- btz: Internet fejlesztés országosan!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- bambano: Bambanő háza tája
- Klaus Duran: Youtube AI szinkron
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alldocube iPlay 50 mini Pro
Felhasználói tapasztalatok:
Dr.NX
Beni2360
gyulaszuAz olcsó gamer tablet
Nem sokkal az iPlay 50 mini megjelenése után az Alldocube máris piacra dobta a tablet, erősebb processzorral szerelt, játékosoknak szánt Pro változatát, amit kiegészítők nélkül mindössze 30 $-ral drágábban, ~130 $-ért kínálnak 8 GB / 256 GB konstrukcióban. De nézzük, mit is kapunk ennyiért.Kinézet:
Az iPlay 50 mini Pro az iPad-ekre jellemző sarkos dizájnt kapott, alumíniumháza jól kidolgozott és az anyaghasználata is nagyon rendben van, kellően vastag a burkolat, azaz nem spórolták ki belőle az anyagot. Mindent összevetve nem érződik rajta, hogy egy olcsó tablettel lenne dolgunk.
Tömege csupán 307 g tok nélkül, de tokkal se vészes a maga 418 grammjával, így hosszan tartó olvasásra vagy játékra is kényelmes a használata.Hardver:
Az iPlay 50 mini Pro már a Helio G (G = gaming) processzor család tavaly megjelent, 6 nm-es technológiával készült Helio G99 (MT6789) jelzésű processzorát kapta integrált Mali-G57 MC2 grafikus egységgel. Összehasonlításképpen, ez teljesítményben valahol a Snapdragon 732G szintjén van, az Unisoc T618-tól (iPlay 50) pedig 30-50%-kal erősebb a nanoreview.net processzor rangsora szerint.
AnTuTu tesztet lefuttatva nálam 386 ezer pontot ért el, ami az olcsó tablet kategóriában jelenleg talán a legjobb értéknek számít.
(További tesztek eredményét a feltöltött képek között találjátok).
Rendszermemória terén is bőkezű volt a gyártó és az olcsó kínai tableteknél szinte már hagyománynak számító 4 GB helyett - ami szerintem manapság már édeskevés - 8 GB RAM-ot pakolt bele, amihez még bekapcsolhatunk akár ugyanennyi virtuális memóriát is. Ez utóbbi a háttértárból "csíp le" és elméletileg csak akkor használná a rendszer, ha már nincs elég szabad RAM az alkalmazások futtatására. De ennek használhatósága a sokkal lassabb háttértár miatt megkérdőjelezhető.
A háttértár méretét sem aprózták el, mindenre is elég, UFS 2.2-es sebességű 256 GB tárhely áll rendelkezésünkre. Ennek köszönhetően többé nem kell azon törnünk a fejünket, hogy mit töröljünk le ha például kedvenc játékunk a kevés tárhely miatt nem tud frissülni. De akinek ez mégsem volna elég, az microSD kártyával tovább bővítheti maximum 512 GB-tal.
Az iPlay 50 mini-hez képest akkumulátorból is nagyobb, 5000 mAh kapacitásút kapott, amivel akár 9-10 óra képernyőidő is elérhető normál használat mellett. Nekem 20% töltöttségig merítve, alacsony fényerőn használva, több mint 7 és fél óra képernyőidőt sikerült elérnem amiben benne volt 1 óra játék is.
Szerencsére töltés terén is történt előrelépés és a Pro változat már kapott egy 18 W-os PD 2.0-ás gyorstöltési lehetőséget is, amivel 20%-ról kevesebb mint 2 óra alatt teljesen fel lehet tölteni a tabletet. Gyorstöltőt (se hozzávaló kábelt) azonban ne keressünk a dobozban, mert csak egy "noname" 2 A-es töltőt mellékeltek tartozékként, aminek használatát én nem is javasolnám.
Szenzorokból viszont már nem bővelkedik a tablet, gyorsulásmérőn kívül gyakorlatilag semmi más nem került bele: nincs se fényérzékelő, se giroszkóp és a Hall-szenzoron is spórolt a gyártó. Vagyis le kell mondanunk az automatikus fényerőállításról, játékoknál a giroszkóppal történő irányításról és a kijelző flip tokkal történő be- illetve kikapcsolásáról is. Ez utóbbira alternatívaként találunk a beállításokban olyan funkciót ami a tablet felemelésekor automatikusan bekapcsolja a kijelzőt, illetve az előlapi kamerát használva van képernyőfigyelő is, de ezek nem mindig működnek megfelelően, ezért a power gombot sokat fogjuk nyomogatni.
Került viszont a tabletbe 5 GHz-es WiFi és 4G LTE hálózat támogatás is VoLTE technológiával. Továbbá van benne GPS - elég jó vétellel - és Bluetooth 5.2 is, nagy felbontású hangzást biztosító LDAC kodek támogatással.
Kijelzőnek egy jó betekintési szöggel rendelkező 1920×1200 felbontású 8,4"-os IPS panelt kapott 320 nit-es fényerővel, ami inkább csak beltéren - esetleg árnyékos helyen - történő használatra elég. Éjjeli baglyoknak viszont jó hír, hogy egészen alacsony fényerő is beállítható és ezen felül van még egy bekapcsolható extra sötétmód is. Az érintésre is jól reagál a kijelző minden pontján, viszont egy kisebb rendellenességbe azért belefutottam mikor elindítottam egy multi-touch tesztet: az ígért 10 pontos érintés helyett csak 3 ponton érzékel egyszerre, ami valószínűleg szoftverhiba lehet. Hátrányt ez azonban nem okoz egy alkalmazás használatában se.Operációs rendszer:
A tableten már a legújabb Android 13 fut, annak is egy módosított változata. Kapunk előre telepített Google Play Áruházat, illetve egyéb Google alkalmazásokat és biztonsági frissítésből is megkapjuk a legújabb, júliusi frissítést. A módosított Android miatt azonban kimaradt pár beállítási lehetőség, ilyen például a rendszer színek módosítása (meg biztos még más is amiről nem tudok). Szóval ha valaki - mint ahogy én is - az első bekapcsolás után a sötét módot keresné, akkor be kell érnie egy ronda, barna színvilággal amit sok alkalmazás, widget is átvesz.
A rendszer egyébként nagyon pörgős, minden alkalmazás, weboldal gyorsan betölt és friss rendszernél a 8 GB RAM-nak kicsivel több mint a fele használható alkalmazások futtatására, ami azonban bőven elég mindenre: szinte nem lehet megnyitni annyi alkalmazást amitől elfogyna a RAM.
További pozitívum, hogy a gyártó még nem hanyagolta el teljesmértékben a tabletet, és néha kidob egy-egy rendszerfrissítést, ami ebben az árkategóriában nagyon szokatlan. Szóval ezért hatalmas piros pont jár az Alldocube-nak.
(Megjegyzés: A tabletre már elérhető LineageOS Custom ROM is, így akinek ez jobban bejön az lecserélheti a gyári ROM-ot erre.)Médiafogyasztás, streaming:
Rossz hír a streaming videók fogyasztóinak, hogy Widevine L1 tanúsítvány ebből a változatból már kimaradt, azaz pl. Netflix filmeket/sorozatokat csak SD minőségben nézhetünk rajta.
A Widevine L1 hiányánál azonban nagyobb vétség a beépített egy darab mono hangszóró. Nem csak azért mert mono, hanem mert annyira borzalmasan is szól - nagyobb hangerőn még recseg is -, hogy elfelejthetjük a Bluetooth hangszóró vagy füles nélküli zene vagy filmlejátszást. Játékra talán még vállalható, illetve EQ app-pal lehet rajta picit javítani, de inkább valamilyen Bluetooth-os hangkeltőt javasolnék mindenképpen.Játék:
A szintetikus tesztek után felraktam rá pár nagyobb erőforrás-igényű játékot, hogy lássam mire is képes élesben a gép.
Mivel nem nagyon követem az Android-os játékokokat, így arra nem számítottam, hogy alig van olyan játék ami ne futna rajta maximum grafikán legalább 25-30 FPS-sel!
A következő játékokkal teszteltem: Call of Duty, PUBG, Arena Breakout, World War Heroes, World of Tanks, World of Warships, Mortal Kombat.
Ezek közül lényegében csak a World of Tanks egyes beállításaival nem bírt (például 4x-es élsimítás és 60 FPS), a többi viszont gördülékenyen fut rajta a legmagasabb (vagy amit a játék enged) beállításoknál is.
A jobb játékélményért kapott a tablet haptikus visszajelzést (rezgő motort) is, azonban nem találtam olyan játékot ami támogatja ezt a funkciót, így tesztelni ezt nem tudtam.Összegzés:
Az Alldocube iPlay 50 mini Pro egy remek teljesítményű, kis méretű tablet kevés kompromisszummal, amilyet talán a Mi Pad 4 óta nem láttunk ebben az árszegmensben. Méretének és pehelysúlyának köszönhetően, egy kézben tartva se fárasztó az akár órákon át történő használata, ezért böngészésre, olvasásra mindenképpen ajánlanám és alkalmi játékosoknak is megfelelő lehet, mivel jelenleg a Kínából kapható 8"-os tabletek közül a legerősebb hardverrel rendelkezik, így kevés olyan játék van ami ne futna rajta max. grafikán.
Akinek viszont fontos a Full HD streaming, akkor a sima iPlay 50 mini is jó választás lehet a Widevine L1 tanúsítvány megléte miatt, de szerintem 8"-on nem annyira vészes az SD tartalom se, viszont a fele akkora memória miatt hamarabb kell majd cserélni, mint a Pro változatot.Kis méret
Erős hardver
Hatalmas tárhely
4G LTE
GPS jó vétellel
18 W-os gyorstöltés
Gyenge mono hangszóró
Widevine L1 hiánya
Fényérzékelő, giroszkóp, mágneses szenzor hiánya
forrás: Best Buy akciók Kínából face csoport
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- iPad Pro 12,9 hüvelykes128gb wi-fi (4. generációs)+ üvegfólia
- Apple iPad Pro 12.9 5th gen Wifi 128GB Space gray (A2378)
- Samsung Galaxy Tab S10+ (256 gb) (+ book cover) (Samsung vásárlás)
- iPad Pro 2018 11" 64GB Wifi Újszerű/1 hónap gar./Akku 86%/p4410
- Samsung Galaxy Tab A9+ 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- Nexigo PJ40 okosprojektor / Számla + Garancia /
- Apple iPhone 13 Mini / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 84% akku
- Apple iPhone 12 / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 100% akku
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest