Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
aktív tag
Anno a Zen 2 megjelenésekor újítottam be X570+3900X kombóra, akkor raktam fel a Windows 10-et, majd jött bele 5900X, új GPU, Windows 11, új GPU, új OS SSD, most pedig X870E+9800X3D, minden hibátlan, pedig ez aztán egy rendesen belakott telepítés annyi a titka, hogy minden régi drivert törölni kell, majd újratelepíteni az aktuálisakat, bármilyen komolyabb csere van (nem kell DDU és hasonló huncutságok sem).
Lehet Intel -> AMD váltáskor bonyolultabb, de az én eseteimben soha semmi probléma nem adódott a standard driver törlés-újratelepítés elvégzése után.
Hozza a pontszámokat, semmi röccenés, LatencyMon jó számokat mutat (nagyon hasznos cucc megnézni minden oké-e! volt, hogy a MS féle SATA driver miatt több ezres latency volt, amely pár tízre csökkent az ASMedia driver telepítése után, pedig nem is használok SATA cuccot).[ Szerkesztve ]
-
C4L1
csendes tag
HWMonitor 56 fokot ír rá. Ennyit írt a BIOS-ban a Hardware Monitor is.
Eddig egy 5900X-et használtam, upgrade óta még nem raktam újra a Windowst. Olvastam valakinek a Ryzen Master is bekavart és friss telepítést kellett csinálnia. Amúgy is akartam, csak gondoltam előtte még finomhangolom...
[ Szerkesztve ]
-
veterán
6400 cl28 ami neked van az ugyanolyan mint a 6200 szűkebb időzítéssel. Nekem 6200as RAMal megy. 55,8k-t dob nekem az FF bench ( 3éves win11
installom van ,volt már ebben a gépben AM4 +5900x > AM5 >7700x > 7800x3d> 9800x3d )
Zárd be a felesleges szrokat a háttérben. Hwinfo /steam /origin stb.
DE az is lehet,hogy nem full stabil a 2200 fclk-d és error correction miatt esik a teljesítmény.[ Szerkesztve ]
-
Donnie
őstag
Nem ártana majd egy clean install szerintem, főleg ha Intel lap, proci is járt a Windows alatt. Power plan hogy van most nálad? Én alapvetően balanced profil-on vagyok a control panel alatt,de a “gépházban” is van egy power plan opció és ott high performance-ra van állítva. Így idle-ben megy C6os power state (deep sleep), terhelés alatt viszont megy ami a csövön kifér.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Már csak azt kell kiderítenem, FF benchmarkban miért van kb 7K-s lemaradásom a többiekhez képest.
Cinebench pontszám kb rendben van.
Viszont FF benchmarkban csak ennyit kapok:
Vagy ennyit számítana, hogy ti 6200-on szűkebb időzítésekkel futtattok?Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
Ájszii
tag
Nálad is látszik, hogy a csölkentett VDDQ/ növelt VDD pozitívan befolyásolta az SOC/MC feszültséget. És egyből megjött a stabilitás ha majd elkezdesz 8000 felett próbálkozni ott meg az SOC-vel ilyen 1.05-1.15 körül kell próbálkozni viszont oda meg nem lesz elég az alacsony VDDQ ezért majd a VPP vel kell nyújtani a hullámot, 8000+ nál nekem 1.07-1.1 vállt be de nyilván ezt a proci lap ram kombó válogatja.
[ Szerkesztve ]
-
Ájszii
tag
Alacsony VDDQ/Magas VDD vel lehet MC/SOC feszültséget kompenzálni mert megnyújtja a hullámhosszt ezért könyebb stabilizálni ugyanúgy mint intel oldalon. Ha be van vizezve a memória akkor érdemesebb ezt a megoldást választani mert jelentős hőt lehet elvonni a magoktól. Memória oldalon nekem az a tapasztalatom, hogy 1.7v ig nyugodtan el lehet menni mert nem okoz problémát hosszútávon.
-
aktív tag
Ezért esett ki nálam is azonnal a lapok 90%-a, nem fogom limitálni az esetleges későbbi fél milliós GPU-m, még 1%-kal sem, mert a negyed milliós lap nem tudja meghajtani
ASRock ezt jól megoldotta szinte az összes X870 lapján, komolyan megszerettem őket, pedig néhány éve irtóztam tőlük, mint legolcsóbb/legkínaibb feelingű lapok.
Arról nem is beszélve, hogy minden gyártó nagy újítása: AI. ASRock? Jobb kondik
USB DAC jó, ha minőségit veszel (úgy látom igen), az olcsóbbak puffogni fognak terhelés alatt (amikor nagyobb a latency)[ Szerkesztve ]
-
BeZol
őstag
És ez az extra hangkártyás dolog azért kell, mert jack dugós a füles, vagy mert külső hangfalakat használtok?
Én régen usb-s fejhallgatókat használtam ahol "okosban" meg volt oldva a hangkártya rész is, és igazából én elégedett voltam.
Amikor jack dugós fülesre váltottam, onnantól indult a szívás. (pl. Z370 gigabyte alaplapon gerjesztődött vmi és predator hangot küldött át mikrofonról. Kiderült h egész széria hibás volt)Mondjuk mivel competitive gaming már nem játszik nálam, egy sima iphone fülhallgatóval nyomulok, azóta nem nyomja le semmi a hajam, de multis shooterekhez kellenek a fejhallgatók az fix. Van még egy razer hammerhead fülhallgatóm, de túl fel kell tekerni a hangerőt h mindent apró neszt hallj, úgy meg beszakad a dobhártyád, ill. hosszú távon (2+ óra) nyomja a fülemet belülről, ezért is írtam, hogy fejhallgató a tuti.
-
addikt
Egy X870 Tomahawk-hoz képest, szóval a fapadhoz képest igazából csak a plusz 1db M2 az extra. Az az ami bezavar, méghozzá 5.0 az is, pedig kamu az egész.
És teljesen feleslegesen 5.0 a második PCIe sín.
De ugyanúgy csak 2db USB-C 4.0 van hátul... Valaki okosabb kimatekozza ,hogy hova tűnt a sávszél.
Godlike-nál kijön a dolog.
5db M2 és egyik se kompromisszumos. Oké, kurva drága, de a chipset ugyanaz. USB-C és M2 közötti felezés van, de a fősínbe nem zavar bele semmi.
Ez kéne ,hogy legyen az alap.Sajnos ez a B650/X670-nél se mindig sikerült minden gyártónak.
[ Szerkesztve ]
a dog may just be a couple chapters in your life, but you're their whole book
-
addikt
Sajnos ez a lap is nagyon kompromisszumos lett.
Főleg az 5db M2 miatt.
AMD Ryzen™ 9000 & 7000 Series Desktop Processors*
2 x PCIe 5.0 x16 slots with Q-Release Slim (supports x16 or x8/x8** or x8/x4/x4 modes***)
** When you use both PCIEX16_1 and PCIEX16_2, PCIEX16_1 and PCIEX16_2 will run x8.
*** When M.2_3 are enabled, PCIEX16_1 will run x8, and PCIEX16_2 will run x4.
**** When M.2_2 and M.2_3 are enabled simultaneously, PCIEX16_2 will be disabled.
AMD Ryzen™ 8700 & 8600 & 8400 Series Desktop Processors*
2 x PCIe 4.0 x16 slots with Q-Release Slim (only supports PCIEx16_1 & total bandwidth for x8, PCIEx16_2 will be disabled)
AMD Ryzen™ 8500 & 8300 Series Desktop Processors*
2 x PCIe 4.0 x16 slots with Q-Release Slim (only supports PCIEx16_1 & total bandwidth for x4, PCIEx16_2 will be disabled)
* Please check the PCIe bifurcation table on the support site (https://www.asus.com/support/FAQ/1037507/).
- To ensure compatibility of the device installed, please refer to https://www.asus.com/support/ for the list of supportedItt azért vannak gondok.
3. M2 eleve problémás.Sőt itt csak problémát látok.
Mindhárom sor gáz.A 2-es és 3-as M2 miatt letiltott PCIe akkor nem gond, ha nem csak 2 PCIe sín van hanem 3. Általában a középsőt lövi ki az M2.
És a 3. M2 a szokásos Asus balfaszkodás. Rá lehet írni a lapra ,hogy 5db M2, de igazából 4.A kevés pcie lane miatt AMD-nél szűkösek a lehetőségek.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Nov 11-nél tartanak kb.
https://prohardver.hu/tema/ryzen_7_9800x3d_processzor_jatekosokra_hangolva/keres.php?usrid=234780
Ezekre jönnek az értesítések ,hogy XY nap már jön.Viszont elég furán történtek a törlések is.
Mert másnak ugyanúgy 11-ei rendelést meg töröltek a múltkori törlési hullámmal valamikor november végén, hogy hosszú távon nem elérhető.
De az délben lett leadva 11-én, nem reggel.Szóval az Alzánál a rendszerre vagy bízva. Mert a biodroidok nem tudnak semmit, nem látnak semmit, nincs semmilyen hatáskörük.
[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
Az biztos, hogy erősen elgondolkoznék rajta, mielőtt megveszem ennyiért. Valószínűleg várnék néhány hetet, hogy normalizálódjon az ár valamennyire, hacsak nem lenne sürgős a vásárlás. Ha igen, akkor pedig attól függ, hogy a legjobbat akarom-e bármi áron (mert sajnos erre a felhasználásra, jelenleg tényleg ez a legjobb, ha semmiben sem akarunk kompromisszumot). Azért ez a közel +100k már nagyon durva.
-
aktív tag
Szerintem pedig pontosan ez a 9800X3D egyik legnagyobb előnye - nem csak játékra jó
A 7800X3D-vel nagy gond volt, hogy játékokon kívül minden másban eléggé elhasalt, sima 7700 alatt volt. A 9800X3D viszont a 9700X felett van 10%-kal a workstation tesztekben, Phoronix teszt: [link]
Code compilation-ben, amire nekem kell, pl. 9700X + 15%, gyakorlatilag a 7900X szintjét hozza.
Én gyakorlatilag éppen ezért vettem ezt a CPU-t. Napi 8 órát dolgozom, majd játszok 1-2 órát. Ez a tökéletes CPU a számomra, kapok 8 nagyon gyors magot - munkára is -, és emellett top játék teljesítményt. Lehet nem az én rétegem a legvastagabb, de igenis megvan ez a réteg, részben ezért is kapnak utána annyira[ Szerkesztve ]
-
-
deathcrow42
aktív tag
Azt hittem kijött 9950X3D + 2x64MB cache szintű hír, de csak a 350ks bruttó 9800X3D-ről volt szó
De amúgy meg ne legyen már gáz, Ribi uram, hogy ha valami irreálisan drága, itt többen rádobjuk azt a cetlit, hogy "9800X3D, te bizony qrva drága vagy háromszázé'"
Ex frostshock.eu szerkesztő :)
-
Ribi
nagyúr
És ha valakinek játékra kell? Itt lévő emberek nagy részének arra kell. X3D arra való leginkább. Akinek kem arra kell az ne is nézze. Intel arról az árról indít alapból mint ahol most tart a 9800x3d. Azzal senkinek semmi gondja? És megint mondom hiába van 20 magja ha valakinek játékra kell. És azért van szó erről, mert játékra ez a legjobb.
Hiány van belőle? Az. Új a proci? Az. Mindenki mint a borjú csodálkozik hogy drága? Mert nem ez történik mindne évben? WTF? Amnézia rulez?[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
Kinek mi a határ és mihez képest?
VGA ennél 2-4x drágább. Az miért nem gond embereknek?
Teljes gép árához képest fentebb megy 5%-al az egész. Nabumm.
Megnézi, hogy most ennyi az ára, nem nézi hogy tegnap ennyi volt. Főleg a lehetséges eseteket nézve lehet ez még sokkal drágább is.
Lehet aki most vesz még jól is jár. Fene se tudja. Kripto elején is volt aki mondta hogy hát ennyiért nem veszek aztán fél év múlva még drágábban kénytelen volt.
Szerinted van egy határ. De az csak neked határ.[ Szerkesztve ]
-
addikt
Ki a rosseb veszi ezeket?
Mert eddig az AMD tulajok azért valahogy árérzékenyebbek voltak.
7800X3D is top proci volt és 150-ért nyár közepén bármelyik sarkon kapható volt. De most hirtelen minden mindegy, mert a 9800X3D az új top proci? 300k+ is?Vagy most váltanak az Intelesek és 14900KS és társai után ez is belefér?
[ Szerkesztve ]
-
RI/OS
őstag
7800x3d-vel a 8000 ment x870e taichin 7 óra tm5/cruncher stabilan, nem kellett vele sokat szórakozni.
[link]
ugyanaz a lap ugyanaz a ram, 9800x3d: 7800 sima, 8000 már szórakozósabb. nekem ebből az következik hogy a biosok még nem teljesen kiforrottak. De én időt nem ölök most a 8000-be, mert szerintem egy 1:1 feszes időzítésekkel gyorsabb. -
warcat
veterán
Valószínű várni kell majd nem béta BIOS-ra (legalábbis nekem még csak olyan elérhető)
Más: EU közben kifogyogat 7800X3D-ből is? ami azért 'humoros'
Tegnap panaszkodtak rá Amd redditen hogy feléjük már 600 euró de legyintettem mert mindfactoryn ott volt 488-ért. Azóta ott is ugrott 539-re, AMD EU boltban nincs de 512€ lenne, alzán 207k-ról 213k.
EA: It's in the crate!
-
DeathAdder
veterán
Ezek nagy részét amúgy nagyban viszik külföldre és kb. féláfa áron adják el.. egy ember vette meg múltkor is az összeset.. szerb aprón vettem 560 euróért az enyémet és is mit ad csoda iponos volt, és ott volt neki feltornyozva legalább 20 db, meg annál is több ájfon
de iponnál annó 3080akat is lehetett venni 4-500e -ért amikor 800ért mentek, gondolom más nagykerből jöttek azok
-
addikt
Vagy a shit sample procik, visszaküldve.
Magyar boltok egy része nem szereti kiírni ,hogy bontott. Hátha elviszik.Itt feljebb volt egy példa, ahol alapon is nagyon touch n go volt az egyik mag.
Lehet ,hogy egy másik lapban hangyafasznyival több feszt kap alapon és pont jó.De 9800X3D-nél, ami most a proci piac 4090-ese, azért elvárja az ember ,hogy ilyen ne legyen. Azt a ccd-t adják el 9900X3D-be. Oda jó lesz.
Vagy esetleg 9600X3D is lehetne, csak most ne microcenter only (oké, azóta lett mindfactory-ban, illetve az ipon scalperkedik még vele).
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Meg gondolom már az Ipon-nál is rájött valaki ,hogy ezek elmennek 270-ért is.
Szóval ha új készlet jön akkor annál már a felár be lett árazva. Itt amikor linkelgetve lett, akkor látszódott ,hogy mennek felfelé szépen. Persze ott már gondolom a nagyker elkezdte.Egyébként jó ár volt.
A 480 dollár többre jön ki a mostani árfolyammal.
Mindfactory-s pont ennyi.[ Szerkesztve ]
-
warcat
veterán
Iponon ott van pedig.
Szerk.:
Volt, de még képet tudtam lőni róla.
Kosárba nem tudtam rakni, hogy megnézzem hány darab, mindenesetre nem ipon stílusa, hogy jó áron adja, szóval... ez gyakorlatilag mindfactory ára lenne csak nálunk 27% ÁFA van. Lehet, hogy visszaküldött darab volt (1)
[ Szerkesztve ]
EA: It's in the crate!
-
-
Géjza
őstag
Amúgy van és pláne lesz nyomós ok csökkenteni az árat akár fél év múlva is? Ha csak az intel nem csinál csodát (de az se most lesz, hanem leghamarabb 1 év múlva a next gennel), akkor ez a proci lesz 2 évig a csúcs a gamer népeknek. Ha nincs elllenfél és nincs rivális, akkor max akkor eshet, ha durván bezuhannak az eladásai.
Sok AM4-esnek a 7800x3D kevés volt ahhoz, hogy platformot is váltsanak. Most a 9800x3D-vel már észrevehető lesz az előrelépés emiatt AM4-ről is sokan fognak váltani AM5-re csak ez a proci miatt.
Plusz a hiperszuper forintunk is inkább romlani fog, semmint javulni. Nem sok minden mutat afelé, hogy 2-3 hónap múlva 150-ért szórják majd a boltok a 9800x3D-t. Szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Politika
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Autós topik
- Kutya topik
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Intel Core i9 13900KF 24mag 32szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Processzor felvásárlás
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
- KÉSZLETEN! ÚJ, 3év gar! AMD Ryzen 7 9800X3D OEM (96M, Up to 5.2 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel i5-9600KF 6-Core 3.70GHz LGA1151 (9M Cache, up to 4.60 GHz) Processzor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest