- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Fűtés és hűtés klímával, napelem segítségével
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
- ldave: New Game Blitz - 2025
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
-
LOGOUT
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
A warez minden formája tabu, mindenki használjon legális módot az alkalmazások beszerzéséhez.
Milyen alkalmazást ajánlunk kérdésre a válasz elég nagy valószínűséggel az összefoglalóban található.
Nem alkalmazás specifikus kérdésnél a telefonod típusát, android verzióját is írd le.
Hasznos tippek, információk találhatóak az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
air
nagyúr
-
jani8787
tag
Kedves Mindenki! Segítséget kérnék. Eddig Samsung telefont használtam, most áttértem egy jobb Sonyra, legalábbis hardverileg...a kérdés az lenne, hogy a Samsungon az S tervezőt használtam, és ez tök jó volt, mert az Outlookomból a teendőket is tudta szinkronizálni, nem csak a naptárbejegyzéseket. Ez nekem fontos, és egyszerűen nem találok ilyen programot a Sonyra. Ötletek? Előre is köszi.
-
atosan
veterán
válasz
#79335424 #47992 üzenetére
Értem és köszönöm. Amíg nem muszáj, nem rootolnám (samu fame), viszont időnként jól jönne a minél pontosabb pozíció, esetleg a környezetbe belehallgatni. Egyébként sokmingen nincs telepítve, fb, messenger, kakao talk. Ezek gondolom néha használják a gps-t, messenger biztos, szerintem.
-
törölt tag
válasz
atosan #47988 üzenetére
Attól függ, hogy mit értesz az alatt, hogy alapból. Egy alkalmazás számára két lehetőség van. Aktív és passzív mód. Aktív, amikor lekéri a GPS adatokat. Ez energiaigényes (a lekérés gyakoriságától függően). Passzív mód, amikor ő maga nem kér külön infót, de ha más alkalmazás, vagy maga a rendszer megteszi, akkor felhasználja a frissült adatot. Ez nem olyan hatékony, viszont lényegesen takarékosabb. Szerintem a legjobb egy rootolt készüléken a távolról (esetleg észrevétlenül, a háttérben) bekapcsolható GPS. Ilyet pl. az Avast biztosan tud (az ingyenes is). Sajnos, nem minden készüléken működik, de erről nem az Avast tehet. Pl. Sony kitaláció egy plusz figyelmeztető ablak a bekapcsolás előtt. Ezzel nálam nem tudott mit kezdeni. Ezért lett CM rom az Xperia minimen (ST15i).
-
makoss
veterán
-
törölt tag
Tudom. 1 hét alatt sikerült beállítani a Proximity Screen off pro -t. Milyen nézetben, mely programoknál legyen inaktív, hány másodperces közelséget toleráljon (amikor fölé kerül az ujjam) és hasonlók. Én kikapcsoltatom a szenzort és felülbíráltatom a hardvergombokat. Így nem fogyaszt többet és nem hív fel senkit zsebből. Viszont kétszer kell powert nyomni a kijelző aktiváláshoz. Elsőre bekapcsolja a szenzort, de mire bemérné a távot, már ki is kapcsol. Másodikra bekapcsolva marad, ha nem érzékel közelt a szenzor.
-
kovisoft
őstag
válasz
#79335424 #47967 üzenetére
Ha a bekapcsolást is a közelségérzékelővel akarjuk megoldani, akkor ébren kell tartani a szenzort, de ennek általában nagyon alacsony a fogyasztása, az én telómon ez 0,13 mA. Folyamatosan így használom a telefont, és nem tapasztaltam észrevehető növekedést az akkufogyásban. A teljes fogyasztás alvó módban egyébként nálam 15 mA körül van, tehát ebből a proximity szenzor kevesebb, mint az alvó módú fogyasztás 1%-a.
Én a Proximity Tool Extension-t használom erre a célra, de ez nem mindenkinél működik rendesen (nálam igen).
-
zachary
tag
Sziasztok!
Olvastam nagyon régen egy autós alkalmazásról, ami jelzi, hogy mikor gyorsítasz vagy épp fékezel túl nagyot. Azt hiszem valami pohárral meg vízzel mérte, az istenért sem találompedig jó lenne leszoktatni az asszonyt a falábúságrólTudja valaki esetleg, hogy melyik volt az, vagy valami ehhez hasonló appot? -
atosan
veterán
Erre valaki? Vagy olyan ami bekapcsolja a GPS-t, hogy pontosabb legyen a helymeghatározás?
Előre is köszi
-
deva
tag
válasz
#79335424 #47967 üzenetére
Most így hirtelen nem tudom megmondani, hogy alvó üzemmódban működik-e az a szenzor, ami azt figyeli, hogy van-e a közelben valami, vagy nincs. Ez az a szenzor, ami kikapcsolja a kijelzőt telefonálás közben, amikor a füledhez emeled a telefont, egyébként pedig bekapcsolja.
Ha működik, akkor nagyon egyszerű a dolog, mivel fel lehet iratkozni ezekre az eseményekre, amiket az OS Broadcastol. Onnantól pedig fel lehet tételezni a következőt:
- ha eddig volt valami a közelben, és most hirtelen az a valami eltűnt, akkor valószínűleg a tok volt az
- ha eddig semmi nem volt a közelben, és most hirtelen van, és nincs egyéb blokkolás, akkor a tok takarja el a szenzortEnnek megfelelően lehet reagálni, hogy mit csináljon a teló. Ismétlem, nem vagyok benne biztos, hogy ez alvó üzemmódban is működik. Egyébként ezt a részt lekezelni nem olyan vészes, a bolondbiztos működés és a rengeteg speciális eset lekezelése az, ami szerintem nehézzé teszi a dolgot.
Egyébként az "Active display" képes ilyesmire. Ott ezt úgy hívják, hogy "pocket mode", ha kiveszed a zsebedből (sötétből világosba) a telefont, akkor be lehet állítani, hogy a kijelző mindig bekapcsoljon, vagy csak akkor ha kaptál új értesítést, ha visszateszed a zsebedbe (világosból sötétbe) akkor pedig kikapcsolja a kijelzőt. A "zsebet" helyettesítsd be a toknak, és meg van oldva. Lehet vele szórakozni, tényleg a világosság alapján működik, ha eltakarod az ujjaddal a szenzort akkor kikapcsol a kijelző, ha elveszed az ujjad akkor pedig bekapcsol.
-
törölt tag
válasz
arti1121 #47966 üzenetére
Erre kíváncsi leszek. Szerintem amelyik jól működik, az meríti az akkut (attól tud jól működni, hogy ébren tartja a szenzort), ami nem meríti, annál meg kompromisszumokat kell kötni (pl. power gomb is kell a bekapcsoláshoz). Én a proximity screen off pro -t használom, de ez sem kompromisszummentes.
-
arti1121
senior tag
mi annak az annak a neve és abból melyik a legjobb ami ha kinyitom a toknak a fedelét akkor bekepcsolja a kijelzöt,. amikor becsukom meg lekapcsolja??
-
aizen92
addikt
Nem tudom volt-e már, de inkább többször, mint egyszer sem!
CLIPPICK - Lényege címszavakban: Multiplatformú copypaste progi. Ctrl+C-zel a Nexusodon majd a Mac-eden Ctrl-Vzed. és ennek végtelenített kombinációja.
"Copy and Paste a bunch of things like you’ve never done before between various devices! Skip has undergone a complete transformation from Clippick with enhanced performance, revamped designs, and additional features. Skip allows you to move content instantaneously across devices with remarkably less efforts, enabling you to “SKIP” all the unneeded actions. Whatever it is that you have to transfer to that other device, don’t do it the hard way anymore. Just copy here and paste there with Skip.
Skip supports: Windows, iOS, Android, and Mac Os."Nekem nagyon hasznos lesz, régóta hiányolok ilyen progit, tökéletes számomra!
-
batai15
félisten
Endomondo Sports Tracker-ben melyik beállítás az átlag sebesség?
-
S e t h
nagyúr
80%-os engedménnyel kapható a PixelPhone Pro, én a gyárit/samu/ anno lecseréltem rá, mivel sokkal gyorsabb annál.Érdemes előtte kipróbálni az ingyenes verziót.
-
deva
tag
Sziasztok!
Nem tudom, hányan ismeritek, használjátok a TElvira nevezetű appot, gondoltam jelzek itt is, hogy tegnap egy nagyon nagy update került publikálásra (amit ma egy kisebb bugfixel megtoldottam). Lényeg a lényeg, aki szokott vonatozni, annak megéri kipróbálnia, remélem tetszeni is fog!
-
Bozek
nagyúr
válasz
#49738752 #47943 üzenetére
Működik, bár a beállítást alapon kell hagyni, mivel külön nem jelenik meg a választható szótárak között ez. Az Abby Lingvo igen, de az meg nem néz ki szépen.
Egyébként most SVOX-al tesztelgetem (szedtem le angol free hangot) és egész jól kimondja a szavakat. Ami szótárt eddig használtam, az olyan mesebeli működést produkált ezen a téren (hol volt, hol nem volt).
(#47951) S e t h: Például. Van, aki nem szeret még olvasni se magyarul. Nekik jól jön. Én csak kipróbáltam, nem fogom azon belül használni.
-
LonGleY
veterán
válasz
tankraid #47952 üzenetére
Az, amelyik nem fut a háttérben kéretlenül, mint ezeknek az appoknak a 95 %-a. Épp ezért esett a választásom a Palmary Weather Premium-ra (bármennyire is nem fejlesztik, teljesen jól működik az előrejelzés), illetve az Aix Weather Widget-re.
-
xcds
őstag
Vmelyik nap volt szó az időkép fogyasztásáról. Én írtam, hogy nem vettem észre, hogy többet enne, mint agyári accuweather. Hát tévedtem. Tegnap gyorsan merült az akku, megnéztem a wakelock detectorral és ha jól értelmezem, az időkép 1073-szor tartotta ébren 2 és fél percig a telefont.
Vmi alarm managert írt tettesnek az időképen belül. Vagy nem azt jelenti az a x1073 a 2, 5 min fölött
Egyébként a google+ is adott neki rendesen, 111-szer 3 percet.
-
Bozek
nagyúr
válasz
KABALL #47944 üzenetére
Inkább topic-ot ajánlok: Android programozás
-
KABALL
csendes tag
Üdv
Szeretnék önállóan applikációt készíteni hely meghatározás céljából.
Milyen softwaret j.avasoltók ehhez és miért. -
atosan
veterán
Sziasztok,
Létezik olyasmi ami bekapcsolja távolról a beszéd mikrofont, vagy a hangszórót? Rootolatlan telóra volna a legjobb. Olyasmi, mint az eszközkezelő, csak mikrofon kéne, vagy esetleg kamera kép. -
LonGleY
veterán
-
tankraid
aktív tag
válasz
LonGleY #47936 üzenetére
Airdroid tehat leginkabb wifi, nexus 5 - ahogy lentebb írva vagyon - tehat nincs sd kártya benne. Honlapról windows alatt telefon tároló módonz mert mást nem is lehet airdroid nem eri el page-en keresztül. De inkább kabb haggyuk is.... Nagyon reggel van és látom nagyon nehéz.
-
tankraid
aktív tag
Airdroid-ba, hogy lehet letölteni egyszerre több képet vagy egy full mappát. Rámegyek, hogy jelölje ki mind aztán a letöltésre de csak egyet szed le.....
-
LonGleY
veterán
válasz
#79335424 #47910 üzenetére
Az, hogy neked mennyire nem nehezíti meg az életed, nem zárja ki a tényt, hogy millió dologra meg egyszerűen alkalmatlan, vagy minimum nyögvenyelős. Az előnyeit nem tagadtam, de te akarsz itt arról meggyőzni, hogy ha te átálltál rá, akkor ez mindenkinek pálya lehet. Hát, nagyon nem.
Kapásból a környezetemben 3 jó példa is van azokra, akik körberöhögnék az elképzelést is, hogy Android rendszeren dolgozzanak: egy Linuxon webet fejlesztő, egy Mac-es grafikus és én, mint Win 7-es, aki gesture-ökkel és hotkey-ekkel irányítja a rendszert, millió dologra használva azt párhuzamosan. Kapásból egy tucat példám lenne rá, mi az, amit te órák alatt oldanál meg, amit én percek alatt, és most nem a számítási kapacitásra gondolok. Mindennek megvan a maga helye.
-
dnelb
veterán
Létezik olyan program, ami iOS-hez hasonló módon kiírja, hogy mennyire van elhasználódva az akksi, mennyi ciklus van benne ?
-
törölt tag
Én pontosan tudom, hogy milyen változatosak a felhasználói szokások. Pont a miniPC -k kapcsán találkozom olyan elképzelésekkel, amikre álmomban sem gondoltam volna, mint felhasználási terület. Szerintem Te általánosítottál a saját felhasználói igényeid alapján és jelentetted ki, hogy nem alkalmas rá az Android. Közben az is lehet, hogy csak egy teló, vagy tab nem alkalmas rá.
-
válasz
#79335424 #47910 üzenetére
Képzeld, próbáltam. Van 4 androidos készülékem, és éppen ezért nagyon jól tudom, hogy elég sok hétköznapi felhasználási módot nem lehet teljes értékűként kiváltani velük. És azt sem állítottam, hogy a te életedet nehezíti meg, mivel általánosságban beszéltem. Ne gondold, hogy mindenki úgy használja a pc-t mint te.
-
törölt tag
Erről sem vagyok meggyőződve. Pl. amikor a kedvesemnek felvetem, hogy szerintem mely eszköz lenne a legmegfelelőbb, akkor sosem az jön, hogy milyen intelligens vagyok. Sőt, szerinte ettől még inkább az állatvilághoz tartozom. Konkrétan a perverz disznó fajtához. Ki érti ezt?
-
Melack
veterán
Melyik alkalmazással lehet egy romot kipucolni, és egyes alkalmazásokat rendszer alkalmazássá tenni?
-
7Sony7
addikt
Üdv! Ez a Viper4androidFX nevű progi pontosan mire jó? Az ok, hogy hangra, de csak zenehallgatáskor van értelme, vagy telefonálás közben is?
-
tonyqa23
senior tag
Sziasztok!
Pár napja érdeklődtem, de nem kaptam választ... aki használ Real APK Leechert, annak működik rendesen?
Nekem nem akar semmit csinálni, mióta meg kellett változtatnom a gmail jelszavamat. Hiába adom meg az emailcímet, új jelszót, meg a Device ID-t, kiírja, h nem tudja a config fájlt írni, vagy valami ilyesmit. Valakinek ötlete? -
antal750
aktív tag
válasz
atillaahun #47881 üzenetére
Heló
Én ezt használom,és valóban nem tudja megkülönböztetni..
Pedig nekem a pro verza van meg. -
aggleány
addikt
Sziasztok!
Moon+ Reader-hez keresek angol-magyar szótárat. Van ötletetek, hogy honnan lehetne, olyat szerezni? Természetesen fizetek is érte, ha csak olyan lehetőség van.
Előre is köszönöm.
-
petipetya
nagyúr
válasz
atillaahun #47908 üzenetére
Erre a kérdésedre válaszolva: nemcsak hallottam róla, de régebben ki is próbáltam.
-
törölt tag
válasz
LonGleY #47906 üzenetére
De ugye azt megérted, hogy ha én általános használatban kiváltok egy PC -t a droiddal, akkor kicsit kétkedve fogadom az olyan véleményeket, hogy ezzel én megnehezítettem az életemet. Csak tudom már, hogy nehezebb -e nekem így. Főleg ha olyantól származik a vélemény, aki nem is próbálta.
-
air
nagyúr
válasz
Szerintem ezt a gyári tárcsázó sem különbözteti meg. Legalábbis nálam nem.
-
atillaahun
veterán
válasz
Akkor senki nem hallott még itt az exDialer-ről?
-
zsoltzsolt
addikt
Használja itt valaki az EverythingMe Launcher -t?
-
LonGleY
veterán
válasz
#79335424 #47904 üzenetére
Én se vitatom, hogy sokminden egyszerűbb Androidon (triviális, mondhatni), csak annyi volt az össz mondanivalóm, hogy ez ugyanúgy visszafele is igaz. :]
arti1121: Úgy rémlik, hogy a bejövő hívás a romtól függ, csak az emberek és számok kezelésére tudsz 3rd party appot pakolni. Persze, ne legyen igazam. Valamikor már szó esett erről itt, most nem találom...
-
arti1121
senior tag
pár napja kérdeztem de sajnos nem jött válasz hogy olyan alkalmazást tudtok ami megnöveli a hivó vagy a hivott félo nevének a méretét? Mert nagyon kicsivel rakja ki ugy hogy mikor hivnak nehzen tudom elolvasni.
köszi
-
törölt tag
válasz
LonGleY #47903 üzenetére
Ezt nem vitatom. Viszont egy csomó dolog sokkal egyszerűbb, mint PC -n. Én sokat utazom, keveset vagyok otthon. Ezért elsődlegesek a mobil eszközök és a rajtuk levő rendszer. Mivel asztali környezetben is ugyanezt használom, így teljes az átjárás. Pl. ugyanarra a Dolphinra szinkronizálok, ugyanarra a videólejátszóra optimalizálok, ugyanaz a letöltésvezérlőm, a NAS -hoz használt programok, jegyzet, vágólap, stb. Ez nekem sokkal egyszerűbb így, mint PC -vel. Mindezt mozgó, kopó alkatrész nélkül, néma csendben (passzív hűtés), 10Watt körüli maximummal. Az otthoni rendszerem bármikor, bárhonnan, azonnal elérhető marad, mivel fölösleges kikapcsolni.
-
törölt tag
válasz
LonGleY #47894 üzenetére
De ez nem jelenti azt, hogy alkalmatlan a feladatra. Szerintem csak kevesen ismerik (még). De pár éve még tablet sem létezett, most pedig ugyanolyan általánosan elfogadott eszköz, mint egy droid teló. Persze ez igényel némi nyitottságot, innovatív gondolkodást. Olyan "Androidost".
Új hozzászólás Aktív témák
● Tilos a warez!
● A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Házimozi haladó szinten
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Battlefield 6
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Ubiquiti hálózati eszközök
- BestBuy topik
- Fűnyíró topik
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- Eladó egy XMG P406 laptop
- Lenovo Legion 5 Ryzen 5 5600H RTX 3060 16GB 1,5TB SSD
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900 XTX 24GB be quiet! SB 802 1000W
- AMD Ryzen 5 5500 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- AKCIÓ! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W