Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#12101) DeFranco válasza jansky1 (#12100) üzenetére


DeFranco
nagyúr

hát erre nem tudok érdemben mit mondani, nem hallottam még ilyenről és van egy laikus magánvéleményem magáról erről a kérdésről meg arról is hogy mennyire megoszlanak háziorvosok véleményei egy-egy témában, de egy döntést nyilván nem erre kell alapozni.

én beadatnám mind a kettőt és fenntartanám x év múlva amikor reálisan kell egy emlékeztető oltás (ezt ugye nem tudják még biztosan, hogy mikor kellene) sőt mi ezt is csináltuk.

az a gond, hogy ez az oltás még nagyon új, nagyon ismeretlen és mindenki mond mindenfélét.

(#12102) jazzkifli


jazzkifli
tag

Sziasztok!

Régóta olvasom a topikot, mert van egy közel 4 éves kislányunk akivel minden okés :DDD
Szeptember-október körül jön a kistesó és szeretnénk ezúttal egy olyan babakocsit beszerezni aminek a hordozóját az autóba egy mozdulattal (Isofix elõny) ki/be lehet rámolni.
Van esetleg valakinek tapasztalata, mit érdemes keresni/kerülni?

Elõre is köszi :R

Aláírás

(#12103) DeFranco válasza jazzkifli (#12102) üzenetére


DeFranco
nagyúr

sok hordozónak van bázistalpa, ez hasonló mint az isofix csak használtan pár ezres és nincs 20k-s felára mint egy isofixes hordozónak.

nekünk graco babakocsink volt, annak a hordozójához is volt ilyen bázistalp.

(#12104) davenport válasza jazzkifli (#12102) üzenetére


davenport
aktív tag

Mi is a második gyereknél láttuk be hogy jó dolog a travel systems, mondjuk én annyit nehezítettem rajta, hogy már megvolt a hordozó (Recaro) és az isofix talp. Ez pedig elég kevés babakocsival kompatibilis, így abból egy TFK Buggster Air lett.

Nem rossz a kocsi, mert könnyű, mozgékony, és jól pakolható, de ha nulláról vásárolnék, akkor azért nem venném meg, mert ahhoz hogy a hordozó/mózes felmenjen a vázra, a sportrészt teljesen le kell szedni. (+ a mózeshez és a hordozóhoz is külön-külön adapter kell).

Nézz körül a jófogáson, mert a komplett szettek kb. féláron mennek a bolti árhoz képest, és a sok kicsi biszbasz is megvan általában. (szúnyogháló, nyári huzat stb.)

[ Szerkesztve ]

No money, no honey.

(#12105) jazzkifli válasza DeFranco (#12103) üzenetére


jazzkifli
tag

Tehat akkor elvileg eleg lenne olyan babakocsit+hordozot keresni ami bazistalpas?
A bazistalp siman az auto biztonsagi ovevel rogzitheto?

Aláírás

(#12106) DeFranco válasza jazzkifli (#12105) üzenetére


DeFranco
nagyúr

igen, kb. egy dokkoló.

nézz róla youtube videót, egyből világos lesz.

(#12107) mtade válasza jazzkifli (#12102) üzenetére


mtade
aktív tag

Így kell megtudjam? :)
Gratula! Nekünk is Graco travelsystem van, szerintem tutijó a bázistalpa.

Thinking is the hardest work there is, which is probably the reason why so few engage in it. // Henry Ford

(#12108) Jofi81 válasza szakalistvan (#11916) üzenetére


Jofi81
őstag

Én is készítettem egyet a kislányom első születésnapjára:

(#12109) DeFranco válasza Jofi81 (#12108) üzenetére


DeFranco
nagyúr

szuper lett nagyon :)

(#12110) jazzkifli válasza mtade (#12107) üzenetére


jazzkifli
tag

Oooooo izee, hat akkor majd nemsokara felhivlak aztan elmondom szoban is :B

Aláírás

(#12111) jazzkifli válasza Jofi81 (#12108) üzenetére


jazzkifli
tag

Nagyon penge, grat!!! :R

Aláírás

(#12112) tildy válasza davenport (#12104) üzenetére


tildy
nagyúr

Azért a legtöbb hordozó ( pl cybex és maxi cosi vagy izi go) ugyanazt az adaptert használja , és ezeknek nem rossz a tesztjük sem. Én meg mindig úgy vagyok vele, totál felesleges a travel system. Külön a babakocsi külön egy jó autós hordozó és csókolom .

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#12113) davenport válasza tildy (#12112) üzenetére


davenport
aktív tag

Az elsőnél még mi elvoltunk, de a második gyereknél már jól jött, hogy nem kellett tökölni az átpakolással a hordozóból a kocsiba.

[ Szerkesztve ]

No money, no honey.

(#12114) tildy válasza davenport (#12113) üzenetére


tildy
nagyúr

Hat mint írtam, nálunk nem travel system volt, hanem külön hordozó és babakocsi, csak kipattantitottuk a hordozót a babakocsibol, és be a kocsiba. Adapteren volt a babakocsin, maxi cosi ülés. Szerencsére sok ülés használja ezt az adaptert. Teljesen felesleges lett volna komplett travel szettet venni, amiben ki tudja milyen ülés van.Meg egyszerubb lett volna ha talp is van az autóban.

[ Szerkesztve ]

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#12115) davenport válasza tildy (#12114) üzenetére


davenport
aktív tag

Az én olvasatomban akkor egyről beszélünk, a travel systemnek nem kell egy márkára korlátozódnia, mi is adapterrel oldottuk meg, két külön gyártóval. Gyakorlatilag az adapterrel válik travel system rendszerűvé. A lényeg az, hogy a hordozót valamilyen módon rá tudd hegeszteni a kocsira, (és ha igény van rá, akkor a mózest is).

No money, no honey.

(#12116) davenport


davenport
aktív tag

Amikor a kicsitől elkapott fosos-hányós nyavalya miatt nem jutok el a ma esti Kraftwerk koncertre, és a nagy azzal kezdi ez esti fürdetést, hogy felrúgja a teli bilit a szőnyegre, akkor gondolom azt végig, hogy mi jöhet még ma este.

[ Szerkesztve ]

No money, no honey.

(#12117) tildy válasza davenport (#12115) üzenetére


tildy
nagyúr

Ahh igy igen igen, lehet. En arra ertem a travel systemet , amikor midnent egyben veszel meg. sportulest, mozes, meg az autosulest, es egy csomagban adjak.
De igy, ahogy irod, egyrol beszelunk. Mi kulon babakocsit vettunk, plusz olyan adaptert, amia legtobb autosulest tudja fogadni.

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#12118) albiosz


albiosz
őstag

Sziasztok!

Autósülés még mindig. Fél éve őrlődünk csak. :D 10 hónapos a gyermek, 9-10 kg körül van, már ül. 9-18 kg-s ülés mellett döntöttünk, ennyi fix csak. Jó lenne isofixes, de ha szökőévente isofix nélküli autóba kerül, akkor jó lenne, ha övvel is rögzíthető lenne.

Ma megvolt a próba pajzs vs. nem pajzs témában. Őszintén meg vagyok lepve. Fel voltam készülve, hogy sikítani fog a pajzsosban. Valamelyik Pallas fix (2 vagy M) került először a szemünk elé, ez ugye 9-36, beleült a kiscsaj mosolygott, nem akarta lehámozni a pajzsot, tök jól elvolt. Utána átült egy Juno 2-fixbe, ez már 9-18, szintén mosoly, ugyanúgy elvolt.

Utána adtunk az öves érzésnek is. Römer Duo plust [link] próbáltunk, nem tudom mi volt a gyerekkel, de ebben is ugyanolyan mosolygós volt. :D Totál büszke voltam rá most is, csinálta a show-t az eladóknak, vigyorgott, dumált mindenkinek, pedig volt 1-2 üvöltő vetélytárs a helyszínen, de szociális sírás se volt.

Szimpatikus a Cybex, feleségemnek még inkább. Pedig ő képek, videók alapján szkeptikusabb volt nálam a próba előtt, de őt kilóra megvette. Engem azért nem. Kifogtunk egy szimpatikus eladót. Nem akarta ránk sózni egyiket se, pedig szinte a duplájába kerül a Römer. Jókat mondott a Cybexről is.

Cybex aggályok, kérdések pajzsos tulajokhoz:
1. A fő kérdés. Izzadós a gyermek, nagyon. Ezt tőlem örökölte csórikám. A pajzsos érthető okokból jóval melegebb, mint egy öves. Klíma van, de mennyire élhetőek ezek nyáron?
2. Nekem a helyszínen nem tűnt fel, hogy ez a Juno 2-fix kevésbé lenne dönthető, mint mondjuk a Römer. De valami facebook csoportban (...) azt írják az anyukák, hogy szerintük kevésbé dönthető. Tudnak jókat aludni a kis huncutok a pajzsos készülékekben?
3. Egészen úgy tűnt, hogy a keze szépen használható a pajzs ellenére. Tudnak hosszú távon is gond nélkül matatni játékokkal, inni stb.?
4. Állítólag ezekhez hosszú biztonsági öv kell. Mindenkinek sikerült bekötni a járműbe?

Römerről igazából túl sok kérdés nincs, ez egy kiszámítható öves ülésnek tűnik, ami jól szerepelt teszteken is, de valahogy maga a biztonság faktor alapján talán a pajzsos meggyőzőbb volt a helyszínen is. Nyaktörés kevésbé valószínű ugye.

Lényeg a lényeg nem vagyunk most se sokkal okosabbak, aludni kell rá 1-2-t. Nekünk kell dönteni persze, de minden vélemény jól jön!

(#12119) Gergőke88 válasza albiosz (#12118) üzenetére


Gergőke88
addikt

Mi is végig jártuk ezt az utat, és a pajzsos dolgot elvetettuk mert nagyon lutri. Lehet, hogy most jól érzi magát benne, de egy hosszabb úton is rendben lesz?
Mi végül a Peg perego mellett döntöttünk, isofix+övvel is be köthető ha úgy adódik.
[link]

(#12120) Goose-T válasza albiosz (#12118) üzenetére


Goose-T
veterán

Mi Juno 2-Fixet használtunk a Focusban, nekünk bevált. A kistesónál a mai napig azt használjuk. Arra számítások, hogy olyan másfél-két éves koráig lehet nehezen fogja tűrni a hosszú utakat, ott kell lenni vele hátul, de utána jobb lesz.

Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar

(#12121) DNReNTi


DNReNTi
őstag

Sziasztok
Mertunk lazat hagyomanyos modszerrel, popsiban, es a Microlife homerovel. A hagyomanyos 36.7 fok (mar kivonva a 0.5) a Microlife homlokon 37.6, akkor most mi van? Fura mert rajtam is 37.5-ot mer, pedig semmi bajom. Rossz helyen merek vele? Homlok kozepen neztem.

but without you, my life is incomplete, my days are absolutely gray

(#12122) tildy válasza albiosz (#12118) üzenetére


tildy
nagyúr

Nekünk pallas 2 van, szereti . Mondjuk az ovesbol rendszeresen kibújt, itt meg lehet a pajzson autózni:)

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#12123) Real_Necro válasza DNReNTi (#12121) üzenetére


Real_Necro
veterán

Több mérés ezt adja?

„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

(#12124) DNReNTi válasza Real_Necro (#12123) üzenetére


DNReNTi
őstag

Aha, kiprobaltam tobbszor, magamon is. A Microlife mindig "jelentosen", ~0.8 fokkal tobbet mer.

but without you, my life is incomplete, my days are absolutely gray

(#12125) Real_Necro válasza DNReNTi (#12124) üzenetére


Real_Necro
veterán

Érdekes. Én akkor észleltem magasabb értéket, mikor a homlok szélénél kb oldalról mértem. Érdemes azért még másik hőmérővel is összevetni, mi van akkor, ha a másik mér állandóan kevesebbet?

„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

(#12126) DeFranco válasza DNReNTi (#12124) üzenetére


DeFranco
nagyúr

ezért nem vettünk ilyen varázshőmérőt, egyet vettünk próbára de vissza is vittük mert minden volt csak pontos nem.

akartam írni értekezést erről meg arról, hogy egyáltalán maga a felületi mérés mint koncepció mennyire megbízhatatlan (mindenhol a maghő a referenciaérték azt meg végbélben és nyelv alatt mérsz legjobb közelítéssel, elfogadható még hón alatt, homlokon, könyökön szempillán tarkón stb. nem, mert ezek hőmérsékletét rengeteg dolog befolyásolhatja, ami miatt megbízhatatlan mértékben és megbízhatatlan irányban térnek el a maghőtől) de aztán elengedtem mert mindig én pofázok.

szóval mi maradtunk a sima lázmérőnél.

(#12127) B-L-A-C-K válasza albiosz (#12118) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

Én is sokat gondolkoztam mi legyen, végül úgy hogy egyet se próbáltunk ki, használtan találtam egy olyat amit linkeltél patika állapotban bolti ár feléért. Megvettem is vettem pár hónapja, imádja a gyerek, ilyen 2 órás utakra szoktunk menni vidékre, és szinte végig alszik benne, és 0 hiszti. Mondjuk ez gyerek függő...

[ Szerkesztve ]

(#12128) davenport válasza albiosz (#12118) üzenetére


davenport
aktív tag

+ 1 a Römerhez, egy nyári huzat viszont ahhoz sem árt, mert nyáron abba is szépen bele tudnak izzadni.

[ Szerkesztve ]

No money, no honey.

(#12129) DNReNTi válasza Real_Necro (#12125) üzenetére


DNReNTi
őstag

Hat ha a masik lazmero mer kevesebbet, akkor nekem is hoemelkedesem van. De azt nem hiszem. :)

but without you, my life is incomplete, my days are absolutely gray

(#12130) Real_Necro válasza DNReNTi (#12129) üzenetére


Real_Necro
veterán

Ez esetben lehet kifogtál egy hibásat?
Mondjuk nehezen hinném. Esetleg elemcsere?
A maghőről a véleményem csak annyi, hogy nem laborpatkányt nevelünk kőkorszaki eszközökkel. Ma már vannak precízebb eszközök is, ezért sem lehet pl egy 5000Ftos infrást a komolyabbhoz hasonlítani. Gondolom ma már senki sem higanyost dug a gyerek fenekébe vagy szájába, pedig ott sem olvastál labor pontosságot, mint ahogy az 1 meg 3 perces digitálisak sem tökéletesek, de nem akarok vitát nyitni, mindenki ott mér és azzal, amivel szeretne. Nekünk ez praktikusnak tűnt, évek óta használjuk megelégedéssel és nem kell álmából felzavarnunk egy fenékmolesztálással a gyerkőcöt. ;)

„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

(#12131) DeFranco válasza Real_Necro (#12130) üzenetére


DeFranco
nagyúr

nyugodtan címezheted nekem is, én nem fogok megsértődni ;)

egyébként csak egy full praktikus kérdés: miért ébresztgetnéd a gyereket a lázmérés miatt? ha alszik akkor pont azt csinálja ami a dolga minek mérni a lázát? ha mérsz nála egy x lázat felébreszted? x=? ?

mer' nálunk is volt már lázas a gyerek, keményen magas láza is volt, de nem mentünk át méregetni éjszaka mert minek, max rátettük a homlokára a kezünket és éreztük, hogy mennyire meleg, ha vészesen meleg lett volna azt így is kiszúrjuk.

értsd jól, azzal mérsz lázat amivel akarsz még csak le sem szóltam a gyakorlatodat az viszont engedtessék már meg hogy általánosságban leírjam a véleményemet (sőt ezek kb. tények voltak egyébként). most viszont ettől függetlenül egy módszertani kérdést tettem fel mert tényleg érdekel. :)

(#12132) Real_Necro válasza DeFranco (#12131) üzenetére


Real_Necro
veterán

Egy szóval: igen.

Ha lázas a gyerek, felébresztem, főleg ha kritikusan magas. Precízségről beszélsz és egy feltehetően magas láznál a kezedre hagyatkozol amikor pl 39 és 40 fok között igen nagy a különbség és kézzel biztosan nem fogsz tudni megállapítani 1 fok hömérsékletkülönbséget?
A lázcsillapító hatását figyelni ajánlott, van e hatása. Feleségem már került kórházba 42 fokos lázzal... anyósom gyerekkorában olyan fertözést kapott, ami 43 fokos lázat okozott, majdnem bele halt, de fél szemére vak maradt.
Szóval ha lázas valamelyik gyerköc, mi nem alszunk, hanem váltásban óránként mérjük a testhöjét és felváltva alszunk. Ha kell, beavatkozunk... volt már, hogy hűtőfürdőzni kellett nagyobbikat, amíg elkezdett hatni a nurofen.

Szerk.:
A "le sem szoltam a gyakorlatot" meg a varázshömérös megjegyzéssel már alapból nem állja meg a helyét. Ez egy validált eszköz... amit pl gyerekkorházak is használnak.

[ Szerkesztve ]

„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

(#12133) DeFranco válasza Real_Necro (#12132) üzenetére


DeFranco
nagyúr

köszönöm az információt

azzal meg hogy ennyire felszívtad magad nem tudok és nem is akarok mit kezdeni. alapból nem tudok (és nem is akarok) mit kezdeni azokkal akik nem viselik az egyet nem értést. szerintem az nem visz előre, ha egymás hátát lapogatjuk hogy igen öcsém kurva jó fej vagy azzal nem tanul senki semmit. de el tudom fogadni ezt a helyzetet. csak többet vártam, ennyi.

[ Szerkesztve ]

(#12134) Real_Necro válasza DeFranco (#12133) üzenetére


Real_Necro
veterán

Nem tudom milyen alapon méregetsz másokat, te dolgod. Hogy tölem mit vársz, nem igazán érdekel.
Az, hogy leszólsz egy olyan eszközt, amiről a leirtak alapján semmi tapasztalatod nincs, már mond valamit. Kipróbáltál "egyet", de nem ez volt. Mondhatnám én is, hogy vártam volna egy komolyabb levezetést, de nem jött. Akkor most hol van a szakmaiasság?

„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

(#12135) DeFranco válasza Real_Necro (#12134) üzenetére


DeFranco
nagyúr

jó rendben. ne haragudj hogy felzaklattalak, nem ez volt a célom.

(#12136) albiosz válasza Gergőke88 (#12119) üzenetére


albiosz
őstag

Köszi! Úgy nézem ez gyakorlatilag a linkelt Römer pepitában. Valószínűleg mi is a biztosat választjuk inkább. Nem merjük bevállalni a Cybexet.

(#12120) Goose-T: oh, akkor az övhossz miatt nem kéne aggódni, gondolom a Fóka már magától be tudná kötni. :D

(#12122) tildy: igen, emlékszem, hogy nektek bejött a Pallas. Ennek a Römernek szimpatikus az övmegoldása, reméljük nem nagyon bújik majd ki belőle. :)

(#12127) B-L-A-C-K : csatlakozunk a klubba. Reméljük hasonlóan jól alszik majd benne. Szintén 2 órás utak (Bp-Miskolcok) a fő csapásirány nálunk.

(#12128) davenport: kellene az is, egyelőre csak 50-50 pamut-pes verziót találtam, de hátha van full pamut is.

(#12137) davenport válasza albiosz (#12136) üzenetére


davenport
aktív tag

Itt nézd meg. fejszűkítőt, és utángyártott Römer huzatot vettem tőle. Varr nyári huzatot is.

No money, no honey.

(#12138) albiosz válasza davenport (#12137) üzenetére


albiosz
őstag

Köszi! Oldal mentve is. :)

(#12139) albiosz


albiosz
őstag

Ja amúgy gyerekülések hete van a Brendonnál. Vannak valós akciók minden kategóriában. Pl. a Cybex Juno 2 fix is ajándék 38-ért, aki be meri vállalni a pajzsot. [link]

[ Szerkesztve ]

(#12140) sapizee válasza albiosz (#12139) üzenetére


sapizee
csendes tag

Köszi az infót!

Mi kissé ódzkodunk a pajzsos megoldástól, ezért a "hagyományos" üléseket nézzük a 9-18kg-s kategóriában. Megéri vajon a plusz 50 ezret egy ISOFIX rögzítőtalpas konstrukció? Römer Britax és Maxi Cosi típust néztem eddig, mindkettőből van rögzítőtalpas is, de az övvel beköthető is jól szerepelt az ADAC teszteken.

(#12141) DeFranco válasza sapizee (#12140) üzenetére


DeFranco
nagyúr

én biztonsági szempontból nagy különbséget nem látok, az öv szakítószilárdsága bőven meghaladja a szükségest, ez biztosan nem lesz szűk keresztmetszet egy szükséghelyzetben. Az isofix viszont kényelmesebb és nem kell annyira befeszíteni az ülésbe a gyerekülést, talán kevésbé deformálja a szivacsot.

nem rossz dolog de nem adnám meg érte a felárat.

(#12142) Real_Necro válasza albiosz (#12139) üzenetére


Real_Necro
veterán

Köszi az infót. Elgondolkoztam gyerkőcnek a 15-36kg-os ülésen.

Eddig ezek jöhetnek szóba:
Cybex Solution M-Fix Gold Isofix Lavastone

Találtam egy 2017es Adac tesztet, ahol elég jónak hozták ki.

Britax Kidfix SL Sict isofix Storm Grey

Az alábbi Adac tesztben egész jóra hozták ki. Mondjuk ez nem akciós.

Eddig Britax cuccaink voltak, de most a pajzs nélküli Cybex megtetszett. Használ ilyet valaki?

„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

(#12143) davenport válasza Real_Necro (#12142) üzenetére


davenport
aktív tag

Mi is ezeket néztük + még egyet a Maxi Cosi RodiFix-et, és a helyszíni teszten végül ez lett a befutó. Ezt a méretet mindenképpen gyerekkel nézzétek, mert nekem a Römer jött be a legjobban (asszem megnéztünk több típust is belőlük: Kidfix SL,XP, Xp II SICT), de mikor beült, akkor valamiért nem állt össze az összhang.

[ Szerkesztve ]

No money, no honey.

(#12144) Real_Necro válasza davenport (#12143) üzenetére


Real_Necro
veterán

Ez a baj, hogy gyerekkel nem biztos, hogy lesz lehetőségünk eljutni brendonba. Mondjuk nincs messze tőlünk M5.

A Maxi-Cosi-ból a Rodi XP szerepel még az ADAC listájában, valamint Cybex-ből a Pallas M-Fix van jobban leakciózva, de a pajzsos nekem nem szimpatikus.

„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

(#12145) davenport válasza Real_Necro (#12144) üzenetére


davenport
aktív tag

A Rodifix-et 2016-ban tesztelték, és nem írtak róla rosszat, de nem akarok senkire semmit tukmálni, :R :R , igazából mi is hetekig agyaltunk rajta, mert ezt viszonylag hosszú ideig használja majd.

[ Szerkesztve ]

No money, no honey.

(#12146) Real_Necro válasza davenport (#12145) üzenetére


Real_Necro
veterán

Árban is elég jónak tűnik... hát nekünk most pár napunk lesz csak rá, de még van idő. :)

„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

(#12147) Goose-T válasza Real_Necro (#12146) üzenetére


Goose-T
veterán

A SICT (oldalütközés elleni védelem) nélküli Britax Kidfix érdekes módon jobb eredményeket ért el az ADAC teszten, és olcsóbb is. Mi olyat vettünk tavaly a nagyfiúnak, tetszik neki.

Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar

(#12148) Real_Necro válasza Goose-T (#12147) üzenetére


Real_Necro
veterán

Lényegében egyik sincs kizárva, lehet megpróbálunk eljutni még addig Brendonba, bár Dávidot nehéz rávenni, hogy egy üzletbe bárhova is leüljön. Ellenben kocsiba beszerelve még egyik ülésnél sem reklamált.

Ezekbe már tulajdonképpen ő is be tud mászni ugye? Utána mmég azt kell majd elmagyarázni neki, hogy az övet ne csatolja ki.

„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

(#12149) Goose-T válasza Real_Necro (#12148) üzenetére


Goose-T
veterán

Simán bele tud mászni, persze. Érdekes, hogy amikor vettük az ülést, Peti még az üzletbe sem akart bejönni, úgyhogy bementem én egyedül, megvettem, beraktam a kocsiba, ott beleült és tetszett neki. Tehát maradt az ülés, nem vittem vissza. :D

Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar

(#12150) sapizee válasza DeFranco (#12141) üzenetére


sapizee
csendes tag

köszi, hasonló választ vártam :)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.