- Flashback: Építsünk PC-t akciós alkatrészekből, lassan. upd: 05.28
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- GAI: Poor Volta...
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Yutani: YRHA - Yutani Retró HAngkártyái: IBM mWave
- Rap, Hip-hop 90'
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
-
LOGOUT
AMD AM5 Platform - Zen 5 processzorcsalád - Ryzen 9xx0(X/X3D) széria
A Zen 4 (Ryzen 7xx0) topic [erre található]!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
nekem annó 7900XTX-em volt
de az 430W al se volt 80.fokos TimeSpy-alatt itt van egy mérés vele ezek a forza játékok fele olyan terhelés adnak, mint egy 3DM TS.
De majd holnap kiderül, ígért a kolléga 3DM TS tesztet.
-
válasz
deathcrow42 #7197 üzenetére
50W os CPU fogyasztás és 55.fok így is a CPU, az nem valami jó, ettől egy léghűtés is jobb!
a VGA pedig 80.fokot nyaldosta de átlagban is 75.fok, és ha azt nézzük hogy ezek a játékok nem is igazán terhelik meg se a CPU-t se a VGA-t egy komolyabb játéknál akkor mi lesz?
-
válasz
deathcrow42 #7176 üzenetére
ez nem szurkálódás, csak kíváncsiság!
ugye várjuk az eredményeket BIZONYÍTÉKOKKAL hogy mennyire jó vagy épp rossz az az üveg akvárium, ugye tegnap este jött egy szóbeli rövid összefoglaló, amiről semmilyen képi anyag(főleg HWINFO) nem került megosztásra, így nem tudni mennyire helytálló a megosztott infó mert lehet a CPU csak 90W on ketyegett ott nem nehéz hűvösen tartani, CPU hőfokot is lehet sok helyen nézni, 1iken 52 másikon 72 tehát ezt se látjuk hogy ő melyiket mondta!
Szóval nagyon sok a kétesélyes dolog..............
ekkor mondtam csináljon normális játékkal és képekkel HWINFO-val tesztet hogy mennyi az annyi, erre jött hogy nincs neki olyan game, oké akkor kértem CB23.at(5.perc az egész) hát az se jött, akkor kértem FH5.el amivel játszik, erre meg lehurrog, lehet az másképp is mondani hogy még nem volt ideje rá és majd csinál ha lesz!
Szóval nincs ebben semmi rossz indulat vagy szurkálódás...... lehet másképp jött le neki/tek!
-
válasz
parandroid #7118 üzenetére
no akkor ezek szerint elmaradnak a free tesztek is?
se CB23 se játék?
na akkor mutass pár FH5.öt, hasonló ki íratással mint nálamadatokat ne nagyon nézd, mert nálam nem 5200.on döcmörög hanem 5500MHz felett!
-
válasz
parandroid #7124 üzenetére
ez nem kerül semmibe, és sokminden kiderül belőle!
akkor legalább egy ilyet
-
válasz
parandroid #7118 üzenetére
na akkor most jöhet olyan teszt kép ahol látjuk a Hwinfot is hogy mennyi a tényleges fogyasztás és hőfokok, és ne fél perces CB23.at hanem 10.perces loop-ot!
Játéknak meg ne olyat nézz ami 5-10% al terheli a CPU-t(az a forza 5 egy 2.magos celeronon is elfut cseppet sem cpu igényes), nézd meg Horizon Zero Dawn Remastered-alatt, vagy még inkább TLOU Part2.alatt
-
-
válasz
parandroid #7006 üzenetére
nem a 9800X3D fog befűteni, hanem a 7900XT a ~300W-jával, majd +látod hogy vagy megfől vagy 2000RPM-en kell visítani a ventiknek hogy távozzon a VGA melege.
-
nem igazán ide való téma!
De ha nem volt még dolgod O11.el, akkor előbb próbáld ki és utána véleményezd!
Mivel pontosan ugyan ilyen elrendezés és stílus, így a H9 Flow is pont olyan kacat, ezek a házak kiállításokra vannak tervezve, meg kirakatba mutogatni, a valós életbe nem érnek semmit!De érdeklődj olyanoktól akiknek van/volt már dolguk O11.el és lecserélték, mindenki azt mondja csak nézegetni dísznek való.
De ahogyan a fenti példa is mutatja, sokan vannak vele így hogy inkább szoba dísznek veszik csak mert jól néz ki, nem azért mert ennek olyan jó a szellőzése
-
-
válasz
parandroid #6991 üzenetére
110.e ér egy ilyen pici akvárium? ez 10.e ret se ér, nem 110.et! nemtudom mit szerettek ezeken a kacat házakon amiben megfől minden!
Kraken Elite V2: ez szintén zenész harmad áron megeszi reggelire az AC LF III, nem rosszból de ez a hűtő lósz@rt(se) ér!
inkább olyan cuccokat kellett volna válogatni ami nem kirakatba való látványelem, bár sokan csak azért építenek PC-t hogy nézegessék, nem azért hogy egy hatékony és gyors, hűvös, csendes gépük legyen!
többre mentél volna a X870E lappal mint ezekkel a látvány kacatokkal, meg mehetett volna bele 2x24.giga RAM kitt(32.giga már 3.éve is elavult volt, nem is értem aki most vesz ramot miért 4.éves szintet akar vásárolni, mikor alig többért van 48.as KITT) és még mindég maradt volna egy valag pénzed!
-
válasz
abridabri #6960 üzenetére
az csak a vCore értékébe szól bele, attól nem fog elégni, amúgy meg ahogy a kolléga mondja 4.es az Automata én 3.ason használom szóval lehet az birizgálni csak ésszel!
De mint mondtam a VID-t tologatja nem az SOC-t így nem kell félni hogy elég, csak túl magas értéknél hamarabb fogsz power vagy hőmérséklet limitbe futni, szóval felesleges 5.feletti értékre állítani!
LLC nálam 6.oson van, köszöni jól érzi ott magát, nem kell fosni attól sem, hiába 4.az ajánlott ott is belőle!
-
-
válasz
Hegyirabló #6894 üzenetére
Pontosan így van! 30.naponta megcsinálja akkor is ha kikapcsolod, bios.ba így van be programozva!
Msi lapoknál ezt felül lehet bírálni, de nem érdemes, jó az ha havonta 1x lefut!
-
válasz
Walter_White #6832 üzenetére
85W az átlag fogyasztásod, azt persze hogy nem nehéz lehűteni! Mivel tesztelted aknakeresővel?
-
-
válasz
hackeeeee #6756 üzenetére
ASUS ROG fórumon ahol megjelennek a kiadás előtti bios verziók érdemes olvasgatnod!
MELEGEN AJÁNLJÁK hogy NE TŐLTSD vissza a korábban mentett cmo.t, nem csak a friss AGESA végett.
Persze próbálkozni lehet, és lehet hogy szerencséd van és minden megy rendesen!
De mint mondtam vannak olyan bios verziók ahol NEM IS ENGEDI vissza tölteni, tehát ha akarod sem tudod vissza tölteni a korábbi cmo.t, mert ki írja hogy nem kompatibilis, ha nem találkoztál még ilyennel akkor szerencséd van
-
válasz
csaba951 #6751 üzenetére
hiába mented penre a bios profilt, csak ugyan arra a BIOS verzióra tudod vissza állítani amelyiken mentve lett! tehát amit a 3.20.on mentettél az csak a 3.20.ason tudod vissza állítani! szóval max akkor van értelme ha felteszed a 3.25.öst és valamiért nem működik jól és vissza teszed utána a 3.20.ast akkor tudod használni a pen.en lévő mentést!
Egyedül az ASUS engedi(az se minden bios verziónál, ha túl sok módosítás történt a frissebb biosban akkor ő sem engedi) hogy egy korábbi mentést vissza tölts egy frissebb BIOS-ra.
-
-
válasz
hackeeeee #6527 üzenetére
ha vissza emlékezel, szenvedtem a STRIX X870E-E lapomnál itt linkeltem is képeket
simán ment BIOS alól a Downgrade és vissza tette a régebbi mikrokódot.
más : felpróbáltam ezt a friss 3d-t eddig jól megy....
-
nem 7950X3D-ről vagy a 9950X3D-ről volt szó, hanem sima 7950X-ről!
amúgy meg már alapjáraton is hozza a szintjét! mind munkában mind játékban
és ahogy mondtam intelnél egy finom hangolás +15-20% ot jelent, nem 2-3% ot mint AMD-nél, szóval de... megeszi reggelire a 265K a 7950X-et
PL: a 285K-m is megeszi a csúcs 9950X3D-t
9950X3D 2513.pötty, mindenféle hókusz pókuszt bevetve.
nálam meg közel 2800.at gurít a 285K, úgy hogy szinte nincs is tuningolva.
most had ne szedjem elő a 265K-mat de ott is hozható ez a +20% egy finomhangolással.
-
-
válasz
DroiDMester #6386 üzenetére
lefutott hiba nélkül 1,15 SOC-val
de majd kap egy kis valós tesztet (TLOU P2)
-
-
-
válasz
abridabri #6378 üzenetére
nálam befolyásolja X870E nél, amég 2x24.giga RAM volt a gépbe elég volt az 1,1.v SOC, mikor váltottam 2x48.Gigára emelnem kellett 1,175.re, hogy stabil maradjon, minden más változatlan RAM időzítés és órajel is ugyan az!
Mondjuk azóta jött még egy BIOS frissítés, lehet nekifutok még 1X az UV-nek hátha.......
-
az attól függ milyen FCLK órajelet használsz és mennyi RAM-od van pl 64 vagy 96Gigához jóval nagyobb SOC fesz kell mint 32 vagy 48.hoz!
Ha jó példányt fogtál ki a CPU-ból és MAX 48.giga RAM-od van akkor lehet megy 1,10V al is!
Ezt senki nemtudja megmondani hogy nálad mennyi a minimum saját magadnak kell ki tesztelni! -
-
válasz
MasterDeeJay #6315 üzenetére
-
-
válasz
MasterDeeJay #6310 üzenetére
Hogyne lehetne állítani, mindennél jobban lehet állítani rajta mindent is!
MorePowerTool a te embered.
itt meg egy kis leírás mi hogy merre, ha nem ismernéd!
-
ha kifagy az nem a virágbolt hibája, hanem szar a CPU/RAM/VGA OC/UV beállításod!
erről beszéltem, nálam is beton stabil volt 2.hónapig semmi probléma nem volt a beállításommal, ahogy elindítottam a TLOU-t még a főmenüig se jutott mert Shader alatt kockára fagyott, majd visszább vettem a -20 CO ból -10.re akkor már lefutott a Shader telepítés de játékban 5.percet se bírt!
-
válasz
hackeeeee #6290 üzenetére
De milenne ha kipróbálnád élesben is játékkal, TLOU Part2. ha megy 1.órát hiba nélkül nincs szükség Y, A64, és társai tesztekre!
Mert hiába kínozod itt 4-6-8.órákat, a játék meg 2.perc alatt kockára fagy vagy kilép!
én is piszkáltam kicsit, Curve Shaper-al meg eCLK-val 5600.as órajelet megcélozva
-
-
-
-
-
Próbáld ki és meglátod!
de a számok nem hazudnak, TM5 Extreme SOKKAL NAGYOBBAT TERHEL, mint a karhu.
Tessék itt van 2.óra karhu, ha megnézed a teszt alatti átviteli sebességeket láthatod hogy jóval magasabb volt TM5 Extreme tesztem alatt(pl: az írás 3X akkora) mint a karhu alatt, a ram hőfok is 5.fokkal magasabb TM5 alatt, és a ram fogyasztása is több, maximumba és átlagban is, tehát sokkal jobban igénybe veszi a TM5Extreme a ramot mint a karhu.
Maradjunk annyiba hogy másképp terhel a karhu, nem jobban!
De ezek a ram tesztek SEMMIT nem érnek, mert még a Tomahawk lapba ezek mind végig futottak + aidia64, Y és társai, sehol nem volt semmi hiba.
Feltettem a TLOU Part2. játékot és már indításnál Shader telepítés közepén kockára fagyott a gép, na ilyenkor mi a pikula van?
ja semmi....... csak ~160W al eszi a CPU-t
a legjobb teszt program most az, ha ott 1.óra alatt nincs hiba, akkor tuti a OC beállításod!
RAM teszteket meg felesleges 6-8-10.órákat futtatni, ha 2.óra lemegy akkor 10.is lefog!
-
-
~2,5.óra TM5 Extreme most végzett épp
Sanyi19 : Nekem is emelni kellett 2x24.el még ettől is lejjebb voltak!
De a következő feladat az lesz, hogy faragjak még minden honnan ahol lehet..... -
válasz
abridabri #6231 üzenetére
azt felejtsd el Dual Rank RAM-al!
28-37-37-37 alatt bármekkora feszt adsz bárminek, nem megy a TM5, a többi tesztprogi hiba nélkül megy de TM5 NEM!
És az ilyen 1,55V vagy több RAM feszt is felejtsd el, baromira melegedik a Dual Rank, de ne is csodálkozz, hiszen 2x annyi chip van rajta.
énis most 2X48.as KITT el szórakozok, ami ment 2x24.el itt el lehet felejteni!
amúgy a dual rank végett pont annyival gyorsabb hogy hozza azt 28-37-37-37.en ami ott 28-36-36-36.on ment!
RAM hűtés meg leg egyszerűbben, VGA hátára egy 12-14.centis venti!
-
-
-
-
válasz
deathcrow42 #6209 üzenetére
MSI TomaHawk X870E lapom volt(ill még meg is van) de vettem eCLK végett egy STRIX X870E-E.t, a toma lapban nem volt semmi gond, de ahogy beüzemeltem a strix-et és próbaképp néztem egy a64 tesztet egyből feltűnt hogy bő 10% al de inkább 15.el kevesebb pontot kapok azonos beállítások mellett. 54.e pont, míg MSI nél 62.e környéke volt, meg a latency is 61-62 helyett 67-68.lett
3.napig szenvedtem vele, de bármit állítottam bárhová nem lett jobb, és baromira idegesített hogy ~100.e el drágább lap, és nem megy úgy benne a CPU mint egy ~130.e res MSI.be.
Ekkor kezdtem keresgélni hogy mi lehet a gond, de neten SEMMI infót nem találtam erről, próbaképp feltettem egy december elejei BIOS-t és egyből megjavult a dolog.
Amúgy január közepei BIOS volt gyárilag a lapon, de én egyből első indításnál már tettem is fel a leg frissebbet rá.
ekkor írtam ide be hogy akinek ASUS lapja van meg 9800X3D-je nézze már meg, és láttam hogy másnál is ugyan ilyen bugos akik frissebb BIOS-al használják, 1kivétel volt hackeeeee fórumtárs B850.ese nála jó volt friss BIOS-al is, de ezt írtam is hogy B850.nél nincs hiba legalábbis annál az 1.nél
-
na megvan az új(abb) BIOS.oknál a megoldás!
Van egy Core Flex nevű menüpont(nem biztos hogy minden ASUS lapnál van ilyen), és azon belül be kell tölteni direkt az X3D-khez készült beépített algoritmust.
ezután megy mint a kis Angyal.......
-
-
-
-
válasz
abridabri #6190 üzenetére
aham, akkor jól sejtettem B650 is érintett.
Ahogy nézem akinek ASUS lapja van, és AGESA 1.2.0.3 vagy frissebb BIOS van fenn és nem B850 es lap mindenkinél bő 10% ot veszít(latencyban is)
3.napig szenvedtem, mire rájöttem mi a gond!
és a hiba feltárása után
Reménykedek hogy a közelgő 1.2.0.3C megoldja ez a hibát!
-
-
aki(k)nek ASUS lapjuk van friss BIOS-al, és 9800X3D-t használnak benne PBO és CO-val, csinálnátok egy Aida CPU PhotoWorxx tesztet
ilyenre gondolok, előre is köszi a segítséget -
-
Sikerült pont 2 olyan esetet felhoznod, ahol kb minden rendszernél fenn áll ez a SMBus bug!
Legfőképp ASRock lapoknál, de ASUS nál is ha az EC engedélyezve van ez ismert hiba, a többi mért értéket nem befolyásolja!
Nincs gond a hwinfo által mért értékeivel nem kell így leírni! Főleg ahogy írod is sokszor user error van, mert több monitorozó programot indítva össze akadnak 1mással!
-
-
-
válasz
hackeeeee #5903 üzenetére
énis végig teszteltem mindennel, több órát ment hibátlanul! meg már több mint 100.óra játék volt benne 0.hibával!
aztán pár napja feltettem a TLOU part II.est és már shader telepítésnél kockára fagyott, vissza vettem a +200MHz et +100.ra meg a -25 CO-t 10.re, úgy végig ment a Shader telepítésen de játékba 3.perc alatt megint tükörre fagyott!
Szóval ha stab teszt kell akkor The Last Of Us Part II
-
-
válasz
CptAdamica #5864 üzenetére
MSI MPG X870E EDGE TI ezt veheted nyugodtan, nagyon jó lap, 4db ssd.t is tud teljes sávszéllel
-
-
és mi a gond az M-Die al? a 24.gigás KITT-eknél nem olyan az M-Die mint a 16.osoknál!
sokadszor linkelem de akkor még 1X
íme szinte a legolcsóbb 48.gigás KITT
sima liba a 9066MHz vele pedig csak egy gagyi 6000MHz@CL30.as kitt
-
válasz
MasterDeeJay #5739 üzenetére
1,60v ig simàn mehet sőtt ha nem melegednek 1,65 ig is!
Előbb döglik meg a cpu.ba a RAM vezérlő mint a ram.
-
válasz
MasterDeeJay #5737 üzenetére
1.35 az kevés lesz CL28.hoz, adjàl neki bátran 1,45.öt
-
tesztelgetem a friss AGESA verziót eddig tetszik
szépen megy vele a RAM 8000.ren
-
válasz
MasterDeeJay #5729 üzenetére
6200MHz CL28.at nem próbáltad, vagy 6400 CL30.at?
-
válasz
abridabri #5619 üzenetére
Látom itt AMD oldalon még nem ismeritek őt, eddig intel el nyomult, de gondolom a recept nem változott, amiket használ cuccot mind több 100db.os tételből válogatott példányok!
Ilyen nekünk földi halandóknak nincs, és nem is lesz, szóval max nyálcsorgatásra jó nézni a tesztjeit. -
-
-
-
-
válasz
abridabri #5479 üzenetére
Ezt "PCI slot /VGA pin már tuti az utolsókat rúgja ennyi rázkódás után" elmagyarázod az összes VGA gyártónak is, hogy ne legyenek már hülyék és ne pakoljanak mindegyik VGA-ra gyárilag 3.db ventit, mert a rezonálásukkal szét rázzák az alaplapokon a PCI slot-ot!
egyébként nem hinném hogy amiket használok Noctua NF-P14s redux, vagy a Be quiet! Silent Wings 4 PRO bármennyit is rezonálna, a VGA.n lévő gyári ventik 10X annyira rezonálnak!
-
-
-
válasz
MasterDeeJay #5414 üzenetére
ahogy mondod!
nagyon kevés(1kezemen meg lehet számolni) olyan RAM van amin a gyári borda ér is valamit, az összes többinél meg egy frankó hőpáncél, ha leszeded azokat a vacak alu lemezeket 10.fokkal hidegebb lesz!
-
-
-
-
-
válasz
MasterDeeJay #5295 üzenetére
na az nem rossz akkor(valószínűleg Hynix A-Die lesz ez), ha Micron chipes lenne az itt nem nyerő!
a VDDP feszedet vedd le 1,0.V ra sok és felesleges az a 1,15V
-
válasz
MasterDeeJay #5293 üzenetére
Thaiphoon Burner és CPU-Z
De nem mindegyik ram mondja meg magáról hogy konkrétan milyen Die pontosan!
-
válasz
MasterDeeJay #5291 üzenetére
NE használt ebay árakat nézd, meg ne olyat ami nem normál otthoni használatra van tervezve(HEDT), mivel sem az X99 sem a x299 nem otthoni felhasználásra volt, így azoknak a használt ára már a béka segge alatt volt meghát ugye te egy 5.éves használt cuccot vettél, mert 5.éves áram zabáló kazán vackok már a kutyának se kellettek, így csak nyomott áron lehet(ett) eladni őket mert senkinek nem kellettek!
tehát ez az össze hasonlítás itt semmiképp nem releváns, főleg te egy 5.éves használt cucc árát nézed egy vadi új bolti árhoz képest.
AM5.nél 100.e ig csak alsó kategóriát kapsz, 130.környékén indulnak a közép kategóriák, és 200.felett a felsők.
Szóval 65.ért ne legyenek nagy elvárásaid.B650 TUF.ra vissza térve, pontosan ugyan úgy 60.Amper és 16.fázis, nemtudom honnét jött hogy gyengébb a VRM mint az ASRock-on
az a VRM elbír vidáman egy 300W.os CPU-t is, nem hogy a ~100W.os 9800X3D-t
De gondolom itt is az X-es korszak van a fejedben hogy 400W os kazán CPU-kat kell etetnie a VRM-nekDe te tudod............. mondjuk hiába mondtuk hogy RAM.ból se vegyél ilyen nevesincs kínait, ott sem hallgattál ránk
-
válasz
MasterDeeJay #5283 üzenetére
65.e ért mit vártál?
Amúgy ez nem alsóközép, hanem legalsó kategória.
Alsó-közép valahol itt kezdődik
Gyorsan küld vissza ezt a cpu pörkölőt, és picivel többér vegyél ilyen NORMÁLIS(abb) LAPOT
-
-
-
-
Utoljára én kb 5.éve egy ASUS Maximus XII Hero-t gariztattam(iPon) nekem se cserélték 30.nap után én írtam rájuk hogy mi a helyzet letelt a 30 nap, másnap feladták a megjavított lapomat, szerencsére nekem nem másikat adtak, a sajátomat javították és szerencsére mindent ugyan úgy vissza kaptam hozzá ahogy én is feladtam nekik, és a lapon se okoztak kárt sőtt még a javítás sem látszódott rajta!
Pedig 5.éve még elég sok kiegészítőt adott az ASUS a csúcs lapjaihoz, nem úgy mint az elmúlt 2-3.évben hogy már a csúcs lapokhoz is elkezdik kispórolni a kiegészítőket!
-
-
-
válasz
hackeeeee #5175 üzenetére
Itt AMDnél nem tudom mi a biztonságos MAX imc fesz, intelnél simán használjuk több éve(mióta létezik ddr5) 1,50-1,55V.on és nem lett baja egyik cpu.mnak se.
De itt AMD.nés más memória vezérlő van, így itt nem tudom mi az ami még biztonságos, nálam biosba asszem 1,5.nél kezd piros lenni az érték tehát annyit valószínű még kibír folyamatosan
-
-
válasz
deathcrow42 #5164 üzenetére
Azért nem egészen(van ott még más eltérés is bőven) a Toma alsó kategória teteje, az EDGE meg felső kategória közepe más sorozatba is tartoznak MAG és MPG
nagyon jó lap az EDGE, ha vissza keresel az X870E-m előtt azt használtam!
-
-
-
-
-
-
6600.nemfog menni 1:1.ben, ahogyan mondták!
itt linkeltem egy jó 48.as KITT-et vedd meg nyugodtan!
szépen ketyeg 6200@CL28.ban
-
-
válasz
MaddeNNNN #5031 üzenetére
ramból inkább ADATA XPG 48GB KIT DDR5 6000@CL30 Lancer Blade RGB-t vedd 6200@CL28.at simán tudja
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 5900X CPU + 32GB RAM + B450 alaplap (akár külön is)
- AMD Ryzen 5 5600 - Új, 1 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900KF 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7-13700KF - 16-Core 3.4GHz LGA1700 Box
- ÚJ, bontatlan AMD Ryzen 5 7600X BOX AM5 4,7 - 5,3Ghz
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest