Hirdetés
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
- GoodSpeed: Egy bihari a Hajdúságban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- GoodSpeed: Pillangóhatás: F billentyű meghibásodása -új gamer számítógépasztal
- gerner1
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
softguner
csendes tag
Sosem csináltam még ilyet, mert nekem nincs rá szükségem. De azt tudom, hogy egy ilyen kis kütyü részben vízálló, és ha az ember épít köré házat, akkor tökéletes a szélsebesség mérésére is.
Az elv ahogy működik, az az, hogy a mérőszenzor egyik végén egy led van a másik végén pedig egy LDR. A szenzor két foga között kell rögzíteni a lézervágott kör alakú lapunkat ami 1.8 fokonként van kivágva. Ezt egy sima csapágyhoz kell erősíteni, és a tengely folytatásának kell lenni a szélkeréknek ami ugye a lapunkat körbe fogja forgatni a csapágyon tengelyestül.
Ha a szélkerék körbefordul egyszer akkor 100 impulzust kell mérnünk. Minél gyorsabban fordul körbe, annál nagyobb a szélsebesség. Az erre vonatkozó aránypárral nem vagyok tisztában, de biztos fellelhető a neten. Ennek a kivitelezése maszekban szerintem maximum 3000 Ft. Egy cuki kis lapátos szélsebesség mérő pedig 14 ezertől indul még külföldről is. Ezeket a modulokat az RC autók sebességmérésére használják. Nem mondom azt hogy betonbiztos pontossággal dolgoznak, de egész pontosak. Hajóra nem tudom, hogy felraknám-e de egy kinti LOW Budget szélsebességmérőt csinálnék belőle.
Ha a szél irányára vagyunk kíváncsiak, akkor hasonló a történet, csak itt egy digitális iránytűt kell belerakni egy áramvonalas lapátos testbe, amit egy csapágyas tengelyre erősítünk.
Szélsebesség és irány mérése maximum 5-6 ezerből megoldható így. Bár azért hagy tegyem hozzá, hogy ez nem lesz soha olyan pontos mint egy erre a célra 10x-es áron gyártott eszköz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mobvoi TicWatch Pro 3 - Wearzióproblémák
- Battlefield 6
- Vége egy korszaknak: PlayStatonre is jön a Halo: Campaign Evolved
- Tőzsde és gazdaság
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Linux kezdőknek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Nikon DSLR topik
- További aktív témák...
- iPhone 12 Pro 128GB gyári független új akku fizikai dual SIM!!!
- Samyang AF 85mm f/1.4 FE II objektív Sony E
- Eladó egy igazi ritkaság Dell UltraSharp 32" 8K Monitor - UP3218K
- eladó Dell U4320Q Monitor 42.5 " 3840 x 2160 (4K UHD)
- Új Bontatlan Lenovo ThinkPad P16v Gen2 Mobil Munkaállomás -50% Ultra 7 165H 32/1TB RTX 2000 8GB 30Hó
- BESZÁMÍTÁS! MSI B760 i5 13400 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4070 12GB ÚJ Zalman T4 Plus FSP 650W
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 2 - i7-11850H 32GB 1000GB Nvidia RTX A4000 8GB 1 év gar.
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3624
- Apple iPhone 11 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
ekkold