business meg ugyanannyi, mint egy XP Pro, és nem sokkal drágább a hozzá adott (elvileg ezzel hozzák forgalomba) Home Premiumnál.
A német rendszeren is be tudsz állítani regionalitást, de akkor csak alapból magyar formában kezeli a dátumot, időt, stb... A kódlap használata meg szintén független a billentyűzettől. Csak ki kell keresgetni, hogy melyik bill milyen karaktert ad ki.Ember tervez, Isten perverz...
-
ML320
senior tag
válasz feket663 #5301 üzenetére
A magyar árakhoz képest jó ár, ha ez a döntő, akkor igen. Magyar billentyűzetet lehet hozzá szerezni, viszont annak az ára nem éppen baráti, és ha gond van a géppel, akkor egyértelműen látni, hogy hozzányúltak. A matrica szvsz olcsóbb, egyszerűbb megoldás. A kódlap hozzárendelhető, és át tud váltani németről magyarra.
A német vista helyett magyart alapból nem tudsz felrakni, nem engedélyezett a nyelvi átjárás. Hivatalos formában csak és kizárólag akkor tud más nyelvűt feltenni, ha azt megveszi. Azt, hogy mondjuk a német kódot egy magyar telepítő elfogadja-e, azt még nem próbáltam. Elvileg működhet, csak jogi akadályai vannak.Ember tervez, Isten perverz...
-
ML320
senior tag
válasz (Darkwood) #5267 üzenetére
Nem volt bekapcsolva a numlock? (fn+INS?)
Vagy ha raksz rá egy külső USB billt, akkor is bekapcsol...[ Szerkesztve ]
-
ML320
senior tag
válasz fireman #5250 üzenetére
ASUS F5M AP045 + még 1GB RAM
Van benne webcam is, bár a HDD 80GB, de messengerhez talán elég lesz. És van hozzá XP driverlemez is, nem kell a neten vadásznod. Bár drágább, de van benne egér és táska is, ami az X51RL-AP146-ban nincs. Bár nem tudom, kell-e.Amit az Edigital hirdet, egy disztrib akciós csomagjában volt, ha tényleg tetszik, csapj le rá, nehogy kifogyjon. Egyenlőre abból az olcsó noti+wlan router csomagból nincsennek elérhető készletek. Eredeti árhoz képest cca 25e-vel olcsóbban lehetett megszerezni, ezért van néhány helyen hatalmas eltérés.
-
ML320
senior tag
-
ML320
senior tag
válasz Syska29 #5199 üzenetére
A nem sokáig bírja mit takar?
6 cellás aksi, erős igénybevétel, és ha jól tudom, X2300 VGA. Láttatlanban ezekkel másfél óra körüli időt kellene jeleznie.
A procinál a 85fokot viszont én is sokallom. Hogy használod? Asztal? Nem tömítődnek el a hűtőrácsok? Hang alapján hogyan megy a venti?
Noti kora? Egy másfél éves gépbe belefújt a kolléga kompresszorral. Utánna meglepődött és egy ideig köhögött. De a gépet nem hozták vissza melegedési gonddal.Ember tervez, Isten perverz...
-
ML320
senior tag
Máshol meg ezt írják:
ATI Radeon™ Xpress 1100 for Intel Notebooks - Specifications
CPU Interface
Intel ® Core 2 Duo, Core Duo, Pentium® M, Intel Celeron®, Celeron® M and Intel Pentium® 4 processors
Hyper-Threading Support
Support for Enhanced Intel Speedstep Technology
Supports Advanced Power Management with CPU Throttling capability.A nálam kötözködőbbek meg egyből visszakérdeznek: BIOS? Verzió, támogatottság?
AMD-nél már szívtam azzal, hogy adott chippel nem ment a Turion, holott jött ki olyan gép (azonos sorozat!), amiben gyárilag az volt.
Ember tervez, a gyártó meg perverz...Ember tervez, Isten perverz...
-
ML320
senior tag
A szimpla F5R csak celeronnal jött ki, emlékeim szerint M420-430-440 családdal.
Az új F5RL/F5RI csoportban már megjelent a T2130, néhol a T5450 is. Mivel mind X1100 chippel rendelkezik, esély van rá, de mindenképpen egy próbát tegyél a vásárlás előtt.Ember tervez, Isten perverz...
-
ML320
senior tag
Mire szeretnéd használni pontosabban?
Az F5M-AP045 az AMD vonalból, ha elég egy celka is, akkor az X51RL-AP146-t javasolnám. Bármelyikre rákeresel, egy rakás linket találsz. Innen már bizalmi ügy, hogy helyi kiskert erősítesz, vagy neten rendelsz.Ember tervez, Isten perverz...
-
ML320
senior tag
válasz Luser2000 #5123 üzenetére
Nem, azok nagykerek, mezei emberkéket nem szolgálnak ki. A kiskerek pl ezektől a cégektől vásárolnak. A vásárlás során a kisker is kap garlevelet, ami viszont nem publikus kifelé. Ha nagy gáz van, akkor a kisker ez alapján igazolja a vásárlást.
A gyári garlapot a végfelhasználó részére a kisker érvényesíti.Ember tervez, Isten perverz...
-
ML320
senior tag
A gyári szám alapján be tudják azonosítani, hogy melyik disztribtől való, így ha teljesen legális a forrás, akkor nincs gond.
Amúgy a kisker is szokott kapni garlapot az adott szállítmányára (Ramiris, Cédrus, HRP...), vagy a számláján rajta van gyári szám (pl CHS)
A fogyvéd tv alapján a kiskerbe is bevihetnéd, ha valamiért kötözködne a központ.Ember tervez, Isten perverz...
-
ML320
senior tag
-
-
ML320
senior tag
válasz Kovács84 #5048 üzenetére
Jaja... NSE - 9.000,-, központ - 44 ejró. Nettó.
És ez még csak a szállítás költségét fedezi, valamint a hibalokalizálást. A jó édes...
Ez után még eldöntheted, kéred-e a javítást. A gáz az, hogy alkatrészt beszerezni nehéz. Több dolgot sehonnan sem adnak ki a gyártók, így ha használni szeretnénk, akkor maradnak ők...Véleményem szerint helyi szervizek, amiket inkább keresnék. Sajnos itt is a márkaszervíz, akár autó- akár notipiacot nézünk.... Kitölthető...
[ Szerkesztve ]
-
ML320
senior tag
válasz raczger #5029 üzenetére
A billentyű alsó felénél van két-három pöcök. Egy kisebb lapos csavarhúzóval tudod kipattintani. Leírni nem tudom, ha régen legóztál, akkor ez is menni fog Logikusan szerelték össze. Ha a manual nem tér ki rá, akkor nem valószínű, hogy egy hosszú csavar alulról rögzítené, de nézd meg a noti alját, nincs-e valami billentyűzetre utaló jel.
A kipattintás után nem kell lehúzni a csatlakozót, elég felhajtani a billt, a foglalat általában egy fémlapocska alatt van.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest