Hirdetés
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
LLKobe
üzenetére
Talán annyit kiegészítésként X96 Max Plus 2/16GB változatot - ha CE-t akarsz használni - ne vegyél, nálam legalábbis nem támogatott a WIFI (W150S1 chip), és bizonytalan, hogy egyáltalán lesz-e rá támogatás. Megfelelő külső USB wifi-vel működésre bírható, de így már nem ocsóbb. mint a nagyobb változat. Itt egy kép a belsejéről.
![[X96MAX Plus 2/16][/L] [X96MAX Plus 2/16][/L]](//cdn.rios.hu/dl/upc/2021-10/17/37691_sfk300hxmbdubbuq_x96_max_plus_2_16_100mbs_5.thumb.jpg/800)
-
Joshi
titán
válasz
LLKobe
üzenetére
Ha a legolcsóbb kell akkor X96 Max Plus. Én konkrétan ezt vettem (4GB+64GB) EU raktárból, de érdemes hűtőbordát tenni a procira mert nagyon melegedős. Illetve nem biztos hogy ez a legolcsóbb hely ahonnan én vettem. Egyébként rengeteg fajta van, az a lényeg hogy Amlogic S905X3 Gigabit lannal és 4GB változat.
-
vargalex
Topikgazda
-
blakey
titán
-
válasz
LLKobe
üzenetére
Én kipróbáltam a Matrixot, de a két verzió (a hálószobában még Leia futott, az AppleTv-n a MrMc is a régebbit kezeli) MySQL inkompatibilitása miatt visszaálltam Leiára. Először downgrade volt próbaként. Először úgy tűnt működik, de miután pluginokat akartam telepíteni, jöttek a hibaüzenetek, gyakorlatilag semmi kiegészítő nem ment. Úgyhogy maradt a tiszta telepítés.
-
kokokka
addikt
válasz
LLKobe
üzenetére
Hol olvastad, ki írta és miért írta, hogy nem ajánlott?Megjelenese óta használom mozizásra, hibátlanul teszi a dolgát minden formátummal amit nézek. Igaz, ahogy Beni sem, úgy én sem nagyon használok mást rajta, mert a Netflix minősége egy hulladék, a YouTube használata nehézkes, TV adásokat meg szinte egyáltalán nem nézek. Amúgy is, erre minden ott van a TV-m. Ha mozizásra kell, arra bizony hibátlan a Matrix.
-
toby_as
tag
válasz
LLKobe
üzenetére
Szia
Ha meg aktualis .....qbittorent 4.3.4.1 telepitese 9.2.7 Coreelec:-belepsz SSH-n
-installentware (majd restart es ujra belepsz SSH-n)
-opkg update
-opkg install qbittorentEzutan menubol kikapcsolod a regi qb-t majd restart. Utana a /Box_IP_cim:9080 helyen ered el immar az uj verziot.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
LLKobe
üzenetére
Szétnéztem már én is az arch repo-ban. Ha PC-re (Windows/Linux/Mac) kell, akkor van desktop alkalmazás is: electorrent. Nem tudom milyen, csak kerestem...
-
vargalex
Topikgazda
válasz
LLKobe
üzenetére
Szerintem csak annyi lehet a probléma, hogy a transmission és a qbittorrent hamarabb elindul, mint a HDD felcsatolása megtörténik. Így ők igazából a flash szabad méretét látják még... Ellenőrzésnek elég annyi, hogy a lemez csatolása után újraindítod a transmission-t/qbittorrent-et.
-
krealon
veterán
válasz
LLKobe
üzenetére
nem terras (foldies), hanem teras (10^12)
Winyo gyarto (marketinges) 1 TB = 1 000 000 000 000 Byte
= 976 562 500 kiB (1024 Byte)
= 953 674 MiB (1024 kiB)
= 931 GiB (1024 MiB)
Ebbol meg lejon egy keves adminisztracios resz a fajlrenszer szamara, es mar ki is jott a kijelzett ertek.Ha HDD-re torrentezel, gyozodj meg rola, hogy nem SMR-es (atlapolt rogzitesi technikaju) eszkozzel van dolgod, mert azok kivaltkepp hadilabon allnak a tobbszalas irassal.
-
kenand
veterán
válasz
LLKobe
üzenetére
DE megy dolby vision a a plusz
nekem van 905X2 semmivel sem jobb, mint a 912 (sőt tapasztalatom szerint Netflix alatt szoftveresen jobban teljesít a 912) -
kenand
veterán
válasz
LLKobe
üzenetére
Nem, szellős nagy doboza van (mostani boxokhoz képes nagy is, mintha 3 éves fejlesztés megmaradt házait vették volna elő, a 905-ös boxom ilyen, de azért nem gáz ), a kezdő frekit -korábban linkeltem- vissza lehet venni 667-re (1000-ről) akkor még hűvösebb, mivel hw-s lejátszáskor nem kell akkora CPU teljesítmény (HBO GO és Netflix szoftveres módja jobban terheli de a 8 magnak akkor sem kell feltétlenül maxon pörögnie)
Lesznek olyanok akik azt mondják, minek veszel ily sz.., inkább x96 airt vegyél, alig drágább.... de ezen egyelőre fájdalmatlanabb a CoreElec és biztosan nem melegszik annyira
-
Csati7100
csendes tag
válasz
LLKobe
üzenetére
A javasolt box szerint (S905X2 SOC) választottam a letöltésnél.
A hibaüzenet megérkezett:
"Choose a package to install."
Alatta lévő sor ezzel kezdődik: "..//"
Gondolom ide kéne beírni a packege útvonalát és nevét.Legalul pedig:
Supported API:3
E: fail to mount/sdcard (No such file or directory)Ide néhány lépés után jutottam.
Nem értem, (ha netán ezen sikeresen túljutok) hogy fog a CoreELEC automatikusan indulni, bennhagyott MicroSD kártyával, ha most is csak több lépés után állhat fel a rendszer.Ha lenne javaslatod, szívesen venném.
-
fer
őstag
válasz
LLKobe
üzenetére
Nálam akkor szaggatott egy picit, amikor mpeg4 (avi) kódolású videót néztem, letiltottam a hardveres gyorsítást az mpeg4-re, és megoldódott! Ha esetleg mkv lenne a kiterjesztése, az nem jelent semmit, abba is szoktak mpeg4-el kódolni (bár nem értem miért), meg kell nézni a film tulajdonságait Mediainfo-val és kiderül. Az 1280*720 az 720p-nek felel meg, a 25fps meg 50Hz-el tökéletes.
-
kenand
veterán
válasz
LLKobe
üzenetére
Igazad van nem figyeltem, én is tudom
ahogy a muszájt is.... bár az is igaz, hogy nem nyelvtanból és irodalomból voltam a legerősebb. Bármilyen élettan, pathológia, gyógyszertan szigorlatot letennék újra, de a magyar érettségit a hátam közepére sem kívánnám ...
Most láttam nem és én vétettem, akkor megnyugodtam

-
darvinya
titán
válasz
LLKobe
üzenetére
Akkor a box biztosan nem kapcsolt ki csak alszik.
Ha tényleg kikapcsolna a box, akkor SD-ről biztosan nem fog indulni.Az X96Max box sem kapcsol ki, pedig beállítottam, mégsem kapcsol ki.
Sem droid, sem CE alatt CEC vezérlésnél.
De erről már írtam is.
Hibája, hogy hibás futás esetén csak a táp ki/be tudja helyrehozni.
Az összes többi megoldás csak ideiglenes és megint ott lesz, pl: droid alatt a MyTv automatikus kikapcsoláskor csak végtelen hurkot indít, s kilépni nem lehet CEC-el.
Ha memóriából zárom be, akkor is előjön végtelen hurok.
CE alatt beragad egy kép és mindig oda visszatér. -
dave0825
őstag
válasz
LLKobe
üzenetére
Ehhez viszont DDR4-et írnak, amivel nem megy a Gigabit LAN.

Én ezt rendeltem most: X96 Max S905X2 LPDDR3 4/32GB, ennél több helyen is LPDDR3-at ír, igaz, hogy elég keveset adott el, de talán jó lesz.
-
mclord
aktív tag
válasz
LLKobe
üzenetére
Igen innen olvastam:
Ahogy látom 4$ -s difin belül van 4 target is ami itt a forumba írtak , ha fizikai alapon nézem , akkor AC / USB 3 / Gigás lan csak 2 -be van, kérdés vajon mükszik is-e

T95X2
(LAN: Ethernet: Standard 10 / 100M RJ-45, Wireless: Built in 2.4G WiFi)X96Max
(RJ45 Ethernet Interface;Support 10/100/1000M, WiFi IEEE 802.11 a/b/g/n/ac ; 2.4G / 5.8G , USB 3.0)A95X Max
(RJ45 Ethernet Interface;Support 10/100/1000M, WiFi IEEE 802.11 a/b/g/n/ac ; 2.4G / 5.8G , USB 3.0)H96Max
(LAN: Ethernet: Standard 10 / 100M RJ-45, WIFI:2T2R IEEE 802.11 a/b/g/n/ac) -
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen asztali médialejátszót?
- One mobilszolgáltatások
- Stratégiai biztonsággal védekeznek a dráguló memóriák ellen a gyártók
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- A Vivo S50 Pro mini is beáll a sorba
- Last Epoch
- iPhone topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- További aktív témák...
- Eladó Intel i7 8700K + 32GB RAM erős gamer/Homelab-ra szerver PC vagy munkaállomás összetettebb fela
- AMD RYZEN 7 7800X3D/RX 9070 XT 16GB/32GB RAM/1TB NVMe/750W
- 2013 Late 27 iMac - 1TB HDD i5 core4 24GB RAM 2GB GTX
- AMD RYZEN 7 7800X3D/RTX 5070/32GB RAM/1TB NVMe/750W
- AMD RYZEN 7 9800X3D/RTX 5080/32GB DDR5/1TB NVMe/1200W
- 157 - Lenovo LOQ (15ARP9) - AMD Ryzen 7 7435HS, RTX 4060 (ELKELT)
- Microsoft Surface Go 2 m3-8100Y 8GB 128GB 1 év garancia
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Eladó Samsung Galaxy Tab A9 4/64GB / 12 hó jótállás
- Apple iPhone 12 Pro Max / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó garancia
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

vargalex
DoItYourself