Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Hix2500

csendes tag

válasz Peter65 #1785 üzenetére

Szia!

Nem más gyártmány, direkt Sapphire kártyákról kerestem képet. Ha viszont úgy van ahogy mondod, akkor ezt jól megszívtam. Pont az volt a terv, hogy automatikus fordulatszám-szabályzással működjön. Van bármilyen lehetőségem ilyen esetben? Most max fordulaton megy, de így azért már lehet hallani. Meg felesleges is, mert 30-35 fokos a kártya.
    A második képet meg tudod nézni, ha a linket bemásolod a böngésződbe.
    Mivel eddig csak Te válaszoltál, ezért nem jutottam semmire, legfeljebb arra, hogy jobban kellett volna tájékozódnom :(

Szóval szvsz a gyári hűtés hangos. És még valami centrírozásos baja is lehetett, mert periodikusan rezgette meg az egész gépházat, szóval baromi idegesítő volt. Ráadásul még kéken is világított, az ilyenektől meg hülyét kapok :)

Még egy kérdés: Semmilyen lehetőségem nincs arra, hogy akár egy másik ventilátorral de a kártyán lévő csatlakozást használjam? Hogy hívják az ilyen ventiket?

• Laci4

senior tag

válasz Peter65 #1785 üzenetére

csak halkan jegyzem meg, a pwm-es ventit is lehet használni "síma" feszültség vezérléses csatin..a pwm láb nincs bekötve és csókolom..

Az más kérdés, hogy a videókártya hogy szabályozza.. de pl alaplapon, vagy vezérlővel lehet szabályozni a pwm-es ventiket is... ;)

3: Y "aquás" átalakító-- részben lenne megoldás, ha a videókarin szabványos méretű 3 tüs van, akkor elvileg ezt rá tudja tenni, és mivel a tüskéken nincs oldalt tartás ha jól láttam, a 4 tüs pwm-es csatit rá tudja úgy rakni, hogy a pwm szál lelógjon...

Csak meg kell nézni, hogy a sychte venti casti kiosztása úgy van-e mint a gyári hűtőé.. ( - + és a fordulatszám jel..)

Viszont a második ágat ez esetben vagy le kell vágni, vagy leszigetelni, nehogy valamihez hozzáérjenek a tüskék..

No meg még mindig kérdéses lenne,hogy hogy vezérli a kártya ezt a ventit..

Egyébként ez a venti full fordulaton nagyon hangos neked? ha nem, akkor be lehetne kötni 12voltra, aztán hagy szóljon.. vagy valami kis szabályzót kötni rá..

Megvan már a venti egyébként, vagy csak tervezed? lehet kapni szabályzós ventit is sycthe-ből.. nem vészes áron...

Egyébként meg esetleg benézhetsz a léghűtés topikba is... ott nagyobb az élet ;)

Új hozzászólás Aktív témák