- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
-
LOGOUT
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
A warez minden formája tabu, mindenki használjon legális módot az alkalmazások beszerzéséhez.
Milyen alkalmazást ajánlunk kérdésre a válasz elég nagy valószínűséggel az összefoglalóban található.
Nem alkalmazás specifikus kérdésnél a telefonod típusát, android verzióját is írd le.
Hasznos tippek, információk találhatóak az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
crok
Topikgazda
válasz
Kékes525 #157355 üzenetére
Root-al AdAway pl. a megfelelo reklamblokkolo listakkal (akar az AdGuard-al) es kapcsold be a HTTPS szervert benne (add hozza a cert-et is) es akkor "szebbek" maradhatnak az oldalak. De van sok masik, root nelkuli, hasonloan local VPN alapu megoldas amibe beallithatod az AdGuard-ot (is) mint szurolistat. Itt irtam errol a temarol viszonylag reszletesen [link]
-
crok
Topikgazda
válasz
Kékes525 #142892 üzenetére
Volt itt pl. ez a koronavírus tracker alkalmazás kérés. Na, azt az appot levették ugye Play-ről (2x..) amiről utána beszéltetek. Úgy néz ki, hogy a készítője megunta a Google Play hülyeségét és feltette az APK-kat GitHub-ra (mondjuk forrás nélkül..), adatforrásnak a JHU forrását használja továbbra is. Ha gondoljátok próbáljátok ki.
-
Kékes525
félisten
válasz
Kékes525 #142902 üzenetére
Amúgy ennek a PC-és (desktop) honlapja: [Coronavírus COVID-19 globális esetek, Johns Hopkins CSSE]
-
eclipse19
senior tag
válasz
Kékes525 #141024 üzenetére
Nem tudom interneten keresztül van-e értelme atomórához szinkronizálni. Úgy értem, hogy ha a mobilhálózati idő úgyis rendelkezésre áll.
Interneten egy adatcsomag célhoz érésének ideje nem jósolható meg előre. Lehet néhány ezred másodperc, de néhány másodperc is, így viszont hiába az atomóra pontossága. -
svgyula
addikt
-
FeZ...
aktív tag
válasz
Kékes525 #141027 üzenetére
Azt mondták tájékozottabb emberek, hogy a 9-es droid óta ez hivatalosan nem támogatott és telefon függő is a dolog. Ennek ellenére nálam az ACR (Unchained verzió azt hiszem az APK Mirror-ról) van telepítve a telefonomon, ami ugyan halkabban rögzíti a másik fél hangját, de visszahallgatásnál teljesen felhangosítva hallható minden részlet. Valaki pedig a Cube ACR-re mondta azt, hogy teljesen hibátlanul működik nála 9-es Droidon. Azt én még nem próbáltam ki.
-
crok
Topikgazda
válasz
Kékes525 #141027 üzenetére
Root nelkul az orara annyi van hogy rajtad mulik milyen pontos a beallitas: van olyan app ami bevisz az orabeallitasba es lebego orat mutat igy kezzel "szinkronizalhatod".
A felvetelre a Google tiltasok es atalakitasok miatt nincs lehetoseg root nelkul. Keress vissza Somatom es az en hozzaszolasaim kozt, linkeltunk par cikket rola.
-
-
Fall-N
veterán
-
gojko.m
senior tag
válasz
Kékes525 #122808 üzenetére
Sajnos a legújabb verzió leáll, viszont a zeon.hu által ajánlott régebbi változat jól működik. Végre reklámmentesség, relax...
Köszi mindkettőtöknek!
Esetleg, valaki tudná még a 3. kérdésemre is a választ? Bővíthető-e egyáltalán a megosztások listája valamilyen módon?
-
Kékes525
félisten
válasz
Kékes525 #122744 üzenetére
"Amúgy közben láttam, hogy vele (TiBi-vel) egyszerűbben is meglehetett volna oldani, mert minden egyes alkalmazást le tud választani a playről. Amikor frissíteni akarta volna, akkor le kellett volna választanom a playről a Titaniummal."
Végül is így csináltam meg. Az egész manipuláció előtt csináltam a TWRP-ben egy nanroid backup-ot és azt visszaállítottam, majd a Titanium BackUppal leválasztottam a playről a youtube apk-t. Így már nem adja fel a frissítéskor frissíteni a youtube apk-t.
-
Kékes525
félisten
válasz
Kékes525 #122742 üzenetére
Megoldottam. Most már csak a ZaneZamYT alkalmazása látható. Titanium BackUp-al sikerült megoldani. A TC-vel töröltem a /system/app/YouTube/ -ben lévőt és a Titaniummal visszaállítottam az adataival együtt, majd letiltottam a rendszer YT alkalmazást. Nem tudom, hogy a TiBi hova tette, mert itt (/system/app/YouTube/) a TC-vel nem látok semmit, üres a mappa. Nem igazán értem az egészet, de most az van amit szeretnék, most már csak a ZaneZamYT alkalmazása látható. Amúgy közben láttam, hogy vele (TiBi-vel) egyszerűbben is meglehetett volna oldani, mert minden egyes alkalmazást le tud választani a playről. Amikor frissíteni akarta volna, akkor le kellett volna választanom a playről a Titaniummal.
-
törölt tag
válasz
Kékes525 #122738 üzenetére
Na szóval...
Ha a rootolt verziót teszed fel, azt töltöd le, (microg app nem kell) az apk fájlt másolod system>app>youtube mappábba 644-es engedélyel. Innen minden mást törölsz. Telót újraindít.
Nem rootoltat telepíteni kell a hivatalost meg letiltatni (microg app is kell ezzel tudsz bejelentkezni a fiókodba).
Mindkét módszernél playen frissíteni akar ha újabb jelenik meg. Nem kell frissíteni mert elvésznek az "extra" funkciók XDA-an kell lecsekkolni van e és onnan felrakni a fent leírtak szerint.
-
pc360
addikt
válasz
Kékes525 #122707 üzenetére
Amikor elsőre próbáltam ma, nem akarta a szinkront, csak egy idő után, aztán helyrerázódott. Az app felületével viszont van valami bibi nálam, mert csomószor nem reagál az érintésre. A PC-s verzió sem korrekt, mert böngésző alapú, az meg azért lassú. Ezért volt az, hogy pl. a Resoph Notes-al próbálkoztam, ami szinkronizápni tud a Simplenote accounttal úgy, hogy közben egy apró, natív progi, de az sem volt tökéletes. Még vizsgálom a témát, kerítek valami hasonlóan egyszerű megolda#t, ami minden platformon szimpatikus.
-
pc360
addikt
válasz
Kékes525 #122686 üzenetére
Ezer éve ismerem, sok ilyen markdown-os cuccot próbáltam. Mikor próbáltam, nem volt túl megbízható, funkcióban meg azóta is nulla, a szinkronizálás, és a program felülete pedig még mindig lassú. A Keep minden szempontból jobb, a Simplenote mellett egyedül talán a sötét téma és az egyszerűség állhat. Szerintem ez kimarad.
-
-
Bozek
nagyúr
válasz
Kékes525 #122459 üzenetére
Ha van root, akkor DiskDigger, igaz fizetős, de jó. Root nélkül meg úgy egyik se.
-
Kékes525
félisten
válasz
Kékes525 #122356 üzenetére
Titanium Backup probléma megoldva. A megoldás, ha esetleg másnak is jó lesz:
A Dropbox mentésem PC-és szinkronizációjából (helyi meghajtó) átmásoltam a Far Managerrel (de kipróbáltam a Tortal Commander is tudja) a Titanium Backup mentéseket a Galaxy S6 telefonom TitaniumBackup könyvtárába (üres volt, mert még nem készítettem vele mentéseket) és így már azt a sajátjának kezelte a program és a szűrökkel rendesen rendszerezni tudtam a mentéseket és a szükséges adatokat visszaállítottam.
Az eredeti probléma az volt, hogy új Rom telepítése után (gyári visszaállítás volt) a Dropbox mentési könyvtárát nem tudta szűrni és így sokkal nehezebb lett volna kiválasztani a megfelelő, szükséges mentéseket. -
meko1
tag
válasz
Kékes525 #121925 üzenetére
javaslatodon fölbuzdulva,csináltam egy gyári visszaállítást,előzőleg easy backup...-pal, elmentettem ezt-azt az sd-kártyára és a dropboxba>>>>>(a kártyát kivettem persze visszaállítás előtt)>>>láss,hát nem csodát:
a dropboxos mentéshez nem tud csatlakozni(neten van,fájl is van),az sd -kártya pedig visszahelyezés
után felismerhetetlen(más szerkentyűknek,gépnek is,formázzam,mondá),magyarul, buktam a dolgot;
akkor most? üdv meko1 -
-
-
cintula187
addikt
válasz
Kékes525 #119958 üzenetére
Szia!
Az app újra lett már rakva kétszer előtte az adatok törlésével ha erre gondolsz.
Ja látom nem, hanem recovery menüből. Nem az nem volt még soha.
Magát a telefont nem resetelném emiatt.
Greenify nincs.
Az app be van rakva az optimalizálást mellőzött alkalmazások közé.
Wifin és mobilneten is csinálja. -
törölt tag
válasz
Kékes525 #119914 üzenetére
Én is több ujjal gépelek billentyűzeten, de tableten, okostelefonon (fekve) az AnySoftKeyboardot használva kb dupla olyan gyorsan gépelek. És kevesebb melléütéssel. Mert az is belejátszik ám a sebességbe. Ugyanis a melléütést is ki kell javítani és az is idő. Mindazonáltal én nem akarlak rábeszélni semmire sem. Csak azt mondom, próba cseresznye.
-
törölt tag
-
-
air
nagyúr
válasz
Kékes525 #119870 üzenetére
Meddig hajtjátok még ezt a bringát?
Kliens oldalról édes mindegy mit használsz. Nem azt fogják feltörni.
A PC sem védhető jobban, és a mobil sem sérülékenyebb.
A védelmek pedig hülye júzer ellen nem védenek.
Lásd ez a mostani eset. Mit törtek fel? Nem a mobilokat.
Sőt, nem is kellett feltörni, nyitva volt az ajtó, és még a tábla is rajta volt, hogy "fáradj be, és vidd, amit gondolsz".
Az, hogy az alkalmazás engedély nélkül továbbította a felhasználók adatait egy védtelen szerverre, ahonnan csak az nem lopta el, aki nem akarta, ez kb. a cég teljes végével egyenlő. -
-
emeron
tag
válasz
Kékes525 #118681 üzenetére
Azt se felejtsd el, hogy nem a jelszókezelő cég biztosít felhő tárhelyet, hanem te választod ki a neked tetszőt (nem úgy, mint a LastPass vagy a 1Password esetén). Arra gyakorlatilag 0 esély van, hogy a Google/Microsoft/stb. rendszerét feltörtjék.
Egy átlag ember nem ér meg annyi időt, energiát, pénzt, erőforrást ami az említett felhő tárhelyek majd a titkosított fájl visszafejtéséhez szükséges. A kliens oldalt már célszerűbb támadni, de ahogy Somatom is elmondta azért az nem olyan egyszerű.
Banki adatot is tárolhatsz benne. Ott is kapcsold be a két faktoros hitelesítést (mint mindenhol máshol, ahol elérhető). Bankkártya adatait azt én sem tárolom ilyenben. Ha kell, előveszem.
Nagy mennyiségű jelszó tárolásához, ráadásul több helyen elérhető módon egyszerűen jelenleg nincs jobb lehetőség.
Az meg hogy a fejlesztő "hazaküldi" az adataid nem életszerű. Előbb-utóbb kiderül és az nagyon durva következményekkel jár.
-
snowdog
veterán
válasz
Kékes525 #118688 üzenetére
A bankolást általában én is PC-n intézem. De a mobilomon van olyan banki alkalmazás, amiben azért megbízom. Elindítom az alkalmazást, kéri az ujjlenyomatos azonosítást, és már bent is vagyok. Ennél egyszerűbben nem igazán lehet belépni. És még csak meg sem kell jegyezni a jelszót.
-
Somatom
veterán
válasz
Kékes525 #118686 üzenetére
Ezt én másképp látom. Jelszókezelős beillesztéssel nem kerül a billentyűzet alkalmazáshoz az infó. Tehát, nem hagytál ki egy rizikófaktort, hanem lecserélted egy másik rizikófaktorra. Az szubjektív, bizalmi kérdés, hogy ki, melyiket tekinti nagyobb rizikófaktornak. A LastPass egy régóta, megbízhatóan működő jelszókezelő, könnyen "lenyomozható" háttérrel. Ezzel szemben mit tudunk a külsős billentyűzet alkalmazások fejlesztőiről, hátteréről? Ne érts félre, nem azt állítom, hogy a külsős bill. alkalmazások keyloggerek! Csak a rizikófaktoros gondolatmenetedet viszem tovább, és alkalmazom rájuk. Én Anysoftot használok. Az sem nyílt, tehát ugyanannyira tartalmazhat ártalmas kódot, mint a LastPass beépülő, amit egyébként sztem többen használnak, mint külsős billentyűzet alkalmazást.
-
Somatom
veterán
válasz
Kékes525 #118683 üzenetére
Ahha. Azokat az adatokat mivel pötyögöd be manuálisan? Esetleg egy telepített, "külsős" bilentyűzet alkalmazással? Honnan tudod, hogy a bepötyögött karaktereket nem küldi azonnal valamilyen szervernek? Mi alapján bízol meg benne, és ugyanezen az alapon miért vagy bizalmatlan egy jelszókezelővel szemben?
-
Somatom
veterán
válasz
Kékes525 #118681 üzenetére
Mindenképpen bizalmi kérdés. De, ez minden alkalmazásra igaz, és sztem egy jelszókezelő kisebb rizikófaktort jelent, mint mondjuk a billentyűzet alkalmazások. Tudjuk, hogy azok mögött kik állnak? Vagy, ott van a Robot. Egyetlen ember fejleszti, és gyakorlatilag teljhatalommal bír a telómon ahhoz, hogy normálisan végezni tudja a dolgát. Ez is maximálisan bizalmi kérdés.
-
Somatom
veterán
válasz
Kékes525 #118679 üzenetére
Elvben van rá lehetőség, mivel tudomásom szerint a LastPass forráskódja zárt. De, azért gondold át ennek az összefüggéseit! Ez csak egyszer kell előforduljon, és dől az egész cég. Nem beszélve arról, hogy ez bűncselekmény, és hacsak nem hamisított LastPass plugin -t telepítesz, egyértelmű, hogy ki a felelős.
A felhőben feltörés, mint írtam, nem játszik, mert a visszafejtő kulcs nem kerül ki a telóból. Csak az ellenörző kód, amiből viszont nem fejthető vissza a jelszó. Az ellenörző kód ellopása esetén, ha a hekkelés végén sikeres a lopás, akkor a szerver elküldi az AES256 -os titkosítású állományt. Hogy lesz ebből használható infó? Ahhoz a kliensből kell megszerezzék a még titkosítatlan jelszót.Beg:
Nem tudom, hogy ez ON, vagy OFF. Döntsd el Te! -
Somatom
veterán
válasz
Kékes525 #118673 üzenetére
Nem értem, hogy ezt hogyan képzeled. Ha a telód titkosít, akkor a telódra kéne valamilyen kémprogramot telepíteni, ami a jelszókezelő elé épül be, és még a titkosítatlan adatokat nyúlja le. Mivel Androidon minden alkalmazás a saját homokozójában fut, ezért ezt csak valami keylogger -rel tudom elképzelni. Ez viszont nem olyan egyszerű, pláne root nélkül. Az meg teljesen felejtős, hogy kliens oldalon fejtsék meg a kódolást. Beletelne pár évbe, ami alatt jobb, ha állandóan töltőn lenne a teló.
-
Somatom
veterán
válasz
Kékes525 #118664 üzenetére
Minden feltörhető, csak nem mindegy, hogy mennyi idő alatt, és mekkora energiaráfordítással. AES256 -nál egyszerűen nem éri meg. Az adatok a kliensben titkosítódnak és azután kerülnek a szerverre. A jelszót sem tárolja a szerver, csak az ellenörző kódját. MD5 megvan? Csak arra alkalmas, hogy egyezést igazoljon, de az, hogy mi egyezik, az ellenörző kódból nem állapítható meg.
MikeWazowski:
Ezt a SafeInCloudot nem ismerem, a LastPass képes automatikusan beléptetni. Ez jelenleg csak pár böngészővel, külső beépülő segítségével működik. Érdekesség, hogy egy olyan módszert használ, ami nem a dokumentációnak megfelelően alkalmazza az API -t. A Google szigorításának következtében ennek a lehetőségnek is befellegzett volna. A LastPass azonnal felvette a kapcsolatot a Google -el, és sztem nem kis része volt abban, hogy a Google viszakozott. Egyébként, Oreotól van rá direkt API, nem szükséges egy másra kitaláltat "megerőszakolni". -
Somatom
veterán
válasz
Kékes525 #118631 üzenetére
Ez volt az első, csak gondolom, átsiklottál fölötte.
A képeidet néztem korábban is, de nekem nem mondanak semmit, nem tudom, hogy mit kéne lássak rajtuk.
Ami a parancsikon tulajdonságait illeti, nem tudok ilyen lehetőségről (mármint külön alkalmazás telepítése nélkül). Ez sztem a launcher feladata lenne, és többször írtam korábban, hogy nagy hibának tartom azt, hogy a launcherek (legalábbis az általam ismertek) nem tudnak ilyet. Apex -ben pl. a "parancsikon szerkesztése" egy vicc. A parancsikonok tulajdonságai egységesek, az Androidban definiáltak. Ez egy kb. 10 rublikát tartalmazó "űrlap" (intent, uri, mime type, stb.). Ezzel lehetne parancsikont szerkeszteni, a tulajdonságait ellenőrizni, módosítani. Ehhez most külön alkalmazást kell telepíteni (pl. xShortcut).
Az egy másik dolog, hogy nálad miért nem megy a közvetlen tárcsázás. Valahol Lolli környékén a Google csavart a hívások jogosultságain. Onnantól nálam is problémásak lettek a "dial" intentek. -
Somatom
veterán
válasz
Kékes525 #118625 üzenetére
Akkor fussunk neki még egyszer! Az Elixír nem parancsikont hoz létre, hanem widgetet. Hosszan nyomsz a home -on, kiválasztod a modul (widget) létrehozását, majd a listából az Elixír 1x1 -es widgetet. Ekkor átdob az Elixír widget szerkesztőjébe. Ott megadod a widget nevét, képet, stb. Aztán ráböksz az X -re és kiválasztod, hogy mit csináljon a widget érintésre. Parancsikon -> Közvetlen tárcsázás -> kiválasztod a listából a számot.
Ha ez megvan, akkor alul ráböksz a "létrehozás" -ra és ennyi.
Magához a parancsikonhoz az Elixír fölösleges, hiszen a "közvetlen tárcsázás" egy gyári parancsikon, ami közvetlenül a launcher -ből is kirakható a home -ra. Ha nincs közvetlen tárcsázás parancsikon a listában, vagy nem indítja a hívást, akkor ott valami más gebasz van, mert az a parancsikon direkt erre lett kitalálva.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a warez!
● A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- Gopro hero 7 black
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- HP Probook 640 G2 (14FHD/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Új Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest