Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
-
LOGOUT
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bodor
veterán
válasz
gyűrű
üzenetére
Te látsz ezen stop gombot???
Mivel az előző Dune lejátszónál már megszoktam ezt a távirányítót, minden kényelmével, ezért nehéz elfogadnom, hogy egy újabb lejátszó szó szerint fapados távirányítójához alkalmazkodjam.
Köszi az ajánlást, keymap editor használatát még meg kell tanulni.#104224 blakey: Igen, olvastam, hogy CE alatt újraindításnál ledobálja a BT párosítást a B25-ös távval, de nekem az infra meg lassú, és nem tetszik, hogy konkrétan rá kell a távirányítót irányítani a boxra. Remélem lesz ez javítva.
Ha működne az alvás funkció, akkor talán nem dobná le a BT távot, de sajnos nálam lefagy... -
nfsu17
veterán
válasz
gyűrű
üzenetére
Élőben azért szebb, max nem szép.
Plusz teljesen néma a gombok lenyomása.
Ez még az elején (az X96 gyári távjával) nem is volt annyira feltűnő, hogy mennyire kattog.
Aztán mikor kiszóltak a nappaliból (3 szobával arrébb), hogy mi ez a kattogás...akkor váltani kellett.
Akkor jött a G20s Pro.
Ami szintén kattog, csak kevésbé. De azzal meg vételi bajaim vannak/voltak (nemrég írtam erről), és random nem vette a jelet.
Szóval fogtam a szekrény aljából a Dune távját, felprogramoztam és szuperül megy, ahogy szeretném, néma csendben. És vakon eltalálom a gombokat a sötétben is...bár amúgy fluoreszkál.Hogy minek ennyi gomb? Há' soroljam?
-nyelvváltás
-feliratváltás
-feliratkereső
-felirat delay +
-felirat delay -
-felirat pozíció fel
-felirat pozíció le
-screenshot
-box automata kikapcs. megakadályozása gomb
-play
-pause
-előre / vissza
-stop
-audio delay
-felirat ON/OFF
-page down / UP
-codec info
-player debug info
-hangerő
-MUTE
-"jobb egér gomb" (aka beállítások menü)Én VHS-en, DVD-n, és DUNE-n nevelkedtem.
Nekem az a táv, amin van 5 gomb, az max a kutya szájába való, de nem a kezembe, használni. -
mexel
veterán
válasz
gyűrű
üzenetére
Igen, használtam, és írtam is hogy akár jó lenne ha nem okozna hibákat. Ha használom, igen sok esetben pause után beakad és visszaugrik a fájl elejére úgy hogy nem is jegyzi meg hol tartottam. Így macerás nagyon. Többször kísérleteztem vele, mindenféle beállítással de nem jött össze, ez a hiba mindig fennált. Ezért nem jó megoldás sajnos.
-
blakey
titán
válasz
gyűrű
üzenetére
Akinek régi filmjei, sorozatai, koncertfelvételei vannak és nincs meg más verzióban, valamint nem áll szándékában konvertálni, annak ez probléma, ráadásul pont a régi dolgoknak kéne működniük még akkor is, ha jön valami új, tehát ami működött, az továbbra is működjön. Még véletlenül sem azt írtam, hogy mindenki VC-1-et, vagy mpeg2-t használ, hanem hogy azok hibásak. Szoftveres gyorsítással van, ami jó.
Igen, NG (Homatics dtb) probléma és próbálom erőltetni, hogy foglalkozzanak vele, hiába nyilvánítják "halottnak", azért még sok mindenre jó és működőképes. Hátha a Piers is elérhető lesz NG alatt, ehhez az kell, hogy minél több DV, VC-1, IPTV felhasználó, aki szeretné a P7 FEL-t használni, jelzi feléjük, hogy legyen jövője ennek is.#104068 joydrv
Tegnap este pont 1080-as sorikat néztem 25 Hz-es frekivel, ami általában problémás szokott lenni. (Citadel Diana, Bloodlands) - nem az szokott problémás lenni, nem azt írtam, az interlaced anyagokra írtam, azaz pl. 1080i-re, hogy problémás és ezáltal az IPTV is. Én nem vagyok elégedett a Homatics CE21-NG-vel és próbálom elérni, hogy foglalkozzanak vele, mert a legjobb lejátszó lehetne. Nyilván, ha az Android része jól működik, akkor a problémás lejátszást meg lehet oldani ott is, de az a bosszantó, hogy ilyenekkel korábban nem volt probléma. AV1 Homaticson nem problémás, GT KingII-n az NO alatt. -
blakey
titán
válasz
gyűrű
üzenetére
Egy termék, ebben az esetben egy OS, akkor tökéletes, ha mindent hibátlanul visz, nem csak Dolby Visionből áll a világ. Amikor tesztelek, akkor ráküldöm mint a kb. 100 tesztfájlt és aszerint állapítom meg, hogy mennyire jó vagy rossz, CE21-NG Homatics esetében 65-70%-os, NE esetében 90%, elég nagy a különbség, utóbbi esetében P7 FEL és egy-két anyag hibázik, a másiknál meg nagyon sok, de egyelőre elég makacsak a fejlesztők NG szempontjából, ellenálnak a további javításnak, pedig nagyon jó is lehetne.
-
Bodor
veterán
válasz
gyűrű
üzenetére
Nagyon köszönöm a választ, így már működik a távirányító.
USB3-as pendrive-on van a CoreElec, sajnos a gépbe dugva csak az USB2-es port-ról indul a rendszer, lehet ezen valahogy gyorsítani, hogy az USB3-as port is működjön?
Sajnos akadozik a menüben való lépegetés, sőt le is fagy a Kodi, épp felszíneket telepítek, de sajnos lefagy a rendszer...
Ha van olcsó nagyon ajánlott pendrive ajánlásod, akkor az szívesen venném, majd valahogy átköltöznék rá. Ennél [link] van jobb, olcsóbban?
Távirányítóval kapcsolatban a Dune HD Real Vision 4K-nál megszoktam, és nagyon kedvelem a DuneHD alkalmazásnál használható dedikált gombokat( felirat, audió, nemrég megnézett), amik most nagyon hiányoznak. Mivel egy OneForAll URC 7955 multi távirányítót használok, anno kellett rendelnem egy ilyet [link], ami tudja az infrát is, csak azért, hogy be tudjam a multit programozni. Most rendeltem egy ilyet [link] , remélem ezzel ugyanúgy sikerül a programozás. Ha nem, akkor majd ebben is kérnék segítséget. -
Formaster
addikt
válasz
gyűrű
üzenetére
Dune R 4k-ra felraktam a CorElec + Emby kombót. TrueHD hangot továbbra sem tudok kicsikarni. Minden passthrough-van, hang nem jön. MultiCH PCM-be-ben van 7.1 hangom, de hogy az Atmos Metaadatok átmennek-e fogalmam sincs így.
Az lenne a logikus, hogy Passtrough-n átenged mindent és az AVR-em dekódolja a TrueHD, Atmos etc-t.
-
mexel
veterán
válasz
gyűrű
üzenetére
Lehet, én nem tudom, és ahogy írtam nem is vitát akartam generálni vagy azt mondani hogy így van amit olvastam, csak leírtam érdekességképpen. Engem nem érint sem a frekiváltás, sem a truehd hangok droidos boxokon mert nem használom a droidot semmire ilyen eszközökön. Ismétlem csak leírtam ezt, hogy azt olvastam valahol hogy ilyenek miatt nem gyártanak nagy szórakoztató elektronikát gyártó cégek ( ismétlem egy leírás szerint! amit akár brit tudósok is írhattak)
Az infókat köszönöm ezekről az eszközökről mert f@ngom sem volt erről, ebből is tanultam.
De ettől függetlenül nem nagyon láttam még out of box lejátszót ami droidos és mindenre jó -
joydrv
aktív tag
válasz
gyűrű
üzenetére
Feltettem a cpm A2-es kiegészítőt az NG-re. Nem akarom elkiabálni, de úgy néz ki eltűnt az a villogás a jelenetek váltásakor. Belenéztem pár filmbe, amiben korábban jelentkezett az a hiba, de most egyiken sem láttam.
Ajánlott kicsit emelni az alapra állított puffer méretén, 128 MB, ami nekem bevált/adaptív olvasás/ adatcsomag 512 KB.
blakey
Telepítettem a homatics led kiegészítőt. Köszi, hogy szóltál, teljesen kiment a fejemből. Ezzel most már tetszés szerint konfigolható a ledcsík.Hirtelen nem tudok rosszat mondani az NG-ről. Pár nap teszt után, ha nem változik semmi, akkor előléptetem elsődleges CE-rendszerré a Dune Homaticson
-
joydrv
aktív tag
válasz
gyűrű
üzenetére
Kipróbáltam, ahogy mondtad.
Ébredő erő - DV - TrueHD 7.1-es hangra állítva néztem kb. 30 percet. Utána lépkedve a menüben, illetve belehallgattam pár zenébe, nem volt semmi gond. Jónak tűnik.
Egyébként ez a film maga is tökéletesen ment. Nem láttam benne semmi hibát.Jó lesz ez az NG verzió szerintem is. Kicsit még reszelgetik a fiúk és nem is kell a stabil omega.
-
joydrv
aktív tag
válasz
gyűrű
üzenetére
Közben belenéztem a zenékbe. Elindítva néhány lemezről pár számot, általában flac-ben, nem vettem észre semmi hibát.
Igazából az NG rendszerrel más bajom nem is lenne. Elég gyors, az alap skinnel használom. Kattintásra gyorsan lépked, több száz film 8 kategóriába rendezve, 40-50 sorozat, de a PKC-n belül nincs semmi fennakadás. Zenék, koncertek külön vannak, csak könyvtár-szinten natur hozzáadva a kodihoz.
Ha azok a villanások megszűnnének a jelenetek váltásakor, akkor azt mondanám napi szinten is rendben van.
Régebben valamelyik CE verziónál volt ilyen hiba, nekem úgy rémlik. Akkor azt sikerült is kiküszöbölni.
-
mikrofon
veterán
válasz
gyűrű
üzenetére
Nekem sajnos olyan kell, ami szimulálja, hogy a hang az ARC vagy E-ARC, mert a HDMI WH-L600 füles csak akkor kapcsol be, vagyis lesz aktív a HDMI bemenet ha CEC-en érzékel a vezérlést.
Valószínűleg ez a típus már tudja: EZCOO HDMI Splitter 4K 60Hz ARC/eARC for Soundbar
Ezért van rajta a kapcsoló, amivel a splitter és a soundbar mód között tudsz váltani. Legalábbis bízom benne... -
zazenke
őstag
válasz
gyűrű
üzenetére
eddig az összes leírásban vagy tesztben ezt írták . A minix oldalán is ez van . És a felsorolásban nincs ott a netflix . Annak külön licensz fájlja van és ez hiányzik : Widevine DRM Integration
Secure premium content access with Widevine DRM, Google's trusted content protection system. Join global giants like Google Play, YouTube, Disney+, Amazon Prime Video, HBO Max, Hulu, Peacock, Discovery+, and Paramount+ in enjoying a worry-free viewing experience, ensuring only the highest quality media is delivered securely. -
Archttila
veterán
válasz
gyűrű
üzenetére
nem kellett semmi hwdb hozzá
Azért, mert már velhetoleg bekerult
/usr/lib/udev/hwdb.d/-ala , viszont a ha kell bele + ficsör (ex. Player Process Info 'o') akkor siman felullbiralhatod egy/storage/.config/hwdb.d/-be elhelyezettUR-02.hwdb-vel, ugyanis inditas utan eloszor itt keresi majd a rendszer a fajlt, es ha nem talal semmit, akkor betolti a mar emlitett/usr/lib/udev/hwdb.d/alol az alap konfigot. -
pch
senior tag
válasz
gyűrű
üzenetére
Egyáltalán van joga olvasni? Mármint mi a joga és mi a tulajdonos/csoport ha már az usr-be raktad.
Tud egyáltalán róla, hogy oda fontot raktál? Ugye linuxon ha fontot másolunk akkor fc-cache -f -v is kell, hogy a cache-ba benne legyen az összes font.
Márpedig a kodi linux alapú. -
pinnacle
nagyúr
válasz
gyűrű
üzenetére
Neked Omegán látszik az Arial? Nálam pont ez a probléma, hogy hiába van a /usr/share/kodi/media/Fonts mappában, nem jelenik meg. Ezek ugyanazok a betűk, amik a Leiaban voltak. Sőt az Arial is DejaVuSans, csak az előbbi 2.32-es, utóbbi 2.31.
Köszi LEON_01! Én a gyári Arial-t szeretném használni, azt meg hiába másolom ide, nem jelenik meg. Eleve fura, hogy friss telepítés után, hiába van eleve a megfelelő helyen, mégsem érhető el.
nfsu17 persze, rengeteg beállítási lehetőség van, csak az Arial betű nem jelenik meg.
Nézzétek már meg légy szíves, másnál látszódik a "gyári" Arial, úgy ahogy régen volt? Nekem X96Max+ -on, csak Leian jelenik meg. -
joydrv
aktív tag
válasz
gyűrű
üzenetére
Ugoost oldalán lehet csekkolni.
AM6 család így néz ki.
AM6 sima 2G-16Gb Rám, proci S922X
AM6 Pro 4G-32Gb, S922X
AM6+ 4G-32Gb, S922X-J
AM6B+ 4G-32Gb, S922X-JNehogy már ugyan az legyen mindegyik, ahogy állítod. Az utóbbi 3-at adja el az Ugoost AM6B+ árában és dobozában. Mindegyik más-más box. Lehet a DV megy majd rajtuk, de akkor sem a legújabbat kapja mindenki. Kíváncsi vagyok, ha te kapsz egy régebbit véletlen 60 ezerért, akkor is viccesnek találod-e...
-
joydrv
aktív tag
válasz
gyűrű
üzenetére
Igen ez a dobozon lévő cimke. Ez OK. De nem erre gondoltam.
A box aljára vagy oldalára nincs felragasztva egy másik matrica vagy cimke?LEON_01
Amúgy pofátlanság szerintem, hogy használt cuccokat adnak el új árában, vagy nem egészen azt a típust, amit megrendeltek és kipergáltak érte az emberek 65 ezret. És erről semmi előzetes tájékoztatás nincs, csak az átvétel után szembesülsz vele.(Aliexpressről rendelve egyéb kütyükkel már jártam így, reklamáció után mindig visszafizették a vételárat, érdekes módon egyszer sem kérték vissza a terméket.)
-
LEON_01
tag
válasz
gyűrű
üzenetére
Még nem tudom működik-e, időm sincs vele most foglalkozni és estére nem akarom felb.....ni magam. Ennyi elég volt a mai napra. Majd privátba rád írok, ha eljutok a beüzemelésig. Mindenesetre, egy képernyőképet a hardver infóról privátba átdobhatnál, hogy legyen mihez viszonyítanom majd. Köszi.
-
válasz
gyűrű
üzenetére
A gyártó csinál ilyen hivatalos dual boot-os firmware csomagot, nem én találtam ki.
Ezért kérdezem hogy használja-e valaki, gondolom ezt azért jobban tesztelték és megbízhatóbb mint az ezerféle boxra kézzel rakott változatok. Őszintén szólva az eMMC-ben jobban bízok mint bármilyen SD kártyában (meg gyorsabb is valamivel).
-
zazenke
őstag
válasz
gyűrű
üzenetére
semminek csak így hívom de a legnagyobb öröm volt amikor az ugoos android rendszerére rá lehetett tenni egy googletv "bőrt" és többé nem kellett hadonásznom az alkalmazásokban. Enélkül a sima android rendszerek számomra használhatatlanok. Már a 11 es droidra is beszereztem ha úgy adódik a helyzet
-
mikrofon
veterán
válasz
gyűrű
üzenetére
Nekem nem a hadonászás miatt kell az usb hanem CE miatt, mert úgy csak bedugom és használom. Nem igényel semmi extrát.
Valamint én úgy használom, hogy usb-n vezérli a box-ot, míg IR-re meg betanítim a TV és Soundbar pár olyan funkcióját amire időnként szükségem van. Így elég egy távirányító. -
nfsu17
veterán
válasz
gyűrű
üzenetére
légegér gomb nem is csinál semmit.
Nem én kapcsolom be a légegér módot, tök random, tök magától egyszer csak megjelenik az egérkurzor a CE-ben és onnantól nem megy a fel-le stb gomb. ...JA igen, és még a háttérvilágítás is bekapcsol ilyenkor tényleg, eszembe jutott. Azt jobb alul hosszan gombra kapcsolom ki, az egeret meg azt hiszem az UP gomb fölött.
Pár hétig nálam is jó volt, bár sosem szerettem igazából.
Mivel a box egy tvmagasító alatt van, oda nehezen megy be a BT jel (vagy mivel kommunikál ez...2,4G?), még toldattal kivezetést is kellett csinálnom, mert rosszabbul vette, mint az infra. Na mindegy, ez az én gondom, nekem most jó a hagyományos táv.
Pedig amúgy meglepően jó anyagból van a cucc, jó a fogása és pofásan is néz ki.
A gombok tapintása pl. kimondottan kellemes, ilyen "selymes".
Új hozzászólás Aktív témák
- 2013 Late 27 iMac - 1TB HDD i5 core4 24GB RAM 2GB GTX
- Mini PC - HP ProDesk 405 G4 DM / Ryzen 5 PRO 2400GE / DDR4 / NVMe / HDMI / több db / számla
- RYZEN 7 7800X3D 32 GB DDR5 RTX 3080 Ti 12GB 1TB M.2
- Asus H81M-A LGA 1150 alaplap, 8 GB DDR3 RAM, i3-4370 CPU
- Gamer Konfig i7-11700KF, 32 GB DDR4 3200 MHz, 2 TB SSD, RTX 3070 Ti, MSI-Z490, Lian-Li ház, 850W Táp
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3495, 100% Akkumulátor
- RAKTÁRKISÖPRÉS! Eladó szerverek!
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3846, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3933, 100% Akkumulátor
- LG 27UP850K-W - 27" IPS LED - 3840x2160 4K - DisplayHDR 400 - USB Type-C - AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

, jó nagy a káosz, ha valaki nem tudja, hogy mit szeressen.

de azert koszi.

vargalex
DoItYourself