- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Argos: Szeretem az ecetfát
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
onagyi
csendes tag
Jelenleg egy PC-n (Win 10) fut egy általam írt karakteres TCP server (C##) egy ACCESS adatbázisba lepakolja a kapott adatokat. A kliensek jelenleg D1 Mini adatgyűjtők (hőmérséklet, páratartalom mérése), amik a TCP serverrel kommunikálnak és küldik az adatokat (10 percenként). Ez működik.
Gondoltam, ha lehetne ESP32-ről közvetlenül írni egy MYSQL/MARIA DB-be, akkor az adatbázis lehetne egy Raspberry-n és nem lenne szükség a PC-re és a TCP serverre.Üdv: Nagy István
-
onagyi
csendes tag
Találtam ESP32-höz Maria DB közvetlen kapcsolati libraryt. Sajnos a minta példák sem működnek.
Próbálkozott már vele valaki?
Nagyon megköszönnék egy működő kódot.Üdv
agy István
-
onagyi
csendes tag
válasz
kesztió #14510 üzenetére
Szia!
Ha az ESPNOW-t használod nem kell feljelentkezni a routerre, tehát ha altatod azután sem kell. Igaz így azESP32-k egymással kommunikálnak MAC cím alapján, router nélkül.
Minden "kapcsolód" elküldi az adatait egy központi ESP32-nek, ami aztán tovább feldolgozza.
https://randomnerdtutorials.com-on találsz hozzá mintapéldákat is.
Nagy István
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- BESZÁMÍTÁS! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest