Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
deathcrow42
aktív tag
Azért említettem a biost, mert a Gigától egy hat napos verziót húztam le, és simán lehetséges, hogy még mókolnak rajta valamit
De eddig abszolút pozitív a tapasztalat a procival, hőmérséklettel és a tuning-lehetőséggel. Lehet “játszogatni”, úgymond.
Ex frostshock.eu szerkesztő :)
-
szacsee
nagyúr
48Gb-os modul sajnos nem nagyon olcsóbb, mot zöld manónál 79-ből megállt a 64Gb-os.
50-55K körül van 6000CL30-as 32Gb ram, illetve a zugboltokat leszámítjuk, ahol 2 év gart adnak, akkor 10 év garral a 64Gb-os verzió 106K. Annyit nem ér meg szerintem, de lehet tévedek.tlac : Több mint 3 éve raktam össze a jelenlegi gépemet, akkor sokan még 16Gb-os "Gammer" konfiggal lazán elvoltak. 32Gb-ot vettem, ami most kb a sweet spot, gondolom 3-5 év múlva a 48gb ram lesz az.
ollie: Igen ilyet ritkán lát az ember, hogy min 32Gb kell.
[ Szerkesztve ]
-
SoulReaver
veterán
Árban rugalmas vagyok egyébként. Ez még csak elképzelés egyelőre.
Ami fontos lenne: 3-4 db m.2 ssd hely, 1db pci a hangkártyának. Tuning lehetősége…( amd procim utoljára a athlon korszakban volt)
wifi, bluetooth ezek is kellenek. A 2.5Gbps és 5Gbps is mindegy ha csak digi 1000 van nem? -
hokuszpk
nagyúr
"de csak 2.5Gbps LAN van "
az bőven jó, egyáltalán 2.5G Switch választék is akkor van, ha a Kínai webáruházakban nézel körül, amikor ilyet vadasztam, akkor volt tp-link valami 80K korul 5 portosban 50 lista vége ; aztan Shkiz0 ajanlott egy kinai motyót ; valami 22eftből megvolt szállítással. a gerincnek még van rajta egy 10G sfp port is ; aztan lehet gyorsabb halozatrol is almodni, csak minek.
[ Szerkesztve ]
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
szasanyi
félisten
Igen, lehetséges ami nekem nem jó. Nálam LOAD sokkal kevesebbet megy a PC napi ~12 órában így az is fontos hosszú távon. Nekem úgy tűnik, hogy ez a B650E lap továbbra is jobb választás lenne, és nem kell sok mindenről lemondani (ami nekem amúgy nem is fontos). Ezt ismerem, a szolgáltatásai és a minősége is teljesen jó. Mit gondolsz van értelne X870-et keresgélni ilyen helyzetben és igényekkel?
Lehet 9600X menne bele, talán 9700X de más biztosan nem. -
addikt
5,2 mindenesetre elég jól hangzik.
Stock 7800X3D az Cinebench alatt 4,8.Mondjuk az AMD-nek nem nagyon kell tepernie, mert a hírek szerint az Arrow Lake-nek még a 7800X3D se lesz meg.
A végén még ez a lepkefing Zen 5 is win lesz, az Intel balfaszkodása miatt. Ez ám a verseny...
7. gen vibe, csak akkor AMD balfaszkodás miatt.Nvidia meg úgy árazza az RTX50-et ahogy akarja. Szóval jó kilátások.
[ Szerkesztve ]
a dog may just be a couple chapters in your life, but you're their whole book
-
-
X2N
őstag
Régebbi Techpowerup-os tesztből kép(összes mag terhelve)100MHz eltérés van 7950X-nél a 2 CCX között:
Az 9950X-nél is ugyanaz az átlag órajel? 100MHz maximális eltéréssel? 9950X-nél már nem tesztelták ezt. Youtubos emberkénk azt mondja nála egy egyik CCD 5.7GHz, a másik meg 5.4GHz-et tud.
AMD oldalon csak ennyi van közölve:Max. Boost Clock Up to 5.7 GHz Base Clock 4.5 GHz
Allcore max boost órajel nincs és szerintem ez nagy baj, főleg annak aki egy 16 magos processzort vesz...valószínű kevésbé érdekli a single core órajel. Az egyik CCD fog menni 5.7GHz-et 1 magon a másik meg nem? -
X2N
őstag
Elég AMD-sre sikeredett ez a "launch" is.
Frame Chasers-már azt mondta tegnap hogy delideli és direct die-al meglesz neki a 6GHz 9950X-el allcore.... aztán inkább mégis visszaküldte mert 300MHz-el kevesebb a gyári órajel a második CCX-en. Így kicseszni azokkal akik a legdrágább 16 magos-processzorát megveszik az AMD-nek... AMD helyébe nem így csinálnám, a legjobban sikerült processzorok mennének a 16 magosba.omfgkAzt biztos nem merik meglépni, azt a népharagot nem tudod te elképzelni mi lesz akkor...
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Bármennyire is szeretném szeretni, számomra ez jelen formájában elképesztően nagy csalódás.
Most lesz fontos ,hogy a Zen 6 még AM5-be jöjjön. Mert ha a Zen 5 lenne a vége, na az az igazi arcon köpés. Mert itt nincs gen ugrás. Még fél gen se.a dog may just be a couple chapters in your life, but you're their whole book
-
addikt
Igen, most az AMD-nek igazából az lett volna a win, ha csak a Zen 5 gyorsul ezzel az update-el.
Ha csak a 9700X-re menne rá a 10-11% akkor már pont meglenne az elvárt fejlődés.
Persze nem csak AMD vs AMD van hanem AMD vs Intel, így nem lehetett direkt elgáncsolni a Zen 4-et.
Valószínűleg nem is tudták volna szoftveresen megoldani a balfácánok az AMD-nél, látva ezt a Zen 5-ös szerencsétlenkedést.1-2 hét delay, rosszul belőtt tdp, agesa megint lemaradva (nagyon pedzegetik ,hogy a megfelelő bios-al tényleg a 6400 kéne ,hogy legyen az új 6000)...
[ Szerkesztve ]
-
JasL
senior tag
Elhiszem, hogy neked nagyon könnyen megy, ha ebből élsz, meg főleg! De nem mindenki csinálja meg életében párnál többször, az is jó ritkán van. Olyankor simán gondban kehet a felvitt paszta mennyiségét illetően! Ez a termék tényleg azoknak szól, akik nem magabiztosak a témában, de nagyon jó eredményt szeretnének elérni. Szerintem arra ez tökéletes! Ha az áruk lejjebb megy, el tudom képzelni, hogy a jövő rendszerépítői leváltják a pasztákat ilyenre. (Nem 5 éven belül gondoltam, de még 10 se!)
-
JasL
senior tag
Láttad már a 9950X alakját? Nem olyan barátságos takarítani, mint egy INTEL procit (amatőr szinten semmiképpen) ott kb négy élen körbetörlöd meg a tetejét azt kész. De itt befolyik a lyukakba, fülpiszkálóval kell egyesével minden mélyedést! Ha tökéletesre akarod, sokkal több idő.. jó hülye alakja van. De inkább tényleg az a jó benne, hogy nem kell évente újrakenni, nem tud kiszáradni.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Addigra megmókolják a Zen 5-öt ,hogy hozza azokat a számokat, amiket vártak.
Mert ha a 9800x3d vs 7800x3d olyan lesz mint a 9700x vs 7700(x), az fail.Csak a cache nem váltja meg a világot.
[ Szerkesztve ]
-
arabus
addikt
Nem magával az órajellel van gond,hanem ha 1.1V feletti feszt adsz neki.
Jellemzően Hynix A die 5300-ig elmegy 1.1V-os fesszel tehát addig érdemes nyújtózkodni mert ott még elég szép teljesitménytöbblet kisajtolható.
A die kb 1.1V melett 32-36-36--Tras38 megy 5300Mhz-en.Xeon Platinum 8480+,8592+,245K,Ryzen 7500F,Gigabyte B650M K,Xeon Phi,i9 7960X,i9 7920X,Xeon w2135,Gskill royal 4400,Gskill Trident Z,Pico 4,Red Devil 7900XTX,Asrock W790 WS,Fury Pro RDIMM 6000,Z590,Intel Cryo,Intel 11900F,Ryzen 5600,Radeon 7600,Radeon 6800...
-
deathcrow42
aktív tag
-
joysefke
veterán
Nem a szilícium fog többet tudni, hanem magasabb boost órajelet adnak az X3D-nek mint eddig. Kevesebb tartalékot hagynak benne. Akár az órajel tuningot is engedélyezhetik, az is egy hívószó. Sokra én sem számítok, de 200-300MHz-et csak találnak kevés szálas terhelés esetén ahol még beférnek a hőmérsékletet keretbe.
-
fudi2002
veterán
Én is az iodben látom a gyengéjét. A magok ereje megvan pedig. Mikor az első nem hivatalos számok kijöttek, örültem mint majom a farkának. Egyszálas erős teljesítmény, na mondom ez igazi erős öszvér lesz. De játékok alatt így elmaradni ilyen ipcvel és órajellel, hát ez elég... 9700x még relatíve elfogadható volt, annak fényében hogy a 9950x jön, magas órajel stb. Aztán az még jobban lemaradt, kivéve az összálast. Ezt irgalmatlanul elkrták. Ahogy írtad is, ugyanazon az áron még okés, nade ezért ez így vicc. Csak nem jó..
Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
Yodamest
veterán
Nem vagyok tele előítéletekkel, csak látom amit látok. Szerintem nem egy jó omen, ha 95C fokon pörög a proci folyamat. Eleve, ezt a legtöbb hűtő nem is képes lekövetni, azt érzékelik, hogy túlmelegedés van és maxon fog pörögni a hűtő is emiatt. Én nem akarom, hogy maxon pörögjön a hűtőm.
Persze írod, hogy te fix 800rpm-re belőtted és úgy stabilan tartja a 95-öt vagy leszabályozva 85 körül, ami tök jó, de én azért szeretem azt, ha a hűtőventi dinamikusan szabályoz és ha kell 500rpm-en megy, ha kell akkor 800rpm-en. És persze thermal limitet, power imitet is be lehet lőni 60%-ra stb. mindent lehet.... de ezen a ponton már ott tartunk, hogy ennyi erővel veszek inkább egy könnyen kezelhető procit, amin nem kell limiteket szabnom és teljesítményben is ott vagyok a top kategóriában. Én ebben nem látok problémát. Az NHD15 pedig nem egy mid tier hűtő, azért azt nem hoznám fel példának arra, hogy egy már eleve leszabályozott procit mégis milyen jól le tud hűteni, én nem akarnék ekkora hűtőt a gépembe példának okáért.
A 7800X3D nem kétlem, hogy játékok alatt jobb, de tényleg annyival jobb? Mármint néztem tegnap egy cpu comparsion chartot és konkrétan mindenben jobb a 9700x mint a 7800x3d. Tehát alacsonyabb fogyasztás, kb 10-15 fokkal hűvösebb, minden azaz minden szintetikus tesztben jobb teljesítmény, tömörítésben, videó dekódolásban, tehát valós alkalmazásokban IS jobb teljesítmény (sokkal jobb), egyedül játékokban picit gyengébb... nálam ez nem tűnik egyenlő harcnak és nem a 7800x3d javára.
pl.:
[ Szerkesztve ]
-
joysefke
veterán
-
KaszkóPalkó
junior tag
Erre majd ősszel megkapjuk a választ. Valamelyik fórumban volt az 50 millió eladott intel cpu az amd 8 millió cpujával szemben, szerintem nincs oka hátradőlni az amdnek. Szerintem. A threadrippert meg rohadtul nem veszélyezteti semmi, mert ott sok minden más is számit, pl a pcie csatornák száma, az ecc ram, 1Tb ram lehetősége, remote management és társai. Nem minden a cpu core.
[ Szerkesztve ]
-
Gróf...
aktív tag
"Az AMD is hibázik persze szépeket, szoftvertámogatás oldalon..."
Nekem ne mondd! Piros végéám van. Sírva fakadtam, amikor hazavittem és egyértelművé vált, hogy ez bizony egy rossz választás volt.
Egy-két hónapja van az, hogy nnna mintha működne az Adrenalin!
Kivéve a júniusit, mert abban megint elbaltáztak valamit.
Érdekes, hogy nálam mindig a videó lejátszással van gond! (DVBViewer)
Én akkor sem hiszem, hogy ez a valóság, amit látunk, de nem hangoztatom többet. Azt hittem jobban ráharaptok!Fogadatlan prókátorokra nem vagyok kíváncsi!
-
fudi2002
veterán
Na jó persze, de ez lesz 260-300e alatt, aztán belerakod egy 80-100e-es lapba. Ennyiből a legkisebb threadripper proci nem jön ki, nemhogy a lappal.
Illetve a látottak alapján a threadripperre 1szálasban nem keveset fog ráverni. Így a kevésszálas terhelésekben konkrétan így is gyorsabb lesz.
Én látok fantáziát ebben a processzorcsaládban van létjogosultsága a piacon 3d nélkül is.[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
félisten
[Mégis van PBO a Ryzen 9 9950-ben]
Az AMD-nél megint benézték az apróbetűs részeket.Tényleg félelmetes, hogy egy ekkora és ilyen gazdag cégnél nincs valaki, aki a marketing anyagokat független szemmel átolvasná kiadás előtt?
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
addikt
Ha azonos lenne, akkor a 7700x is egy szar lenne.
Megnéztem, TPU szerint 5%-al gyorsabb a 7700x, HUB friss teszt szerint meg 7%.
Az csak az elején volt igaz ,hogy az 5800x3d gyorsabb volt kicsivel mint a 7600x. Az az előny azóta totál elolvadt. DDR5 megtette a hatását. Tehát rosszabbul öregszik az 5800x3d. Sőt, inkább a 7600x gyorsabb itt is már (épphogy).
[ Szerkesztve ]
-
DaVE-1
senior tag
"A laptop, handheld és konzol piac jóval nagyobb szelet és dinamikusabban fejlődik"
Hidd el én lennék a legboldogabb ha azon a téren bármit venni tudnék ami amd-s. De mint már más helyeken is írtam ez a nagy szelet is mintha direkt nem akarnának pl laptopot eladni.
Csak egy példa.. akármilyen intel+ nvidia gtx 2050-es laptop SOKKAL olcsóbb mint az amd laptopja amibe van a 780M soc...nos ki is miért venné azt ha van sokkal olcsóbban erősebb? Szívesen megkérdezném ilyenkor az árazókat hogy mi az elképzelés..mert fel nem foghatom.
Ezek a strix halok meg sajnos a AI plecsni miatt brutálisan el lesznek szállva árazásilag. És megint ott leszünk majd hogy pl ilyen rtx 4080-as laptopokat ami szénné veri ezeket 100-200K-val olcsóbban megkap majd az ember.[ Szerkesztve ]
-
DaVE-1
senior tag
Mondjuk azt az AMD-nél sosem értettem miért nem ad ki akár csak a presztízs miatt vagy csak mondjuk limitált példányban vagy bármilyen formában egy valóban kiugró igp-t pc-re
Ok a pc miatt nem lesz strix halo.. de szerintem anélkül is elbírna simán 20+Cu-t a proci. Pláne ha a valamiért gögösen tartott foscsira 65wattos határt akár 130-ig felvinnék ahol az a sok sok plussz watt mehetne igpre.. -
hokuszpk
nagyúr
akik nem akarnak foglalkozni a 6xx lapok bios updatejaval ; azok majd szepen megvarjak oket.
azert nem irom, hogy esetleg meg nincs Zen4 procijuk, amivel a frissitest megcsinaljak, mert szerencsere ma mar a flash bios gombocska elegge jelenvan a hatlapokon.Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
olymind1
senior tag
Akkor mégse 7200 lesz a sweetspot? A 2000->2400mhz -re emelt infinity fabric sebesség *3 = 7200? Vagy az is csak találgatás és téves szivárogtatás volt?..
Mondjuk így se rossz, ha valaki AM5-re akarna váltani akkor elég az olcsóbb ram, már amig meg nem emelkedik azoknak is az ára.
-
hokuszpk
nagyúr
"Lassan az AMD-nél is összerakták, hogy egy 65W TDP-s, játékokban a 7800X3D-nél lassabb Ryzen 9700X a kutyát se fogja érdekelni,"
dehogynem. csak jó árat kell neki találni
amugymeg csinaljak ugy, mint a Zen+ -nal ; azaz hozzak ki 9700 neven a 65W -s ; 9700X neven a 105 vagy 120W -s cuccot ; aztan a nem majd eldonti melyiket kéri. És még mindig marad hely egy 9800X -nek.Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
félisten
Lassan az AMD-nél is összerakták, hogy egy 65W TDP-s, játékokban a 7800X3D-nél lassabb Ryzen 9700X a kutyát se fogja érdekelni, így most az a [pletyka terjeng] , hogy 120W TDP és magasabb base/boost frekik lesznek ennél a procinál - vagy egy későbbi 9700XT verziónál.
Így talán vonzóbb lehet a vásárlók számára, viszont boritékolom, hogy kínkeserves lesz majd lehűteni...
A 120W TDP a Zen4 esetén 170W PPT limitet jelent.
Ismét: a 7700X (gyárilag 105W TDP / 145W PPT) tartós all-core terhelés esetén kb. 105-115W PPT limit felet nem igen gyorsul, cserébe egy full RPM-en dolgozó Noctua NH-D15 se nagyon tudja megakadályozni, hogy elérje 95°C Thermal limitet...
Itt ugye eggyel jobb gyártás technológiát kapnak a CCD-k, tehát mondjuk ez kitolódhat 125-135W-ig? Ezért emelhették 105W helyett 120W-ra a TDP-t.Én ezek alapján azt várom, hogy a 9700X-et annyira felpiszkálják, hogy a korai tesztekben a válogatott példányok majd DDR5-8000 Gear2 vagy DDR5-6400, esetleg DDR5-6600 Gear1 RAM-ok mellett picit pariban lesz, vagy pár dologban le is hagyja a Ryzen 7800X3D-t. Amennyiben brutál hűtést pakolnak rá.
[ Szerkesztve ]
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
Norb79
őstag
Erre korábban reagálni akartam, de elsodort az élet, szóval majd most. Konkrétan erre:
”Szóval ha játék a cél, akkor vagy 9800X3D legyen majd inkább”
A kiszivárgott infók alapján én azt értettem meg, lehet tévesen és ezért inkább kérdés lenne a további rész feléd és a többiek felé is, hogy jól értem e, hogy nem a 9800x3D lesz a csúcsragadozó géming proci a 9xxx ryzeneknél.
Mindezt abból gondolom, hogy ha jól értem az AMD nem lájkolta, hogy a 7800x3D lett a sztár, amikor ott a drágább 7900-7950x3D páros és mivel a heatthrottling és a chiplet design korlátai miatt a 9xxx-s x3D-nél se tudja begyorsítani a drágább procikat ezért inverz megoldást fog alkalmazni és a kisebbeket fogja belassítani, méghozzá a 3D cache méretét úgy kialakítva az egyes procikon, hogy kijöjjön a nagyobb, drágább az erősebb elvárt sorrend.
Elnézést, hogy linkekkel nem támogatom meg a teóriám, de amikor válaszolni akartam akkor még megvolt az eltérő cache méretes link, de most már csak gyorsan bepötyögöm ezt mielőtt megint elfelejtem.
A fentiek tükrében én kicsit túlzott csodavárásnak élem meg az összes 9800x3D-vel kapcsolatos kommentet.
-
hokuszpk
nagyúr
jah az is milyen nagy sikertortenet volt, amikor az 3xxx procikkal egyutt jottek az 5xx lapok es az volt a mondas, hogy csak abban megy majd ; aztan eloszor B350 -be pakoltam a 3800XT -t ; most meg 5800X -et ; a pcie4 -et leszamitva mas hatranyat nemerzem, es most erre buszke a ceg is
[ Szerkesztve ]
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
törölt tag
nem tudom, de két gen jött ősszel, 2 éves ciklusban, szeptember vége és november, ez meg most nyár közepe.... semmi intel összefüggést nem akartam belekeverni, de meg sem várják az új lapokat .... csak én érzek "kapkodást" ?
Miért nem várják be az új lapokat, az X3D-t, ha két hónap múlva jönnek???? Miért nem adják ki egyben? Láthatóan törik miattta a 7000 árait, nem megérte volna még 2 hónapig a régi áron árulni őket????
[ Szerkesztve ]
-
Nézegettem teszteket, eléggé vegyes képet festett. 1440p-ben nekem nem igazán látszott megérősnek a felára a 7800X3D-nek. Persze ez attól is függ éppen milyen játék. Majd ha ott leszek, hogy CPU-t veszek akkor átnyálazom a hirdetéseket és meglátom. Köszönöm a segítséget.
PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL
-
joysefke
veterán
-
Man0gatya
aktív tag
ha igazak a pletykák már szeptemberben jönnek és lehet a 9900-9950 mind a két ccd kap 3d cachet úgyhogy a topban nem biztos hogy benne marad 2-3 évig főleg ha igazak a zen 6 pletykák hogy ccdről elkerül a 3d cache....
de az első 20-ban benne lehet attól még 2-3 évig, de ha az intel is villant végre valamit -
-
Alapvetően játék, ilyen Starcraft 2 és Songs Of Conquest pl., inkább az Indie vonal. Később munka, önfejlesztés stb. Mivel 0-24-ben fog menni ezért gondoltam valami könnyen hűthetőre. Nem lesz competitive játék rajta.
Maradnék a másik 3 gyártónál.
PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL
-
viperabácsi
addikt
Csak egy kérdésem lenne feléd. Ha jól tudom neked 7700x ed van , miért döntöttél az X végű mellett , ha nem titok ?
Hiszen a két proci között ( X / non X ) szinte csak a tdp -ben van különbség .Illetve , ha csak net / film / Yt a cél elég a 7700 ban lévő igpu egyenlőre ?
[ Szerkesztve ]
Az Űr veszélyes hely , főleg , ha a két füled között van !
-
törölt tag
Bennem végig a negyedik negyedév volt (november ryzen 5000, szeptember ryzen 7000), én ehhez képest mondtam hogy korábban jön.
Közben olvastam én is ezt a 19%-ot, meglátjuk. Intel többet gyorsul, ha elengedte a HT-t. Ezért is siethet az amd kiadni a zen5-öt.... persze ez csak találgatás...
Alapvetően csak a DIY piac aki amd mellett elkötelezett, mert aki am5 lapot vett, simán cserélhet procit. Az új beszállóknak mindegy hogy mit vesznek.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Politika
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Autós topik
- Kutya topik
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 13700K 16mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7900X 12mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Eladó! 150.000.-
- Értékelés alatt - AMD Ryzen 5 7600 (3.8-5.1 GHz, 6 mag, 12 szál, 65 W)
- Ryzen 5 3600
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest