Hirdetés
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Pendrive-ról bootolható "belakott" debian linux live Ventoy pendrive-on
- Egy korszak vége
- Szólánc.
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- New Game Blitz - 2024
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ájszii
tag
válasz hackeeeee #2197 üzenetére
1.2.0.2b Arra kell majd figyelni hogy mivel sokkal jobban terheli az MC-t ugyanahoz a beállításhoz ami ment 1.2.0.2a-n probléma nélkül sokkal több MC feszt kell adni, és az az érdekes dolog állt elő, hogy lement minden teszt hiba nélkül ( 1 óra vst, 1.5 óra tm5, 2 óra karhu, 1 óra 4 pipás) elindítottam a warzonet és instant dx error. Szóval a papíron stabilnak tűnő beállításra is dobni kellett még 30mv MC-t hogy tényleg stabil legyen.
[ Szerkesztve ]
-
Ájszii
tag
Az új AGESA-val kb 10%-ot veszít az ember szintetikus tesztekben köztük a cruncherben is
viszont cserébe nyer 4-5 ns válaszidőt amiből a játékok nagyon szépen profitálnak a csatolt képen is látszik, hogy egy relatív laza 6400-as setuppal is be lehet menni 60 ns alá ami szerintem nagyon jónak mondható mert az agyonfeszített 9800X3D bench only setupok is csak 56-57 ns körül tudnak. Szóval így utólag megváltoztatnám a korábban mondottakat és azt mondom, hogy érdemes felrakni.[ Szerkesztve ]
-
Ájszii
tag
Nálad is látszik, hogy a csölkentett VDDQ/ növelt VDD pozitívan befolyásolta az SOC/MC feszültséget. És egyből megjött a stabilitás ha majd elkezdesz 8000 felett próbálkozni ott meg az SOC-vel ilyen 1.05-1.15 körül kell próbálkozni viszont oda meg nem lesz elég az alacsony VDDQ ezért majd a VPP vel kell nyújtani a hullámot, 8000+ nál nekem 1.07-1.1 vállt be de nyilván ezt a proci lap ram kombó válogatja.
[ Szerkesztve ]
-
Ájszii
tag
Alacsony VDDQ/Magas VDD vel lehet MC/SOC feszültséget kompenzálni mert megnyújtja a hullámhosszt ezért könyebb stabilizálni ugyanúgy mint intel oldalon. Ha be van vizezve a memória akkor érdemesebb ezt a megoldást választani mert jelentős hőt lehet elvonni a magoktól. Memória oldalon nekem az a tapasztalatom, hogy 1.7v ig nyugodtan el lehet menni mert nem okoz problémát hosszútávon.
-
Ájszii
tag
Sziasztok!
Már nagyon rég foglalkoztam az AMD-platformal ezért jól elszórakoztam az ujdonság öröme miatt. Gondoltam hozok pár nem rendhagyó tesztet, hogy mit is tud az új generáció napi használatban. Minden játékteszt a lehető legmagasabb beállítások mellett készült Ray-tracing nélkül 5k-ban DLSS Quality+Framegen, nem bench windowson és szándékosan nincs kilőve semmi a háttérben, hogy ténylegesen reprezentálja a napi használatot. Amit még fontos megjegyezni, hogy ez nem egy végletekik kifeszített bench only beállítás hanem egy napi használatra alkalmas de azért kakas profil, ésszerű feszültségekkel.
A test setup:
Monitor: SAMSUNG Odyssey G9 OLED
CPU: Ryzen 7 9800X3D
Alaplap: ASUS ROG 870e HERO
RAM: Patriot viper xtreme 5 8200mhz
VGA: ROG STRIX 4090 2910mhz+1500mem
SSD: SAMSUNG 990 PRO 1TB
PSU: EVGA 1300 P+
Hűtés: EK FLT 120 D5, Corsair xr5 360 radi, Arctic P12-14 MAX ventik, Thermal Grizzly Direct-Die gen1 (pro v1-el egy picivel alacsonyabb lenne a cpu temp terhelésen) freezmod RAM bordák, Alphacool RAM blokk
AIDA
-cruncher
Cinebench R23
Time Spy
Black Ops 6
Cyberpunk 2077
Black Myth Wukong
Shadow of The Tomb Raider
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Series X|S
- Macrodroid
- DIGI Mobil
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- Fotók, videók mobillal
- Milyen alaplapot vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- További aktív témák...
- Intel Core i7-6700K 4-Core 4GHz LGA1151 (8M Cache, up to 4.20 GHz) Processzor
- KÉSZLETEN! ÚJ, 3év gar! AMD Ryzen 7 9800X3D OEM (96M, Up to 5.2 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel i5-9600KF 6-Core 3.70GHz LGA1151 (9M Cache, up to 4.60 GHz) Processzor
- Ryzen 5 3600
- Értékelés alatt - AMD Ryzen 5 7600 (3.8-5.1 GHz, 6 mag, 12 szál, 65 W)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest