- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- votlage71: Kábel menedzsment
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Hirdetés
-
LOGOUT
AMD AM5 Platform - Zen 5 processzorcsalád - Ryzen 9xx0(X/X3D) széria
(9600X, 9700X, 9800X3D, 9900X, 9900X3D, 9950X, 9950X3D)
A Zen 4 (Ryzen 7xx0) topic [erre található]!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szuper. Sokszor ilyen kis dolgok miatt vannak rendellenes hőfokok, Én ezért írtam máshol, hogy hibafeltárásnál elsőnek az egyszerűbb dolgok felől haladjunk a bonyolultabbak felé.
Pasztacserénél nézd meg, hogy fóliamaradvány maradt-e a talpán, illetve a felerősítő csavarokat is nyugodtan húzd meg addig, amíg engedi a csavar. Csak addig, nem tovább, erőltetni már nem szabad! Egyenletesen húzd meg a csavarokat, jobbról is és balról is apránként, egyenletesen haladva, a HPDT csövekkel óvatosan kell bánni.
-
Zolix
tag
Megvan a hiba, a proci hűtőt az alaplaphoz rögzítő vas mind a négy meg volt lazulva
Soha ilyen nem történt, így most alapjáraton 50-52 fok lett egyből és játék alatt se több.
Mondjuk még nem hajtottam meg nagyon mert a pasztát azért lecserélem csak nem volt otthon!
A többi gond az expo meg a fura programindulásokkal még foglalkozni kell! -
válasz
parandroid #8196 üzenetére
Pontosan!
Napokban posztoltam a léghűtésbe ezt a képet. Mint írod, sok emberrel előfordul, még olyanokkal is, akik egyébként tapasztaltnak számítanak.
-
parandroid
félisten
Neked is az jutott az eszedbe, hogy rajta maradt az alján a fólia?
Minap egy SSD-t cseréltem ismerősnél, a gyári hűtőborda alatt volt, amin rajta volt a lehuzandó védőfolia - rajta nagy betűkkel, hogy remove before use. Pedig nem teljesen fogalmatlan az illető, ő is több saját összerakott gépen van túl.
p
-
PuMbA
titán
Hát ez így elég ratyi akkor. Frissíts BIOS-t mindenképp és próbáld meg az EXPO-t újra, mert anélkül 10-15% CPU sebességet vesztesz játékok alatt. Memóriák ugye a két szürke slot-ban vannak? Valószínűleg egy újra pasztázás sem ártana, mert nekem 50 fokos alapból a 7700-am, egyszerű hűtővel és MX-4 pasztával.
-
-
PuMbA
titán
BIOS-ban Eco (65W) mód bekapcs
Ezzel lesz egy sima 7700-ad. 7700X amúgy is csak azoknak ajánlott, akiknek oké a magas hőfok. Játékokban alig észrevehető, maximum pár fps sebesség különbség, viszont kb. 20 fokkal alacsonyabb lesz a CPU-d.
Mikor volt pasztázva és milyen pasztával, illetve milyen procihűtőd van?
-
Zolix
tag
Sziasztok!
Van egy asus tuf gaming b650-plus alaplapom egy 7700x processzorral.
Alapjáraton 60-70 fok között van, akármit állítok nem megy lejjebb a hőfok.
Néztem csomó videót, de azok nekem nem jönnek be, be sem indul a gép,
majd bios alapbeállítás bejön...
Játék alatt max 85-ig megy fel de mostanában Red Redemption 2 alatt egyszerűen a gép kikapcsol. Alapban is furcsa, bármit elindítok mintha kicsit várna valamire.
ryzen 5600G procis gépemen minden gyorsabban indul valami nagyon nem oké!Volna valaki, akinek hasonló gondja volt vagy van valami tippetek?
Előre is köszönöm! -
Sanyi19
őstag
Üdv Mindenkinek!
Megint egy kis ram-os téma.
Pár hónapja írtam a 64-es Daul Rank Patriot Viper Venom ramom optimalizálásval kapcsolatban kérdést a topicba.
Akkor ott akadtam el, hogy a tRTP értéketet nem tudtam elmozdítani az alap értéktől, azaz 23-ról stabilan. Adtam neki több feszt, állítgattam mindent, rá ment csomó órám sikertelenül. A legtöbb felhasználó 12-ig ezt az értéket le tudta vinni, ahogy én is az előző kitemnél...
Most újra nekikezdtem, olvastam sokat ezzel kapcsolatosan itt is és redditen, láttam több felhasználó panaszát ugyanerre, de megoldást rá sehol nem írtak.
Viszont most megosztom veletek, hogy mi a megoldás erre, hátha más is elhasal ezen az apróságon:
Data Scramble!
Ez volt az az opció, aminek a bekapcsolása (pontosabban visszakapcsolása) megoldotta, így már nem hibázik 12-es értéken és lentebb tudtam vinni szabályokat betarva a tRAS-t és a tRC-t.
Korábban azért kapcsoltam ki mert ez is gyorsít egy kicsit elvileg.
-
omfgk
veterán
válasz
deathcrow42 #8183 üzenetére
10-ből 9-nél szar.
Az már jónak számít, ami a borda nélkül ugyanolyan meleg, mint nélküle.
Igazából egy vékony 0,5mm-es thermal pad kéne rájuk és úgy megoldani a bordát, hogy csavaros legyen. Vagy valahogy összepattanjanak. És akkor nem kell ez a thermal tape ,hogy összetartsa. Mert itt megy el a dolog.Persze a borda sajnos túlságosan kicsi. Szóval a végén lehet ,hogy így is csak 2-3 fokkal lesz jobb a hőmérséklet, mint borda nélkül. És akkor bonyolítottad a bordát. Össze kell csavarozni, rakni, nem csak rábaszni a ragasztót.
De nem megoldhatatlan. Gen 5 SSD-knél a controller benyel 7-8W-ot egymagában. Egy hüvelykujj körömnyi terület. Nagyobb lehet a borda, de sokkal rosszabbul oszlik meg a fogyasztás a PCB-n.
-
-
Hubba12
senior tag
-
omfgk
veterán
válasz
DroiDMester #8178 üzenetére
Ahogy nézem igazából csak TRFC fronton van változás. Ott a 400 körüli értékeket nem bírja az M-die. CL 28 meg legrosszabb esetben több fesz-el menni fog.
Azt megoldom brute force-al ha kell.
Isopropyl-os fürdővel. Havernak most csináltam meg egy DDR5 Ripjaw-t, mert nem fért el a heatsink.
Egy éjszakát állt benne és úgy szét lehetett szedni mint a vajas kenyeret.Próbálgattam kis ventivel, de bassza a szememet mind. Ha meg fekete a PCB, akkor igazából a meztelen ram beleolvad a lapba. Szóval totál jó úgy. Dual rank esetén nem is baj ha rendesen kap airflow-t.
Mert ez a thermal tape, ez brutál volt. Gyakorlatilag a legalja kétoldalas ragasztó. Nincs benne semmi thermal. -
Donnie
őstag
-
-
omfgk
veterán
Aki meglépte a váltást és ugyanabban a lapban vagy legalább procival
- 2x48GB M-die vs a standard 2x16GB A-die esetén a UCLK/MCLK 3200-hoz mennyit kellett emelni kb a SOC feszültségen ,hogy stabil maradjon?Most nézegetek néhány KIT-et és lehet ,hogy 96-ra váltanék, és azzal én már a DDR6-ig megvagyok. Be-pillanatragasztózom a slot-ba.
Azt látom ,hogy a 2x24 SOC téren easy, stabilabb mint a 2x16. -
Cifu
félisten
válasz
pendre54 #8160 üzenetére
Az én értelmezésem szerint a kúpos vége kerül felülre, legalábbis a rajz alapján.
A 2017-es pasztát azért elengedném 2025-ben. Egy AC MX-6 vagy Noctua NT-H1 tényleg filléres tétel, ne ezen spórolj.@deathcrow42:
Szerintem lehet el kéne engedni a 10+ éves Alpenföhnt, és venni simán egy AM5 coolert. Maximum 20 ezerről beszélünk, ha nem Noctuáról van szó.
Privát vélemény, de miért kellene elengedni, ha a célnak elegendő, könnyen szerelhető és amúgy megvan minden szükséges eleme?
Nagyon maximum lecseréli rajta a hűtőventit, ha már hangosodik, ez legfeljebb pár ezer forintos tétel, dehát pont azért jók a cserélhető ventis léghűtők. -
válasz
joysefke #8170 üzenetére
Hasonló gondom volt a Logitech G Pro, és immár G Pro X Superlight 2 egeremmel, de csak a gyári USB hosszabbítóikkal (amik töltőként is funkcionálnak).
Kicseréltem a kábelt egy ugyanolyan hosszú aliexpresses USB kábelre, ami láthatóan jobb minőségű, mint a gyári Logitech, azóta hibátlan.
Vélhetően vagy az alaplap, vagy a platform egy fokkal érzékenyebb a gyenge USB jelminőségre. -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
DroiDMester #8167 üzenetére
Igen, nagyon hasonlóm de egy kicsival hígabb, ha nem is sokkal. De igen akkoriban beszéltünk erről.. Mi a 6900XT-t pasztáztuk ezzel.. A subzero-t szét tudtuk kenni a gpu-n, az apex-et már nem... és azt "szétnyomva" sem volt jó.. Azt nem is ajánlom senkinek.
Most MX6 van fönt nekem is a noctua alatt, valamikor ráveszem magam és megkenem subzero-val, és lesz viszonyítási alap.
Csak most a ramhűtéssel küzdök, mert de valszeg marad a videokártyára állított venti esete, és úgy már jó lesz.
-
Sefi84
senior tag
válasz
DroiDMester #8167 üzenetére
Lehet ami Nálad van ilyen, de amiket Mi vettünk, nem ilyenek
Kenhető és nem szárad ki több év alatt sem, de jobb, mint eddig bármi. -
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
DroiDMester #8163 üzenetére
Nekem az Apex-el volt ez a tapasztalatom. Azt kb. kidobtam, mert mintha bele lett volna száradva, pedig nem..
-
omfgk
veterán
válasz
deathcrow42 #8164 üzenetére
Fel kell melegíteni előtte.
A tartósabb paszták, amik nem pump-outolnak és nem esnek szét 1-2 év alatt azok általában nehezebben kenhetőek.Thermalright TF7, amik a hűtőkhöz járnak gyárilag is ilyenek.
-
válasz
pendre54 #8160 üzenetére
Szerintem lehet el kéne engedni a 10+ éves Alpenföhnt, és venni simán egy AM5 coolert. Maximum 20 ezerről beszélünk, ha nem Noctuáról van szó.
CPU pasztából én most bepróbáltam a Thermal Grizzly Duronautot, hozott 1-2 fokot a régi MX-4-hez képest. A kenéséhez kell némi gyakorlat (lassan és megfelelő erővel kell kenni, és akkor kenhető), de amúgy teljesen okés cucc.
-
Ismerem, van belőle, de nagyon utálom, mert nagyon nehezen lehet vele dolgozni, nyúlik-ragad mint a rágógumi.
És nálam 1év alatt kő kemény lett, míg a 6.éve vett MX4. 3év után is olyan mint amikor felkentem.
Cpu.nál szinte semmivel nem jobb mint az MX4-6, vga.nál hoz 1-2.fokot.
-
Sefi84
senior tag
válasz
DroiDMester #8161 üzenetére
Nem utolsó sorban jobb is, mint ami neki van
De Én inkább ezt ajánlom[link] Alphacool Subzero Thermal grease 3.302 Ft és jobb nála pár fokkal...
-
válasz
pendre54 #8160 üzenetére
Ekkora beruházásnál ne akarjunk már 2.e Ft.on spórolni
Arctic MX6 4g, 2400.Ft És elég ~10-15.Cpu-ra, még akkor is ha nem spórolósan kened.
-
Köszi a választ. A terv az, hogy hosszabb távra szeretném letudni a kérdést, tehát annyira azért az anyagi dolgok nem elsődlegesek. Elsősorban új, megbízható boltból, rendes garival rendelkező cuccot keresek. Ahogy a teszteket nézem, a 9700x, játékoktól függően, általában 10-12 %-al marad el a 7800x3d-től, ezért egyelőre úgy néz ki, hogy mégis csak a 9700x lesz a nyerő.
Az AM5-ös szereléket, már korábban beszereztem, sőt a hűtős kibeszélőben, még ezt a kérdést is feltettem vele kapcsolatban [link] , de úgy tűnik, hogy a helyes válasz, majd csak akkor derül ki, amikor a tettek mezejére kell lépni.Ja, meg egy másik kérdés, szintén a Brocken 3-hoz, akkor ide is, hátha van tapasztalat ezzel is. [link]
-
Cifu
félisten
válasz
pendre54 #8145 üzenetére
Én is a 7800X3D felé terelnélek, ha hosszú táv a cél. De az most olyan 140e HUF a hardver apróról. Ha a pénz korlátozott, 7700(X) van 80e HUF-ért.
De ezek Zen4-es procik. Aztán 2-3 év múlva vehetsz bele Zen6-ost...Azzal számolj, hogy a Brokihoz kell AM5 kit...
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
deathcrow42 #8156 üzenetére
Igen, a következő az lett volna, ha vga-ról még nem tudunk.
-
válasz
deathcrow42 #8154 üzenetére
De ha jövőre mondjuk egy 5070 Super vagy 5070Ti Super szintű VGA-t nézel ki, akkor durranjon ám a 9700X és hozzá a B850-s vagy X870-s alaplap
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
csaba951 #8153 üzenetére
Hát..
Azért nekem elengedett fogyasztással vígan megüti a 9800x3d is a 90 fokot.
ingame.. pl. shader optimalizálás közben, vagy ha olyan multi game, ami cpu igényesebb..
Persze mondhatnám azt is h tojok rá, illetve a CO-ra is, mert mondjuk enhancedment mód, és 80 fokos limit, aztán kész.
És megy ahogy megy.. csak persze ott nincs CO. De így mondjuk egy kicentizett 142w-s profilt ki lehet csikarni belőle simán.
-
válasz
pendre54 #8145 üzenetére
Én 7700-t vennék, és majd ha olyan VGA kerül mellé, akkor érdemes lehet feljebb lépni, de ez a döntés már 1.5-2 év múlva születik meg. Alaplapban lehet 110-120 ezreset is venni (MSI X870 jó vétel lenne), de egy 60-70-80 ezres B650 is bőven kiszolgál
És így a 9700 vs. 7700 és a B850 vs. B650 alaplap által megtakarított pénzből (80 ezer összesen) jövőre lehet simán eggyel nagyobb VGA-t szerzel be, mint amit kinéztél, vagy akár már most lecseréled a 3060TI-t egy 5060TI 16GB-ra a Proci-Alaplap-RAM kombó mellé. Ha jól láttam amit kinéztél, az 120k proci, 110k alaplap, 50k RAM.
Nah most a 7700 az 80k, B650 alaplap 65-70k, RAM maradna 50k, rögtön 75 ezerrel olcsóbban vagy. 3060TI a HA-n 90-100k-t simán érhet... és akkor 50 ezret rádobva rögtön megvan a VGA upgrade is TUF-os 5060TI-re, vagy 30 ezerért sima 5060TI 16GB kártyára.
A TRAY (OEM) AMD 7700 proci most 80 ezer körül van, szerintem best buy az árán.
De ha van pénz, akkor menjen a 9700X is, az X870 is.
Nálad most úgy közelítettem meg, hogy ár/érték arányban a legjobban jöjj ki ebből
-
csaba951
veterán
válasz
pendre54 #8145 üzenetére
Esetleg használtan 7800x3d 140000 Ft-ért? Van most fent egy Aprón...
1) Eco módban biztosan jó lesz a mostani hűtőd is, stressz tesztek alatt is. Nem Eco-ban ez azért nem biztos. Viszont játékok alatt meg Eco nélkül is jó lesz. Szerintem ezért nem érdemes visszavenned a teljesítményből.
2) A 9700x thermal limitje 95 C fok. Erre van tervezve a rendszer, nem lesz tőle semmi baja, hosszabb távon sem.
3) CO miatt instabil lehet játékok alatt. Egyébként ennyire ki van centizve a havi költségvetésed, hogy mindenképpen szükség van erre az 50-150 Ft megtakarításra? Hőtermelés miatt is felesleges aggódni. Legfeljebb nem 70-80 C fok lesz játékokban, hanem 75-85 C fok. És akkor mi van?
-
emiki6
veterán
válasz
pendre54 #8150 üzenetére
Persze, am4-et nem szabad venni. Viszont a 7700 is am5.
És most sajnos a 9700x szerintem túlárazott, mert 40k-val 50%-kal nem ér többet. A 7800x3d meg még túlárazottabb (pláne, hogy 1 éve volt 140k...).
Am5-ön meg ugye ha kijön a zen6 valami jó ár/értékű procival, akkor gond nélkül ki lehet majd cserélni.A 9700x egyszálas teljesítményben már számottevően erősebb a 7700-nál (és a 7800x3d-nél), de a játékoknak csak egy része (hasra ütök: ötöde?) van úgy megírva, hogy egy szál "túl" van terhelve és ez visszafogja a vga-t. Ott nyilván kijön a különbség, de mindenhol máshol ez kevésbé számottevő. Több játékban előny a 3d v-cache.
Ray tracing is erősen emeli a proci terhelést, de ahol olyan vga van, hogy ez gondot okoz, oda már 9800x3d kell legalább.
-
válasz
pendre54 #8150 üzenetére
Inkább picivel többért TomaHawk x870
Vagy ha feltétlen ASUS kell ASUS X870 MAX van fehérbe is ha az a cél.
De én inkább a TOMAHAWK.ot választanám, jobban felszerelt, jobb hűtéssel rendelkezik.
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
pendre54 #8147 üzenetére
Persze, mivel a fő komponensekre (általában) 2-3 év gari van. Az jár, de valszeg ő garizza a disztribútor felé, majd úgy történik.
Az, hogy az AMD RMA policy-je, miként vonatkozik arra, hogy Te le tudod-e garizni náluk direktben, ezt sajnos nem tudom.
Ugye a tray-es hivatalosan OEM build-re szánt cpu a gyártó szerint, persze kikerülnek piacra.
Egy jó b650-es lappal máig nem nyúlsz mellé, ha belefér akkor B850 is bőven elég mindenre is. -
emiki6
veterán
válasz
pendre54 #8145 üzenetére
Ha fontos az ár/érték arány, akkor megfontolandó a 7700 is. Picit gyengébb csak, mint a 9700x, de jelentősen olcsóbb.
Ram oc-n itt sok múlik a nem x3d prociknál, de egy 6000cl30-as pl gskill flare x5 már jó szintet hoz (általában húzható a gyári értékek fölé). Az alaplapot sem kell túltolni, ha nem az overclock a cél.
CO-val önmagában lejjebb lehet nyomni a hőfokokat, de ha az kevés, akkor power limit és hasonlók hangolása is segít. (Az eco mód nem tudom milyen). -
Üdv!
Lenne egy egy-két kérdésem, illetve megerősítő válaszokat várnék, mielőtt lezárnám hosszúra nyúlt inteles korszakomat, és átnyergelnék AMD-re.
Csak játékokra lenne, más egyéb proci igényes dolgok nem játszanak. A felbontás 1440, a VGA még az idén maradna az OC-s, Asus TUF 3060Ti, jövőre meg majd valamilyen 16 GB-os kártya.
Olvasva a fórumokat, az egyértelműen világos, hogy játékokra, az X3D-s verziók lennének a javallottak, de a jelenlegi áraikon nem, ezért egy 9700X-el szemezgetek.
Ez ugye megbízható üzletekből, kb. 40 ezerrel olcsóbb, mint a 7800X3D, a kisebbik 7600X3D ára, meg egyenesen röhejes. Az árkülönbözetet inkább fordítom, egy normális alaplapra, meg RAM-ra.
Szóval, akkor a kérdések.
1./ Ha a 9700X-nél, ha az ECO módot használnám, ahol a fogyasztás vége, ha jól értelmezem, valahol 88 Watt környéke, jól gondolom e, hogy ezzel a jelenlegi hűtöm, egy Alpenföhn Brocken 3 is elbírna ?
2./ Ugye a 90 fok körüli proci, az még normál kategóriába tartozik, azt meg talán a Brocken 3 is kiizzadná ?
3./ Az megoldható e, hogy a ECO mód mellett, az ember még pluszban, valamennyi mínusz CO-t is használna, magyarán működhet a két dolog együtt?
4./ Egy megbízhatónak számító üzletben véve, egy nem dobozos verziót, hanem tálcás, OEM-est, amire az üzlet 36 hónap garit jelez, lehet e esetleg gond, mert ha jól tudom, az AMD nem foglalkozik gariba, magán személyek OEM-es cuccaival ? Vagy az AMD másképp kezeli ezeket, mi a tapasztalat?
Előre is köszi a válaszokat. -
Phobion
őstag
Köszönöm a válaszokat, megfontolom!
-
Cifu
félisten
válasz
Phobion #8138 üzenetére
Ha csak a procira vagy kíváncsi, akkor ebben a felállásban én legalábbis a 7800X3D-t mondanám.
Ahogy korábban is írtam, ha ehhez a géphez nem szeretnél 4-5 évig nyúlni, akkor 48, de inkább 64GB RAM javasolt lenne szerintem.
7800X3D-hez tök felesleges egy 360-as AIO, [egy tornyos hűtőkkel is lazán kezelik a kollégák] , két tornyos hűtővel pedig teljesen csendben és hűvösen lehet tartani. Kell egy "sima", egyenletes ventiprofil (hogy ne pörögjön fel folyton), és kész.
-
Cifu
félisten
válasz
Phobion #8130 üzenetére
Az a probléma, hogy ahogy a törpiek is írják, ilyen kérdéseket teljes komplexitásban érdemes nézni.
Nem csak azt nem osztottad meg, hogy milyen FPS-t nézel, de azt sem, milyen jellegű játékokkal játszol. Egy Flight Simulator 2024 teljesen más hardvert igényel, mint egy PUBG.Azt sem árultad el, miért e kettő proci között ingázol, és miért nem teljes perspektívában vázolod fel a terveidet.
Felteszem ott van a háttér, hogy egy használt 7800X3D a hardveraprón most kb. annyiért fut, mint egy 9700X.Leírod, hogy RTX 5080 menne mellé, de például azzal is kalkuláltál, hogy 4-5 évre már erősen javasolt a 64GB RAM?
Mennyit szánsz a deszkára?
Tervezel-e tuningolni, vagy csak berakod, EXPO és kész?Ha az a célod, hogy 4-5 évig nem nyúlsz a géphez, akkor nagy általánosságban 8 magos X3D a jobb választás szerintem, tehát ha amúgy már minden alkatrésszel számoltál, akkor egy 7800X3D-t mondanék, ha a 9700X a másik választás. A 7800X3D a kialakítása miatt alig fogyaszt, így akár egy egy tornyos légűtővel is kényelmesen lehűtöd. Tuningolni viszont nem nagyon fogod - max. beállítasz némi negatív CO-t, és ennyi.
De simán vannak játékok, ahol a 9700X rendesen kihajtva, DDR5-6400 RAM-mal, korrekt hűtéssel túlteljesíti a 7800X3D-t. De akkor az ott ellocsolt plusz pénzt költhetnéd inkább másra, ami többet hoz a konyhára... -
Cifu
félisten
Csak ismételni tudom magam: nem lesz baja a processzornak, ha 95°C-ot eléri a hőmérséklete.
Én itt azt nem értem a Te esetedben, hogy ha már harmadszor írom le ugyanazt, akkor mire számítasz?
Ha AIO-t szeretnél, vegyél AIO-t, bánom is Én, de rábeszélni nem foglak, mert az eddigiek alapján a mostani hűtőd is tökéletes a célra. Ha egy 9950X3D-ad lenne, mást írnék, de 9800X3D-d van.
Én léghűtés párti vagyok, 10 évig használtam AC Freezer 13 CO, aztán Brocken 3-at, most az NH-D15 is ellesz várhatóan 10 évig probléma nélkül...
Ezzel együtt én azt mondom, költsd azt a pénzmagot inkább jobb VGA-ra, monitorra, billentyűzetre, egérre, stb. Több pluszt fog adni Neked, mint az, hogy a HWInfo64 felületen valamivel alacsonyabb hőmérséklet láthatsz a CPU értékek mellett...
-
Winne
nagyúr
Ha vennék mégis vizet a procira, ez jó lehet?
-
-
R3laX
addikt
válasz
deathcrow42 #8114 üzenetére
Hehe, igen
. Majd a B850-be max pattintok 1,5 év múlva multira egy friss AM5 R5-öt
. Előző BF 128 Playerrel is csak 12 szálat kajált, hiába volt a 2x8-as 5800X. Ment a szenvedés, hogy sok a player (persze ilyenek a háborúk 64 playeres). Úgyhogy túl sok procilimitet nem várok el a köv. 64 limittel
.
-
-
R3laX
addikt
Holi!
Mókás, de a végén maradt minden így (válasz post), csak megkapta a Phanteks Glacier 360M25 Gen2-t. 90 rupóért simán jó a ~ -14-11% 9800X3D Vs 9600X. Nem biztos hogy adnám a +100e rugót a 9800X3D-ért. 5650-et elég jól tartja 1080P Doom The Dark Ages közben. (Karácsony előtt rakok mellé egy 9070XT Pure-t.)
Köv. BF-re leszek kíváncsi, ami ugye multiban jobban eheti - bár ha visszamegyünk 2013-ba 64 playerrel 128 helyett - akkor tök8 is lehet 160-180Hz-en 1440P-n.
-
-
steewcv65
őstag
válasz
DroiDMester #8108 üzenetére
Én sose szerettem a gagyibájt lapokat, főleg nem am4-en... viszont am5-re eleg sokat ügyesskedtek, engem megleptek....
-
válasz
Flashback #8106 üzenetére
inkább picivel többért már B850.et GIGABYTE B850 EAGLE WIFI6E
-
MSI B650 Gaming Plus WiFi ajánlott?
-
emiki6
veterán
What Are The Best Settings for an AMD Ryzen CPU?
Csinált 9800x3d "undervolt" videót is, de ez átfogóbb.
-
Uzmany
őstag
Sziasztok,
tudnátok ajánlani egy yt videot 9800x3d beállitásához? Ha lehetséges, asus alaplapon részletezzék a beállitásokat.
Köszönöm. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A SAMA jóvoltából konkurenciája jött a Thermalright léghűtéseinek?
- Yettel topik
- iPhone topik
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Fogyjunk le!
- Milyen házat vegyek?
- Spórolós topik
- Mikrotik routerek
- Az NVIDIA és az AMD leadja a kínai chipeladásokból érkező bevétel 15 százalékát
- Arch Linux
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7-10700 8-Core 2.9GHz LGA1200 (16M Cache, up to 4.80 GHz) Processzor!
- Intel Core i5 3470 confidential Ivy bridge Quad Core
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel I7-5930K
- iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3057, 95% Akkumulátor
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3145
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga (6th Gen) - i7-1185G7, 32GB, 512GB SSD, multitouch
- Prémium! Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R 9 9950X / RX 9070XT 16GB / 64GB DDR5 / 1TB 990Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest