Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samus: Atomic Heart - Egy kis nyafogás
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- GoodSpeed: 3I/Atlas: Üstökös vagy idegen civilizáció űrhajója?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Skillet
addikt
válasz
kenand
üzenetére
Melyik player árát hasonlítod az x96 árához?
Rendeltem én is egy X96-ot (gondolom majd januárban érkezik). 3 kártya slotot is látok rajta a képeken, mik ezek?
Nekem droid nem fog kelleni, inkább dedikált kodi lejátszó. Akkor is kártyára érdemes rakni a LE-et, vagy inkább belső memóriába? -
kenand
veterán
válasz
kenand
üzenetére
Most jutott az eszembe, hogy a 905-ös Tronsmart Vega Teloson is volt SATA port- de USB 2.0- hidas, az nem ér semmit... a linkelten sem lehet más... pedig jó lenne egy Amlogic chipes box natív SATA-val, a Transmission és "NAS" funkciót jelentősen meggyorsítaná.
(#27773) SunMount3r
Jó őreg Cortex A98-as Mele-m is csak Mxplayert meghívva játszott XMBC alól filmeket, a gond az volt, hogy hálózati meghajtóról nem működött a hw codec. Arra is volt megoldás, a Samba meghajtót be kellett csatolni egy lokál könyvtár alá. Így sem volt tökéletes háziszerver lett belőle. -
Skillet
addikt
válasz
kenand
üzenetére
Kellene az infra csati

Sebaj, csak lesz még akció. Most 33$ körül látom. Az 9e ft. +áfa, +2500ft kezelési költség, összesen kb 14e ft.
Jó lenne megúszni a plusz költségeket, úgyhogy az a 20$ környéke jó lett volna.
Mindegy, egyelőre elvagyok a htpc-vel. Figyelgetem az akciókat.
Köszönöm. -
Oldman2
nagyúr
válasz
kenand
üzenetére
Sajnos úgy tűnik nem leszünk ketten (sem), máig sem érkezett meg a Tronsmart, így most megpróbálom a rendelést visszamondani.
Egyelőre szenvedek az Amazon zegzugos weboldalával (ami abszolút nem ügyfélbarát felépítésű).
Esetemben nincs olyan, hogy nem érkezett meg a rendelt termék, Azaz van, de "visszaküldési költség" címén (ugyan mit küldök vissza, ha nem érkezett meg?), majd 10%-ot le akarnak vonni a vételárból.
-
interstate76
addikt
válasz
kenand
üzenetére
Már többször is jártam az általad linkelt oldalon és kijelenthetem, hogy szuper munkát végeztetek, le a kalappal!
Régebben nagyon kevés lett volna az angolom 1-1 ilyen kalandjátékhoz (most is meg- megdöccen a dolog, miközben a lányomnak fordítom), szóval sok gigantikus poénból kimaradtam volna nélkületek - ezer köszönet! -
interstate76
addikt
válasz
kenand
üzenetére
Akkor az összes okos TV kuka, minden funkciójával együtt, mert rosszabbak a rendszereik, mint pl. a Mini MXIII-as gyári firmware-rel.
Amúgy nincs nézeteltérés, pont azt mondom, hogy minden felhasználófüggő - neked médiaplayer, de ettől még nem az mindenkinek. Ma délelőtt pl. 2 órát Monkey Islandeztem a lányommal a ScummVM, a Tincore Keymapper és a tegnap linkelt kontroller segítségével. Akinek a Keymapper bonyolult (egyébként nem az), az tolhatja egérrel is. Ha sales-es lennék és mini pécéket kellene eladnom, a legtöbb potenciális vásárló esetén előbb kezdeném el bemutatni a játékos funkciókat, mint azt, hogy milyen szuper médiaplayerek az S905-ösök.
Abból indult az egész beszélgetésünk, hogy van-e létjogosultsága az RK3399-es eszközöknek, és én továbbra is azt mondom, hogy ha nem lesz hardveres gond (pl. egy forrófejű GPU személyében) és lesz normális fw, akkor vinni fogják, mint a cukrot. "Csak" még sok a ha.
A natív sata port valóban jól jönne, akkor már csak natív gigabites lan csatlakozó kell bele és kész az otthoni szerverke.
-
interstate76
addikt
válasz
kenand
üzenetére
Nem, ez nem médiaplayer. kszaq munkájának köszönhetően az S905-ösök fillérekért cserébe tudják azt, amit jóval drágább, dedikált médiaplayerek, de ez nem jelenti azt, hogy az összes mini pc médiaplayer. Sok egyéb mellett egy csomó jó játék van androidra, közte néhány CPU/GPU-igényes alkalmazással. Ha jobban elterjednének ezek az eszközök, szerintem többet játszanának rajtuk, mint ahány ember egyáltalán tudja, mi az a kadenciahelyes lejátszás.
-
interstate76
addikt
válasz
kenand
üzenetére
A Mini MXIII-ast 40 MB/s-os tempóval érem el hálózaton belül. Ha lenne rajta külső vinyó, akkor pont az usb 2.0 lenne a szűk keresztmetszet. De az erős CPU és GPU sem felesleges, miért lenne az?
Én is írtam nemrég az érkezőben lévő RK3399-es cuccokról - minden attól függ, hogy sikerült-e nemcsak papíron, hanem a gyakorlatban is ütős hardvert összerakni és hogy lesz-e rá közösségi támogatás, használható custom ROM-okkal - akár szuper eszköz is lehet belőle.
-
junkpod
nagyúr
válasz
kenand
üzenetére
ha megnyomod, akkor kilövi a rugó, kartársunk is így vesztette el régi kártyáit, RIP nekik

(#15915) RBJ
áram nélkül is működik a KODI? Viccet félretéve: ez most droid vagy LE? És hogy érted azt, hogy lassan indexelt és most megjavult? És mit áramtalanítottál a boxot vagy a router/swtich-et? -
-
vond
MODERÁTOR
válasz
kenand
üzenetére
Nem annyira a kényelemről van szó (általában nem vagyok rest ugrani minden, kicsit is fontos dologért). Sokkal inkább a foglalat kímélése miatt kérdeztem.

De köszönöm, ezzel a két megoldással már jól elleszünk. Csak érkezne már meg a kis box.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(#15908) DoItYourself: Ez így nagyon jó, köszi mégegyszer!
Az itt leírt egyszerű kis folyamatábrát esetleg be lehetne dobni az összefoglalóba is. -
vond
MODERÁTOR
válasz
kenand
üzenetére
Köszi!
Létezik esetleg szoftveres, távirányítós megoldás is? Hogy ne kopjon el a Micro SD slot és/vagy ne kelljen felállni hozzá? 
(#15901) DoItYourself: Hopsz, tényleg. Köszönöm!
Esetleg visszafelé, Androidban is be lehet állítani hasonlót?Szerk.: Ha jól értem, akkor ha LE-ben a "Reboot from NAND" opció be van kapcsolva, akkor a közvetlen újraindításnál az Android jön be, de a következő indulásnál ismét a LE?
-
válasz
kenand
üzenetére
Az LE hiánya nem zavar. 90%-ban 1080-as videók (hálózaton át NAS-ról történő) lejátszására használom HDMI-n át egy 46-os G20-as Pana plazmán. A WDTV-vel pl a gyenge YouTube támogatás a problémám. Idővel belassul és le is tud fagyni tőle. A gyerekek néznek néha onnan is ezt-azt, ezért ez lenne még fontos. Az androidban nem vagyok biztos, hogy feltétlenül szükséges. Túl csúcs eszközeim nincsenek, így valami egyszerűbb olcsóbb megoldást keresek.
-
C14NZ
tag
válasz
kenand
üzenetére
(#15838) kenand
DTS nem olyan nagy gáz, legtöbb magyar hang DD. DTS ritka, ha több release van abból olyat kell levenni ami DD...
Teljesen igazad van, de pl. nagyon sok eredeti nyelvű sorozat (akár nyelvtanulási szándékból) pl. Battlestar Galactica HD minőségben csak dts hanggal kölcsönözhető. Ha az első hangsáv dts az (igen LG) tv már nem viszi, vagy némán viszi. Ilyenkor jön jól a Pioneer BDP-160 player, ami mindent megeszik és ha akarom a tv-n van hang, ha akarom a házimozin.
BD filmből is azt választani ami dolby digital (DD)
Ez mindegy, hiszen a BD lejátszó lekezeli ezt a problémát, más formátumot tud kiadni HDMI-re és mást digit kimenetre. Viszont mkv lejátszásakor ha van már beégetett felirat az konténerben ez a lejátszó és a NAS-on futó DLNA kliensem nincs jóban a "külső", ugyanolyan elnevezésű felirattal. Kifejezetten emiatt keresek médialejátszót, valamint azért, hogy elfelejthessem a DNLA-t és a NAS-ról sima megosztással működtessem a "szórakoztató központot".
Szerintem mindenkinek meg lehet tanítani, hogy kell használni a boxot és bekapcsolni az erősítőt.
Szerintem nem ismered a feleségem, már egy A B hangszóróváltás is gondot okoz néha

Köszönöm segítő szándékod!
-
C14NZ
tag
válasz
kenand
üzenetére
Sajnos nincs, csak egy be (ver 1.1) egy ki (ver 1.0) (Pana SA-XR 70 - a digi bemenetes Ti chippes hangjához ragaszkodom, nem látom értelmét lecserélni jelenleg 300k alatt semmire, DTS-ES DD-EX stb., persze nem HD még).
Semmi bajom nem lenne, ha a tv tudná a DTS-t... HDMI váltó nem opció, mert akkor nem menne át a 3D BD képe az erősítőn (ver 1.4 kellene), ezért a bluray lejátszó is SPDIF bemeneten van az erősítőn. A TV optikai kimenete is benne van, sőt mg a PC-é is. Igazából a TV belső lejátszóját, a PC-t _és_ a BD-t váltanám ki egy lejátszóval, ami a NAS megosztásból játszana le DLNA helyett. Jelenleg ha PC-ről játszom le dts-es anyagot a tévén, akkor be kell kapcsoljam az erősítőt is, hogy legyen hang. Ha a bluray playeren megy úgy van hang mindenhol. Jó lett volna, ha ez is tudná (mert én szeretném eldönteni hol "szóljon"), de úgy írjátok ugyanaz a bitstream megy a HDMI-re is és a digi kimenetre is (legyen az optikai vagy spdif, mindegy), így viszont csak az erősítő hallathatja a hangját.
CEC nem megy a Librésített lejátszóval? Úgy megszoktam már, hogy nagyjából mindegy melyik táv van a kezemben

Köszi a segítséget!
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz
kenand
üzenetére
Nekem is két erősítőm nem HDMI-s és szépen működik. Egyedül a Doly True HD és DTS master audio nem működne így (annak már HDMI kell)
Optikán csatlakozok én is az erősítőhöz, a Kodi szépen átadja passthrough-n mindkét hangsáv "core" részét, nem kell ide feltétlenül HDMI.

(#15811) C14NZ: nem lehet külön konfigurálni a kimeneteket, ha beállítod a passthrough-t a Kodiban, akkor HDMI és optikai kimeneten ugyanaz a hang lesz, és a tévéd vagy tudja dekódolni vagy nem.
-
kmarci25
veterán
válasz
kenand
üzenetére
Látom, nem érted, amit írok...

Nem vitatom, hogy a LAN sokkal használhatóbb, de van ahol nem tudod megoldani. Oda kell húzni... A vasbeton födémet meg átfúrom majd apósoméknál, persze. Vagy megvetetem vele a powerline-t 25k-ért.Nem. Láss csodát, működik a box gond nélkül wifivel. Ezért pont, hogy fontos szempont lehet bizonyos esetekben a wifi erőssége.
-
Csicsóka
őstag
válasz
kenand
üzenetére
Pár teszteredmény a BPI M2U lapról.
eMMC:
root@bpi-m2u:/mnt# flash-bench
Creating test file flash-bench.tmp of size 512MB.
Benchmark: Sequential read Limits: Total size: 512MB Duration: 60s
512.0MB processed in 12.95s (39.55MB/s), CPU: user 0.04%, sys 3.95%
Benchmark: Sequential write Limits: Total size: 512MB Duration: 60s
512.0MB processed in 18.89s (27.10MB/s), CPU: user 0.08%, sys 3.06%
Benchmark: Random read Limits: Total size: 512MB Duration: 60s
512.0MB processed in 34.05s (15.03MB/s), CPU: user 0.26%, sys 5.83%
Benchmark: Random write Limits: Total size: 512MB Duration: 60s
512.0MB processed in 65.12s (7.86MB/s), CPU: user 0.04%, sys 1.27%Nem a leggyorsabb eMMC, pár s905 box ráver.
SATA HDD:
root@bpi-m2u:~# hdparm -I /dev/sda | more
/dev/sda:
ATA device, with non-removable media
Model Number: TOSHIBA MQ01ABD100
Serial Number: Z4M1SF1PS
Firmware Revision: AX101U
Transport: Serial, ATA8-AST, SATA 1.0a, SATA II Extensions, SAT
A Rev 2.5, SATA Rev 2.6
Standards:
Supported: 8 7 6 5
Likely used: 8
Configuration:
Logical max current
cylinders 16383 16383
heads 16 16
sectors/track 63 63
--
CHS current addressable sectors: 16514064
LBA user addressable sectors: 268435455
LBA48 user addressable sectors: 1953525168
Logical Sector size: 512 bytes
Physical Sector size: 4096 bytes
Logical Sector-0 offset: 0 bytes
device size with M = 1024*1024: 953869 MBytes
device size with M = 1000*1000: 1000204 MBytes (1000 GB)
cache/buffer size = 8192 KBytes
Form Factor: 2.5 inch
Nominal Media Rotation Rate: 5400
root@bpi-m2u:~# hdparm -t /dev/sda
/dev/sda:
Timing buffered disk reads: 326 MB in 3.00 seconds = 108.51 MB/sec
root@bpi-m2u:~# hdparm -t --direct /dev/sda
/dev/sda:
Timing O_DIRECT disk reads: 310 MB in 3.02 seconds = 102.69 MB/sec
root@bpi-m2u:/media/Nas# flash-bench
Using test file flash-bench.tmp (using all 512MB).
Benchmark: Sequential read Limits: Total size: 512MB Duration: 60s
512.0MB processed in 4.91s (104.26MB/s), CPU: user 0.48%, sys 11.16%
Benchmark: Sequential write Limits: Total size: 512MB Duration: 60s
512.0MB processed in 15.19s (33.71MB/s), CPU: user 0.14%, sys 3.82%
Benchmark: Random read Limits: Total size: 512MB Duration: 60s
29.1MB processed in 60.01s (0.49MB/s), CPU: user 0.04%, sys 0.71%
Benchmark: Random write Limits: Total size: 512MB Duration: 60s
395.6MB processed in 88.89s (4.45MB/s), CPU: user 0.02%, sys 0.61%Ezen azért látszik hogy nem USB-n lóg.
A kissé módosított Raspberry Pi Benchmark ezeket mérte:
Raspberry Pi Benchmark Test
Author: AikonCWD
Version: 3.0
Running CPU test...
total time: 22.1888s
min: 8.83ms
avg: 8.87ms
max: 20.69ms
Running THREADS test...
total time: 16.8590s
min: 6.49ms
avg: 6.74ms
max: 27.13ms
Running MEMORY test...
Operations performed: 3145728 (1114119.69 ops/sec)
3072.00 MB transferred (1088.01 MB/sec)
total time: 2.8235s
min: 0.00ms
avg: 0.00ms
max: 10.14ms
Running HDPARM test...
Timing buffered disk reads: 124 MB in 3.04 seconds = 40.75 MB/sec
Running DD WRITE test...
512+0 beolvasott rekord
512+0 kiírt rekord
536870912 bájt (537 MB) másolva, 99,7294 mp, 5,4 MB/s
Running DD READ test...
512+0 beolvasott rekord
512+0 kiírt rekord
536870912 bájt (537 MB) másolva, 12,6755 mp, 42,4 MB/s
AikonCWD's rpi-benchmark completed!A hálózaton másolás azért már nem hozta az x86 alapú pc szerverek 100 mega feletti tempóját.
Ebben a mérésben, NFS fájlrendszeren 1 giga jött át.Mint18 ~ # mount 10.1.1.1:/media/Nas /mnt
Mint18 ~ # dd if=/mnt/test.img of=/dev/null bs=1M
1024+0 beolvasott rekord
1024+0 kiírt rekord
1073741824 bájt (1,1 GB, 1,0 GiB) másolva, 28,1975 s, 38,1 MB/sVégül hálózati tempó, itt a bpi volt a server, a pc a kliens, itt megvan a gigabit.
Mint18 ~ # iperf -c 10.1.1.1 -i 1
------------------------------------------------------------
Client connecting to 10.1.1.1, TCP port 5001
TCP window size: 85.0 KByte (default)
------------------------------------------------------------
[ 3] local 10.1.1.119 port 40020 connected with 10.1.1.1 port 5001
[ ID] Interval Transfer Bandwidth
[ 3] 0.0- 1.0 sec 111 MBytes 934 Mbits/sec
[ 3] 1.0- 2.0 sec 112 MBytes 940 Mbits/sec
[ 3] 2.0- 3.0 sec 112 MBytes 938 Mbits/sec
[ 3] 3.0- 4.0 sec 112 MBytes 943 Mbits/sec
[ 3] 4.0- 5.0 sec 112 MBytes 937 Mbits/sec
[ 3] 5.0- 6.0 sec 112 MBytes 938 Mbits/sec
[ 3] 6.0- 7.0 sec 112 MBytes 943 Mbits/sec
[ 3] 7.0- 8.0 sec 112 MBytes 941 Mbits/sec
[ 3] 8.0- 9.0 sec 112 MBytes 941 Mbits/sec
[ 3] 9.0-10.0 sec 112 MBytes 940 Mbits/sec
[ 3] 0.0-10.0 sec 1.09 GBytes 939 Mbits/sec -
Csicsóka
őstag
válasz
kenand
üzenetére
Nekem a napokban érkezett egy bpi-m2u, debian 8 minimal install-t tettem az eMMC-re.
Most rakosgatom rá az alap szerver csomagokat. Első érzetre, kellemesen gyors, ez már a csomagok telepítésekor is érezhető, az s905-höz viszonyítva. Probléma vele, hogy a HDMI-n a jelet pár másodpercenként ki be kapcsolgatja. Ez engem nem izgat, nem lesz monitorra téve, SSH-n OK, Biztosan megoldódik később, mert itt is említik mások is. Futtatok rajta majd pár tesztet, ha érdekel feldobom ide off-ban. -
törölt tag
válasz
kenand
üzenetére
Az egy régi írás. Az volt a fő célja, hogy felkerüljön az FFP keretrendszer, hogy az alá fel lehessen tenni a Transmission -t, a butácska gyári torrent kliens helyett. Később az FFP és a Transmission is bekerült a gyári extra programcsomagok közé, úgyhogy hókuszpókusz nélkül, a NAS gyári menüjéből is telepíthetők.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
kenand
üzenetére
Az "épített NAS-ok" legfőbb előnye, hogy azt csinál az ember rajta, amit csak szeretne, nincs a gyári firmware korlátai közé zárva. Ezért is használtam (használok) NAS-nak évekig az aktuális routeremet, majd Seagate GoFlex Net-et Arch linux ARM-el, majd immár 2,5 éve egy épített miniPC-t szintén Arch linux-al.
(#15517) Somatom: te nem NAS irányba, de minden miniPC-det hackelgeted...

-
törölt tag
válasz
kenand
üzenetére
Én azt tudom, hogy vettem egy Zyxel NSA310 -et 20 -ért, beleraktam egy vinyót, és ennyi. Lehetne hegesztgetni gazdagon, de nem kell. 2 éve megy 0-24 -ben, leállítja a vinyót, ha nem használja semmi, elérem bárhonnan, bármiről, és tökéletesen együttműködik a miniPC -immel is. Persze, a router -től, a miniPC -n át, az atomerőműig bármiből lehet NAS -t faragni. A kérdés csak az, hogy megéri -e a befektetett idő, és energia. Sztem nem.
-
gery2123
őstag
válasz
kenand
üzenetére
És droid alatt? Mármint droid +Kodi+youtube. Kodiban pedig Exodus az online filmek miatt, plusz egy két kiegészítő még. Így is elég lenne az 1gb.
Itt azért már egy jó 3-4k a különbség 1vs2 GB.
Vagy ha kodi akkor felejtsem el a droidot?
Az is járható út, és lehet az a legjobb megoldás így. Azt csak nem tudják elb....
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz
kenand
üzenetére
Manapság már csak High Speed HDMI Cable with Ethernet megnevezésű kábeleket lehet kapni, ha olyan van neki, az jó mindenre.
Csicsóka: kösz, majd kipróbálom, még a 009 van fent az SD-n.
-
azbest
félisten
válasz
kenand
üzenetére
az api key-es dolog ettől független. Szimplán csak a google szigordított, hogy milyen módon ellenőrzi az ingyenes api használat limiteit. Több boxon is használhatod ugyanazt. Arra gondolj, hogy az addon beléptett kulcsait több ezren is próbálják használni egyszerre, azért romlik el, mert hamar eléri a napi limitet (amerikai időzóna szerint).
A nem talál videót probléma a régi addonnal is kijön mostmár. Van egy playlistem, amin addonnal csak a duck sauce számok működnek [link]. A blurred lines és a margaret nem játszható le mobilon, a cream meg 18+ (és lehet a blurred lines is).
(#14942) retesz147:
pár hete már tapasztalom. Lehet csak most jutott eszébe a feltöltőnek bekapcsolni a tiltást. A youtube api lehet nem figyelt erre, de most már szűri.Pécé böngészőben és youtubetv appban mindengyik lejátszható.
Az sem baj, ha ilyen panasz mellé linkelitek youtube-ról, mert sokféle feltöltés lehet hasonló néven.
-
azbest
félisten
válasz
kenand
üzenetére
Ez sajnos nem az addon hibája.
Az addon nem tudja lejátszani azokat a videókat, aminél 18+ tartalom van, vagy le van tiltva a mobil nézet. Az igazi youtube mobil app sem tudja lejátszani a letiltott mobil nézeteset persze. Androidon is csak a youtubetv app az ami lejátsza az összes videót.
A saját kulcs használata a közös helyett tényleg erősen javasolt. Nem kell 3, elég csak egy, amit csak te használsz. Nem hiszem, hogy napi több ezer kérést indítanál egymagad. A legegyszerűbb egyébként, ha a samba megosztáson betallózod a userdatából a kodi addon settings.xml-t és oda bemásolod. A kodi felületén macerásabb bepötyögni a hosszú kódokat. Persze be is kell kapcsolni, hogy azt használja. (ja és ersze ssh is egyszerű, csak most olvastam a kommenteket
)Az addon fórumán van képes segítség is a kulcsok generálásához [link]
-
kenand
veterán
válasz
kenand
üzenetére
Ez a leírás részletesebb
Még dolog kell, api id és API secret...
Este megnézem működik-eCsak azt nem értem eddig mindenféle login /API nélkül miért látszott le mindent, aztán a következő bekapcsolás után meg először semmit, login után meg néhányt igen többségét nem...
DE este kipróbálom az egyedi kulcsokat -
kenand
veterán
válasz
kenand
üzenetére
Próbálom ez alapján beszerezni az API kulcsot. De browser keyt nem látok választhatónak.
Egy hosszú betű és számsort készít az jó lehet?
(ez nem a teljes +4 karakter)
AIzaSyDw7O6J5Pyk79XnaD4T1fg-YkFrdA -
junkpod
nagyúr
válasz
kenand
üzenetére
találgatás helyett érdemesebb lenne ha az androidos területről kimentenétek a saját gépeteken használt keyborad fájlt, abban van, hogy milyen bejövő ir kódra milyen billentyű nyomást konvertáljon a box. Ugyanis a távirányítók nem távirányítóként vannak kezelve a boxainkon, hanem billentyűzetként (sok konverzió után) érkeznek meg a KODI-ba.
-
kenand
veterán
válasz
kenand
üzenetére
Szóval lényeg a lényeg UHS class1-est érdemes keresni az már "túl jó", Régi class 10 meg egy kicsit kevesebb (ott max 25 mega volt a sebesség). UHS class 3 meg felesleges, a beépített vezérlő limitál
(#14601) sto1911
0x0d után mi a parancs?
Írd át 28-rapl
repeat_key_begin0x0d 28
-
Ejelhar
senior tag
válasz
kenand
üzenetére
Mivel éppen az volt üres és sima régi 1GB-s SD kártyára tettem a LibreELEC-et, de egyáltalán nem lassú.
Én nem mértem ki, tehát nem egzakt adatokon alapul véleményem.
Lusta voltam két helyre elmenni, ezért olyan SD-t rendeltem, ami a Venz 10-et árusító üzletben éppen volt.Nos, a Kingston 16GB Class 10;UHS-1 SD szerintem gagyi.
Simán láttam mikor gyorsan léptettem a filmek között:
- először a szöveget váltotta
- majd a DVD/Blu-ray borítót
- harmadszorra a hátteret.Egy Sandisk Extrem Pro-ra lecserélve viszont nem tudok olyan gyorsa távot nyomkodni + pislogni, hogy érzékelnék valami késleltetést, ez így rögtön löki, egyben.
Szóval ... ez -a felhasználói élményt tekintve- össze sem mérhető. Nagyon nem mindegy az SD minősége szerintem. -
azbest
félisten
válasz
kenand
üzenetére
Xiaomi Mi Box 3 -ból sokféle létezik:
Ez a MDZ-16AB, mintha s905x-h 2/8 lenne. Nemzetközi verziós, google tv 6-os. Ilyet mondjuk nem mókolni érdemes venni, hanem az előfizetős tartalmak miatt, mert arra van optimalizálva. Rootolás és hasonlók kizárva, mert tönkrevágja a másolásvédelmet, ami nélkül nincs értelme ezt venni. Angol feliratok vannak a box alján.
Lehet, hogy kínai android 6-os talán TV változat is van s905x 2/8-ból. Ez is belpiacos azt hiszem. De néhány helyen zavaros a leírás.
A kínai, nem google változatú,, belpiacos, csak kínai nyelvet támogató s905x-ük 2/8 meg a MDZ-16AA., nem rendes androidos. Arra esetleg utólag lehet mókolni valamilyen androidot. Nem tudom, hogy csak a szoftvere más-e, de gondolom a licenszek nélküli chip változatot hasznáják. Lehet 3S néven is emlegetik.
A 3C tűnik s905-nek, 1/4. Ez még az előző generációs lehet, vagy faceliftelt belpiacos változat. Nem normál androidos, hanem valami saját rendszeres.
De van még olyan 3 is, ami s905-ös 1/4 és google android van rajta. De hogy ez az s905-h változat-e a licenszekkel, meg rendes másolásvédelemmel, az talány.
Ember legyen a talpán, aki eligazodik

Van még egy csomó nem amlogicos is, de azok általában külsőre is máshogy néznek ki.
Persze aki úgyis mókolja a rendszert rajta vagy libreelec-kel használná, nem fizet elő tartalomra, annak jobb választás egy lan-os, torrentes, másfajta box

(#14548) kenand
van amiben jobb az s905x, van amiben rosszabb. Az s905d az, ami egyesítheti mindkettő előnyeit, ha a gyártók ki is használják a lehetőségeket. Néhány korai fecske már látszik, de azok legfeljebb a beépített tunerek kezelésében jobbak az X-nél. Igazából csak azért lehet várós az s905d terjedése, mert valószínűleg könnyen tudják portolni arra is a libreelecet, úgy ahogy az X-esre is relatíve könnyen megoldották a támogatást. Az s912-re a másfajta gpu miatt nem várható libreelec.(#14549) kicsee
figyelj oda, hogy melyik xiaomi változatot veszed
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB RAMPAGE Shiva Cooler Master 750W
- Mac Mini M4 AZONNAL 16GB 256GB 1 év gar
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Sony WH-1000XM5 zajszűrős fejhallgató
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3534
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

miért nem tud az amlogic 2016/7-ben usb3-at?!
Már többször is jártam az általad linkelt oldalon és kijelenthetem, hogy szuper munkát végeztetek, le a kalappal!
, de a rugója az működik és kilőtte az éterbe. Gondolom már sokan szembesültek evvel. Na és akkor négykézláb-fekve stb keresgélni, pakolgatni stb. 
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

vargalex
DoItYourself