- Flashback: Építsünk PC-t akciós alkatrészekből, lassan. upd: 05.28
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- GAI: Poor Volta...
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Yutani: YRHA - Yutani Retró HAngkártyái: IBM mWave
- Rap, Hip-hop 90'
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
-
LOGOUT
AMD AM5 Platform - Zen 5 processzorcsalád - Ryzen 9xx0(X/X3D) széria
A Zen 4 (Ryzen 7xx0) topic [erre található]!
Új hozzászólás Aktív témák
-
parandroid
félisten
válasz
DroiDMester #7198 üzenetére
Az megvan, hogy a ventik úgy vannak beállítva, hogy ennél a max 60 foknál olyan 40%-on megy az összes, beleértve a radiátor két ventijét is? Csak mert amíg az nzxt gyári ‘silent’ profilján voltak, addig nem is ment a proci 50 fok fölé játék közben sem, meg a gpu is ekörül volt. Mondjuk nem is volt nagyon csendes. Bár valszeg ha meg raengedem a ventiket, akkor meg azzal jönnél, hogy de akkor meg hangos. Szóval kezd ez az egész kabaréba hajlani a kifogásokkal, igazából én vagyok a hülye, hogy elkezdtem etetni a trollt.
p
-
parandroid
félisten
válasz
parandroid #7182 üzenetére
Kb egy óra Forza Motorsport.
Sok különbség nem volt a Horizon 5-höz képest, a gép kb ugyanazt produkálta. Relatíve csendes, és így is hűvös. CPU-t ez a játék sem hajtotta szét...
Ventiprofil ugyanaz, mint a múltkor, mert remekül működik, minek basztassam, szoba megint 26 fokos (kint 28 van, bár közben volt egy zivatar, kb semmit nem hűltünk tőle, csak párásabb lett).
Először is a játék belső tesztje a beállításokkal.
CPU:
Mainboard + RAM:
GPU:
Holnap csinálok loopban még pár tesztet (3DMark, CB23, meg még majd meglátom), és közben hagyom a hwinfot naplózni, nyilván azok azért jobban izzasztják majd a hardvert, de mivel nem tesztelni vettem a gépet, hanem játékra, így különösebben nem érdekel, mennyire.
p
-
parandroid
félisten
válasz
DroiDMester #7179 üzenetére
Fél óra játékra volt ma időm, de már megint lépnem kell mindjárt.
Aktuális ventiprofil:
HWinfo 30+ percet futott, ez mind FH5. Sajnos a CPU adatokat sikerült duplán cropolnom a screenshotból
, szóval kénytelen leszel bemonásra elhinni, hogy 56-60 fok között volt, 62-es max értékkel. Ennyi maradt a képből:
Pont csak a minimum értékek.
De ezeket úgysem fogadnád el, mert ez a játék ugye nem is használ CPU-t, elfut ez egy kétmagos celeronon is.
Amúgy tényleg lófütty a CPU kihasználtság, 30% körül mozgott végig, ezt eddig nem is figyeltem, lol. Bár valószínű, hogy itt inkább a több mag rossz kihasználása okozza az alacsony kihasználtságot.
Alaplapi szenzorok + RAM:
GPU:
Azt kezdesz az adatokkal, amit akarsz, ma ennyire telt, holnap ugyanez Forza Motorsporttal, az kurrensebb cím, meg jobban izzasztja a gépet. Emellett holnap csinálok megint pár tesztet, 3DMark, még pár kör CB23, hadd izzadjon, meg ilyesmik.
Az igazsághoz amúgy mg hozzátartozik, hogy ma megjött a dög meleg, 28 fok vol kint, szépen felmelegedett a tetőtér, klímát kapcsolni viszont még nem akartam, így ez a mérés most 26 fokos szobában történt, ami azért megint nem mindegy. Ja, még annyi, hogy a ház oldallapja természetesen fent volt, tehát a mesh paneleken keresztül ment csak a szellőzés, teljesen rendeltetésszerűen. Hangra halkabb, mint az előző PC-m volt, illetve hűvösebb is pár fokkal (az 60-60 fölött volt kevéssel CPU-GPU is, és hangosabb is volt), szóval én tökéletesen elégedett vagyok, mert pont erre a felhasználásra vettem a gépet.
De most megint lépnem kell, mert oda kell érnem asszonyért a jógaóra végére, szóval holnap folyt.köv.
p
-
parandroid
félisten
válasz
DroiDMester #7172 üzenetére
Hajnali 3kor keltem, onnét kezdve egész nap meló, hazaértem, elmentem futni, aztán zuhany, és beájultam, most keltem föl, vacsi, este család már programozna, szóval hagyjál lógva, pls, egy kicsit. Ma annyit csináltam, hogy netezés közben állítgattam a ventiprofilt, most 50 fokig 10%-on mennek a ventik, utána lineárisan gyorsulnak, 90 foknál engedtem nekik a 100%-ot. Azóta csak idle a gép, így most tök kuss van, cpu 45, gpu 30 fokos (ennek nyilván állnak is a ventijei).
p
-
parandroid
félisten
válasz
deathcrow42 #7122 üzenetére
Akkor ez nekem asszem ennyi volt, igazábol ezzel már bőőőven elégedett vagyok. Időm, az meg sosincs, ahogy az előző hozzászólásban is írtam, még a megvett játékokra is alig.
p
-
parandroid
félisten
válasz
DroiDMester #7121 üzenetére
Neked valszeg teljesen mindegy, mit linkelek, úgyis kitalálsz valamit, hogy miért csak annyi. CB23 tesztek amúgy nálam 10 perc körül futottak le (az első meg talán hosszabb idő is volt). De az ujrainditgatásoktól eltekintve kb egész délután ment a gép, többnyire terhelve. Amit néztem, hogy levett oldallappal/tetővel idle stabilan 40 fok alatt volt a proci, amikor minden rákerült, olyan 40-42, néha felröccent 50 körülre, ha valamin gondolkozott, de azonnal állt is vissza.
Játékból meg azt kapod, amivel játszok, azért nem veszek HZD-t, mert te azt szeretnéd nézegetni a gépemen.
De CP2077-em van, ha az érdekel. Meg a Space Marine-t is úgyis akartam már probálgatni, mostanában már úgyis állandóan akciós. Esetleg Baldur’s Gate 3, bár azzal is jó rég elakadtam, aztán meg elkezdtem xboxon, de ott is alig haladok, mert idő az sosincs elég. De hétvégén Forza Motorsport teszt jön, az tuti, mondjuk az eszi a procit is rendesen. Ami biztos, hogy 3DMarkok is le fognak menni, kívancsi vagyok, mennyivel tud többet a VGA az 5800X3D után ezzel a procival. Ott meg majd a VGA hőfokokat is lehet nézni.
Szerk.: Amugy meg lehet, hogy az FH5 nem CPU igényes, valamiert most mégis olyan +30% FPS lett benne, 140-145 helyett 190-es tartomány. Az összes csúszka eddig is maxon volt, és 1440p-n megy tovabbra is, VGA meg ugye ugyanaz. Most nem ülök vissza a gép elé, de olyan 70-80% körüli CPU usage rémlik az adrenalin szerint. A Celeronos poén meg jófajta, ez pont az a játék, amit jatszottam már sokat az elmúlt 4 évben i5 7500, i5 9500, r5 5600, r7 5800x, es 5800x3d procin is, meg vagy 4 féle vga-val, és elég nagyokat tudott mindig ugrálni a proci upgrade-nél is.
p
-
parandroid
félisten
válasz
deathcrow42 #7115 üzenetére
Wow. Köszi. Alakul ez...
Még valami apróság esetleg?
Amúgy brutális a dolog, de fél óra Forza Horizon 5 közben végig 50 fok alatt volt a proci (Be Quiet! 500DX + Dark Rock Elite kombóval 60 fok körül volt), a GPU meg 54 fokos (szintén 60 körül volt a fenti házban). Hang érzésre kb ugyanaz. Szóval ennyit a lehűthetetlen akvárium mítoszáról. Amúgy ahogy leesik a terhelés, CPU azonnal 40 fok körül van, a GPU meg 30 alatt. A fenti teszt után is, egy percen belül. A hűtőfolyadék hőmérséklete 28 fok, szobahőmérséklet a gép mellett közvetlenül 23 fok (páratartalom 54%).
Nem mellesleg az eddigi 140-145 FPS-em FH5-ben a 200-at nyaldossa. Nem is gondoltam volna, hogy ez ilyen proci igényes játék. A következő teszt majd a hétvégén a Forza Motorsport lesz, arról pl tudom, hogy meghálálja az erős procit, és hogy az 5800X3D 'kissé' proci limites volt.
Most jön majd a ventik finomhangolása is, bár eleve 'silent' profilon vannak (na, meg még ez is), de ahogy a hőmérsékletértékeket elnézem, bőven lehet még lassítani rajtuk (vagy hagyni, hogy később pörögjenek fel).
p
-
parandroid
félisten
Összeállt végre, elkezdtem használni. Biosban annyit állítottam, hogy expo bekapcs, integrált VGA letilt. Cinebench R23 első teszt, mindenféle hangolás nélkül:
Gyanítom, hogy valami takarékossági mód aktív lehet, mert 75 fok fölé nem ment a teszt alatt ezzel a lófasz hűtővel, amit ugye egy ac lf3 megeszik reggelire.
Mondjuk hangja az volt közben rendesen, kutya utálta is a projektet, de szerencsére már nem az ő szintjén van a gép.
Esetleg valami tipp, hogy pár kattintással mit érdemes állítani? Nagyon nem akarok belemélyedni a dologba, de az összefoglalóban említett 23k ponttól azért ez még 10%-nyira van, ami fura...
p
-
parandroid
félisten
válasz
Icewloxy #7041 üzenetére
Az elmúlt 3-5 napban kb 5x írtam le neked 3 különböző topikban (többek között ebben is), szóval legszívesebben megkerestetném veled, de NZXT H9 Flow RGB+ 2025.
p -
parandroid
félisten
válasz
ImpersonatoR #7036 üzenetére
Én az adrenaline-ban állítottam be eddig mindent, memóriát, ventiket, meg a procit is. Faszán egyben kezeli a teljes rendszert.
Mondjuk a ventik, meg a procihűtés az most költözik át nzxt cam-be, majd meglátjuk milyen, de lányomnál az is faszán megy.
p
-
parandroid
félisten
Ha valami megmagyarázhatatlan hiba lesz, vagy nem értem, miért nem megy úgy, ahogy kell, akkor ráérek szerintem. Nem is a windows reinstall a téma, hanem a sokszor-szar program, ami mind ‘be vannak már lakva’, meg hogy minden személyre van szabva a rendszerben…
Régen nekem sem fordult volna meg a fejemben ilyesmi, de ahogy öregszem, egyre kevésbéfoglalkozom ilyen önszopatással.
p
-
parandroid
félisten
válasz
deathcrow42 #7028 üzenetére
Nagyon sok minden nem változik, mert msi-ről megyek msi-re, szóval csak chipset/lan/wifi/(sata?) driver kb.
p
-
parandroid
félisten
Na, a lényeg itt van, ház holnap jön, csütörtökön már valszeg lehet beállítani szoftveresen mindent. Ahogy nézem, egészen friss cucc amúgy.
Kicsit off kérdés, de nagyon bátor dolog egyben áttenni az ssd-t, és elvárni a windowstól, hogy rendesen menjen? Semmi kedvem mindent újra beállítani/telepíteni… Nyilván elindul az új hardverrel is, ez nem kérdés, de hogy mennyire zavarja meg a chipset-proci ugrás a teljesítményt?
p
-
parandroid
félisten
De ebben nem az oldalfalban van a 3 befúvó venti, hanem a megdöntött sarokban. Már a 3 alsó szívó ventin túl… Az egész tervezés pont a légáramról szól.
A VGA-nak meg vajon mennyivel lesz rosszabb, mint itt?
Csak mert jelenleg köszöni szépen, de jól elvan idle 40 fok alatt tök kussban, játék alatt terhelve meg 60-70 között. Még a léghűtő 1,5 kilós tömbje sem lesz ott, hogy zavarja a légáramlását, meg eleve űrtartalomra jóval tágasabb az egész.
De majd meglátjuk, remélhetőleg minél előbb…
Na nem mintha a H6-ban meg akarna főni bármi is, igaz, abban csak egy 7500F, meg egy Red Devil 6750XT ‘dübörög’.
Igen, a hűtő kijelzőjén azok az idle hőfokok, silent ventiprofilokkal (a Red Devil meg épp zéró rpm-mel).
Szóval nem fogom tövig rágni a körmeimet jó előre.
p
-
parandroid
félisten
válasz
DroiDMester #7004 üzenetére
Ezt nagyon egyszerűen meg fogjuk tudni: ha összeraktam, lefuttatom azt a tesztet, amit szeretnél, ok? Aztán legfeljebb sírva nézegetem a semmire való világítós dobozomat, hogy milyen szép meleg.
Mondjuk a kutya a mostani mellett is szívesen melegszik hideg téli estéken (kábeldzsungelt nem nézni, az még egy kvázi ideiglenes setup volt az átépítés előtt)...
Amúgy az O11 szerintem sem optimális, ahogy pl a korábbi NZXT H9 modell sem, bár az már ügyesebben meg van oldva. Ez meg az új verzió, a döntött első-oldalsó ventikkel, meg a javított alsó befúvással. Aminek ennél jobb szellőzése van, annak konkrétan nincs oldallapja szerintem.
p
-
parandroid
félisten
válasz
deathcrow42 #6999 üzenetére
Én igen, de nem fáj.
DroiDMester: Szerencsére mindenki arra költi a pénzét, amire neki tetszik, talán ennyitől még nem kerülök gondnokság alá. Amúgy ha nagyon akartam volna, belefért volna így is mindenből még jobb, még erősebb, még gyorsabb, de mivel nekem a tuning kb annyi lesz, hogy beállítjuk az XMP-t, meg megnézzük, hogy minden rendben van-e a beállításokkal, ezért tök fölöslegesen elköltött pénz lett volna egy X-es lap. Pláne, hogy ugyanúgy néz ki, mint a B850-es.
RAM ugyanez, néztem, hogy 2x24GB ugyanebből a Vengeance-ből 175 EUR, 2x32GB meg 192 EUR, szóval akkor már inkább a 2x24GB a hülye ötlet, de majd ha kevés lesz pár év múlva, akkor annyiért, vagy még kevesebbért veszek bele egy nagyobb kitet, mint amennyiért most a 2x16-ot vettem. A most a gépemben lévő 2x16GB 3600-os, szintén Vengeance kit 3 éve drágább volt, mint amennyibe most ugyanannyi DDR5 került. Szóval RAM-ot pont hülyeség sok évre előre venni.
A ház meg... Rendszeresen megkapom másik topikokban is, hogy ez teljesen fölösleges így, de hónapok óta keresek olyan házat, ami funkcionalitásban, és kücsjnben is egyformán bejön, végre megtaláltam azt, amire elsőre azt mondtam, hogy ez igen... Ugyanennek a kistesójába építettem már gépet a lányomnak (hasonlóan fölöslegesen csiricsáré komponensekkel), már az is nagyon tetszett, de nekem a H6 kicsi lett volna.
Hűtő meg ugyanez pepitában. Ha csak a hűtőteljesítményt nézem, akkor már a mostani Dark Rock Elite-em is teljesen fölöslegesen sok (így fórumozás közben halk géppel 34 fokos az 5800X3D ebben a valszeg szintén túlárazott szar BQ! 500DX házban
), nem hogy még folyadékhűtőt pakoljunk egy AMD procira...
p
-
parandroid
félisten
válasz
deathcrow42 #6987 üzenetére
Az a baj, hogy a topik létének értelme ellen dolgozol, de amit csinálsz, az hianypótló, és a társadalmi értéke megfizethetetlen.
Hétvégén én is megrendeltem amúgy végre a procit, annak apropóján, hogy megtaláltam végre álmaim házát a Computexen most frissen bemutatott új NZXT H9 Flow 2025 személyében. Ha meg már uj gépház, asszonnyal sikerült megbeszélni, hogy ne a mostani gépet épitsük át, hanem akkor rögtön újat rakjunk össze. Mármint én, de a családi kasszából, nyilván.
- AMD Ryzen 7 9800X3D - 485 EUR
Dobozosan elvileg 469 lett volna, de nincs készlet, és nem tudják, mikor jön (meg hogy az annyi lesz-e)
- MSI MAG Tomahawk Max WiFi B850 - 239 EUR
Erős voltam, és nem fizettem ra 50 eurót az X870-re (pláne nem 80-at az X879E-re), pedig jatszottam a gondolattal
- 32GB DDR5 6000MHz CL30 Corsair Vengeance kit - 104,90 EUR
Ezt amazonrol voltam kénytelen rendelni, mert mindfactoryn pont semmilyen RAM nincs, talán csak patriot
- NZXT H9 Flow RGB+ (2025) All Black MidiTower retail - 265 EUR
Ez az egyetlen, ami még nincs úton, ezt elvileg ‘külső raktárból’ szállítják, és csak pár darab volt, mostanra a honlapon is a 300 euro körüli msrp ár, és a beszerzés alatt kifejezés szerepel. Nagyon remélem, hogy a héten ideér ez is…
- NZXT Kraken Elite V2 280 RGB black All-in-One - 219 EUR
Ha már spóroltam a lapon, meg a házon is egy kicsit, akkor behúztam egy AIO-t is, pedig elvileg meg akartam tartani a Black Rock Elite-et, de akciós volt…Lehet, hogy bánni fogom, hogy nem a 420-ast vettem, de technikailag ennek is elégnek kell lennie, remélem nem lesz nagyon fura, hogy fent csak 2 venti van… Azt a +100-150 eurőt a nagyobb verzióért már kicsit fájt volna kifizetni…
Illetve rendeltem egy ilyen szettet is pluszban:
- EZDIY-FAB PSU Cable Extension Sheathed Custom Mod GPU PC Power Supply Soft Nylon Mesh with Comb Kit 24PIN/3x 8PIN to 6+2Pin/ 2X 8PIN to 4+4PIN-300MM/11.8in Black - Ezt kuponárral 29 euróert mérték, de utálom a táp eredeti vezetékeit látni, pláne egy full üveg házban.Igy a kábeladapterekkel együtt 1350 EUR körül állt meg a projekt, de ebből közel 300 a luxuslakás a konfignak, meg a drótok, 220 meg a flancos hűtés, ami igy kb 500 eurónyi szobadísz, a többi a hardver ára.
Ami marad a regi gépből, az a 2 nvme + 1 sata SSD (utóbbit lassan cserélni is illene majd), a HDD, a 850W Pure Power moduláris táp, és az Asus TUF 7900 XT.
Jó lenne, ha szerdára ideérne minden, mert szabadnapos vagyok, csütörtök meg ünnepnap, de tartok tőle, hogy a ház miatt csúszni fog kicsit a projekt. Mindenesetre jövök majd kép(ekk)el, meg ha elakadok a beállitásokkal, aztán ha összeáll, nyomok pár tesztet (nagy tuning nem lesz, az biztos, az nem az én sportom).
p
-
parandroid
félisten
ASUS TUF Gaming A620M-PLUS
vagy, mivel ismét elérhető 50e alatt,
ASRock B650M-HDV/M.2p
-
parandroid
félisten
9800X3D-vel érdemes most egy kicsit még várni, nyugaton már mindenhol ereszkedőben az ára. Egy hónap alatt ment le vagy 10%-ot, január-februárban meg még ugye 600 eur körül volt. Magyar piac biztosan lassabban reagál, ott valszeg nem pöróg annyira a készlet, szóval ami most van boltban, az sanszosan még drágább beszerzésű volt.
p
-
parandroid
félisten
Na, ettől a részétől mindig tartottam, engem már a memória tréning is őrületbe kerget. A mostani gepen is annyit csináltam, hogy a ramokat beallítottam 3600-ra, aztán csókolom. VGA-hoz sem nyúltam egyáltalán. Se kedvem, se türelmem. Pedig egyszer kéne csak beállítani, ezért is ragadtam itt a topikban, aztán ahogy olvaslak benneteket, valahogy mindig csak halasztgatom a dolgot.
Sajnos nekem a tényleges játékokra is joval kevesebb időm van, min tamennyit szeretnék.
p
-
parandroid
félisten
válasz
deathcrow42 #6545 üzenetére
Januárban VGA-t vettem, február-márciusban meg ugye a gyerek gépe volt a projekt, most még abból épülök fel anyagilag.
Ok, szerencsére nem kenyérre kell, ha muszáj lenne, kiköhögném az árát egyben, és akkor is lenne mit enni hó végén, de most egy kicsit tényleg sok volt, asszony így is összevonja a szemöldökét, ha valami hardveroldalt lát meg a kijelzőmön.
Meg ugye nem ez az egyetlen hobbi, az országútin is elektromosra kéne upgarde-elni a váltást, vagy lecserélni az egész bicajt, az is egy pontosan ugyanilyen túlgondolós dilemma, aminek nincs jó megoldása, de legalább még többe lesz a végén, mint az új PC.
De ha ez segít, megint közelebb löktetek kicsit a projekt megvalósulásához, megyek is, nézek alaplapokat. Egy héttel ezelőtt járt le a tomahawk x870 akció, 30 euróval volt drágább, mint a B850 (239 vs 269 eur). Nem mintha találtam volna már indokot, hogy miért is van szükségem x-es lapra, szóval jó lesz egy 200 eurós B850 akció is.
p
-
parandroid
félisten
GPU-t biztosan nem cserélek, marad a TUF 7900XT, meg a WQHD (1440p/165Hz) monitor. Talán kidobom a képet a 4k TV-re, de az meg csak 60HZ-es, annyit csak bír ez a VGA is. Ez is főleg az FH5 miatt, mert az tényleg csúnya a PC-hez képest xboxon, Motorsportban őszintén szólva annyira nem mutatós a különbség - van, persze, de nem annyira látványos. Szóval perpill FH5-öt PC-n játszom, Motorsportot meg többnyire a fekvős fotelből, vagy a kanapéról.
p
-
parandroid
félisten
Jelenleg inkább úgy vagyok vele, hogy kb 800 eur lenne a váltás (9800X3D 500, B850 lap 200, RAM 100, és mindent lefelé kerekítettem), és nyerek az 5800X3D-hez képest játékokban mennyit is? 20, max 25%-nyi FPS-t? És az már egy nagyon jóindulatú becslés. Egy éve léptem fel 5600-ról 5800X3D-re, ja, kicsit megkésve, akkor is az volt a dillemma, hogy legyen-e AM5 rögtön, vagy upgrade-eljek csak procit? Valahol 265 EUR környékén volt akkor az 5800X3D, és 400 körül a 7800X3D, lapom jó, RAM-om 32GB 3600-os, nem akartam mindent lecserélni. Igazából még most is kicsit feleslegesnek érzem a váltást, lásd bekezdés eleje... OK, ha sikerül eladnom az 5800X3D + B550 Gaming Plus + 32GB 3600 Vengeance RAM-ot, abból bejön kb az elköltött pénz fele, de akkor is egy szabad szemmel látható összegről van szó, és lesz Forza Horizonban 140 helyett 165, Motorsportban meg mittudomén, 120 helyett 140 FPS-em 1440p-ben.
Szóval a józan ész azt mondja, hogy maradjak a seggemen, a vezérhangya meg ott masírozik körbe-körbe, hogy vegyünk már valamit.
p
-
parandroid
félisten
válasz
deathcrow42 #6534 üzenetére
Kb most is annyi a különbség a kettő között. 7800X3D-t már lelkiismeretfurdalás nélkül be tudnám húzni az ára alapján, meg hozzá mondjuk egy 200 eur körüli lapot (meg 100 EUR-nyi RAM-ot), de akkor meg baszná a csőrömet, hogy miért nem a 9800X3D-t vettem, és ismerem magam, úgyis lecserélném. Szerencsére nem sürgős a váltás, ráérek, addig eldöcög az 5800X3D is...
Hűtős bundle nem kell, valszeg aio lesz rajta, szóval adhatom el a black rock elite-et is. Ahhoz kicsit drága, hogy megtartsam tartaléknak (meg arra van egy sima black rock 5 is).
p
-
parandroid
félisten
válasz
CptAdamica #6323 üzenetére
Összefoglaló, de amúgy ez tök jó így.
p
-
parandroid
félisten
válasz
deathcrow42 #5685 üzenetére
Jó döntesnek tűnik, perpillanat én is azt venném.
Majd ha végre rászánom magam a cserére, megkérdezlek, hogy addigra hogy tetszik.p
-
parandroid
félisten
válasz
deathcrow42 #5567 üzenetére
Voltak játekok, amik el sem indultak, vagy fagytak afterburnerrel, de ez nem az afterburner hibája, hanem azé a bughalmazé, amit játéknak mernek nevezni. Forza Horizon 4, és 5-tel is sikerült eljátszaniuk bizonyos patcheknél egy időre, de amit a playground games az utóbbi 8-10 évben művel, az amúgy is mindennek a legalja (a 2 cimben együtt kb 2000 órám van). Az is igaz, hogy ez alatt a 8 év akatt nemigen volt olyan hardveres, vagy szoftveres komponens, amivel nem sikerült összeakadniuk, csak úgy a miheztartás végett. És akkor a hálózati hibákról meg nem is beszéltünk, amikor egyik napról a másikra nem enged ki netre a játék, vagy csak nem szinkronizál (progress ugye felhőben van).
p
-
parandroid
félisten
válasz
ImpersonatoR #5546 üzenetére
Nekem is mindig meg kell néznem, mert egyre rosszabb a memóriám…
p
-
parandroid
félisten
válasz
MasterDeeJay #5502 üzenetére
Én maximálisan elégedett vagyok a dark rock elite-tel. Nem tudom, arrafelé mennyit kérnek érte, felénk 90-100 eur között van.
p
-
parandroid
félisten
Nagyon buta kérdés, de mivel én magam is belefutottam korábban, felteszem itt is, mert nem kizárható: ugye nem a ram training fut, és csak türelmetlen voltál?
Nem lenézésből kérdezem, de az esetek 80%-ában, amikor a user panaszkodik, hogy nem megy az új konfig a RAM frekvenciájának beállítása után, olyankor ez történik...
p
-
parandroid
félisten
válasz
steewcv65 #5299 üzenetére
Most nem azért, de egy bios frissítésnek pont az a lényege, hogy gyári állapotba állít mindent. Tekintve, hogy gyakran pontosan ez a cél vele.
Amúgy értem a problémát, lehetne valami beállítások mentése, és ezek alkalmazása az új verzióban, de tény, hogy nehezen megvalósítható, és extra hibaforrás.
p
-
parandroid
félisten
válasz
deathcrow42 #4650 üzenetére
Kell? Dehogy kell... Ez a műfaj nem arról szól.
Amúgy ami tényleg 'kell', az az optikai audio, meg egy jó hangcodec (a soundbarhoz), legalább 3 nvme hely, lehetőleg hűtéssel, meg egy stabil, minőségi összeszerelés. De ezek már a 650-es Tomahawknál is adottak. Igaz, azt is 189 euróért vettem, szóval akkor már az a kb 250 euró a pcie 5.0, illetve a gyorsabb hálózat, wifi miatt lehet, hogy megéri hosszabb távon az X670-ért. Az x870-et én még egyelőre bőven 300 euró fölött látom, ami megint egy 50+ eur felár nálunk, kb akkora felár, mint a b650-x670 ugrás.
p
-
parandroid
félisten
válasz
FingR86 #4641 üzenetére
Fasza lesz minden.
Én lapból ellenben inkább a tomahawkot venném, ha már ennyi pénzt kiadok.p
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 5 5600X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core Ultra 9 285k /// Teljesen ÚJ // Üzletből, számlával és 2 ÉV Garanciával
- AMD Ryzen 9 5900X CPU + 32GB RAM + B450 alaplap (akár külön is)
- BESZÁMÍTÁS! AMD FX-8320 8 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 7 5700G - Új, 1 év garancia - Eladó!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 11 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest