- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Tonnara di Scopello
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
M.T.
senior tag
-
M.T.
senior tag
válasz
Alogonomus
üzenetére
2799 aus dollár lesz az 5080 ára..
-
M.T.
senior tag
Mindkét cég az AI chipekre fókuszálja a gyartártást. Ha egyaltalán dobnak ki felső kategóriát az drága és mennyiségben is korlátozott lesz, (azt a silicont el lehet adni AI chipnek drágábban). Így AMD marad a jelenlegi node on és felső kat nuku, Nvidia-nál meg lesz felsőkat papíron aztán ha meg is lehet venni akkor iszonyat ára lesz (scalperek + nincs konkurencia + újdonság stb.)
-
-
M.T.
senior tag
-
M.T.
senior tag
válasz
huskydog17
üzenetére
Ebben annak is köze lehet hogy jelenleg sokkal több user nek van Nvidia kártyája és ők ha AMD s dolgot javítanak akkor a kisebbségnek kedveznek viszont a többség elpártol ez miatt ergo kevesebb a vásárló.
-
M.T.
senior tag
válasz
Chiller
üzenetére
Szerintem a valóságban az AMD a piacszerzést elengedte és a profitra gyúr. A piacaszerzéshez be kellett volna áldozni a profit egy részét amit nem tettek/tesznek meg és az egész mintha ugy nezne ki hogy karteleznenek.
Kb több mint 1 évvel a megjelenések után látszódik vmi verseny a super refresh miatt.
A 7900xt most érkezett el arra a szintre a 700 dolláros árral, hogy azt a perf/dollar mutatot hozza mint a 6800xt. -
M.T.
senior tag
válasz
GhanBuri Ghan
üzenetére
Igen gondolom csak addig gyártották az előző gent mig teljesítették az érvényes szerződéses rendeléseket.
-
M.T.
senior tag
válasz
Petykemano
üzenetére
Szerintem meg abból a szempontból nem meglepő hogy 1, sok volt a készlet előző genből 2, a most visszaesés tapasztalható az eladásokban 3, nem sikerült valami fényesen az új kártya 4, az árazás sem a legjobb.
-
M.T.
senior tag
válasz
bitblueduck
üzenetére
Nekem mar 2 vrl ezelottivel is javult csak 144hz en vmiert nincs RGB, csak ybcr4:2:2 elotte volt illetve most mar van 10 bites beallitas a driverbe ugysn igy elozo driverrel csak 8 bit smi érdekes. Bar nekem a 120hz is elég.
-
M.T.
senior tag
válasz
Petykemano
üzenetére
A navi 32 azért áll a raktárban mert meg kell várni vele az fsr3 at , hogy lehessen mondani nem lassab mint a navi 22 hisz fsr3 al +50%. mint ahogy az nvidia is a dlss3 teljesítményt beszámolva akarta mondani hogy up to mennyivel gyorsabb az ami alig volt gyorsabb. Igy próbálják eladni drágábban. Kíváncsi leszek ha egyáltalán megy rdna2 es karikkal majd az fsr3 nem lessz e visszafogva rajtuk nehogy utolerje az RDNA3 at.
-
M.T.
senior tag
-
M.T.
senior tag
Uninstallalod a win által feltettet ujrainditod közben kihuzod a netet felteszed a sajátot amd oldalról és kb ennyi még mókolni sem kell a windowst. Az europai tech jesus tett fel videót ahol mutatja kb 1 perc alatt ki lehet kapcsolni a wint updatet kicsit, hogy ne erőlködjön majd ha kész mehet.
-
M.T.
senior tag
[Navi 31-based RX 7990 XTX, RX 7950 XTX, and RX 7950 XT with up to 3.6 GHz clock speeds and 3D V-Cache could be in the works]
Ez igaz lehet? vagy valami belőle? -
M.T.
senior tag
Ha az xtx et rendesen, nem refet lehetne 990 dollárért/euróért venni már jó lenne az xt nek meg kb tenyleg 750-800 között lenne a reális ára szerintem. De minden annyit ér amennyiért megveszik. Értem amúgy Lisa Su nem akar a cheap shit kategóriában ragadni de jó lenne ha kicsit neki állnának market sharet szerezni mondjuk olcsó árazással. Valamint tényleg jobban odafigyelnenek a software re (esetleg felvennének még embert rá, lehet próbálnak pass).
-
M.T.
senior tag
válasz
Petykemano
üzenetére
Szerintem Totál felesleges 6 magot 3D cache -el ellátni már játékokban és az elkövetkezőkben is elkél a 8/16 ha több nem is. Persze lenne rá vevő de nem lenne annyival olcsóbb.
-
M.T.
senior tag
Best Review ever...
[link] https://www.youtube.com/watch?v=UmjhPuMI9Es -
M.T.
senior tag
Ha esetleg még nem volt RTX 4090 vs 7900 XTX béta driver el 4K ban 10 játékkal tesztelve: [link]
Hát 600 dodóval többe kerül az nvidia kari de közel sem annyival gyorsabb nem ér meg szerintem. -
M.T.
senior tag
válasz
MegalodonS
üzenetére
Hát sok a fanboy. Láttam 1 videót Usankában a Micro center parkolóban a 3070 megjelenése előtt 12 órával csináltak interjút az ott várakozó srácokkal 1ik kérdés az volt ,hogy nem akarnának e esetleg 6800 ra várni a 3070 helyett hiszen annyival gyorsabb is mint drágább. Nem volt túlzott lelkesedés kis elismerő bólintás hogy jó , hogy gyorsabb de mi nvidia ert jöttünk és kész.
-
M.T.
senior tag
En szemely szerint inkabb a software reszleget "rugdalnam" mert ha vkit zavar a fogyasztas vagy ilyesmi lehet ra megoldast keresni, de megjelent a kartya, nehany kepessege nem aktiv, es meg a legujabb meghajtoval is ki kell kapcsolni a hardwares gyorsitast a bongeszoben ha nem akarod, hogy akadozzon a gorgetes vagy a youtube videolejatszas.
-
M.T.
senior tag
válasz
Jack@l
üzenetére
Itt [link] 1 erdekes gaming osszehasonlitas ahol 30 jatekban mertek ossze a Ryzen 5 1600 a core I7 7800x el 6 vs. 6 core.
A vegeredmeny nagyon hasonlo teljesitmeny kozel fel aron.
Lehet en vagyok a lokott de +5-10% teljesitmeny nekem nem er meg 2x es arat.
Clock to clock osszehasonlitasba meg ne menjunk bele mert sztem ott egyertelmuen az amd nyerne.Ha most belemegyunk abba hogy amd tobb magot ad akkor nem hinnem hogy kevesebb maggal jobb teljesitmenyt ad az intel.
-
M.T.
senior tag
Vega 64/56 mining performance [link]
Hát nem a minerek miatt fogy a készlet szerintem.32-35 MH/s 300-367W fogyasztás mellett
-
M.T.
senior tag
-
M.T.
senior tag
-
M.T.
senior tag
válasz
üzenetére
Hol irja a 70et? Itt csak annyit ir kozel sincs 100...
Egyébkent az Amd előremutató fejlesztései mindig lassan érnek be eltelik akár 1 év is mire elkezdenek használni belőle vmit a fejlesztők de ha a minerek felzabáljak a kártykat azok a gamerek akik hozzájutnak még jobban fognak szívni.
Mert ha 100 gamer gépbol 80 nvidia kartyaval van akkor az nvidianak még lefizetni sem kell a fejlesztőket nvidiara fognak optimalizálni ha nem akarják tökön szúrni magukat. -
M.T.
senior tag
Halovány reménysugár zuhantak a bányászvilágban az árak talán jut nekünk is pár kártya

-
M.T.
senior tag
Nem akarok gonosznak tűnni de remélem csúszik azzal az optimalizációval illetve a fogyasztás és egyéb dolgok miatt nem lesz a bányászok célpontja de persze majd az idő eldönti.
Lehet mire lehet kapni nagyobb tételben kipukkan a bányászlufi
Én legalábbis ebben reménykedem abszolút minden rosszindulat nélkül.
-
M.T.
senior tag
Remélhetőleg nem lesz jó bányászatra a Vega előzetes tesztek is azt mutatják 31-33 Mh/s, 350W fogyasztással és még az árak is zuhanni kezdtek [link] valamint az Etherium nehézsége is szintet lépett.
Szeretnék 1 nem referencia modellt lehetőleg nem csillagászati áron és nem karácsonyi elérhetőséggel

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- 276 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IAH10) - Intel Core U9 285H, RTX 5070 (ELKELT)
- Intel Nuc M15 Core i5 1135G7 8Gb Ram 512Gb NVMe SSD 15,6" IPS Érintőkijelző Boltból Garanciával
- Dobozos! Xbox One X 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- ÚJ 16" Dell Precision 5690 - Intel Ultra 7, 16 mag, 32 GB RAM, 512 GB SSD, RTX A1000 6GB 27% ÁFÁS
- Dell Latitude 3301,13.3",FHD,i5-8365U,8GB RAM,256GB SSD,WIN11
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
).