Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#12301) davenport válasza DeFranco (#12300) üzenetére


davenport
aktív tag

A gyerekcsináláshoz sem végzettség sem pénz nem szükséges. Engem a gyöngyösi, az agárdi, ahol mindegyiknél éhenhalt 1-1 gyerek, vagy a szigetszentmiklósi gyerekkínzó családok története jobban megrázott.

[ Szerkesztve ]

No money, no honey.

(#12302) zsoltzsolt


zsoltzsolt
addikt

Értem én, drogosok, közellenség..
ez meg nem zavar senkit
Magyarországon a családon belüli erőszak HETENTE LEGALÁBB EGY NŐ életét követeli.

(egy kis off is, mert politika, de ezek nem migránsok)

[ Szerkesztve ]

(#12303) Melack


Melack
veterán

IKEA Sufflett sátor, zöld, érdekel innen valakit? 2k

Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs

(#12304) B-L-A-C-K


B-L-A-C-K
titán

Voltunk oltáson, megkapta a kanyaró ellenit a gyerkőc (most 16 hónapos), illetve az első bárányhimlő oltást (ha valakit érdekel 9e volt + 2e a beadása), ezt már a kezébe kapta eléggé sírt szegény de ez van. Még majd 2 éves koráig kell egy Bexsero, múltkor néztem valami 30 ezerért lehetett venni, már ugyan ez 37, szépen megy fel az ára.

Illetve kinek hány évesen kezdett el dumálni a gyerkőc? Nekünk már 9 hónaposan szaladt, de beszélni még 16 hónaposan nem beszél, még szavakat se, de dumál végig, csak nem értjük, ilyen hejtetet meg ilyeneket mond, érteni viszont szinte mindent megért. Pl szennyes kosárba ha megkérem belerakja a ruhát, ledobokok pl egy zsebit, kidobja a kukába...stb stb.

[ Szerkesztve ]

(#12305) zsoltzsolt válasza B-L-A-C-K (#12304) üzenetére


zsoltzsolt
addikt

Ez így rendben van, mármint a beszédfejlődése. Fontos, hogy értse azt, amit mondanak neki, a beszéd majd utána.

(#12306) Real_Necro válasza B-L-A-C-K (#12304) üzenetére


Real_Necro
veterán

Bexero emlékeim szerint van külföldi import 30 körül meg itthoni 19-20 környékén, de már korábban volt... ködösek az emlékek.
Dávidunk 6-7 hónaposan kezdett kúszni meg mászni, és kb 1 éves korában kezdett járni. Most 2,5 éves és énekel meg mondókázik... ugyanakkor ismerős második gyerkőce 2 évesen meg sem szólal...

Anno azt mondták a kúszás és mászás sokat segít a későbbi beszédkészség fejlődésében, szóval jó, ha szépen egymásra épülnek ezek a dolgok. Szerintem lányom gyorsabban el fog kezdeni járni, eléggé lesi a bátyót. :) Tény, jóval korábban megértik a dolgokat mint beszélni kezdenek, ezt mi is tapasztaltuk. :)

„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

(#12307) jansky1


jansky1
senior tag

11 hónapos a kicsi. 6 hónaposan felállt, járni még nem jár, csak kapaszkodva, tárgyak mentén. Saját nevét mondogatja, ha rászólunk, meg ha otthagyjuk, akkor anyát, apát ki lehet hallani a kiabálásból :)

(#12308) DNReNTi válasza jansky1 (#12307) üzenetére


DNReNTi
őstag

Az kemeny. :C

but without you, my life is incomplete, my days are absolutely gray

(#12309) Real_Necro


Real_Necro
veterán

Eldöntöttük, kell a kertbe egy masszív dupla (rönk)hinta.
Van valakinek bevált forrása Bp környékére?

Kértem be egy helyről ajánlatot, júliust kaptam... :Y

„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

(#12310) zsoltzsolt válasza jansky1 (#12307) üzenetére


zsoltzsolt
addikt

Kúszás, mászás megvolt?

(#12311) adalbert1 válasza tildy (#12249) üzenetére


adalbert1
veterán

Gratulálok! :)) (kicsit ritkán olvasom a topicot, de gondolom jobb később, mint soha :) )

Lenne rögtön egy kérdésem is, autósülés témában: ki hány hónapos korban ültette át hordozóból a gyereket? Nekünk most 7 hónapos és 2 hetes a gyerkőc, viszont ülni még nem tud, de a sima hordozóból már kilóg a lába, így hosszú távon azt már nem szeretnénk használni.
Milyen ülést érdemes venni? Ahogy néztem a legjobb talán a 9-18 kg-os kategória lenne, igaz, még nincs 9 kg, csak 8,2 (illetve ülni sem tud magától). Viszont kicsit összekavart, hogy vannak még 0-18-as, és 9-36-os ülések is (gondolom itt különböző szűkítő betétekkel kell variálni). Illetve van valamilyen törésteszt szerűsége az üléseknek, mint autóknál az NCAP? Illetve, ha még nem tud ülni magától, akkor addig felejtős a gyerekülés, vagy van olyan, amit fekvő pozícióba is lehet dönteni?

(#12312) jansky1 válasza zsoltzsolt (#12310) üzenetére


jansky1
senior tag

Volt. Most is mászva közlekedik, főleg, ha siet valahova. Olyan tempóban megy, hogy a falat átszakítaná, ha nem állna meg :)

[ Szerkesztve ]

(#12313) Real_Necro válasza adalbert1 (#12311) üzenetére


Real_Necro
veterán

Nyugodtan használjátok a hordozot, amíg nem tud stabilan ülni a gyerkőc. A gerincének meg kell erősödnie. Vannak átmeneti kivehetö béléses ülések, de ha már van hordozó szerintem fölösleges rá költeni.
Dávidunk sem kis termet, neki is kilógott a lába. ;)

„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

(#12314) zsoltzsolt válasza jansky1 (#12312) üzenetére


zsoltzsolt
addikt

Ok, akkor jó.
mert hogy korábban csinál valamit egy gyerek, az nem oszt, nem szoroz, nem ettől lesz/van tehetséges a gyermek.
A lényeg, hogy meglegyenek a fázisok :)

[ Szerkesztve ]

(#12315) Real_Necro válasza zsoltzsolt (#12314) üzenetére


Real_Necro
veterán

Tudtommal számít a fázis hossza is, pl 3 hét mászás nem elég.

„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

(#12316) DeFranco válasza adalbert1 (#12311) üzenetére


DeFranco
nagyúr

ki hány hónapos korban ültette át hordozóból a gyereket?

visszanézve kb. 1 év 1 hónapos korban

Nekünk most 7 hónapos és 2 hetes a gyerkőc, viszont ülni még nem tud, de a sima hordozóból már kilóg a lába, így hosszú távon azt már nem szeretnénk használni.

szerintem várjátok meg az ülést, az sokkal fontosabb anatómiai és biztonsági szempontból is. eleve nem jó ha ráterhel az éretlen gerincre, de ha erőhatást is kap, az nagyon csúnya lehet. az hogy kilóg a lába nem jelent semmit attól még simán tudja használni zavarni sem fogja valószínűleg.

Milyen ülést érdemes venni?

amilyen képes és hajlandó vagy megfizetni ;]

Ahogy néztem a legjobb talán a 9-18 kg-os kategória lenne, igaz, még nincs 9 kg, csak 8,2 (illetve ülni sem tud magától).

szerintem is ez a legjobb, de várjátok ki amíg megérik rá, nem kell sietni. én úgy látom egyébként, hogy van egy magasság meg egy súlylimit, mind a kettő kb. irányadó, a 15-36-nál mi sem tartottuk be mert a gyerek fiziológiája miatt igaz hogy nem volt meg a súlya, de tökéletesen illett az ülésbe, ezek nagyjábóli arányok, de azért érdemes törekedni rá.

Viszont kicsit összekavart, hogy vannak még 0-18-as, és 9-36-os ülések is (gondolom itt különböző szűkítő betétekkel kell variálni).

A 9-36-osból amit láttam hogy jók azok a pajzsos cybexek, ha bírja a gyerek a pajzsot, az olcsóbb hikomatok azok inkább csak ennek is meg annak is kevésbé alkalmasak mert a kicsinek nagy lesz a nagynak meg kicsi.

0-18-asból olyat láttam jót ami forgatható, de annak az ára horror és én nem találtam olyan nagyon jónak, pedig márkás volt.

Illetve van valamilyen törésteszt szerűsége az üléseknek, mint autóknál az NCAP?

adac-nak van 10+ évre visszamenőleg jó tesztje, érdemes böngészni, mi is erősen figyelembe vettük. vannak töréstesztek youtube-on is.

Illetve, ha még nem tud ülni magától, akkor addig felejtős a gyerekülés, vagy van olyan, amit fekvő pozícióba is lehet dönteni?

lásd forgatható. én nem erőltetném, csak ha nagyon muszáj.

mi besafe izi comfort x3-at vettünk iszonyat király ülés. érzékeny mert körbe van habozva de ha finoman bánsz vele nagyon biztonságos és kényelmes, Elnök úr nagyon szerette. most cseréltük le.

(#12317) zsoltzsolt válasza Real_Necro (#12315) üzenetére


zsoltzsolt
addikt

Persze, ne egynapos legyen :) csak legyen :)
A túl gyors fejlődés sem jó,mindennek megvan a helye és ideje. Meg kell érnie a dolgoknak, mert ugyebár egy gyümölcs érését is lehet siettetni mindenféle dologgal, d e mégis a hagyományos az igazi.
Meg ez nem is verseny :)

(#12318) Melack válasza adalbert1 (#12311) üzenetére


Melack
veterán

Fiú vagy lány? Mert nekünk van egy autós ülés, ami nem isofixes, 9-18-as, forgatható. De kisasszony a 22 kg /106 cm-rel már nagy hozzá :D

Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs

(#12319) B-L-A-C-K válasza adalbert1 (#12311) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

Nekünk ~10 hónapos volt mikor lecseréltük a hordozót, nekünk is már kicsi volt. Én ilyen 9-18-ast vettem használtan, jó állapotban bolti ár feléért. Ilyet most is ki lehet fogni, ilyen áron szerintem, dönthető is, gyerek is jól elvan benne, én csak ajánlani tudom.

Ha nem kell iSOFIX, akkor hasonlót kis alkuval már akár 20-ba is elhozhatod, és ahogy látom szép állapotban van ez is.

[ Szerkesztve ]

(#12320) Elemental válasza B-L-A-C-K (#12319) üzenetére


Elemental
addikt

Nekünk is duo plus van.

(#12321) sapizee válasza adalbert1 (#12311) üzenetére


sapizee
csendes tag

Hétvégén volt 1 éves a kislányunk, és most ültettük át az új ülésbe (Römer Duo Plus itt is, mi a mall.hu-ról vettük, mert jelentősen olcsóbb volt, mint a Brendonban. De német Amazonon a legolcsóbb talán). Ezt amúgy lehet "fekvő" helyzetbe dönteni, de közel sem annyira, mint egy hordozót.

Még csak alulról verdesi a 9 kilót, viszont stabilan ülni azt már tud. Én mindenképp megvárnám azt, amíg ülni megtanul!

(#12322) jansky1


jansky1
senior tag

Nálunk Cybex Pallas M SL-be kerül a kicsi, nem is olyan sokára, lassan kinövi a babahordozót. Egyetlen bajom vele, hogy nem dönthető.

(#12323) adalbert1


adalbert1
veterán

Köszönöm mindenkinek a tapasztalatinak a megosztását. :) :R
Egyelőre akkor még várunk, hogy magától tudjon ülni a fiú, a gerincének az épsége hosszú távon tényleg fontosabb, mint hogy a lába kicsit kilóg a hordozóból (habár egy esetleges balesetnél itt is paráznék, hogy ugye a hátsó üléssor háttámláján van a lába), így a következő pár hónapban még bőven lesz időm pár tesztet átolvasni, illetve átnézni a különböző beszerzési forrásokat.

Másik téma: nálatok milyen idős korban kezdett kúszni/mászni a gyerek? Nálunk ugye 7 és fél hónapos, de ez még nem megy neki, általában mindent úgy ér el, hogy forog ide-oda - kúszni szerintem már tudna, csak valahogy nem jött rá a módszerére, valahogy mindig tolatni kezd el. :) Járunk Dévény tornára is, mert egy kicsit kötött a lábában és a vállában az izomzat, hátha az is segít valamennyire.

Illetve ti hogy vagytok a szülők mellett alvással? Nekünk sajnos sikerült rászoktatni, hogy anya mellett aludjon el (így mindig kéznél van a cici neki, illetve könnyebben is visszaalszik), és a kiságyban már nagyon nem szeret lenni (ráadásul itt, ha felébred, sokszor keresztbe is fordul, így vagy lóg kifelé a rácson a lába, vagy a fejét támasztja meg rajta valami hülye pozícióban, ami szintén nem tűnik túl egészségesnek). Viszont erről talán jó lenne idővel leszoktatni, legkésőbb a szoptatás abbahagyása után, nektek mi erről a tapasztalatotok?

(#12324) davenport válasza adalbert1 (#12323) üzenetére


davenport
aktív tag

A mi hordozónkat egy kicsit lehetett hosszában állítani, az is segített a végén, mert nálunk is kicsit kilógott a lába.

A tolatás megvolt, és a kisebb gyerekkel jártunk neurológiára, szerencsére csak kontrollra, mert a nagy születési súly és hossz miatt erre figyelni kellett. Kisebb gyakorlatokat mondott az orvos, a lényeg az volt hogy mindkét oldalát erősítse. Gondolkodtunk a Dévényen is, a doki annyit kért, hogy várjunk vele egy kicsit, hogy a saját gyakorlatok bejönnek-e, és az szerencsére elég volt.

Az együtt alvás: 2-3 hónap után mindkét gyerek inkább tápszeres lett, így a cicin alvás egy idő után elmaradt, mentek az ágy mellé a bölcsőbe/kiságyba. 6-7 hónaposan kiraktuk őket a hálóból a saját szobájukba. Gyurmagyerekek, és olyan pozitúrában aludtak, sőt alszanak néha most is ami nekem fáj, de mindkettő él és virul. Sztem próbáljátok átszoktatni, különben később szívni fogtok vele.

No money, no honey.

(#12325) zsoltzsolt válasza adalbert1 (#12323) üzenetére


zsoltzsolt
addikt

Dévényest kérdezzétek erről. De hogy megnyugodjatok és a gyerek is a megfelelő ellátást kapja és a fejlődése is rendben haladjon keressétek fel az illetékes pedagógiai szakszolgálat.
Merre laktok?

(#12326) tboy93


tboy93
nagyúr

Izgalmas éjszakánk volt, páromnál most először jelentkeztek igazán a jósló fájások hajnal ~2-3 között :) Kinek mennyi idő telt el kb a szülés és jósló fájások között? Május 4-re vagyunk kiírva, de a doki nem szeretné odáig húzni, mert szerinte túl nagy lesz a baba és nem fogja tudni megszülni a kismama.

(#12327) DeFranco válasza adalbert1 (#12323) üzenetére


DeFranco
nagyúr

attól semmi baja nem lesz hogy kilóg a lába, még akkor sem ha ütközés van, max. behajlítja. érted...

alvás nálunk úgy van és úgy is volt, hogy fürdés, ivás (amikor anyatejes volt még akkor értelemszerűen cici), villanykapcsolás, majd mese és alvás.

amíg elalszik, addig vele vagyunk, utána kijövünk, ezt ő is természetesen tudja előre. amíg rácsosban volt, addig ha megébredt, akkor szigorúan ott altattuk vissza, ha csak nem volt kivételes helyzet (betegség, etc.) most hogy már sima ágyban van, így ha megébred és igényli, átjöhet, befekhet.

de elaludni szigorúan a saját szobájában a saját ágyában, és ha átalussza az éjszakát (ez a többség) akkor ott is marad.

(#12328) DNReNTi válasza tboy93 (#12326) üzenetére


DNReNTi
őstag

Nekunk az elso komolyabb fajasok utan (masnap) meg is szuletett a kis maki. :)
6 nap volt hatra a celdatumig.

but without you, my life is incomplete, my days are absolutely gray

(#12329) B-L-A-C-K válasza tboy93 (#12326) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

Nekünk programozott császár volt, a doki rábökött egy napra mikor legyen reggel, és pont ezen a napon reggel kezdődtek a fájások is, és indult meg a szülés, de persze ez csak véletlen.

(#12330) CharlieDrop válasza tboy93 (#12326) üzenetére


CharlieDrop
veterán

nekünk -2 hónap az elsőnél :)

Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!

(#12331) Real_Necro válasza tboy93 (#12326) üzenetére


Real_Necro
veterán

Fiam 40 hét + 1 napra (3700g 57cm), lányom 37 hét + 2 napra (3470g 54cm) született. Szerintem ezt sosem tudni biztosan (kivétel ha tervezett), ettől izgalmas.

[ Szerkesztve ]

„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

(#12332) tboy93


tboy93
nagyúr

Hú akkor tényleg vegyes a kép :) Lassan csak előbújik a Lurkó :C

(#12333) adalbert1 válasza zsoltzsolt (#12325) üzenetére


adalbert1
veterán

Ő semmi extrát nem mondott rá, most annyi a helyzet, hogy kicsit kötöttebb a válla körül, de szerinte ez sem vészes. A védőnő, és a háziorvos is normálisnak tartja a helyzetet. Ez az illetékes pedagógiai szakszolgálat mit csinál pontosan? Felméri a gyerek fejlődését?

DeFranco: az altatással nálunk az a gond, hogy még cicizik, és reggel 6-7-ig általában még 2-3 alkalommal ráfordulna, hogy egyen egy kicsit (ez kb. félálomban történik, de ha nem vagyunk ott mellette, van, hogy sírva ébred).

Gyerekülés témához még: azt néztem az autóm kézikönyvében, hogy ISOFIX-et csak 18kg-ig ír, akkor 18kg-nál nagyobb gyereknek való ülést be sem lehet vajon tenni? Vagy csak annyi, hogy azt be kell még sima övvel is kötni? Elég ellentmondó információkat találtam, van aki szerint több eltérő ISOFIX szabvány van, és ez a helyzet, van aki szerint meg csak annyi, hogy az Opelnek a saját gyerekülései között csak 18kg-os súlyig van a kínálatban termék, és ezért írták ezt.

Előző héten megvolt az első babakocsi-defekt javításom is, egyik este mikor hazamentem, azzal fogadott a család, hogy lapos a kerék - felfújtam, majd pár perc múlva le is eresztett. Ezután kivettem a belsőt, megkerestem rajta a lyukat, a külsőben is megkerestem, hogy mi okozta (egy tüske volt). Még jó, hogy volt otthon biciklis defektjavító spray, így gyorsan meg lehetett csinálni. :))

(#12334) davenport válasza adalbert1 (#12333) üzenetére


davenport
aktív tag

Amennyire tudom, az Isofix egységes szabvány. (3-4 különböző típusú autóba pakolgattam már ülést, nem volt gond vele).
Van hogy van már autó ahol van ún. Top Tether is, de ez csak kiegészíti, az alsó Isofix felfüggesztési pontok mindenhol azonos helyen kell hogy legyenek.
Ami ülést 18 kg-ig használsz, ott a gyerekülés övével kötöd be, ott nagyobb értelme van az Isofixnek, mert nem kell a kocsi övével küzdeni.
15-36 közti üléseknél az ülés is könnyebb, ott már a kocsi övével kötöd a gyereket, és Isofixnek annyi értelme van, hogy nem nyomja a gyereket az ülés súlya ha fékezel + üresen nem száll el az ülés ha nincsen bekötve.
Arra érdemes figyelned, hogy autó ülésének a kialakítása, és a fejtámla engedje elhelyezni az ülést, megvétel előtt próbáld bele.

3 defektet javítottam, mire rájöttem hogy a használtan vett babakocsi külső gumiját is cserélni kellene, mert annak ellenére hogy volt még rajta minta, már elöregedett.

[ Szerkesztve ]

No money, no honey.

(#12335) adalbert1 válasza davenport (#12334) üzenetére


adalbert1
veterán

Köszi az információkat. A Top Tether már felmerült, az opel topicban írta valaki, hogy neki nincs az autójában, erre megnéztem én is a sajátomat, és kiderült, hogy nekem sincs (pedig a kézikönyv írja, de biztos felszereltség szint függő volt, amit mondjuk szintén nem értenék, mert kb. két kis bizbaszról van szó), de gondolom az ISOFIX pontok már adnak alapból egy elég jó biztonsági szintet, tehát tényleg inkább csak kiegészítésről van szó, mint valami must have dologról.

Én azt nem értem, hogy az újonnan 100-300k-s babakocsikra miért nem raknak defekttűrő külsőt? Drágább bicikliknél ez sokszor alap, és nem hiszem, hogy annyival nagyobb kiadás lenne. Most azon gondolkoztam, hogy veszek defekttűrő szalagot, és a következő defektnél berakom azt is.
Nekünk új babakocsink van (igaz, már több mint 8 hónapos, szóval azért pár km van benne, de gondolom ami már átment 2-3-sok kézen, ott jóval kopottabb a külső), a kereke nem tűnik annyira kopottnak, egyszerűen sikerült egy akkora tüskébe beleszaladni, ami már simán átszúrta a külsőt és a belsőt.

(#12336) Real_Necro válasza adalbert1 (#12335) üzenetére


Real_Necro
veterán

Anno úgy indultunk neki, hogy felfújható kerekes babakocsit néztünk. Végül tömör kerekes Britax lett. Nem bántam meg a mai napig. ;)

„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

(#12337) AMD Power


AMD Power
titán

Az mitől lehet....

Valamit kérdez a gyerek. Süt a nap? Mondjuk igen? Akkor nem? Mindennek az ellenkezőjét mondja és sokszor csinálja. :W :W :W :W

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#12338) Ghoosty válasza AMD Power (#12337) üzenetére


Ghoosty
őstag

A dackorszak elvileg erről szól, de úgy emlékszem, a te fiad ennél már idősebb. De mivel nem vagyok a téma szakértője, nem tudom, ez mennyire húzódhat el.

(#12339) Pocee


Pocee
senior tag

sziasztok!

6 éves fiam,kezdetektől allergiás a szúnyogcsípésre,méh darázs még nem csípte meg szerencsére,de egyre jobban aggaszt mert már nem lehet a kora miatt olyan körültekintően vigyázni rá,ha egy szúnyog megcsípi a homlokát,nem bírja kinyitni a szemét,a máshol is óriási púp lesz ha megcsípi,a kérdésem az lenne,szenved e valaki még ilyen heveny reakciótól,mert sztem ez nem a normális kategória,ill valaki vágja e annyira a témát,hogy kémiailag mennyire azonos a szervezet reakciója szúnyog,ill darázscsípés esetén,mert ha a szúnyog ilyet okoz félek,hogy nagy baj lehet egy darázscsípés esetén ha hasonló a szervezet válaszreakciója.
Nyilván folyamatban van egy specialista felkeresése,de mint szülőt szeretnék véleményt hallani.
Az egyik barátom olyan érzékeny,hogy balatonon sétált be a vízbe,szúrást érzett a talpán és már a mentőben ébredt,abban a pillanatban eldőlt,pedig gyerekkorában nem volt allergiás.
Az én fiam sokszor egyedül játszik kint a szabadban,de egyre kevésbé esik jó szájízzel kiengedni.

Mr.Brightside

(#12340) AMD Power válasza Ghoosty (#12338) üzenetére


AMD Power
titán

4.5 fél éves a gyerek.

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#12341) Elemental válasza Pocee (#12339) üzenetére


Elemental
addikt

Lányom 6 éves, a szúnyogcsípés után kb három centi átmérőjű piros dudor marad pár napig. Elég csúnyán néz ki.
A héten szerzett pár csípést. Úgy akarta lecsapni a szúnyogot, hogy vérezzen, ergo megvárta, míg megcsípi, kicsit megszívja magát, majd placcs :)

(#12342) Goose-T válasza AMD Power (#12337) üzenetére


Goose-T
veterán

Gyerekpszichológus vizsgálta már? Simán lehet ASD-s, főleg ha hozzáadjuk azt, amiket korábban írogattál róla.

Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar

(#12343) AMD Power válasza Goose-T (#12342) üzenetére


AMD Power
titán

ASD? Látta már de semmi extrát nem mondtak.

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#12344) zsoltzsolt válasza Goose-T (#12342) üzenetére


zsoltzsolt
addikt

ASD?
Az ASD a pitvari (atrialis) septumdefectus rövidítése, ez egy lyukat jelent a jobb és bal pitvar közötti sövényen.
Biztos erre gondoltál?

(#12345) davenport válasza zsoltzsolt (#12344) üzenetére


davenport
aktív tag

sztem inkább erre

[ Szerkesztve ]

No money, no honey.

(#12346) zsoltzsolt válasza davenport (#12345) üzenetére


zsoltzsolt
addikt

Köszi! Igaz, igaz, csak a leírt magatartásmód, viselkedés annyira nem utalt erre, hogy ez hirtelen eszembe se jutott.

(#12347) tboy93


tboy93
nagyúr

Sziasztok! Bejelentkezek én is :) Lili május 7.-én 12:05-kor látta meg a napvilágot, 3190gr-al 54cm-el, természetes úton. Nagyon büszke vagyok a babára és a mamára is :B

[ Szerkesztve ]

(#12348) B-L-A-C-K válasza tboy93 (#12347) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

Gratulálok, nagyon aranyos! :)

(#12349) DNReNTi válasza tboy93 (#12347) üzenetére


DNReNTi
őstag

Juhee! Gratula! Jo egeszseget, sok alvast! :)

but without you, my life is incomplete, my days are absolutely gray

(#12350) mirci18 válasza tboy93 (#12347) üzenetére


mirci18
addikt

Gratula. Jó egészséget kívánok az egész családnak.

Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.