Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Kórházi ellátás: kuka vagy finom?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: StarWars: Felismerés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Gadomiklos: Sziasztok! Kezdő vagyok, és nem tudom hol tudom megnézni a privát üzeneteimet.
- WireGuard VPN a mindennapokra
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ekkold
Topikgazda
Még annyit, hogy az ajax tulajdonképpen nem más mint egy javascript-ből indított fájl lekérdezés vagy letöltés. Tulajdonképpen mindenféle könyvtár nélkül sem bonyolult használni.
Meg aztán manapság a websocket talán elegánsabb megoldás, csak ahhoz szerveroldalon kell többlet (websocket szerver, ami amúgy van ESP-re is). -
Jah, ahogy mondod...
A wifi beállításos static-ot néztem, többit nem is tudtam.
Akkor lenne ez jó, ha a privát dns nem írná felül a static wifi beállítást. Akkor itthon lenne fix IP és DNS, ha meg nincsenek itthon, akkor a privát DNS. Ahol dhcp van, ott is a privátot használja, ez így logikus lenne szerintem.Az adguardos is jó, sokat szűr, cloudflare-nak is van több, az 1.1.1.3 a családbarátos verzió. Nálam ez sebességben jobb volt, mint a gugli nyílt, vagy az adguard. Telefonokon nincs (még) beállítva, nem tudom.
De pár hét és megtudom. -
+vargalex
Vannak alapból szűrős DNS szerverek, pár napja ezekkel szórakozok, nekem a Cloudflare a leggyorsabb, 1.1.1.3 (alap malware+family+ads), gugli szervert lekörözi folyamatosan, ping-el tesztelve csak, meg feelingre, de az ugye nem releváns.Legtöbb routeren más lehetőség nincs, mert manuálba kellene felvinni a blacklistet... szánalmasak, h ezt nem oldják meg txt vagy akármi feltölthetőséggel.
+daninet:
AdGuard Home van felrakva, egy brutál listával (ca. 300k bejegyzés tiltott), viszont a mobil eszközök megkerülik néha. Szal a saját dns szerverhez force dns is kell, h minden ezt használja. Nálam még a telenor router is gyanús, mintha a beállítások ellenére is feloldana DNS kéréseket a telenoros szerveren (ami kb. semmit nem szűr, köszi Yettel vagy a franctudja, h mi vagy)...
Wifis android sz@rokkal küzdök, de eeehhh... inkább nézzenek poreszt a kölkök, ennyit nem ér.
Host file-val azért óvatosan, a túl sok bejegyzés lassíthatja a böngészést eleinte (sztem később a cache kompenzál, vagy más, de eleinte fájós pl. laptopon), több 100k bejegyzésnél compressed listát érdemes felrakni.
Adott gépet védi, ezt viszont nem kerüli megsemmi (amennyire tapasztaltam a sok év host block alatt). -
daninet
veterán
-
Janos250
őstag
A kérdéséből ítélve, lehet, az is túl bonyolult.
Lehet, hogy kihagyva a hibakezeléseket, egyszerűen sor olvasássalWEBserverClient.readStringUntil('\n')
beolvasni a tablet böngészőjéből érkező sorokat
például PC Firefox ezt küldi:GET /?t=125 HTTP/1.1
Host: 192.168.0.140
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.3; Win64; x64; rv:109.0) Gecko/20100101 Firefox/109.0
Accept: text/html,application/xhtml+xml,application/xml;q=0.9,image/avif,image/webp,*/*;q=0.8
Accept-Language: hu-HU,hu;q=0.8,en-US;q=0.5,en;q=0.3
Accept-Encoding: gzip, deflateConnection: keep-alive
Upgrade-Insecure-Requests: 1Ha vezérelni akar, akkor ki tudja szedni azt, amit a hívásban
(pl: http://192.168.0.140/?t=125)
odaírt, és megcsinálja, amit akar.
Vagy a lapra gombokat, stb. rak, miegymás.
Lehet, holnap - ha nem jut addig előbbre - írok egy egyszerúbbet. -
Wolfram
aktív tag
Janos250 hozzászólásának az alján: "Ezt használtam fel:
https://randomnerdtutorials.com/esp32-web-server-arduino-ide/"
-
olli
tag
Köszi, működik.
A következő lépés az áram és feszmérő szenzorok csatlakoztatása.
Jelenleg a glcd-re kiírja az adatokat, printeli serialra.
Sd kártyára is megírtam csv-be mentésre, együtt a printseriallal
hibázik.
Csökkenteni kellene a glcd-re kiírás, a serialprint, sd mentés számát, vagy elhagyni valamelyiket? -
JozsBiker
aktív tag
-
Ezt meg csak úgy itt hagyom: https://checkio.org
Nem C, de JS és Python feladatokat kell megoldani, közben rengeteget lehet tanulni.
Javascript és sok más oktató anyag egyébként van a https://hu.khanacademy.org/ oldalon. -
rita7107
aktív tag
Mondjuk azt hogy semmilyen programozási tapasztalatom nincs. Valamikor 30 éve TP-t kezdtek el tanítani a honvédségnél. Sajnos 2 hónap után rájöttek, hogy nincs diplomám (nem a honvédség, hanem a BME), és kitettek a mérnök továbbképzésről.
utána nemsokára meg is szakadt az egész, mert messzire kerültem. -
Janos250
őstag
Tényleg megy anélkül is! :-) :-)
Viszont a feltöltés után kell az RST.
Majd még a beállításokkal tökölődök, mit, hogyan lehet változtani, és mit okoz.
Sok időm elment azzal, hogy mivel semmit nem írt ki Serial.printtel, azt hittem, nem megy a program.
Neked megy a Serial.print?
Ha igen, hogyan csináltad? -
Janos250
őstag
Ebből rendeltem a jobboldalit.
https://www.aliexpress.com/item/1005004751205589.htmlA driver link:
http://www.wch-ic.com/downloads/CH343SER_ZIP.html
A jobboldali USB-t használtam.
-
its_grandpa
tag
Az Espressif IDF oldalán 2 verzió van az S3-ból (C,M) [link]
Az Arduino alaplap kezelőben ,S3Dev, S3 Box, S3 Usb-Otg.
Én a DEV-et próbálnám meg elsőre, gondolom olyan mint a kalmopirin, mindenre jó.Alin 11 félét láttam, mindenféle memória mérettel.
Ja, és a legfontosabb a kódba
#define don't be brick -
ReFleXx
addikt
#include <WiFi.h>#define LED_BUILTIN 2const char* ssid = "ssid";const char* password = "pass";void setup(){Serial.begin(115200);pinMode(LED_BUILTIN, OUTPUT);delay(100);WiFi.persistent(false);Serial.print("Connecting to ");Serial.println(ssid);WiFi.begin(ssid, password);while (WiFi.status() != WL_CONNECTED) {delay(100);}Serial.print("Connection time in milliseconds: ");Serial.println(millis());digitalWrite(LED_BUILTIN, HIGH);delay(1000);digitalWrite(LED_BUILTIN, LOW);delay(1000);Serial.println("Deepsleep...");ESP.deepSleep(10e6);}void loop(){// loop nem lesz}Egy ilyen egyszeru, felcsatlakozik WiFi-re, ha megvan serial-on kiirja hogy mennyi milisec volt neki villant egy LED-et es elmegy 10-secre aludni.
Erdekelne, hogy milyen gyorsan csatlakozik fel, illetve mennyire stabilan tartja ezt az idot minden deepsleep utan mondjuk 10-20 alkalombol.
LED GPIO portja, meg SSID/password majd modositast igenyel majd
-
Közben keresgéltem usb ügyben, és úgy értelmezem a dolgokat, hogy az esp32 s2/s3 képes USB eszközként és USB OTG host-ként is működni (a hátoldali jumpertől függően). Csak azt nem értem, hogy akkor miért van rajta külön USB-UART, ha natívan támogatja az USB-t, mint az Atmega32u4 (Arduino Leonardo, Pro Micro).
-
-
Nem fogalmaztam pontosan, egy kávéfőzőről jön a soros adat D5 és D6-on, de azzal nincs is baj, az működik rendesen minden körülmények között. A timer nem indul csak el és csak akkor, ha töltőről próbálom. Laptopról tökéletes... (Innen van az ötlet és a program, de át kellett dolgozni, mert a timer indításához nem jön az adat, így egy reed relé van rátéve a pumpára és annak a mozgása indítja)
-
Undoroid
őstag
Szia!
Mindkettőből van használható példányom! A uC-t még nem is használtam soha (ki sem csomagoltam még), de nem hinném, hogy össze tudnám hozni velük a (hibátlanul) működő, kiinduló feladatra kitalált összeállítást és kódot!
Viszont érdekes lehet ugyanez az összehuzalozás egy NANO-val! Persze, ha ez lehetséges és nincs további ütközés a környező alkatrészekkel!Próbálok tanulni a már meglévő / elkészített példák alapján, de még NAGYON kezdő vagyok ebben! Keresgélek és ha megvan mindenem egy példához, azt megépítem és próbálom megérteni a kódot! Vagy kérdezek...
-
Janos250
őstag
https://github.com/rpolitex/ArduinoNvs
Az állomás, és a szerver mód mehet egyszerre a megnyitásnál. Az egyik bit az állomás, a másik a szerver.
-
Én használom, szerintem elég klassz. EEPROM-ban tárolja a konfigurációt.
Korábban úgy oldottam meg hogy (VIGYÁZAT komoly túlbonyolított agyf*sz következik):
- Beégettem kódba egy fallback SSID/pw párost
- EEPROM-ból kiolvastam egy megadott helyről egy másik SSID/pw párost
- Ha az EEPROM-ból olvasott AP-ra fel tudtam csatlakozni, akkor ment minden üzemszerűen
- Ha az EEPROM-ból olvasott AP nem létezett, vagy nem tudtam csatlakozni, akkor a fallback-et próbáltam
- Ha a fallback sikerült, akkor egy szerverről lekértem, az ajánlott SSID/pw párost. (Itt be lehet tenni tetszőleges visszafejthető titkosítást, akár már a szerver eléréséhez, akár a kommunkált adatokba is)
- Ha az ajánlott SSID egyezett a jelenleg EEPROM-ban lévővel (amihez ugye nem tudtunk csatlakozni) akkor fentmaradt az ESP a fallback hálózaton, és indulhat az üzemszerű működés
- Ha az ajánlott SSID változott, akkor frissítettem az EEPROM-ot és reboot.Így ha valahova vittem egy ilyen eszközt, akkor a szerveren letároltuk a hozzá tartozó logint, és mobilról hotspottal megadtam neki a fallback hálót amíg inicializált.
-
törölt tag
Nem mondtam, hogy ezt a 3D nyomtatós dolgot választom, csupán egy ötlet volt.
Nagyobb felületű 3D nyomtatott cuccoknál nálam azért erősen látszanak a "szálak".
Emiatt nem biztos, hogy jó ötlet a teljes doboz.ViZion:
Én anno próbáltam már a régi pákahegygyel kiolvasztós dolgot, hogy kevesebb anyagot kelljen reszelni majd. A végeredmény az lett, hogy a műanyag szélek olyan kemények lettek, hogy nem bírtam reszelni őket. Hamarabb végeztem volna, ha körbefurkálom és lereszelem a maradék széleket. -
törölt tag
Aryes, t72killer, its_grandpa, vkp:
Köszönöm a tippeket. Úgy látom mindegyik megoldásnak megvan a maga előnye és hátránya is egyben.Közben felmerült egy ötlet nálam is, bár talán nem a legjobb.
Alapvetően ugye a faragással/olvasztással/reszeléssel az a probléma, hogy nem lesz tökéletesen egyforma a nyílás minden részén. Mi lenne, ha a nyílásba belemenne egy keret, amit 3D nyomtatóval csinálnék meg? Ez egyben tartalmazhatná a csavar helyét a kijelző felfogatásához is.
Mivel vékony keret lenne sok anyag sem kellene és akár még jól is kinézhet egy kis perem a dobozon a kijelző körül. -
Janos250
őstag
Én is a sodrott pártján állok, mert az nem törik. A merev kábel (fali UTP-ből, kidobott régi telefonkábelekből) régen én is próbáltam használni, de letettem róla, mert nagyon nehezen kideríthető alkalomszerű hibákat okozott, amikor a szigetelésen belül eltört, és hol érintkezett, hol nem. Volt többtíz méter leszerelt, 20 eres telefonkábelem, erre szántam. Aztán inkább kidobtam.
-
Amit írtam korábban, h WLED vezérlő digit led mellé raknék mezei RGB ledet. A WLED ezt tudja, de ha külső vezérlést kap, akkor csak az van, se a szegmensek, se más beállítások nem érvényesek. De végül rájöttem, h prismatik-kal hogy lehet kvázi-szegmenseket csinálni.
OK, arduino-t nem kellett programozni, a WLED az kész.
-
Köszönjük, Boldog Karácsonyt a topiklakóknak!

Wolfram, ez mit jelent: "még így nem jött elő hogy gui-ból kelljen kattintgatni"
Nem töltődik be, nem tudsz belépni? Meddig jutsz el ez esetben?
Vagy még ilyennel nem találkoztál? Rengeteg van... Tasmota, WLED, ESPurna, stb... -
And
veterán
("Több eszköz esetén azért nem jelent problémát, mert tudtommal eszközönként kellene egy-egy 4,7k ellenállás (/fixme)."
Nem így van, egyébként magad is leírtad, hogy miért. A komplett busz két vezetékére kell összesen egy-egy felhúzó. Ha minden slave-hez tennénk, azok párhuzamosan kapcsolódnának, és mivel egy időpillanatban csak egy eszköz lehet aktív - hiszen a busz közös, egyszerre csak egyvalaki 'beszélhet' rá az adatvonalra -, annak a buszmeghajtó tranzisztora károsodhatna. Bár utóbbi elég extrém eset, csak rengeteg slave és eleve alacsony egyenkénti felhúzó mellett volna realitása, egyébként is feleslegesen nagyra adódna a felhúzóáram. Az is igaz, hogy az I2C a gyakorlatban viszonylag igénytelen, nem kíván pontos értékű felhúzókat, erre elég széles ellenállástartomány szóba jöhet. De - ahogy arra utaltál - a nagyobb sebességű átvitelhez a uC-k belső portfelhúzója /sokszor 10 kΩ nagyságrend/ általában túl nagy, azokkal a busz jellemzőitől /hossz, vonali kapacitás, slave-ek darabszáma/ függően nem feltétlenül tud kialakulni a megfelelő meredekségű négyszögjel a buszon. Szoftveres I2C-hez, maximum néhányszor 10 kHz-es busz-órajelhez még talán elmegy, de az SSD/SH oled-ek 400 kHz-es buszsebességet tudnak és akad olyan slave is, ami bőven 1 MHz feletti I2C-órajel mellett is képes kommunikálni.) -
törölt tag
Hát nem tudom... Biztosan kellenek ezek a pull-up ellenállások?
And fórumtárs itt éppen azt említi, hogy nem szükséges, mivel ezek gyárilag rajta vannak a kijelzőn, illetve több eszköz esetén jelenthet problémát is.Gyorsan összedobtam a Wemos D1 Mini-t, direktben rákötöttem a kijelző SDA/SCK lábait a D2/D1 lábakra és 3.3V-ról hajtva azonnal működött.

ESP-01 esetében sem használtam felhúzó ellenállásokat. Kellene? Több darab is így üzemel már egy ideje.
-
törölt tag
Más dióda fajta? Vagy az alap koncepció hibás?
ViZion: Ja, két darab AA elemmel elmegy (tapasztalat), de hamar lemerül egy elem 1.3V alá és elméletben ott már gond lehet, miközben az elemben volna még tartalék.
Több elem + step-down megoldja a gondot, de ha jól tippelem nem akarsz egy marha nagy csomagot rákötni a "mütyürre".
Én jelenleg egy ilyet 4db NiMh akku + stepdown-al hajtok csak úgy próbaképpen egy Oled kijelzővel. -
ReFleXx
addikt
ezt a videot lattam mar , de ebben nem volt szo boost converterrol, illetve itt a vegen a dupla AA elemes elmeletnel nem kalkulalt a beeso feszultsegrol.
ennek ellenere elso korben 2X AA elemmel fogom megprobalni es meglatom mennyit bir a padlason a cucc, azt valahogy szivesebben fenn hagyom mint egy lithium akksit
-
törölt tag
Terasz, medence melletti féltető, különálló kisgarázs. Ezek mind fűtött épülettől különálló fűtetlen pontok.
Jelenleg is van egy 4db AA elemmel + stepdown-al üzemelő projectem, ami látszólag elég jól kiszolgál egy mcu-t. Ezért is kérdeztem, mint alternatívát. Hátha az elem megoldás lehet.
A li-ion aksikról olvasva több helyen felvetették, hogy komoly gondot okozhat a hideg, ami töltéskor jön elő.
Igazából kicsit tartok is a li-ion celláktól. Éppen kidobni készülök 12 darabot, mert mélymerülésből (1.8V-2.8V) hoztam vissza őket és a másik csoportban rendesen "rámijesztettek", hogy tüzijáték várható, ha teljesen feltöltöm őket.
Szóval, ezért is aggódom kicsit a hideg miatt is, pontosabban a hidegből behozott, nem megfelelően átmelegedett cella újratöltése miatt. Mert én ugyan kivárom, de mivan, ha más nem. (egy barátom is kapna ezekből)ReFleXx:
Nálam nem lenne RTC a kliensekben, ott elég lenne egy egyszerű counter és NTP alapon kapna az eszköz pontos időt. Viszont én is gondolkodom, hogy miben tároljam az összegyűjtött adatokat. MicroSD (kontakt gond lehet vele kültésren) vagy eeprom, ami igazából nem visel el akármennyi írást tudtommal.
Külső rtc használata egy újabb elemet igényel, aminek a merülését figyelni kellene.
Esetleg valami I2C FRAM jöhetne még számításba. Pontos parmétereket még nem néztem, de ezeknél is van olyan, ami tud sleep módot. Fogyasztásuk gyakorlatilag elenyésző.
Persze minden ötletnek örülök.dew28:
Igen én is úgy tudom, hogy használható hidegben (persze nem -20fok alatt) erősen csökkent teljesítménnyel. Viszont tudtommal leeshet a feszültsége is, ami lehet hibaforrás a cella élettartamát tekintve.onagyi:
Én a RasPI-re tennék egy Nginx + Php + MariaDB kombót. Ezután csak egy API kell Php-ban amit a kliensek a paramétereikkel hívogatnak. fontos, hogy az adabázis felé így egyetlen kapcsolatod van. A kliensek nem tudják az adatbázis user/jelszó kombinációját, ami külön szempont ha nem SSL-el tikosított protokolt használsz. -
t72killer
titán
"Milyen helyiség az, amiben 0 fok alatti hőmérséklet van?
"Pont a kerti hőmérő-projekt miatt vacilláltam, h szerezzek-e külön LiFePO4 16340-eseket erre a célra, de mivel a normál, harmadannyiba kerülő Li ion -20-ig meríthető, maradok a mezei "óccó"lítiumnál. Főleg, hogy a 3.2V-os alapfeszt csak egy töltőm tudná értelmezni, 99.9%, hogy a berendelt táp-foglalat sem. Szülőfalumban téli méricskéléshez (-31 rémlik még gyerekkorból) rákötném egy csutkára töltött ólomakksira.
-
onagyi
csendes tag
Jelenleg egy PC-n (Win 10) fut egy általam írt karakteres TCP server (C##) egy ACCESS adatbázisba lepakolja a kapott adatokat. A kliensek jelenleg D1 Mini adatgyűjtők (hőmérséklet, páratartalom mérése), amik a TCP serverrel kommunikálnak és küldik az adatokat (10 percenként). Ez működik.
Gondoltam, ha lehetne ESP32-ről közvetlenül írni egy MYSQL/MARIA DB-be, akkor az adatbázis lehetne egy Raspberry-n és nem lenne szükség a PC-re és a TCP serverre.Üdv: Nagy István
-
törölt tag
Tehát ha jól értem, akkor 2db cella egy balanszos BMS-re mehet (hogy tölteni is tudjam) és a stepdown-t igazából lecserélhetem egy LD1117V-33 (vagy SMD esetén LD1117S-33) stb IC-re? Az IC 950mA-t tud, bőven van tartalék.
Vagy inkább az energiatakarékosság jegyében kapcsolóüzemű legyen? -
törölt tag
Csináltam egy mérést, miszerint majdnem 50mA környékére is beesik az áramfelvétel. Elképzelhető lenne, hogy a túl alacsony felvétel miatt kapcsol ki?
Van egy 5V->3.3V step-down is. Lehet az is bekavar?
Csak próbából (hirtelen más fogyasztó nem akadt a kezembe) egy 12V-os pc ventit rákötöttem. Az el is indult 5.1V-al (ennyi a hivatalos kimenet, én 5.12V-ot mérek) és induláskor pár másodpercig 80-100mA az áramfelvétel, de aztán beáll 60mA környékére.
Azzal stabilan tartja magát és nem kapcsol ki. [kép]Mindkettőt a step-down után kötve, ~3.2V-al hajtva (venti is forog kézzel elindítva), szintén nem kapcsol ki.
Arra gondoltam, hogy talán a step-down-nak is van valami alsó áramlimitje, de aztán elvetettem, mert pc usb-ről vagy telefon töltőről 5V-al megtáplálva nincs gond vele.
Van esetleg ötleted, hogy mit tehetnék a stabilitás érdekében? Tényleg szükséges lehet egy plusz fogyasztó?
-
törölt tag
Nos, próbálgattam kicsit a powerbank adaptert, de valami nincs rendben. [így néz ki]
Azt játssza, hogy amikor elindul a "kütyüm" (esp-01s + 0.96 oled + aht20 szenzor) akkor bekapcsol a powerbank, ezt vizuálisan egy piros led is jelzi, majd pár másodperc után kikapcsol és leáll a "kütyü". Majd kezdődik elöről az egész folyamat. Van, hogy még a netkapcsolatig sem jut el. Alkalmanként 20-30 másodpercet is üzemel, szépen mutatja a szenzor értékeit aztán ugyancsak lekapcsol.
Nem értem a dolgot, hol csúszhat ennyire félre valami. Elméletileg 800mA-t folyamatos üzemben tudnia kellene. Ugyan nem mértem (majd megteszem), de szinte biztosan nem lépheti ezt túl. -
t72killer
titán
-
t72killer
titán
váá, összekavartam a témát a kollégához beköltözött méhkas problematikájával
. Asszem elmegyek főzök egy teát
#18488: egy Nano és egy NEO-M8N. De idővel befigyel még wifis hőmérőprojekt is.
-
törölt tag
Kipróbáltam az USB powerbank adaptert. Hááát... nem pontosan olyan, mint gondoltam.
Kapott egy 1000mAh/3.7V fólia akkut. Az akku vezetékein 4.18V mérhető. Kicsit soknak érzem, de ennyire töltötte fel az eszköz, amiben eredetileg volt.
Viszont az USB kimeneteten nem 5V van, hanem 4.13V. Vagyis feszültség emelést nem csinál az adapter. Ez akkor lesz mégnagyobb gond, amikor az akku merülni kezd.A microUSB-ről megtáplálva a kimeneten megjelenik az 5V, egy led világítani kezd, az akku vezetékén továbbra is 4.18V mérhető. Nem tudom eldönteni, hogy tölti vagy nem, mert szerintem túl van most töltve és a feszültség nem változott usb táplálás esetén sem az akku érintkezőin, szóval sanszos, hogy nem vagy pont 4.18V-al teszi.
Viszont a kimeneten folyamatosan van feszültség csak ugye nem állandó.
-
törölt tag
Köszönöm, akkor ki is próbálom.
A Blue Pill-hez próbából a VBat és az elem közé beraktam egy schottky diódát. Ezzel ugyan most nem világít a led, de lehet, hogy nem oldotta meg igazából a problémát csak annyira alacsonyra esett vele a feszültség, hogy már épp nem éri el a led feszültségét.
-
törölt tag
Két féle STM32-t használok.
1. "Blue Pill" STM32F108C8T6 (erről van most éppen szó)
2. "Black Pill" STM32F401CCU6A "Blue Pill" kivéve minden áramkörből, az usb-n táplálva a VBAT és a GND között ~1.36V-ot mutat. A "Black Pill" ugyanígy mérve 0.45V-ot.
Nem tudom miért van ez Blue Pill esetében, de gondolom ez okoz akkora potenciál különbséget, amiért a led világít. Láthatóan a Black Pill esetében is megvan ez gyengébben, de ott nem látható már a led VBAT-ot táplálva.Az USB-s powerbank modulhoz:
Akkor ha jól értem mehet rá a B+ / B- padokra az akku és próbálhatom letesztelni, hogy töltés+táp működik-e egyidőben? Más teendő nincs ezzel, igaz? -
törölt tag
Kapcsolási rajzot csak ilyet találtam sajnos: [kép]
Ezen annyi látszik, hogy a power led a 3.3V és a GND között van egy ellenállás társaságában.
Akkor úgy kérdezem, hogy jelenthet ez valamiféle problémát, hogy kikapcsolt állapotban a VBAT és GND-re küldött 3V miatt világít a LED?
Vagy ennyiből még nem lehet ezt meghatározni? -
törölt tag
A diódát az elem és 100nF kondi közé volna érdemes tenni vagy már a kondenzátor után?
Valahol (már nem találom hol) olyat olvastam, hogy érdemes volna a VBat-ot 3.3V-al táplálni bekapcsolt állapotban.
Ha teszek is diódát az elemre, akkor sem értem miért világít gyengén a power led, amikor a vbat-ról jön csak esetemben most 2.8V. -
t72killer
titán
. közben nézegettem a play store visszajelzéseket, katasztrofális - kimarad.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bontatlan Google Pixel 10, 12GB ram 256GB rom frost/lila
- -ÚJ,2 ÉV GAR- DDR5 GAMER PC: RYZEN 7 8700F/9700X/9800X3D +RX 6600/6700XT +16-64GB DDR5! SZÁMLA!
- Samsung Galaxy Z Flip 7 12/512GB 2028.09.14-ig gari
- Gitárerősítő Boss Katana 50
- Alienware AW3423DW QD-OLED monitor - 2028. 01. 24-ig tartó ALZA jótállás
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3580, 100% Akkumulátor
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Dell XPS 13 9310 i7-1185G7 16GB 512GB 13" FHD+ 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Phone 9 Pro 16GB/512GB telefon garanciával hibátlan működéssel
- ŐSZI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
A wifi beállításos static-ot néztem, többit nem is tudtam.
De pár hét és megtudom.
:

Viszont érdekes lehet ugyanez az összehuzalozás egy NANO-val! Persze, ha ez lehetséges és nincs további ütközés a környező alkatrészekkel!

"

ekkold