Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2039) daninet válasza mrarchitect (#2037) üzenetére


daninet
veterán

a másodikra válaszolok, az Artlantis 5 médiakezelésétől amennyire csak lehet elhatárolom magam, mert elbacott egy rendszer lett az előző verziók egyszerűségéhez képest.

A géped tartalmaz X mennyiségű fizikai memóriát, ha megnyomod a ctrl+shift+esc gombokat akkor a teljesítmény fülön írja is (fizikai összes).
Ebből a windows és a különféle programok felhasználnak egy jóadagot, marad belőle a szabad. A szabad rész a programok átmeneti memóriája. Mivel a RAM egy nagyon gyors adattároló gyorsan ír és olvas belőle a gép a legtöbb művelet ami nem kerül mentésre itt tárolódik el és innen hajtódik végre. Ennek a párja a virtuális memória vagy lapozófájl, ez a merevlemezre kerül mentésre. De ez lassabb, kevesebbet használják a programok.
A szabad memória az éppen felhasználható mennyiség. Az esetek többségében az embereknek lényegtelen, viszont CAD-es rajzolás, modellezés közben könnyen el lehet szállni, és az aktuális modell annyi memóriát igényelne, hogy a géped nem tudja kiszolgálni. Ilyenkor írja ki a windows, hogy Zárjon be programokat :)
Ha elfogyott a memória, a programok általában nem tudják végrehajtani a feladatot és összeomlanak. Az AC is sajnos :( mostanában ezt sokszor tapasztaltam, hétfőn megyek a pc boltba ramot venni :) 8 giga nekem elég szűkös, két nyitott CAD-el, böngészővel (4-5 nyitott lap) egyidejűleg, könnyen meg lehet ugrani.

Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.