- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
-
LOGOUT
AMD AM5 Platform - Zen 5 processzorcsalád - Ryzen 9xx0(X/X3D) széria
A Zen 4 (Ryzen 7xx0) topic [erre található]!
Új hozzászólás Aktív témák
-
warcat
veterán
Jönnek amúgy májusban a G.Skill 6000 2x48 CL26-36-36-96 kitek, bár gondolom borsos áron
-
warcat
veterán
Német amazonon ismét elérhető: AMD Ryzen 9 9950X3D Box 744.7€
szállítás: kedd márc. 18
(német címre, pl mailboxde)
-
warcat
veterán
válasz
ImpersonatoR #4489 üzenetére
2 év, ez az általános EU szabályozás rá, tagállam adhat többet saját hatáskörben, de lényegében a harmadik évben a bolt intézi ugyanúgy a gyártói garit a tisztelt vevő helyett
-
warcat
veterán
Továbbá túl nagy lenne a latency is a 2 ccd között
Az lesz majd a megoldás, hogy bepréselnek 12 magot egy CCD-be -
warcat
veterán
-
warcat
veterán
Mindfactoryn azért nincs Asrock Nova mert egyből és folyamatosan felvásárolták, és 350 euró környéki ár helyett inkább már 400-ért volt/van amikor készletre kerül, ezért hoztam el 413-ért a Taichi Lite-ot.
Ne keress összesküvést, kelendő lap, felesleges idekeverni ki mennyit adott el irodai géptől kezdve mindenből zanzásítva,
ha azt nézzük 9800X3D-hez milyen X-es lapot vettek többségben, valószínű nyerne a Nova. -
warcat
veterán
válasz
Istvan2020 #3407 üzenetére
Idézzelek? Ebben a formában semmi szükség nem volt rá itt.
-
warcat
veterán
Nova rendelhető holnapi beérkezéssel alzánál (Taichi Lite raktáron)
-
warcat
veterán
Ami a számomra lényeg volt az leírtam valahol korábban, 3.08-as biossal érkezett, ezzel bootolt simán a G.Skill kittel alapjáraton, miután egyből frissítettem 3.16-ra, kapcsoltam az Expo-t és ennyi.
Azóta használom, nincs vele semmi probléma, sosem telepítek gyártói szarokat mert csak növel az esélyét, hogy valamivel összeakad, BIOS +chipset driver frissítések és ennyi
VRM 4 darab proci mellett is unatkozna, tárgytalan -
warcat
veterán
A Zinternet kinevezte legjobbnak, azóta nincs elég készlet belőle, december eleje óta kb.
Pl most németeknél sincsSokáig halomban állt alzán a Taichi Lite 20k -val drágábban, majd az emberek behódoltak és megvásárolgatták miután lett 9800X3D készleten.
Hasonló okból lett nekem szintén Taichi Lite csak külföldről, nagyjából Nova árban (413€) -
warcat
veterán
Amcsiknál miután kijött a tömeg verdiktje hogy az AsRock x870E Nova a legjobb, hordában vadászták a lapot a 9800X3D mellé, ha esetleg nem jutott akkor általában Taichi vagy Taichi lite lett helyette, szóval abszolút nem meglepő ha fórumokra járkáló emberek közül (akik eleve a jelenlétük miatt választották a lapot) több probléma kerül elő.
Csak megjegyzem, hogy nálam a Giga X670 Aorus Elite AX döglött meg kb bő 15 év után először alkatrészként, de persze lehet itt rémüldözni
-
warcat
veterán
Alzán 239.990 Ft lett a 9800X3D
3 hónapig tartott, de elértük azt a javasolt fogyasztói árat -
warcat
veterán
Egy kis extra visszajelzés AsRock lapok, G.Skill ram és 9800X3D kapcsán
AsRock X870e Taichi Lite kényelmesen bootolt mindkét stick-el (a2 b2 slot) a gyári 3.08 biossal alapon, majd egyből frissítettem 3.16-ra, és ezen működött gond nélkül az XMP/Expo profil
G.Skill Trident Z5 F5-6000J3040G32GX2-TZ5RK (2x32GB) -
warcat
veterán
Jó hír: alza árat csökkentett 255 390 Ft-ra, nagyjából egybevág a dollár 2% körüli gyengülésével meg a kicsit jobb forint árfolyammal, no meg persze túltolták kicsit anno a 8k-s utolsó emeléssel.
Bár a fő ok azért szerintem, hogy a német piac feltöltődött készlettel, és oda is árulnak, bár az előrendelés furcsa, hiszen több boltban is be van készletezve. -
warcat
veterán
Érkezett ma egy rakás AsRock X870 és B850 béta BIOS (a honlapra is)
"Updated AGESA to ComboAM5 PI 1.2.0.3a Patch A"
De ahogy nézem még várjon vele akit érint, hozzászólásokban már jelentkezett valaki boot gondokkal.
-
warcat
veterán
Ez semmit nem változtat azon, hogy továbbra sincs normális tech boltunk miközben EU legmagasabb árait fizetjük.
Mindfactorynál fel sem merült, hogy nem sorrendben szolgálták ki a vevőket, és normálisan követhető volt a dolog.Tény viszont, hogy alza nélkül valamikor 1-2 héttel piacra kerülés után -talán- random listázzák a boltok az új terméket, amennyiért a harmadik nagyker a láncban behozni méltóztatta.
-
warcat
veterán
Sajnos csalódás alza, ahogyan kezelték, meg amennyit várni kellett rá, de remélem mostmár azért megkapja mindenki lassacskán.
Összehasonlításképp mindfactorynál 11.-én egy szűk napig készleten volt, az összes preordert december elejétől - január 10-ig postázták aznap , most két hétre rá pedig ismét készletről elérhető, vihető (tegnap óta).
-
warcat
veterán
A normál verzióhoz sincs hűtő, itt inkább az a probléma, hogy nem a kisker forgalomba szánt, dobozos kiadás, hanem tray gondolom szériaszám nélkül - ezt tipikusan rendszerépítőknek adják el mennyiségi kedvezménnyel.
Szerintem ezt nem tudod AMDvel közvetlenül gariztatni, csak az aki vette. -
warcat
veterán
Sajnos mindfactory is árat emelt 599€-ra, de már eladtak 14430 darabot
Remélhetőleg alza nem fogja követni, mert ők legutóbb már rápakoltak szűk 20 eurót egyszerre. -
warcat
veterán
válasz
bandi0000 #2445 üzenetére
Amd burkoltan,csendben árat emelt azzal, hogy aktualizálta az eredetileg bőkezűen (de inkább Intel versenyszellemben) 1:1,1 euró : dollár aránnyal kiszámolt EU árakat.
Ezért most [link] 558€ az online boltjában (ha nem vagy bejelentkezve, mert akkor duplán rárakja a VAT-ot de a kasszánál már helyesen szereple)
Ez fillérre kijön ha a 479 dollárt átváltod 1.03 aránnyal (465 euró) majd ráterheled az átlagos EU VAT-ot ami 20%
omfgk helyesen kiszámolta itt felettem a magyar bolti árat egy kicsit jobb árfolyamon mint a magukat bebiztosító boltok, esetleges mennyiségi kedvezmények előtt az e fölötti a boltok extra bevétele HA közvetlenül AMD szállítja nekik de ez itthon csak az alza.
De ugye még pluszban ott vannak az olcsóbban felvett megrendelések, azokat vagy AMD még leszállította olcsóbban ezért jófejek, vagy kifizettetik a későbbi vásárlókkal és akkor kijön az átlagár amit szeretnének
Lényeg, hogy árcsökkenéshez a dollár komoly (euróhoz képest) gyengülése vagy a kereslet jelentős elapadása kellene (de akkor árcsökkentés helyett még ott van a lehetőség játékkód mellécsomagolására). Erre nem sok esélyt látok rövidtávon (2-3hónap)
-
warcat
veterán
válasz
deathcrow42 #2410 üzenetére
Amúgy ha nem lesz rajtuk hatalmas felár, lehet legegyszerűbb ezekből venni aztán viszlát
-
-
warcat
veterán
Kicsit off de esetleg valakit érdekelhet.
Értékelések alapján mindfactory.de a december 8. preordereknél jár kb. ezeket a január 3-4. szállítmányból adták fel.
Alza: hardveraprós alzás garis hirdetés alapján november 28 - talán december eleje
nekem ez kicsit bizonytalan mert valaki meg korábbi dátummal, élő rendeléssel nem kapott még. Ha valakinek van infója jelezze. -
warcat
veterán
AMD Ryzen 7 9800X3D : Alza és mindfactory is árat emelt sajnos (megint)
vélhetően összefügg
mindfactory 579€ (dec.6 körül járhat a sor, becsült) +10 EurAlza 267 990 Ft
259990-ről -
warcat
veterán
Amcsi amazon vs EU (100+ vs 6000+)
-
warcat
veterán
Alzán ismét rendelhető az ASROCK X870E Nova, de csak jan. 17-re jelzett beérkezéssel.
-
warcat
veterán
Én is szeretnék így eladni előre 8000 db terméket amiből talán leszállítottam eddig 2-3k-t
(tologatom a dátumot amikor érkeznie kellene - mindfactory)
5000+ kifizetett preordernél az olyan 3 millió euró, én elfogadnám az egy hónapra eső látra szóló kamatot utána
-
warcat
veterán
Itt van amúgy US amazon CPU eladási listája (december) 5000+ 9800X3D
Vélhetően ez viszont a már befejezett rendeléseket veszi alapulMás: alzán holnapi érkezéssel rendelhető lett ASROCK X870E Nova
-
warcat
veterán
Hm amúgy most néztem rá, az iponon található -gondolom nagykerből listázott- 9800X3D készlet perpill 78 darab ami azért eléggé jelentős, csak ugye átváltva 815 euró/db
-
warcat
veterán
Kis érdekesség: tegnap-ma amcsi amazonon volt egy nagy adag 9800X3D, annyira, hogy amikor én ránéztem is rendelhető volt; ennek kapcsán viszont fel volt tüntetve az eladott mennyiség: 4000+ az elmúlt hónapban.
Oké 300 milliós ország, de közben jelentős mennyiség van a Microcenterekben, newegg, bestbuy, walmart, BH photo stb. szintén forgalmazza, szóval igenis érezhetően le van EU tojva.
-
warcat
veterán
-
warcat
veterán
3 db elérhető szolid ~ 900€/db
-
warcat
veterán
Most néztem, mindfactorynál már 52 értékelés érkezett a 9800X3D-re
-
warcat
veterán
Új alza ár: 259 990 Ft
ami érdekes, mert ma 'szárnyalt' a forint -
warcat
veterán
Iponból megint elkapkodható 5 darab 9800X3D 350k-ért
-
warcat
veterán
Ezért szeretik az AsRock Novát ott jól van elosztva.
-
warcat
veterán
válasz
DroiDMester #1926 üzenetére
Aha jó cope, de mi fog történni ha aláraksz egy 5090-et?
-
-
warcat
veterán
Nem bír magával ez a szegény forint, úgy tűnik már 550 Ft/eur feletti az árfolyam sajnos....
14 db van
-
warcat
veterán
Romlik a forint
ipon 311k
Viszont van 8 db!
-
warcat
veterán
300k iponon.
-
warcat
veterán
Ejj azt hittem valami nagy alza drop volt és mindenki örül 10+ hozzászólás
Alternate.de-n volt ma pár darab 9800X3D még a geizhals is észrevette, de 579€ + száll.
amazon néha bedob 1 darabot de már nincs szállítási dátum tehát nincs tényleges vagy érkező készlet perpill.Amúgy ha nem jön utánpótlás, holnapra kb. kifogyunk még a 7800X3Dből is, iponon a pénteki 53 darabból most 9 van még
-
warcat
veterán
válasz
deathcrow42 #1822 üzenetére
1-2 perc összeütni a hozzászólást addig kényelmesen megveheti bárki ha csak 1 db van/volt (készletet is megnéztem), ezért is pakoltam screenshotot. 'bizonyíték'
-
warcat
veterán
Iponon 1 db 9800X3D 270k-ért.
-
warcat
veterán
Mindfactorynál eltűnt a 9800X3D előrendelhetőség
Még korai persze következtetést levonni, meglátjuk előkerül-e hétfőre. -
warcat
veterán
Ájpon 6db
-
warcat
veterán
Valószínű várni kell majd nem béta BIOS-ra (legalábbis nekem még csak olyan elérhető)
Más: EU közben kifogyogat 7800X3D-ből is? ami azért 'humoros'
Tegnap panaszkodtak rá Amd redditen hogy feléjük már 600 euró de legyintettem mert mindfactoryn ott volt 488-ért. Azóta ott is ugrott 539-re, AMD EU boltban nincs de 512€ lenne, alzán 207k-ról 213k.
-
warcat
veterán
válasz
S_x96x_S #1726 üzenetére
Nem kell ezt ennyire bonyolítani, a pletykák szerint az EU jóval kevesebbet kapott a vártnál,de most őszintén amcsiknál több 10k darabot simán átvesz az amazon, newegg stb. és hozzádvágják a vételárat dollárban egyből. Semmi pénzváltás, nem gyengül hirtelen az euró, nincs extra nagyker közberakva stb. Black Friday miatt még kockázata sem volt egyik félnek sem.
-
warcat
veterán
Iponon ott van pedig.
Szerk.:
Volt, de még képet tudtam lőni róla.
Kosárba nem tudtam rakni, hogy megnézzem hány darab, mindenesetre nem ipon stílusa, hogy jó áron adja, szóval... ez gyakorlatilag mindfactory ára lenne csak nálunk 27% ÁFA van. Lehet, hogy visszaküldött darab volt (1)
-
warcat
veterán
Na a német mindfactory is emelt 559€-ra pedig launch óta nem volt készleten csak preordereznek.
Majd csak összejön, hogy első napi alza vásárlás volt a bestbuy idén -
warcat
veterán
-
warcat
veterán
Ócska forint mellett lehet ez is benne van:
AMD quietly raises Ryzen 7 9800X3D price in Germany
Reverse Black Friday, ezen jót nevettem
-
warcat
veterán
Alza előrendelési ár ugrott 243 890 Ft-ra
AMD Ryzen 7 9800X3D 243 890 Ft
-
warcat
veterán
Végre jó ár ájponon!
-
warcat
veterán
Van ájponon 7 db 9800x3d, 270k, átvehető holnap.
-
warcat
veterán
Alzán berendelhető 5 darab AsRock x870e Nova holnapi várható készletre érkezéssel. 165k
-
warcat
veterán
AMD Ryzen 7 9800X3D 525.9€ amazon.de
-
warcat
veterán
válasz
S_x96x_S #1461 üzenetére
Végignézted ezeket az ajánlásokat? Mert tipikusan arra utal, hogy a szempont az volt, hogy minél nagyobb számokat írjanak bele.
Szerintük elindul egy Ryzen 3 1200-on a játék, az ajánlott AMD megoldás meg AMD Ryzen 5 3600X ami 6 mag 12 szál.
Biztos vagyok benne, hogy nem vették a fáradtságot, hogy ténylegesen leprogramozzák a több szálas futtatást 16 fizikai magra (főleg mivel nem is lehet tökéletesen mert várni kell a részeredményekre sok esetben)
Le merném fogadni, hogy 5.2 GHzen számolgató 9800x3D de a 7800x3D is el fogja verni az 5950X-et.Továbbra is nagyon messze vagyunk a 'kell'-től amíg gamingről van szó.
-
warcat
veterán
-
warcat
veterán
Több ezer rendelést is kaphattak annyi idő alatt, nem értem a csodálkozást.
A cseh, szlovák, magyar, de talán még az osztrák meg szlovén piacot is ugyanabból az alzás készletből szolgálják ki.Amúgy német piacon jelentősen bővült a kínálat és a cyberport/computeruniverse készletét nem kapkodják el 600 euróért; ha érkezni fognak hetente a szállítmányok akkor utol fogják érni magukat decemberre.
-
warcat
veterán
válasz
deathcrow42 #1362 üzenetére
Ne nekem tessék mondani, nem az én boltom, csak jeleztem a lehetőséget, ez holnap átvehető, alza december, talán pár embernek a korai előrendelők közül jövőhét (22.-e környéke) (ha ők is kapnak egy kisebb szállítmányt mint UK)
-
warcat
veterán
ipon 260k, 8db raktáron
-
warcat
veterán
Iponon volt pár perce a 250k-s 9800x3D-ből, 2db volt amikor én ránéztem mielőtt eltűnt.
-
warcat
veterán
HUB elunta a banánt a mér 1080pén teszteltek- kapcsán
-
warcat
veterán
Hardware Unboxed:
AMD Ryzen 7 9800X3D vs. AMD Ryzen 7 7800X3D, 45 Game Benchmark
-
warcat
veterán
Szerintem eléggé egyértelmű árgrafikonokból, hogy AMD Zen5 megjelenésével egyidőben elkezdte csökkenteni a szállítmányokat.
De amúgy emlékeim szerint még anno Zen 3-nál sem volt igazán nagy hiány, pedig akkor nagy ellátási gondok voltak, max pár hét után mindenki meg tudta venni amit akart.(karácsonyig, hasonló nov. megjelenés)
-
warcat
veterán
válasz
ScomComputer #1018 üzenetére
Majd egy éven át jelentősen 400 € alatt vihető volt a 7800X3D [link]
-
warcat
veterán
AMD Ryzen 7 9800X3D 529€ mindfactorynál.
Jó lesz ez jövőre is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Linux haladóknak
- Sorozatok
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Mérlegeli a csúcstechnológiás chipgyártásból való kilépést is az Intel
- Kuponkunyeráló
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Yettel topik
- További aktív témák...
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Bomba ár! Dell Latitude 5480 - i5-6GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Egyedi ékszerdobozka
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24