- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- bambano: Bambanő háza tája
- WhrlpoolMind: Búcsú a HD3870-től
Új hozzászólás Aktív témák
-
syner
tag
nem, akksiról próbáltam bekapcsolni, és nem ment, aztán bedugtam töltőre, annak a ledje meg csak villogott, a gépen a töltésjelző led se gyulladt ki
előtte meg rendesen leállítással lett kikapcsolva, és egy napig a táskájában volt, nem volt használva
meg van benne egy tré mobilos 3G Web n walk kártya, azt most kiveszem, hátha az fogyaszt mindíg
[Szerkesztve] -
syner
tag
szétszedtem, amennyire tudtam, de a billentyűzet összekötő szalagkábel miatt csak éppen belenézni tudtam, nem akartam széttépni, nem sokat láttam, de bizots, hogy az alaplap akksi felőli részén történt valami, mert amikor akksi le volt véve, akkor is jött a szag
egyébként azóta rendesen működik a gép, de valami zárlat biztosan van benne, mert kikapcsolt állapotban a fullra töltött akksi egy nap alatt elveszti a töltését
szóval használom amíg tudom, aztán go szervíz, ha lesz rá sok pénzem -
MCI
csendes tag
-
Almos
aktív tag
Szerintem a Corp edition csak annyival más, hogy más licensz kulcsot fogad el, nem hinném, hogy maga az oprendszer többet/kevesebbet tudna.
Én használtam szintén mennyiségi licensz-kulcsosXPsp2hun alatt a P4G-t, most pedig már legális, de szintén mennyiségi licensz-kulcsos (campus) XPsp2hun alatt megy. Ha jól emlékszem, akkor talán ez egy 2003-as, egy már gyárilag frissített változata az sp2-nek, majd erre jöttek az online frissítések. Max annyi baja szokott lenni, hogy néha nem tudja létrehozni az ikont a tálcán, ezért nyivákol...
A gép egy A3L-5028. Szerintem nincsen semmi extra igénye a P4G proginak. -
SupaCow
aktív tag
Xp SP2 magyart használtok . az aki azt használja?
Van a power gear programnak valami igénye hogy pl egy másik program is fel legyeen telepítve?
most szereztem sp1-t de addig nem akarom újra rakni míg ki nem derül hogy miért nem fut a powergear -
cucka
addikt
egy kétmagos 1.6 ghz-es proci szerintem gyorsabb érzésre, mint egy egymagos 1.8-2 ghz-es. ha nem akarsz játszani, akkor az integrált videókártya memóriamérete lényegtelen, mert nem kell textúrákat tárolni. nálam most 8 mega van kiosztva a videókártyának. játék esetén bármelyik újabb fajta integrált kártyának ki tudsz osztani legalább 128 megát, más kérdés, hogy ettől még lassúak maradnak.
a linkelt oldalon az általam ajánlott hp gép új, garanciás, nézd meg figyelmesebben -
Morgul
csendes tag
Iagazából amihez úgymond ragaszkodok, az a proci nagysága 1.8 vagy nagyobb, illetve a videókártya kb 128 mega. Bár mondták azt is, hogy integrált videókártyával nem érek szart se. A vinyó nagysága nem nagyon izgat 60 giga is elég, van benne író. Nem kell hatalmas akksi sem, mert folyton be lesz dugva. Ennyi. Az oldal az jó, de használtban nem gondolkodok.
-
cucka
addikt
Dell-hez még nem volt szerencsém, de a ''Milyen notebook.ot vegyek?'' topikban nem dícsérték agyon. (oké, ott a business class hp és a thinkpad-ek kivételével semmit sem dícsérnek agyon
)
ez az asus nem rossz, végül felszereltségéhez képest jó árban van. ha jól értelmezem, akkor mindenképp 1 giga memóriát szeretnél a gépbe. namármost ezek az új notik úgy vannak megtervezve, hogy könnyen lehet bennük memóriát cserélni, akár te magad is elvégezheted otthon, notebook memória pedig alig drágább, mint az asztali. ezért szerintem nem muszáj ragaszkodnod a gyári 1 gigás memóriához, később úgyis bővítheted. -
Morgul
csendes tag
Cucka köszi. A dell az jó? vagy az asustól ez 227-ért? Intel Core Duo T2250E (1,7GHz), DVD-RW SM, 1GB DDR2 RAM, 100GB HDD, 15,4'' WXGA TFT, Intel® 945 GM, WiFi, webkamera, Bluetooth
Asus A6F AP115 Notebook
Processzor: Intel Core Duo T2250E (1,7GHz)
Memória: 1GB DDR2 667 (2x512)
Kijelző: TFT 15,4'' WXGA TFT Color Shine (1280 x 800)
Chipset: Mobile Intel® 945 GM Express
Videovezérlő: Intel® 945 GM
Hard Disk: 100 GB IDE
Optikai meghajtó: DVD-RW Super Multi
Modem: 56K V.92 modem
Hálózati kártya: 10/100TX PCI NIC Card, IEEE 802.11b/g, Bluetooth
Hangkártya portok: Line in, mikrofon, fejhallgató
USB kapu: 4 db USB2.0
kártyaolvasó: 4 az 1-ben (SM, MMC, SD, MS)
Csatlakozások: VGA out, Párhuzamos port, 1 db Type II PCMCIA 2.1, S-Video, FireWire
Webkamera: 1,3MPixel
Akkumulátor: 8 cellás Li-Ion (1 év garanciával)
Méretek: 354 x 284 x 35,2 mm
tömeg: 2,8 kg -
cucka
addikt
az általad kinézett gépben valószínüleg intel gma950 videókártya van, ezen elfut a fifa07, de csodákat azért nem várj tőle.
egyébként valószínüleg jobban járnál, ha celeron helyett valamilyen mobil sempron/turion megoldást választanál, esetleg pentium m-es gépet, ha még találsz valahol. a celeronokból kihagyták a speedstep-et, vagyis nem tudja menet közben állítani az órajelét, a többi mobil prociban ez természetesen benne van. asus-nak egyébként kifejezetten széles választéka van amd procis gépekből.
bruttó 200 ezerből egyébként lehet ennél jobb gépet is venni, pl. itt [link] van egy hp nx7400, ami kijön 200-ból és core duo proci van benne, ami azért kicsit más kategória, mint a celeron. (tegnap óta elégedett nx7400 tulaj vagyok, ezért ajánlgatom) . az adatlapomnál található gépet pedig 210-ért vettem és az már core2 duo, szóval érdemes szétnézni, ennyi pénzért vannak jobb ajánlatok, mint egy celeron-os asus gép.
[Szerkesztve] -
Morgul
csendes tag
Sziasztok.
Nem tudtok nekem valami véleményt mondadni az ASUS A3HF 5A043-ról. Ezt néztem ki, és kedden meg is venném. Folgozni kellene, nem nagy programoknak, de ha elfut rajta mondjuk a FIFA07 akkor nem haragszom meg érte. egy kis leírás.Asus A3HF 5A043 Notebook
Intel Celeron M 440 (1,8GHz), DVD+/-RW, 1GB DDR2 RAM, 100GB HDD, 15'' XGA TFT, Intel 940GM, WiFi
Asus A3HF 5A043 Notebook
Processzor: Intel Celeron M 440 (1,8 GHz)
Memória: 1GB DDR2 (2x512, 533 MHz, 2 GB-ig bővíthető)
Kijelző: 15'' XGA TFT (1024 x 768)
Chipset: Intel® 945GM Express
Hard Disk: 100 GB IDE
Optikai meghajtó: DVD+/-RW Supermulti
Modem: 56K V.92 modem
Hálózati kártya: 10/100TX PCI NIC Card, IEEE 802.11b/g
csatlakozások:
4 db USB2.0 PORT
1 db IEEE 1394
4 az 1-ben kártyaolvasó (SM, MMC, SD, MS)
VGA out
Akkumulátor:6 cellás Li-Ion (4400mAh)
Méretek: 328 x 288 x 27-38 mm
tömeg: 2,8 kg
Előre is köszi mindenkinek. Vagy ha 200.000 ig van valami más tipp, azt is szívesen veszem. -
-
hzcs
senior tag
XP SP2, minden frissítéssel.
OFF: használ valaki redhat fedora-t? -
SupaCow
aktív tag
Akiknek fent an a power4gear program , azok milyen O.S. - t használnak?
Ez a NHC nem nyújtott teljes megoldást, és arra jutottam, hogy felteszek egy olyan XP-t ami futtatja a power4geart. -
64 bit az nagy mágusság. szval csak amemoriacimkézés más annyira nem gyorsít, 64 bites oprendszer kell neki (tudomásom szerint rar tömörités 5 mp vel hamarab végez)
x2 turion: 512, 1 mb a L2 cache az 1 mb -s az ésszerűbb ebből (valamivel gyorsabb mint az 512 -es mert 2 szer akkora a gyorsitotára a processzornak)
x2 vs core 2 duo ra nemtduok válaszolni sry. -
Asuras
csendes tag
Hali!
Lap top vásárlás előtt állok, és szeretnék tanácsot kérni, mert kinéztem az asus a6m q049 notebookot, de úgy néz ki egy kicsit több pénz van rá, és most kacsintgatok esetleg valami kétmagos felé.
Létezik ennek a típusnak turion x2-es változata is, de nem tudom, hogy az mennyivel jobb a 3400+-os sempronnál, valamint, hogy hol áll teljesítményben egy core 2 duo-hoz képest(t5500).
Valamint a x2-es turionokból van 512, meg 1 megás változat is, melyik a jobb, mennyivel?
Ebben is van speedstep? Milyen a fogyasztása.
Lehet érezni a 64 bitet? A másik esélyes az egy ibm lenovo c200, vagy hp nx7400-as lenne.
Ha erről van vélemény ill. ellenvélemény akkor az jöhetne.
Kérlek titeket segítsetek! Előre is köszi -
SupaCow
aktív tag
szevasztok.
A napokban vettem egy A6m q048 as asus laptopot. Felraktam egy Xp SP2 corporate januári fisítésekkel.
A powergear elinditásánál kiirta hogy ez az alkalmazás ezen a rendszeren nem fut . frissitettem egy újabb verzióra.de az se.
Van valami helyettesítő program? vagy megoldás amivel futtathatom. ? -
SunBreeze
aktív tag
ehh
emlékeztek amikor még szenvedtem a túlzott melegedéstől?
arra gyanakodtunk hogy head pipe biztos rossz...
most belefújtam egyet a szellőzőnyílásba működés közben ott hátul és azóta nem ment fel 85 fok fölé
most mi a szösszenet van? visszaküldjem szervízbe? -
rYaN-
tag
Hát nézd, ha a foglalatuk egyezik, akkor nagy baj nem lehet, elvileg ilyenkor biost kell frissíteni és támogatni szokott az alaplap az ugyanolyan foglalatú, de modernebb vagy jobb procit. Maximum sipol majd egy picit, hogy baja van
Enyémbe is tehető core2duo, csak pénz kérdése -
Imy
veterán
Szerintetek ha a chipsetem nem támogatja a PentiumM-es procit a gyártó oldala szerint, akkor lehet baja, ha beleprobálom?
Mert egy másik topicba irta valaki hogy i852GM-be belette, és ment, pedig a gyártó oldala szerint nem támogatja.
Szóval károsodhat az alaplap, ha nem fér vele össze?
Lehet jó lenne kiproszálni, mielött lejár a garancia? -
rYaN-
tag
Szia!
Ti az xp-t tóbáltátok meg feltenni, vagy a backup lemezzel próbálkoztatok?
Mert ha xp-t telepítesz, az 1 lemezes (+majd kell egy cd, amin a driverek vannak), viszont ha egy eredetileg felteleített rendszer mentését akarod visszaállítani, akkor oda már lehet, hogy több lemez kell. Mi van a sárga lemezre írva? Pontosan hány cd-t kaptatok? (Eredeti xp, a sárga, esetleg driver cd, programok?)
Mert abból, amit leírtál én arra következtetek, hogy egy feltelepített rendszert próbáltatok meg visszaállítani (tehát nem windows telepítést csináltatok), amihez 2 cd kellett volna
[Szerkesztve] -
srheni
csendes tag
Sziasztok!
Segítsen valaki légyszi!
Másfél év után úgy éreztük, hogy elérkezett az ideje egy újratelepítésnek. Csináltuk már pc-n nem egyszer, csak nem nehezebb egy laptopon.
De aztán jött a feketeleves. A 2. cd-t nem fogadja el. Anno 2 cd-t kaptam hozzá WindXP Home, meg egy sárga Asus lemezt. Az elsővel ok, eljut kb 54 %-ig, aztán kéri, hogy tegyük be a meghajtóba az ASUS002-t. Hát betettük, de semmi. Szerinte ez nem jó. Mit csináljak?
Vagy hagyjam a fenébe, és vigyem be holnap a szervízbe?
Köszi a segítségeteket előre is.
Heni -
syner
tag
na, valami történt, megint próbálkoztam vele, beledugom a töltőt, és elkezd megint villogni a töltő ledje
aztán egy kissebb pukkanás, írdatlan égett szag, az akksi közeléből, és működik a gép
a szag mostmár nem jön, töltést is veszi rendesen, akksiról is megy
mi a büdös franc volt ez az egész? -
Cs_Laci
senior tag
Köszönöm, rákérdezek, bár itt Fro-ban még sose láttam garipapírt, mert nem használják ezt a fogalmat. Kb mindent számlával
De majd erősködök.
Személyes véleményeket is köszönöm az F3 sorozatról. Nekem az jött le, hogy jól össze van rakva, túl sok gond nincs vele, a kijelző szép, elég rossz az aksis üzemideje (persze brutális teljesítmény mellett) és ár / teljesítményben nem áll túl jó helyen.
X1600 meg 7600 kb rökmindegy, nagyon hasonló választás. Azt hiszem nem hagytam ki semmit. -
syner
tag
valaki tudna segíteni nekem?
kellene valami notebook szervíz itt Debrecenben, ugyanis elszállt egy Asus A6Rp noti, garancia már lejárt
a gond az, hogy nem veszi a töltést, se kép, se hang, bekapcsolni nem lehet, és ha rajta van a töltő, akkor néhány perc múlva elkezd égett szag kijönni belőle
szerintem valami töltésszabályozó dolog, tápellátás romolhatott el, de nem nagyon értek hozzá
ha valaki esetleg tudna segíteni, akkor hálás lennék -
net84
őstag
Az Asus gyári garifüzete kell (természetesen kitöltve), illetve számla, amivel igazolni tudod a vásárlást. Innentől kezdve köteles bármelyik hivatalos Aszs márkaszervíz elfogadni javításra a gépet.
Én pl hamarosan ki fogom próbálni, igaz fordított helyzetben, mert én Ausztriába fogom szervízbe vinni a notit (ennek oka egyszerű, nagyon nem vagyok megelégedve az NSE hozzáállásával és munkavégzési sebességével - arról ne is beszéljünk, hogy a telefont néhanapján nem képesek felvenni).
Egyébként F3JC notim van, és meg vagyok vele elégedve, leszámítva egy apróbb kellemetlenséget, amit remélem hamarosan sikerül orvosoltatni valamelyik szakszervízzel... -
Kicker
őstag
Üdv, szerintem pazar a gép, a 2 éves international gari elvielg él, csak az országba ugye kell hivatalos asus noti szervíz. akik széria szám alapján megtesznek mindent a gépért...
egyébként az NSE kft-t hívd fel/nezten megtalálod a telszámot valahol/, hogy ha Franciáknál veszed meg, akkor kell-e kérned külön valamit....
a géphez nem tudok érdemben hozzászólni, szerintem jó, én anno 2005 májusba szerváltam M6-os ASUS-t és nem bántam meg, hasonlo áron mint amiért te nézed ezt, szóval én csak ajánlani tudom ezt az árkategóriát ASUS-tól.
[Szerkesztve] -
Cs_Laci
senior tag
Jajj, jut eszembe még. A 2 év ASUS nemzetközi garancia elviekben és gyakorlatban mennyire érvényesíthető kis hazánkban? A notit Fro-ban kell megvennem, de otthon használnám. Minden sima ügy, mintha otthon vettem volna, vagy van valami speciális dolog amire mondjuk vásárláskor figyelnem kell?
Vagy egyáltalán a valóságban érvényeíthető? -
Cs_Laci
senior tag
Sziasztok! Notebook vásárlás előtt állok, Post-oltam a melyik notit vegyek topikba, de van egy ASUS noti specifikus kérdés:
Teljes hozzászólásom elérhető [link]
Mi a véleményetek az ASUS F3 sorozatról? Személyes tapasztalat vagy bármi?
Ezt néztem ki:
[link]
ASUS F3JV-AS022P
Itt drága, de 1600 euroig tökmindegy az ár. -
rYaN-
tag
Én épp a napokban kértem infót külföldi szervízzel kapcsolatban.
Elég hamar válaszoltak a levélre, ez volt benne:
''Sehr geehrter Herr Pető
auf Grunde der Fehler würde ich empfehlen das sie uns das Gerät einmal zum Service ein zu schicken. Der Link wo sie die Einsendung anmelden können lautet rma.asus.de .Sie bekommen nach dem ausfüllen des Sent In Formulars eine RMA zugeteilt.''
A lényeg, hogy az rma.asus.de-n be kell jelenteni és vagy elküldeni futárral, vagy saját magad be kell vigyed.
Érdeklődtem osztrák szerizek felől is a levélben (telefon, cím, email), ennyi volt csak a válasz. Most vagy nincs, vagy majd a gép kidobja a legközelebbit bejelentéskor -
net84
őstag
Üdv emberek!
Szervizeltetett már valaki Asus notit ausztriai szervizben???? -
Asuras
csendes tag
-
F. A. Bian
csendes tag
Kérdeznék egyet.
Van egy A6U 5050-es notim, amellyel egy és egy negyed éve dolgozom, még soha nem hagyott cserben, kifogástalanul működik.
Viszont.
Nem hagy békén a kisördög, mert szeretném, ha a legjobb lenne. A benne levő BIOS verziója 2.06, de egy ideje már elérhető a 2.12-es változat is. A Utility cd-n megtaláltam a Winflash 2.16-ot, telepítettem is. Futás közben mindent rendben levőnek is talál, csak hát az egész azzal indul, hogy ha nincs problémám, akkor ne bántsam a BIOS-t.
Érdemes belevágni? -
sziasztok!
mért van az hogy néha nem küldi el a p4g a gépet alukálni? (kikapcsol az lcd panel a beállítások szerint de a suspend to ram és a hibernate már nem megy.) érdekes.
köszi! -
dannynet
tag
No, feltelepítettem az új BIOS-t. Nem is értem hogy miért A6M-ASUS-0906 névre hallgat, először azt hittem hogy ezek a számok 2006. 09. havi kiadást jelentenek. Amikor viszont elindítottam a WinFlash programot, akkor már egyértelműen kiderült hogy szó sincs tavalyi verzióról, a ROM fájl dátuma 2007. 01. 04.
Az érdekes hűtési jelenség továbbra is megmaradt, más változást egyelőre nem tapasztaltam. -
dannynet
tag
Az Everest szerint a rendszer BIOS dáttuma 2006. 10. 30.
Az ASUS support oldalára épp ma került fel egy újabb verzió:
Version: 0906
2007/01/25 update
Description: BIOS 0906
Fixed screen will show IRQ routing error when cold power on sometimes.'' -
shteer
titán
válasz
dannynet #533 üzenetére
üdv a klubban!
barátnőmnek is 2451-ese van, bár nem használtam azt huzamosabb ideig, nagyjából ugyanezeket tapasztaltam
azt hozzá kell tennem, hogy az ASUSnak sokkal nagyobb hangereje van, hiába gyengébb a hangzása - aki minőségi hangzást akar notiról, annak mindenképp külső hangkarit kell vennie (vagy notit jóval magasabb árkategóriából)
valamint 2 hónap után meg kellett ejtenem az Aceren az első ghost-os rendszer-visszaállítást, mert furcsa dolgokat produkált
ráadásul majdnem annyiért vette, mint én az ASUSt...
szerk: a hűtésbug nálam nem tapasztalható
[Szerkesztve] -
dannynet
tag
Csatlakoztam az Asus notebook tulajdonosok táborához egy A6M Q049-es típusú masinával.
Acer Travelmate 2451-ről váltottam, íme az eddigi tapasztalataim:
A váz merevebb, stabilabb, összerakottabbnak tűnik a gép. A billentyűzet remek, a gomboknak határozott nyomáspontjuk van és a klaviatúra felfüggesztése jobb minőségű, mint
az Aceré. A gyorsindító gombok is jól használhatóak, nem kíséri recsegés-ropogás a működtetésüket. A monitor kávája bizalomgerjesztő, nem hajlamos a nyeklésre-nyaklásra. A burkolat (bár nem anyagában festett) kopásállóbbnak tűnik. A touchpad bal és jobb oldalán levő csuklótámasz sem olyan puha mint a vaj. A tapipad egérgombjainak mikrokapcsolói jó minőségűnek érződnek. Kellően gyors az 5400-as fordulatszámon üzemelő, 8 MB cache-el rendelkező merevlemez, a monitor (a color shine bevonatnak köszönhetően) sokkal kontrasztosabb, a színei élőbbek mint az Aceremé volt. Tetszik a widescreen felbontás, Photoshopban két oldalt elférnek az eszközök úgy, hogy még a szerkesztendő kép is látszik. Az akkumulátor teherbírását még nem teszteltem, mindenesetre a 6 cellás 4400 mAh-s példány valószínűleg jobban fog teljesíteni, mint az Acer 4 cellás, 2900 mAh-s példánya. A notiban AMD Sempron 3400+ processzor van, a teljesítménye megfelelő, majd meglátjuk hogy mire lesz még jó a 64-bit. A PowerNow! funkciónak és az értelmesebb hűtésnek köszönhetően végre megszabadultam attól a jelenségtől ami a Celeron M-es Aceremnél az egyik legzavaróbb dolog volt: nincs többé egy percenként harmincöt másodpercre bekapcsoló hűtés, az Asus ritkábban pörgeti a hűtőventillátor. Az integrált nVidia 6100-as VGA előrelépés az előző gépem ATI Xpress 200M-jéhez képest. Persze tudom én, hogy nem a notebookon kell játszani... De csak egy játék (ha szabad ilyen szóval illetni a 2005-ös év legjobb fizikájú, legjobb multiplayer móddal rendelkező autóverseny szimulátorát) köt le: ez pedig a Live For Speed. Ennek a programnak a sajátossága, hogy sok vertexet használ. S mivel az ATI X200-nak nincsen vertex shader futószalagja, ezért a processzornak kellett besegíteni a számolásban. Rövidre fogva: nem mindegy hogy a szimulátorban rajt után az első kanyarban történő balesetet az ember 12, vagy 30 fps-es vészeli át.
A két év garancia még drágább, minőségibb gépeknél sem általános, újabb pozitívum.
A beépített LG DVD író tényleg tud 8x-os sebességgel lemezt pörkölni, nem kétszeres tempóval vergődik az írás egyharmadáig, nem négyszeressel folytatja az adatok lemezre vitelét a folyamat kétharmadáig és nem hatszoros sebességgel fejezi be a tevékenységet.
Természetesen minden jóban van valami rossz. A beépített hangszórók hangminősége finoman fogalmazva is súrolja az elfogadhatatlanság határát. Az érthető, hogy nincsenek mély hangok, de az már kevésbé, hogy a magas hangok megszólaltatása miért nem sikerül. A Realtek ALC 861 HD Audio kompatibilis integrált hangkártya nem igazán remekel még minőségi fejhallgatóval sem. Ráadásul nekem olybá tűnik, hogy a mély hangok kb. 30 Hz környékén vágva vannak, mert még házimozi rendszeren sem az igazi a hangkép. A legnagyobb probléma mégis az, hogy alacsony hangerőn (nem tudom máshogy jellemezni) digitális zaj és torzítás figyelhető meg. Az Acer HD audio kodekje nagyságrendekkel jobb hangminőséget biztosított.
Felfedeztem egy hűtési bugot is. Ha hibernálásból élesztem újra a hordozható számítógépet, akkor a ventillátor folyamatosan pörög alacsony fordulatszámon. Hiába hűl le a CPU 38 fokra, akkor sem áll le, a gép újraindítása sem segít. Csak egy megoldás létezik a probléma orvoslására: meg kell terhelni a rendszert és amikor 57 fokra melegszik a processzor, akkor magasabb fordulatra vált a hűtőventillátor. Ezt követően ha megszűntetjük a terhelést, akkor 51 fokos CPU hőmérsékletnél kikapcsol a ,,szélkerék'' és csak akkor indul újra be rövid időre, ha ismételten 60 fok környékére melegszik a processzor magja. Talán egy BIOS frissítés orvosolja majd az érdekes jelenséget.
Bocsánat a hosszú hozzászólásért.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Nálam is gond nélkül fut a 7.1-es Omega, de amit el akartam érni, hogy a VRAM méretét állíthassam, azt csak Catalyst Control Centerben lehetett megcsinálni, amit egy kis trükközéssel sikerült feltennem, de sajnos nem volt stabil, naponta többször fagyott. Úgyhogy a VRAM marad 128MB. Az Ati meg bekaphatja!!!
-
rYaN-
tag
Látom másnak is gondja van a gyári ati driverrel vagy ccc-vel.
Két megoldás létezik:
1. felteszed az omega drivert
2. felteszed az ati.com-ról leszedett drivert(csak a drivert, a ccc nem kell) + az Ati Tray Tools nevezetü prgt.
Csak drivert úgy tudsz csinálni, hogy leszeded az asztali drivert, majd elindítod az exe-t. Kicsomagolja magát a c:\ATI könyvtárban, ha elkezdődik a telepítés, nyomsz 1 cancelt. Ez után leszeded a DH Mod tool V4-et innen: [link] majd átkonvertálod vele, így notikhoz is jó lesz. Utána megkérdezi, hogy elindítsa-e a telepítőt, nyomsz egy yest vagy okét.
Melesleg nekem a 7.1-nek megfelelő omegával nincs bajom. -
Imy
veterán
Csináltam egy tesztet
------Akksival,CPU fedlappal---Akksi nélkül,CPU fedlappal---Akksival,CPU fedlap nélkül
CPU-------------------48-49 -------------------------------48-49--------------------------------------41-42
Alaplap---------------40-41--------------------------------40-41--------------------------------------40-41
CPU-------------------53-54---------------------------------53-54-------------------------------------44-45
Alaplap---------------40-41---------------------------------40-41---------------------------------------42
CPU-------------------55-60---------------------------------55-60-------------------------------------49-50
Alaplap-----------------41--------------------------------------41-----------------------------------------43
Tapasztalat Nálam (ASUS A3L-5028 1.5GHz CeleronM 370) akkumulátor kivétele után ugyanakkora hőmérsékleten üzemel minden.
Lényegesebb hőmérsékletcsökkenést a CPU fedlap levétele hozott, igaz ebben az esetben az alaplap 1-2 fokkal melegebb, mivel nem ugy áramlik a levegő.
CPU: normál üzem (Skype, MSN)
CPU: internetezés (Skype, MSN, Firefox intenzív használata)
CPU: Intenzív használat (Proci 80-100% közötti leterhelése)
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Imy
veterán
válasz
ekrisztian #524 üzenetére
És pontos típust nem tudsz mondani, az L2500 egy sorozatnak a neve, abbol van jópár fajta.
-
-
ekrisztian
őstag
Sziasztok!
Tudnátok nekem segíteni? Sehol nem találok L2500 Notira leírást, egy ismerősöm szeretne egy ilyet eladni, vélhetőleg nekemde mivel hölgy tulaj csak a power gombot tudja megnézni...persze Lmehetnék én is csak nekem sincs időm meg ha nem felel meg a tudása akkor minek pocsékoljam a benzint..
Előre is köszi mindenkinek a válaszokat!! -
BITBOYS
addikt
x700 mobility-hez milyen driver-t érdemes használni? Az asus oldalán 2005-öst találtam egyedül.
-
-
kp78
addikt
Érdekes dologra lettem figyelmes. Eddig mint korábban írtam, olyan 59-61 fok cpu hőmérséklet mellett üzemelt a gép internetezés, és egyéb nem túl megterhelő dolgokkal.
Most kivettem az akksit belőle, és csak tápról 50-51 fokot mutat az Everest, pedig szinte ugyanazt csinálom, mint eddig. Akksi is ennyire melegszik/melegíti a gépet?
Ventilátor nem megy, ugyanolyan halk, mint eddig, bár egy kis MOHPA-val az imént kísérletezés céljából megkínáltam, és közben bizony párszor pörgött a venti. -
peteraxx
csendes tag
-
elbandi100
csendes tag
válasz
SunBreeze #510 üzenetére
elviekben a wireless kapcsolatot lehet a segítségével irányítani.a tálcára helyez egy kék (wireless,bluetooth) ikont és onnan,na meg az ''FN+F2'' billentyűkombinációval ki- és be lehet kapcsolni!hát kb ennyit sikerült megtudnom róla!és közben valami hasonlót találtam is.igaz az ''csak'' wireless console driver,de szerintem jó lesz,remélem!
-
peteraxx
csendes tag
Van valakinek ötlete, hogy az eredetileh 1.73MHz processzor max miért mindig 1.30MHz-en fut? Még sosem sikerült 1.73Mhz-en futtatni. Hogyan lehet azt elérni?
-
SunBreeze
aktív tag
válasz
elbandi100 #509 üzenetére
az milyen progi?
-
elbandi100
csendes tag
hello!ismét kellene egy kis segítség!elég jól sikerült telepíteni a járulékos dolgokat az A6500U-ra,de valahogy a wireless dologhoz nem találtam sehol a wireless console 2
nevű telepítőt...valaki tudna segíteni,hogy honnan tudnám beszerezni,letölteni?
köszi -
BITBOYS
addikt
Megkérdezném itt is, hátha gyorsabban kapok választ.
Cserélhető a vga egy A6Va notinál, amiben egy x700-as kártya csücsül? x1800-as menne bele, és ha nem hozom el gyorsan a kártyát eladják másnak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo mini laptop suli kezdésre!
- Bomba ár! Asus N551JQ - i7-4710HQ I 8GB I 256GB SSD I GT845M I 15,6" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V330-15IKB: i7-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V130-15IKB: i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP Omen - i5-7300HQ I 8GB I 128SSD + 1TB I GTX1050 I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Huawei Watch GS 3, Újszerű, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus B360M i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650 XT 8GB ZALMAN N4 600W
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Alpine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2978
- Apple iPhone 12 Pro Max /128GB / Gyári független / 12Hó Garancia / 83% aku
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest