- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
A warez minden formája tabu, mindenki használjon legális módot az alkalmazások beszerzéséhez.
Milyen alkalmazást ajánlunk kérdésre a válasz elég nagy valószínűséggel az összefoglalóban található.
Nem alkalmazás specifikus kérdésnél a telefonod típusát, android verzióját is írd le.
Hasznos tippek, információk találhatóak az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
crok
Topikgazda
Most rendesen elbizonytalanítottál. Beta-ban voltam, abban tudta, most egy Mido-ra feltettem és valóban nem találom pedig Pro-m van :\ elnézést, lehet már nincs benne(?) :\ Az Accubattery helyett ha semmi másra nem kell akkor ott van a nyílt forrású Battery Charge Limit és nem kell az ACC mint modul se. Az Accubattery csak fancy és eddig úgy tudtam hogy tudja a leállítást is mert kér(t?) root-ot de akkor elképzelhető hogy kivették volna..? Sorry mégyegyszer.
-
Fall-N
veterán
Dehogynem. Én nem arra gondolok, hogy a csillagászati napfelkelte és nyugta alapján legyen sötét a rendszer meg a programok, hanem egyedileg. Én például MIUI 11-en beállítottam, hogy 19:00 - 6:00 -ig aktív a sötét mód. Ezt követik a programok is. De van értesítési rolón is gyorskapcsoló, igy akármikor lehet manuálisan váltani. Nyilván ha zavarja a szemem a sok világos felület, akkor logikusan álljon át minden sötétre.
Jó azt tudom, hogy a gyári Androidban még nem lehet időzíteni a rendszerszintű sötét témát és csak az Android 12 fogja tudni.
-
crok
Topikgazda
Ez így több, mint érdekes, mert (ugyan más készülékekkel, de) se nálam se a feleségemnél nincs hasonló tapasztalat, sőt pontosan az ellenkezőjét tapasztaljuk, feleségem meg nyomkodja a készüléket egész nap szóval ha lenne merülés arról vastagon tudnék mert nekem kellene megoldani. Ez még MIUI-n is így működ(ik|ött) amíg használt(am|uk) - most nálam LOS16 fut de MIUI-n is hasonló volt, globál stabil és Xiaomi.EU alatt is (Redmi Note 4), feleségem készülékén viszont gyári vanilla globál stabil 11-es MIUI fut és az is ugyanígy viselkedik (Redmi Note 7), mi is teszteltük mivel fogyaszt kevesebbet (ja és nem véletlen említettem az LTE-t, 3G/2G-vel rosszabb volt a stat de még mindig jobb mint device-only csak-GPS-el).
Ha van kedved kísérletezni kicsit akkor a már említett Battery Historian-al nyiss meg egy-egy általad generált bugreport-ot (egyszer csak az egyiket, másikszor csak a másikat használva) és nézz bele a statisztikába hogy mi és mennyi ideig használta így és úgy a készüléket.
Sygic: én is ezt használom, nekem egyszerűen nem jön be a Waze felülete/működése és jobban szeretem a térképet a telefonon, offline tudni. Meg is vettem pár részét a Sygic-nak pár éve karácsony körül, saját meglepetésemre.
-
crok
Topikgazda
Ennek vastagon inkább az Android szakmaiban lenne a helye, de..
Appfüggő, attól függ milyen felhasználásra kell a helyadat (kell-e a pontos hely vagy elég a max. ~20..50m pontosság?) és - ahogy mondod - hogy ez mennyi feldolgozással jár utána valamint hogy az app engedi-e, hogy a készülék aludni menjen vagy egyből szinkronizáltat és nem- vagy kevésbé gyakran / csak light doze-ba megy le a telefon alvó módba. Erre külön programozási technikák vannak ami(k)ről hajlamosak megfeledkezni az app fejlesztők és nem mindegy, hogy a használt készülék / ROM doze beállításaiban mi van megadva (két tucat változó határozza meg a doze mód működését!) és|vagy nagyon tág SDK környezetre írják az appot és nem foglalkoznak kellően körültekintően azzal, hogy milyen elhetőségek voltak Marshmallow előtt és után (AlarmManager + alarm-ok / JobScheduler / Wakelock-ok / Doze optimalizáció).
Kíváncsiságképp: milyen telefon(ok)on milyen rendszerrel, milyen appal és milyen környezetben tapasztalod, hogy a BT scan + WLAN scan + cella adat többet eszik mint a GPS önmagában? Én még ilyet nem tapasztaltam és a LineageOS fejlesztői se véletlen patkolták vissza Pie-ba is az "akkukímélő módot" helymeghatározásra (annak ellenére, hogy az AOSP forrásából ugye kivette a Google egy éve, még Oreo alatt + adalék) és az LTE elterjedésével egyre kifinomultabb a helymeghatározás is ha LTE-t használ az ember. Ez annyira igaz, hogy városon belüli helyzetmegosztással "akkukímélő" módban gyakorlatilag minimális akkuveszteségünk van ebből fakadóan ahhoz képest mintha nem lenne helymegosztás, se Google Maps se Life360 haszanálatával nincs gond (adok bugreport.zip-et szivesen amit végignéhetsz Battery Historian-ban vagy szivesen kimentem a dumpsys adatokat TeMeFI-vel vagy ADB-vel). Nyilván nyílt területet barangolva de kis cellalefedettséggel lehet nem optimális megoldás a cella + BT+ WLAN megoldás: erdő mélyén, kerékpározás / túrázás közben nyilván nem lesz WLAN SSID amit látsz, se BT eszköz.. pöröghet csórikám beacon-t keresgélve.. viszont ha egyszer elkapta a GPS (+A-GPS) a fonalat akkor mindig gyorsan megvan a fix.
Horses for courses
itt is igaz, hogy azt az appot kell választani ami a célra / felhasználásra a legmegfelelőbb
-
Somatom
veterán
Az SMB OS szintű csatolása teljesen más tészta. Az SMB -t ismerő alkalmazások (TotalCommander, SolidExplorer, VLC, BSPlayer, stb.) kezelni fogják, mint hálózati meghajtót. Az NSF/CIFS kernel szintű csatolások. Ez alacsonyabb az OS szintnél, ami azt jelenti, hogy az OS összes alkalmazása helyi mappaként látja a felcsatolt hálózati meghajtót.
Linux (Android) alapok: a fájlrendszer kötött, ebbe csatolunk minden meghajtót. Tehát, kernel szinten megadjuk a csatolási pontot (/mnt/....), majd OS szinten az alkalmazásokban odanavigálunk arra a /mnt/.... elérési útra, és ott lesz a teljes, megosztott, hálózati könyvtár. Az alkalmazásoknak már dunsztjuk sincs arról, hogy az a könyvtár fizikailag nem a telón van. Számukra az helyi média, nem hálózati meghajtó. Ez a különbség egy SMB megosztás kernel és OS szintű csatolása között. -
Kékes525
félisten
Nekem ez tökéletes: Call Recorder - SKVALEX, CallRecorder
-
FeZ...
aktív tag
Azért néha vannak furcsaságok.
A régi telefonomon (P8) végigpróbáltam egy csomó hangrögzítőt, egyik sem ment. Aztán valamelyiknél mérgemben végigzongoráztam az összes beállítással, úgy sem ment.
Aztán valamivel később újra feltettem az ACR-t (amit korábban már próbáltam) és egyszer csak működött, rögzítette a hívásokat.
Volt, hogy egyet-egyet nem rögzített, de nem nyomoztam, hogy mi lehetett az oka, mert a többségnél semmi gond sem volt, úgyhogy örültem neki. :-) -
Fall-N
veterán
Hát nem tudom.
Mármint nekem nem zavaróak a nagy címek például az indexen, ha a cikken belül normális a szövegméret. Ez is valahol az újságírói gyakorlatból ered, mert ha megnézed akkor a papír alapú újságokban is hatalmas és figyelemfelkeltő a cím. A szöveghez képest jóval nagyobb a betűméret.
Konkrét példa nem jut eszembe, de gyártók hivatalos oldalán nem voltak nagy ló betűk.
Szóval engem nem zavar addig amíg nem kell folyamatosan fölöslegesen görgetni a hülye betűméret vagy a tördelés miatt. Pl. Totalcar kényelmesen olvasható (nekem).
-
fulton
addikt
Sziasztok.
Tudja valaki hogy lehet beállítani a Call Recorder-t hogy SD kártyára mentse a felvételeket?
A Generál folder menübe ha belépek elérési utat be lehet írni de fogalmam sincs milyen meghajtót kell megadni az SD kártyának.
Jelenleg csak ennyit látok :"/storage/emulated/0/Записанные звонки/". -
Bozek
nagyúr
Milyen saját funkció kellene? Az Oreo Preview-ban már a Kezelöfelület-hangolóban jelent meg rá lehetőség, bár nálam például nincs benn a véglegesben. De nem gond, a Custom Navigation Bar épp ezt a megoldást használja (legalább 7-es Android kell neki). Igaz, korlátozott lehetőségekkel, de a Pro (699 Ft) tud Tasker Event-ként működni, tehát gyakorlatilag bármit meg lehet vele oldani.
Amúgy még root se kell hozzá, ADB-n megadott WRITE_SECURE_SETTINGS engedéllyel is működik.
-
Goblin12
őstag
-
Orionk
senior tag
Szia !
Köszi a segítséget.
Hogyan lehet, akkor bezárni biztosra az alkalmazásokat?Például, ha itt a nálam HOME gomb kétszeri kattintására előhívom a legutóbb futtatott alkalmazásokat, akkor ha ott bezárom őket az biztosnak mondható?
Azért akarom bezárni biztosra, hogy ne használják a háttérben sem a memóriát, ha egyszer nincs rájuk szükség.Lenovo P-70 esem van egyébként, amire frissítve lett az 5.1 Android és itt a HOME gyors kétszeri kattintásával jönnek elő a legutóbb futtatott alkalmazások.
-
hgabor19
aktív tag
Biztos elküldte hibernálni.
Benne volt a hibernált appok között.
De csináltam egy tesztet: Opera töröl, Puffin feltelepít és hibernál. Használtam is közben a Puffin böngészőt.
És szépen el is ment használat után hibernált állapotba.
Nyoma sincs a BetterBatteryStats-ban.
Ezért gyanakszom arra,hogy az Opera körül van valami probléma. Vagy a Greenify nem tud vele mit kezdeni hibernálás terén.
Opera pápá, hello Puffin. Szerencsére utóbbi is tud adat-takarékos böngészést. -
Yeffy
veterán
A Google-nek az utolsó infóim szerint hiába írsz, nem technikai oka van. Az app készítője esetleg segíthet, bár sok reményt ne fűzz hozzá.
írtam az app készítőknek, meglátjuk, mit válaszolnak. hátha.
Calendar: A WEB-es felületen van lehetőség az adott calendar beállításainál export-importra. Csak kicsit Google-ös a megoldás, mert az export egy zip-et csinál, az import viszont a zip-ben lévő file-(oka)t várja (másold ki belőle).
értem, köszi, ezt mindjárt meg is nézem a webes felületén.
Nem ismerem a Google backup-ot, de valószínűleg az összes az adott accounthoz kötve állítódik vissza, azért nem "látod". A másik ötletem, hogy már a backup-kor sem mentődik, mert nem úgy van beállítva.
utóbbit nem értem, a telón nem hiszem, h be tudom máshogy állítani a backupot. megkérdezi, hogy akarom-e menteni a dolgokat, én bepipázom, és sztem ennyi. nem?
-
Yeffy
veterán
köszönöm a válaszodat!
ok, akkor legyalulom az sd kártyát, felrakom újra, amik ott szerepeltek, aztán lesz.rom, marad a portable storage mód, ahogy eddig is. fog itt ezzel b.szakodni a f.szom. főleg így, h leírtad, milyen gyökér megoldást alkalmaz a kugli.
appokat//vásárlásokat nem tudsz átvarázsolni - hát ennek k.rvára örülök
akkor ha meg akarom szüntetni a régi acc-ot, vehetem meg mégegyszer, esetleg írhatok az appkészítőknek/kuglinak?
a calendar, contacts, egy sima "export a régiben, import az újban" megoldással fog átkerülni - hogy tudom a calendart exportálni? ha megy a közös szinkron, ugyanúgy nem kerülnek át a régiből a bejegyzések az újba
A backupok alatt mit értesz (mit tartalmaz backup)? - fentebb említettek (calendar, contacts), plusz appok, rendszerbeállítások, jelszavak, stb. megjegyzem, utóbbi megint nem jött át egy sem, nekem kellett mindent belőni, hiába ajánlotta fel a restore-t az eszköz
-
pinnacle
nagyúr
Köszi! Mobilnézetnél, munkaasztalra kell váltani, utána az asztali oldal kérése is legyen bejelölve, így azért jobb a Youtube, akár 4K-t is be lehet állítani, igaz azt már nem bírja.
brd Nincs vele semmi gond, csak az UC-nál jött elő. Lehet, hogy a 1080p60Hz miatt van.
-
Jakuu
őstag
Semmi. Csak manapsag a felhasznalok el vannak kenyelmesedve es szeretik a csicsas ui-kat.
Bezzeg ha meg anno a dos es linux szoveges feluleten nevelkedtek volna, akkor meg a MC,NC es hasonlo feluletekkel is megbaratkoznanak.
A lenyeg a funkcionalitas.Marpedig az elsodleges szempont ez, a tobbi a sallang.Lehet akarmi barmilyen csicsas, ha a megfelelo funkcionalitas hianyatol szenved. -
frankstork
aktív tag
Hát az első lépés, hogy lépj be, vagy hozz létre egy fiókot... Szóval kell mindenhez.
Tehát meg kell tanulnom rootolni... Inkább már felejtenem kellene, nem tanulni. Bootloader-em nyitva van. Valami jó leírás?
Egyébiránt az olvasottak szerint nem csak én érzem úgy, mintha a droid vissza felé fejlődne? Anno pont azért ugrottam bele, 2.1 környékén, mert mindent lehetett, minden volt rá, erre backup alszik, sd kártya mizéria, szinkron szeszélyesebb mint volt, etc.
Szóval tanulok rootolni... Vagy elengedem ezt a telefon témát magamban... Vagy veszek csájnáfónt. Gyereknek most jött meg, ott aztán van minden... :-) -
-
kisspall
aktív tag
Nem értem. Ha töltőn van, nem használja az akkut. Miért lenne ez rosszabb, mint a folyamatos töltés-kisütés ciklus, ami az akku elhasználódásának az egyik fő mérőszáma. Azt értem, hogy a 100%-os töltöttség nem a létező legideálisabb állapot, de biztos, hogy nem ez a rosszabb.
-
törölt tag
-
Alteran-IT
őstag
Köszönöm a gyors választ.
A törléssel az a probléma, hogy a legtöbb alkalmazást nem tudom, legalább is hagyományos módon, a legtöbbet kiszedtem az automatikus indulásból, valamelyiket a kingroot segítségével, de hát ha nem azokat, akkor valami mást indít el (pl. mtk logger, exchange, böngésző-alap, amit nem is használok, de törölni se lehet, one time init, google partner setup, galéria-ezt is csak akkor kéne megnyitnia, ha épp ott vagyok) és ezért eléggé leterhelődik. A vicces egyébként az, hogy ha van egy gyári visszaállítás csinálva és semmi sincs letiltva, akkor még mint ha gyorsabban elindulna, mint ha kiszednék néhány alkalmazást az indulásból, amik egyébként egyáltalán nem szükségesek a telefon alapvető működéséhez (vodafone-os appok, google hülyeségek és kb. ennyi) így ezt se értem, meg ugye azt is mint amit említettem, hogy ha kiszedek valamit, akkor helyette elindul valami más, ezért is szeretném inkább lecserélni az egész rendszert, mint tovább kínlódni vele.
Az appokat köszönöm, még a mai nap kipróbálom őket, az hogy fizetős-e vagy nem, az nem probléma, bár úgy láttam tényleg van ingyenes verzió belőlük, bár gondolom az funkcionalitásban jóval szegényebb és reklámmal is tele van, ami szintén probléma, ezért is lenne jó még a rom csere, mert elméletileg azzal a reklámok eltüntetése is megoldható, csak ugye ilyen custom rom-ok nem minden telefonra vannak.
Ezt a CyanogenMod-ot is nézegettem, de hát ez is mindent támogat, csak azt nem amit kéne. -
törölt tag
Visszamentem a 36 -os Firefoxig, mert valamelyik régebbiben van plugin nélkül is asztali beállítás, de ezen a K&H -s felületen nem sikerült azt a fejlécet behoznom. Viszont sanszos, hogy ennek az oldalnak a fejlesztője Magyar, így kisebb-nagyobb kutakodás után személyesen is felrúghatnád a Holdba. Szerintem vastagon megérdemelné.
-
-
törölt tag
Az a gond, hogy nem tudom, hogy pontosan mit kéne látnom. A mobilos nézet egyértelmű. Ha a Firefox menüjében kérek egy asztali oldalt, akkor egy másik elrendezés jelenik meg, amiben pl. a két reklámfotó egymás mellett van, nem egymás alatt. Jobb oldalon látom még egy egy ovális kép bal szélét, ami mobilos nézetben nincs ott. De, belépés gombot itt sem látok.
-
hatpersze
tag
Sajnos ez nem a böngészők sara, hanem a weboldal ismeri fel milyen eszközzel (OS-el) nyitod meg. Nekem egy padfone készülékem van, ha telefonon nyitom meg az oldalt (pl 444.hu) akkor ketté választva, mobilos nézetben mutatja mindegyik böngésző, viszont a tablet kabátban már normális asztali weboldalt látok. A Xperia Ultra is asztali oldalakat mutatott ha akartam. Amúgy nekem az Opera Next a non plus ultra a böngészők között. Egyetlen hibája hogy sajnos a háttértárat felzabálja, manuálisan kell üríteni (elég sűrűn).
Esetleg ha a telefonod rootolt, próbálj meg valami tablet ui-t használni, illetve hogy tabletnek lássa a böngésző a készüléked.
-
csadi0011
őstag
Szerintem pont, hogy az a lényeg, hogy miből mennyit von el. Pl akármilyen jó reakció időd és gyors vezetési képességed lehet, ha nem látod, hogy mi történik.
Amúgy, hogy kicsit ON legyen, az android auto fejlesztésénél ezt is tesztelik, és ez alapján alakítják a rendszert. Van is egy remek videó róla: [link] -
air
nagyúr
Régóta használok 5.1-et egy 2GB RAM-mal szerelt Z1C-n.
Sajnos a Sony-nak nem minden készüléken sikerül a legjobban optimalizálni a rendszerét - lásd 4.3 az SP-n - de a Z1C-n véletlenül sem foglal 1,5GB-ot a rendszer. Hogy te milyen alkalmazásokat használsz folyamatosan a háttérben, az erősen befolyásolja a szabad RAM mennyiségét.
Nálam E-Robot, LLama, Gravity Screen, Nine és még egy pár alkalmazás folyamatosan fut. Email-ek Exchange esetén push-sal, IMAP fióknál 15 percenként frissülnek.
Így általában 5-600MB is tud szabad lenni ha minden recent appot kiszórok.
De engem nem érdekel a szabad RAM mennyisége, mert a szabad (kihasználatlan) RAM feleslegesen van bent a készülékben. Azért építik be, hogy használjuk.
Egy szó mint száz, csak maga a rendszer egyik készülékben sem használ el 1,5GB-ot, ebben biztos vagyok, még úgy is, hogy természetesen nem láttam az összes piacon lévő készüléket. -
air
nagyúr
A problémádat én nem fogom megoldani.
Egy dolgot kellene megértened és elfogadnod.
Ahány gyártó, ahány készülék az lényegében annyi egyedi Android rendszer.
Te általánosságban jelentetted ki, hogy AZ 5.1 mennyit foglal. Erre mondtam hogy butaság, mert próbáltam tapintatosan fogalmazni. Ezt most is így gondolom.
Az egyedi probléma megoldásában talán a készüléked saját topikjában tudnak segíteni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a warez!
● A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
- iKing.Hu - Apple 16 Pro Max - Natural Titanium - Új, kipróbált
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Crucial 240GB SSD eladó
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged